Strona 4 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#420532 - 07/10/2005 17:03 Re: Dobór stawkowania.
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Quote:

Faktycznie nie pisalem jak dobieram mecze - każdy dobiera wg swojego kryterium ale prawda jest ze aby iscylator działał to musza byc to ogolnie rzecz biorąc "dobre typy"

no i właśnie, o dobre typy rozbija się każdy system, czy to oscylator, czy system marasa, czy progresja, czy cokolwiek innego,

...z tą jedną przynajmniej w teorii różnicą, że progresja przy odpowiednim zapleczu finansowym pozwala nam zrobić zysk nawet przy troche gorszym typowaniu...

...poniewaz jednak niewielu z nas jest szejkami arabskimi i moze walic progresje w nieskonczonosc to wracamy do punktu wyjscia czyli dobrego typu...

i tak mozna w kolko...

--
pzdr.bcn1899 *tots unit fem forca*

Do góry
Bonus: Unibet
#420533 - 07/10/2005 17:41 Re: Dobór stawkowania.
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
ja gram progresja i nie narzekam ogolnie rzecz biorac ale moze wyproboje i tem system oscylatora i zobacze na czym lepiej idzie

Do góry
#420534 - 07/10/2005 19:08 Re: Dobór stawkowania.
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Quote:

Ale mi nie zależy aby popularyzowac oscylator bo niby co bede z tego miał?

Gdyby nie zależało Ci na popularyzowaniu oscylatora, to byś o nim w kółko nie pisał.
Wielu typerów na tym forum publikowało swoje systemy, nie gorsze od Twojego i takich pytań
nie zadawali.

Quote:

Zarabiam na tym systematycznie i to czy ktos skorzysta z oscylatora czy nie to jego sprawa
- ja zajmuje sie zarabianie kaski dla siebie.

Rafter też pisał, że jego system przynosi profity, dopóki nie tego nie sprawdził.
Ale niech Ci będzie, moja progresja też pozwala mi zarobić niezłą kaskę i to nie w teorii
a w praktyce.

Quote:

Typów tu publikował nie bede bo nie mam na to czasu - gram ich hurtowe ilosci.

To nie publikuj, nikt ich nie potrzebuje. Zresztą z tak wielkiej, hurtowej ilości jeszcze
byś przez pomyłkę wybrał nie te co trzeba i mit super bezpiecznego systemu by prysł.
Po prostu nie zademonstrujesz jak działa Twój system, bo jest papierowy.
Teoria opracowana porządnie, to fakt. Poza tym pustka.

Quote:

Faktycznie nie pisalem jak dobieram mecze - każdy dobiera wg swojego kryterium ale prawda
jest ze aby iscylator działał to musza byc to ogolnie rzecz biorąc "dobre typy".

Mając w hurtowych ilościach ogólnie "dobre typy" dające AKO w granicach 5-7 i bez Twojego
oscylatora, grając płaską stawką można zarobić krocie z jeszcze mniejszym ryzykiem.
A poza tym to, nie wiem czy nie zdradziłeś teraz jakiejś ważnej tajemnicy.

Wiesz co, Jahu.
Nie jestem w stanie ocenić, jakim jesteś typerem i nawet mnie to nie interesuje.
Dla mnie nie jesteś typerem, bo nie widziałem żadnego Twojego typu. Dla mnie jesteś
twórcą pewnego systemu gry, zwanego oscylatorem, który nie poddał go żadnej weryfikacji.
To coś jakby inżynier wybudował most i zarzekał sie, że jest bezpieczny, ale nie widział
potrzeby żeby pod nim przechodzić (bo co będzie z tego miał).
Nie widziałem na tym forum, abyś choć raz podał typ z Twojej hurtowni. Oceniasz sposób gry
innych, którzy wykładają "kawę na ławę" pisząc o swoich systemach wszystko co trzeba
i nie boją się ich weryfikować na oczach wszystkich.
Żałuję, że skwapliwie skorzystałem z możliwości dialogu z Tobą. Rozczarowałem się mocno.
Pozostawiam Cię z Twoim cudownym systemem, o którym od tej chwili chcę zapomnieć, tak jak
się zapomina o mrzonce.

