#420494 - 06/10/2005 13:48
Re: Dobór stawkowania.
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Kidd 28% i kurs 3.0 czyli p*K = 84 - mój oscylator jest bez szans przy takiej skutecznosci , ale przy takiej skutecznosci każdy system na swiecie jest bez szans... Progresja z kursem 3.0 i 10 czy 12 etapow to bomba z opóżnionym zapłonem obojetnie czy ktos to chce przyjac do wiadomosci czy nie.
Im dłużej bedziesz gral taki system tym gorzej dla Ciebie. W oscylatorze zrobilem sobie ostatnio wstepne podliczenie wynikow calosci gry. Ponad 5200 kuponow i yeld +24% od obrotu - ani razu nie zblizylem sie do bankructwa.
|
Do góry
|
|
|
|
#420495 - 06/10/2005 14:09
|
journeyman
Meldunek: 29/03/2005
|
Nieźle jahu. Z tych wszystkich systemów Twój wydał mi się zdecydowanie najlepszy. No i się nie pomyliłem.
|
Do góry
|
|
|
|
#420496 - 06/10/2005 14:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/03/2005
|
Quote:
Kidd 28% i kurs 3.0 czyli p*K = 84 - mój oscylator jest bez szans przy takiej skutecznosci , ale przy takiej skutecznosci każdy system na swiecie jest bez szans...
Ja jednak udowodniłem, że 2 inne systemy pozwalały zarobić przy takiej skuteczności typów.
Quote:
Progresja z kursem 3.0 i 10 czy 12 etapow to bomba z opóżnionym zapłonem obojetnie czy ktos to chce przyjac do wiadomosci czy nie.
Szukam więc dlatego odpowiedniego systemu do grania kursu 3,0. Oscylator zaproponowany przez Ciebie odpada gdyż przynosi straty. Może inny oscylator - z innymi stawkami, pasowałby do tego, nie wiem?
Cały czas szukam odpowiedniego systemu do granie meczy o kursie ok 3,0. Czekam na propozycje.
|
Do góry
|
|
|
|
#420497 - 06/10/2005 15:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
Quote:
Czy można przy kursie 3.0? - pewnie tak ale ja wole większe ako , obecnie nawet dochodze do wniosku ze im wieksze tym lepsze....
Czy mógłbyś tą strategię opisać dokładniej  Pozdr 
|
Do góry
|
|
|
|
#420499 - 06/10/2005 15:24
|
addict
Meldunek: 16/02/2005
|
Quote:
Ja gram kellym udoskonalonym przez uQ$ ,uważam że to najlepszy sposób stawkowania . Jeżeli płaska stawka przynosi ci zyski to dzięki kellym będziesz zarabiał więcej.
Na czym to polega?
|
Do góry
|
|
|
|
#420500 - 06/10/2005 16:23
|
old hand
|
Grenie Kellym jest dobre na poczatku gdy nie masz limitow u bukow ale obecnie sprubój zagrac okazje za 500zł w Milenium jak czasem przy 50zł załącza sie im autoryzacja...dlatego mój oscylator ma wymiar bardziej praktyczny - nie musze przekraczac 200zł na kupon - upchniecie takich kuponow nie jest zbyt trudne u naziemnych.
Kidd w symulacji ktora zrobiłes faktycznie progresje typu "bomba z opóznionym zapłonem" dzialaja ale wez pod uwazge ze jak bedziesz grał dośc długo to wreszcie natrafisz na ciąg 12 typów nietrafionych i wtedy caly zysk z byc moze wielu miesiecy gry trafi szlag...a bądz pewny że taka seria nadejdzie
|
Do góry
|
|
|
|
#420501 - 06/10/2005 17:08
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Kidd w symulacji ktora zrobiłes faktycznie progresje typu "bomba z opóznionym zapłonem" dzialaja ale wez pod uwazge ze jak bedziesz grał dośc długo to wreszcie natrafisz na ciąg 12 typów nietrafionych i wtedy caly zysk z byc moze wielu miesiecy gry trafi szlag...a bądz pewny że taka seria nadejdzie
Zgadzam się z Tobą, że może zdarzyć się seria 12 kolejnych porażek i oznacza to bankructwo. System oscylatora wcale nie chroni przed tym. Załóżmy, że w pewnym momencie jesteśmy przy stawce 60zł - od tego momentu nastepuje seria 12 nietrafionych typów za stawki 60 - 65 - 70 - 75 - 80 - 85 - 90 - 95 - 100 - 105 - 110 - 115 = 1050 zł. Kwota bazowa, zgodnie z wcześniejszymi założeniami = 1000 - czyli jesteśmy BANKRUTAMI.
Swoimi doświadczeniami nie chcę udowodnic, że oscylator zaproponowany przez Jahu jest zły - gdyż wcale tak nie uważam. Poprostu szukam odpowiedniego systemu stawkowania do grania meczy o kursie ok 3,0.
Cały czas namawiam do umieszczania w tym temacie swoich systemów stawkowania dla meczów o kursie ogólnym ok 3,0.
|
Do góry
|
|
|
|
#420502 - 06/10/2005 17:32
|
old hand
|
Gdybym miał kwote bazową 1000 to to nie mozesz robic rozstepow co 5 ale znacznie mniejsze i wtedy ciągle jestes w grze przy twojej symulacji ale przy skutecznosci 28% i kursie 3.0 napewno byłbys w plecy.
|
Do góry
|
|
|
|
#420503 - 06/10/2005 18:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
Witam, co prawda nie jestem bardzo doświadczonym graczem, ale swoje przemyślenia na temat progresji mam i chętnie sie nimi podzielę. Po pierwsze: Niezależnie, ile pieniędzy przeznaczam na grę, muszę się poważnie liczyć z ewentualnością utraty depozytu i to bez względu jakim systemem gram. Po drugie: Jeżeli mam już te 1000zł, które mogę poświęcić, to znajdę również i 1023zł. Po trzecie: Wybieram ligę (ligi) z dużą ilością remisów, w tej lidze z pewnością znajdę zespoły, które regularnie (od kilku lat) co kilka (max 10) meczów remisują i w których nie nastąpiły istotne zmiany (np. zmiana trenera może oznaczać zmianę stylu gry, zmiana prezesa lub własciciela, itp.) Wybieram jeden zespół, który ma 3-4 mecze bez remisu. Po czwarte: Gram stawkami 1,2,4,8,16,32,64, 128, 256,512 - a więc 10 etapów.
Jeżeli trafię - jestem na plusie, jeśli nie - miałem wielkiego pecha albo źle wyselekcjonowałem ten jeden zespół. Hahahahahahaha napisze wielu. A ja na to: równie dobrze możesz stracić 1000zł na pewnych wydawałoby się meczach typu Anglia-Irlandia za 1.15, Malta-Chorwacja za 1.05 i wielu, wielu innych.
Różnica jest taka, że w progresji ewentualną porażkę rozkładasz na 10 etapów, a tam wszystko to możesz przegrać od razu.
Wiem, że łatwo można pokazać kontrprzykłady, ale wydaje mi się, że można tego dokonać. Dzięki wybieraniu jednego zespołu, minimalizujemy ryzyko trafienia czarnej serii.
To chyba tyle na razie na ten temat.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#420505 - 06/10/2005 20:44
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Po pierwsze: Niezależnie, ile pieniędzy przeznaczam na grę, muszę się poważnie liczyć z ewentualnością utraty depozytu i to bez względu jakim systemem gram.
To jest normalne gdyż w każdej grze możemy ponieść porażkę. Obojętnie czy gramy na kurs 3,0 czy na 1,15.
Quote:
Po drugie: Jeżeli mam już te 1000zł, które mogę poświęcić, to znajdę również i 1023zł.