Życzę wszystkiego dobrego.

Do góry
#420535 - 07/10/2005 19:45 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Jarkow
Widze że chyba cie troche to dotkneło ze nie chce publikowac typow i pokazac calej gry.
Krotko z mojej strony:
1. Nie widzialem jeszzce sensownej progresji typu "bomba z opóżnionym zaplonem" - znalem kilku zwolennikow takiej progresji i zaden na dzis jej nie kontuje....- niektórzy wogole dali sobie spokoj z bukmacherka bo nie maja za co grac....

2. Wypowiadam sie tu na forum bo ciągle mam nadzieje ze ktoś cos fajnego napisze o progresji cos co mnie zainspiruje do byc moze udoskonalenia oscylatora.

3. Nie wiem czy oscylator jest najlepsza z mozliwych progresji - napewno jest najlepsza dla mnie czyli dobrze dopasowana do mojej konstrukcji psychoemocjonalnej bo nie potrafiłbym postawic na jeden mecz np.5000zł wiedzac że jak nie trafie to jeszzce jeden poziom - jeszzce większa stawka i koniec gry...

4.Pisze o oscylatorze bo wg. mojego przekonania typy ktore gram napewno nie generowały by 24% yeld grajac plaska stawka a wiec jest to eweidentne podkręcenie zysku od obrotu na "dobrych typach" a więc jest to cos lepszego od innych znanych mi systemow zarzadzania kapitałem.
Kelly - niepraktyczny bo limity u naziemnych.
Plaska - mniej skuteczna.
Klasyczne progresje typu Martingale - bankrutuja
Jest jeszzce cos alternatywnego?

5. Nie chce sie wypowiadac na temat tego czy grajac gorsze typy tez można zarobic na oscylatorze.

Do góry
#420536 - 07/10/2005 20:09 Re: Dobór stawkowania.
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Jahu, wreszcie mówisz po ludzku!
Jeżeli Cię uraziłem (co mogło się zdarzyć) to przepraszam, bo zupełnie inną miałem intencję.
Nie ukrywam, że już od pierwszego czytania zainteresowała mnie Twoja progresja, którą uważam za bardzo interesującą.
Szkoda, że nie ma możliwości zobaczenia, jak to działa w praktyce. Moja sugestia odnośnie symulacji na forum nie była czymś w rodzaju wyzwania. Po prostu szczerze napisałem, co myślę. Interesujące koncepcje warte są przetestowania, a ta właśnie jest taka.
Ja osobiście nie gram progresji "w niekończoność", też bym tego nie zniósł. Ustaliłem sobie górny próg strat, maxymalnie 10 poziom i stawka 512zł. Jeżeli nie wejdzie, godzę się z myślą, że typ jest nietrafiony i nie gram tego dalej. Na szczęscie typy wchodzą na niższych poziomach i od kiedy przyjąłem taką strategię moje nerwy nie były wystawiane na cięższe próby. Wiem, że kiedyś może przyjść czarna seria.

Pozdrawiam i życze powodzenia.

Do góry
#420537 - 07/10/2005 21:00 Re: Dobór stawkowania.
KIDD Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/03/2005
Kilka uwag:

1) Jahu nikt nie twierdzi, że twój oscylator jest złym systemem. Piszesz, że progresja 10 - 12 etapowa jest bombą z opuźnionym zapłonem - zgadzam się. Jednak z oscylatorem jest to samo. Udowodniłem Ci juz wcześniej, że można tym systemem zbankrutować, nie trafiając 10 razy pod rząd.

Oto ten fragnemt:
Zgadzam się z Tobą, że może zdarzyć się seria 12 kolejnych porażek i oznacza to bankructwo. System oscylatora wcale nie chroni przed tym. Załóżmy, że w pewnym momencie jesteśmy przy stawce 60zł - od tego momentu nastepuje seria 12 nietrafionych typów za stawki 60 - 65 - 70 - 75 - 80 - 85 - 90 - 95 - 100 - 105 - 110 - 115 = 1050 zł. Kwota bazowa, zgodnie z wcześniejszymi założeniami = 1000 - czyli jesteśmy BANKRUTAMI.

Tak więc jeśli piszesz, że progresje są bombami z opuźnionym zapłonem to to samo napisz o oscylatorze.

2) Twierdzisz, że na swoim oscylatorze wychodzisz na "+" - wynika z tego, że narazie masz szczęście i nie dotknełą Cię zła passa. Jednak nie możesz być pewien, że niedługo nie zbankrutujesz grając tym systemem. Tak samo rzecz się ma z progresją - są ludzie którzy na niej zarabiają, podobnie jak Ty na swoim oscylatorze i dlatego bronią swoich racji. Gdy zbankrutują grając tym systemem, pewnie będą mieli inne zdanie o nim.

3) Ja osobiście gram często progresją na remisy lub na coś innego i uważam to za dobry system, lecz wiem, że któregoś dnia może mnie doprowadzić do bankructwa. Tak samo Ty powinieneś zrozumieć, że Twój system też nie jest do końca bezpieczny. Możesz go uważać za bardziej bezpiecznego od progresji remisowej i może nawet rzeczywiście tak jest, ale jedno jest pewne nie jest w 100% bezpieczny.

4) Nie znam sprawy z Rafterem ale uważam, że najlepszym udokumentowaniem Twojej tezy o oscylatorze jest zaprezentowanie go na forum. Wyznacz sobie kwotę bazową, termin przez ile czasu masz grać i pokaż wszystkim symulację. Zapewne grasz kilka oscylatoró naraz - przedstaw nam chociaż 1 z nich i udowodnij, że naprawdę jest to system taki skuteczny.

Do góry
#420538 - 07/10/2005 21:42 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Quote:

Piszesz, że progresja 10 - 12 etapowa jest bombą z opuźnionym zapłonem - zgadzam się. Jednak z oscylatorem jest to samo. Udowodniłem Ci juz wcześniej, że można tym systemem zbankrutować, nie trafiając 10 razy pod rząd.

No właśnie na tym polega wyzszośc oscylatora że nie prowadzi do bankructwa nawet jak nietrafisz nie 12 ale np.30 razy pod rzad - gra toczy sie dalej.Odpowiedzialem ci powyzej dlaczego dla twojego przykladu nie można stosowac oscylatora [zle poiliczyłes jednostki , przy 1000j nie można mieć rozstepu o 5j ale znacznie mniejsze]

Quote:

Zgadzam się z Tobą, że może zdarzyć się seria 12 kolejnych porażek i oznacza to bankructwo. System oscylatora wcale nie chroni przed tym.

No właśnie że chroni i dlatego go uzywam a nie progresji z opoznionym zaplonem.

Quote:

Tak samo rzecz się ma z progresją - są ludzie którzy na niej zarabiają, podobnie jak Ty na swoim oscylatorze i dlatego bronią swoich racji. Gdy zbankrutują grając tym systemem, pewnie będą mieli inne zdanie o nim.

Rozumiem ze masz na mysli ludzi którzy graja juz ponad 3 lata i zagrali więcej niż 5000 kuponow...
Na poczatku każdy zarabia na progresji - właśnie na poczatku....

Quote:

4) Nie znam sprawy z Rafterem ale uważam, że najlepszym udokumentowaniem Twojej tezy o oscylatorze jest zaprezentowanie go na forum. Wyznacz sobie kwotę bazową, termin przez ile czasu masz grać i pokaż wszystkim symulację. Zapewne grasz kilka oscylatoró naraz - przedstaw nam chociaż 1 z nich i udowodnij, że naprawdę jest to system taki skuteczny.

No ale po co mialbym sie produkowac? po to by pokazac kilku osobom że to działa?
Ja wiem ze działa bo gram to od 3 lat,robilem mnóstwo symulacji , obserwacji itd i naprawde nie zalezy mi czy ktos ma o tym pozytywn zdanie czy nie - ja i tak zarobie swoje.