No tak, ale to nic nie zmienia czy masz 1000 czy 1023 ponieważ na etapie 10-12 jeśli chcesz zagrać kolejny etap to nie grasz już za 20-30 zł tylko >500 zł.
Quote:
Po trzecie: Wybieram ligę (ligi) z dużą ilością remisów, w tej lidze z pewnością znajdę zespoły, które regularnie (od kilku lat) co kilka (max 10) meczów remisują i w których nie nastąpiły istotne zmiany (np. zmiana trenera może oznaczać zmianę stylu gry, zmiana prezesa lub własciciela, itp.) Wybieram jeden zespół, który ma 3-4 mecze bez remisu.
Większośc profesjonalnych graczy tak wybiera, lecz nawet w najpewniejszej lidze można przypadkiem natrafić na zespół któremu akurat przydaży się bardzo długa czarna seria meczy bez remisu.
Quote:
Wiem, że łatwo można pokazać kontrprzykłady, ale wydaje mi się, że można tego dokonać. Dzięki wybieraniu jednego zespołu, minimalizujemy ryzyko trafienia czarnej serii.
Piszesz o wyborze 1 zespołu - zgadza sie wybierzesz 1 zespół, grasz na niego progresją, wygrasz i musisz znaleźć kolejny zespół a potem jeszcze jeden i jeszcze...tak więc ryzyko czarnej serii się zwiększa bo w zasadzie po każdej skończonej progresji grasz następną więc tych drużyn ciągle przybywa.
Granie progresją na remisy wiąże się z pewnym ryzykiem. Nie jestem przeciwko progresji gdyz sam nią gram lecz mam świadomośc, że mogę natrafić na zespół który wkońcu nie zremisuje parunastu meczy z kolei.
|
Do góry
|
|
|
|
#420506 - 06/10/2005 20:48
|
old hand
|
[quote Quote:
Po trzecie: Wybieram ligę (ligi) z dużą ilością remisów, w tej lidze z pewnością znajdę zespoły, które regularnie (od kilku lat) co kilka (max 10) meczów remisują i w których nie nastąpiły istotne zmiany (np. zmiana trenera może oznaczać zmianę stylu gry, zmiana prezesa lub własciciela, itp.) Wybieram jeden zespół, który ma 3-4 mecze bez remisu.
Większośc profesjonalnych graczy tak wybiera, lecz nawet w najpewniejszej lidze można przypadkiem natrafić na zespół któremu akurat przydaży się bardzo długa czarna seria meczy bez remisu.
|
Do góry
|
|
|
|
#420507 - 06/10/2005 20:49
|
old hand
|
[quote Quote:
Wow a możesz podac przyklad choc jednego profesjonalnego gracza ktory tak gra?
|
Do góry
|
|
|
|
#420508 - 06/10/2005 20:54
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Wow a możesz podac przyklad choc jednego profesjonalnego gracza ktory tak gra?
A twoim zdaniem tak nie grają??? To w jaki sposób wybierają drużyny do progresji remisowej???
|
Do góry
|
|
|
|
#420509 - 06/10/2005 21:05
|
old hand
|
Moim zdaniem nie ma graczy profesjonalnych ktorzy graja na progresje remisową - jesli są to podaj choc jeden przykład - chcialbym z nim zamienic dwa slowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#420510 - 06/10/2005 21:10
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Moim zdaniem nie ma graczy profesjonalnych ktorzy graja na progresje remisową - jesli są to podaj choc jeden przykład - chcialbym z nim zamienic dwa slowa.
Nie podam Ci przykładu ale są ludzie z którymi rozmawiałem i uważam ich za profesjonalnych graczy i grają oni progresją na remisy. Czy twoim zdaniem profesjonaliści to tylko Ci gracze, którzy grają zaproponowanym przez Ciebie systemem oscylatora???
|
Do góry
|
|
|
|
|
|