Do góry
#420539 - 07/10/2005 22:36 Re: Dobór stawkowania.
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
ten system jest bardzo skomplikowany czy tak mi sie tylko wydaje... ?

Do góry
#420540 - 08/10/2005 04:37 Re: Dobór stawkowania.
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Oczywiście jahu ,chwalenie się w tym przypadku jest nie na miejscu.

Do góry
#420541 - 08/10/2005 13:28 Re: Dobór stawkowania.
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
jahu- jaki procent Twoich kuponow z AKO 5-7 wchodzi?

Do góry
#420542 - 08/10/2005 13:30 Re: Dobór stawkowania.
KIDD Offline
Carpal Tunnel

Dobra koniec mądrzenia się - powrócmy do wyboru najlepszego systemu stawkowania na kurs ok 3,0. Kwota bazowa = 1000.

Do góry
#420543 - 08/10/2005 13:37 Re: Dobór stawkowania.
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Quote:

Dobra koniec mądrzenia się - powrócmy do wyboru najlepszego systemu stawkowania na kurs ok 3,0. Kwota bazowa = 1000.

plaska stawka za 2-3 % budzetu

Do góry
#420544 - 08/10/2005 13:37 Re: Dobór stawkowania.
Banalny Offline
newbie

Meldunek: 18/04/2005
KIDD : napisz sobie jakiś program np w Pascalu albo QBaiscu .Taki symulator . Niech przeprowadzi on tobie tą progresje ( losuje liczbę 1-100 ). Oblicz prawdopodobieństwo przy kursie 3 . I do przodu . Ja już takie analizy kiedyś na początku mojego interesowania sie bukmacherką robiłem . I nawet do ruletki gdzie przewaga kasyna wynosi bodajże 2,7 % . I wiem jedno : PROGRESJA TO JEDEN WIELKI SYFFFFFFF !!!!!!!!!!!! DObrze raze 3maj sie od tego z daleka . Jak coś to służe pomocą w algorytmie . Jak będziesz bardzo uparty znajde chwile czasu i napisze ten program . Maycj ma rację . Płaska stawka to chyba jedyny dobry sposób gry. POZDRO.

Nawet progresja o kursie 1,1 przy np : 5-6 stopniach kiedyś padnie.

Do góry
#420545 - 08/10/2005 13:55 Re: Dobór stawkowania.
debeszt Offline
enthusiast

Meldunek: 05/03/2004
Quote:

Ale mi nie zależy aby popularyzowac oscylator bo niby co bede z tego miał?
Zarabiam na tym systematycznie i to czy ktos skorzysta z oscylatora czy nie to jego sprawa - ja zajmuje sie zarabianie kaski dla siebie.

Twoj oscylator zadziala tylko wtedy gdy bedziesz dobieral trafnie typy, cos jak progresja o ktorej ktos tu pisal, a wybral tylko odpowiednia druzyne do progresji, wszelkie systemy padna gdy nie znajdzie sie roznicy pomiedzy realnym kursem, a zanizonym/zawyzonym przez bukmachera.

Do góry
#420546 - 08/10/2005 14:03 Re: Dobór stawkowania.
tapirN Offline
member

Meldunek: 28/10/2004

Ja proponuje tak:

Na zdarzenie o x% szans zajscia niezaleznie od kursu stawiamy x% naszego kapitalu. A wiec jesli cos jest 100% "pewniakiem" - gramy va banque. Jakie to proste, nieprawdaz?

Co do samej wyceny szans, oczywiscie tu jest pies pogrzebany.. Mozna np tak: sprawdzamy wynik ostatniego meczu danej druzyny/ danego zawodnika i dodajemy punkty/bramki/gemy zdobyte do analogicznych wielkosci "
straconych" przez (tym razem najblizszego) przeciwnika. Otrzymane wspolczynniki konfrontujemy na zasadach okreslonych chocby przez Panstwowa Komisje Wyborcza.

Przykladowo:
HSV (0-8 w ostatnim meczu) - Bayern (7-1)

Wspolczynnik sily (nazwijmy go n = "universal soccer power-rating" HSV wynosi 1, podczas gdy Bayernu = 15.

Wyznaczamy szanse na remis: P(X) = [n(HSV)+ n(HSV)/n(Bayern)] / [n(HSV) + n(Bayern)] = (1 + 1/15) / 16 = 16/15 * 1/16 = 1/15 = ~6,7%

Dalej:

P(Bayern) = [n(Bayern) / (n(HSV) + n(Bayern))] * (1 - P(X)
....

A wiec szanse (i optymalna dystrybucja % kapitalu jaki winnismy zainwestowac w zaklady 1x2 zarazem) w omawianym meczu wygladaja tak:
HSV - Bayern (lub Bayern - HSV)
5,8%-6,7%-87,5% (lub 87,5%-6,7%-5,8%)

c.n.d.

Co do tematu bedacego glownym pozadanym przedmiotem dyskusji, czyli "najlepszego stawkowania na kurs ok 3,0" - gdy tylko uporam sie z podwojeniem szescianu i trysekcja kata, zabiore sie za to niezwlocznie.

Do góry
#420547 - 08/10/2005 14:09 Re: Dobór stawkowania.
Warchol Offline
old hand

Meldunek: 23/05/2005
Nie no tapirN rozwaliles mnie tym grajac tak oceniajac szanse danego zdarzenie na 75% w jednej chwili moglibysmy sie pozbawic 3/4 kapitalu wiekszej glupoty to juz dawno nie slyszalem

Do góry
#420548 - 08/10/2005 14:28 Re: Dobór stawkowania.
KIDD Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Jak coś to służe pomocą w algorytmie . Jak będziesz bardzo uparty znajde chwile czasu i napisze ten program .

Bardzo bym prosił - nie znam tych programów i sam tego nie napiszę.

Quote:

Maycj ma rację . Płaska stawka to chyba jedyny dobry sposób gry.

Może i tak ale w tym przypadku musisz mieć p*k>1 żeby cokolwiek zarobić, natomiast przy progresji nie jest to wymagane. Po 2 - grając płaską stawką np za 1% kapitału, to musiałbyś mieć naprawdę duże p*k żeby zarobić jakąś większą sumę, natomiast jeśli byś grał za np 5% kapitału to także możesz natrafić na serię 20 meczy nietrafionych i tracisz wszystko.
Nie próbuję tu udowodnić, że granie płaską stawką jest złe - tylko to, że nie ma systemów gwarantujących zarobek w 100%. I tak zawsze najważniejsze są typy.

Do góry
#420549 - 08/10/2005 15:19 Re: Dobór stawkowania.
Maciek Offline
Carpal Tunnel

przy kellym nie zbankrutujesz przy 20 meczy nietrafionych pod rząd za 5 % kapitału. Dlatego kelly to już wyższa szkoła jazdy niż płaska stawka.

Do góry
#420550 - 08/10/2005 15:25 Re: Dobór stawkowania.
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Nie można uzależaniać stawki od poprzedniego wydarzenia i to jest święte !

Do góry
#420551 - 08/10/2005 17:18 Re: Dobór stawkowania.
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
Quote:

Może i tak ale w tym przypadku musisz mieć p*k>1, natomiast przy progresji nie jest to wymagane

w ogole o czym my mowimy? mając typy z pk<1 nie masz ŻADNYCH szans cokolwiek ugrać w dlugim okresie. progresją prędzej czy póżniej zbankrutujesz.

Quote:

grając płaską stawką np za 1% kapitału, to musiałbyś mieć naprawdę duże p*k żeby zarobić jakąś większą sumę

Quote:

natomiast jeśli byś grał za np 5% kapitału to także możesz natrafić na serię 20 meczy nietrafionych i tracisz wszystko.

po pierwsze - w bukmacherstwie nie można być chciwym
po drugie - dlatego sie powinno grać max 2-3% budzetu
po trzecie - grając plaską stwaką w wypadku czarnej serii w pewnym momencie sie werywikuje wysokosc stawki tak zeby dalej byl utrzymany dany procent w stosunku do banku.

pozdr

Do góry
Strona 4 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >