Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#41976 - 29/03/2003 15:38 Re: O forum
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
witam
Sprawa obniżki kursów może dotyczyc tylko RK.
Nie wyobrażam sobie kozaczka na tym forum, który jest w stanie spowodować spadek kursu na przykład w meczu "Real-coś tam" jeśli te kursy pokrywają się z notowaniami na świecie.
Natomiast to co niektórzy z Was pisza staje sie niebezpieczne.
Stosując takie podejście można się zacząć zastanawiać, że jeżeli bierzemy pod uwagę tylko kasę, niedługo możemy się spotykać z typami "w lewo" a wtedy dopiero sytuacja na forum stanie się zła.
pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#41977 - 29/03/2003 15:46 Re: O forum
hi_res evil Offline
addict

Meldunek: 11/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
Osobiście uważam tego typu forum jako miejsce spotkań dla wspólnych znajomych. Taka rola forum jest naturalna... tak przynajmniej uważam.[/QUOTE]ja nie mówię że się nie zgadzam z Ufem, wręcz się z nim bardzo zgadzam, ale chyba przeginasz w drugą stronę, Conrad

bo jeżeli jest tak jak mówisz, to wypada zamknąć w cholerę to forum i otworzyć jakieś nowe 'Towarzyskie Niezobowiązujące Forum Obstawiaczy do Mrugania Okiem i Imponowania Niewtajemniczonym'

chyba nie tędy droga, może raczej zostać przy sporcie i obstawianiu (jak zdarzyło ci się napisać na stronie głównej, choć teraz mówisz coś innego) - a forum traktować jako miejsce wymiany 'bezpiecznych' poglądów + miejsce gdzie owe mniejsze grupy, wspomniane przez ciebie mogą się tworzyć

i to jest zdaje mi się naturalna rola tego forum, które nieprzypadkowo chyba jest związane z bukmacherką, czyż nie?

a jak już ktoś wyrasta ponad średnią forum to jakaś nieformalna grupka zapewne zaproponuje mu współpracę - i to też jest naturalne, a nie towarzyskie pogaduchy o dupie Gruchały czy kroku Małysza

Do góry
#41978 - 29/03/2003 16:40 Re: O forum
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc:
[qb]witam
Sprawa obniżki kursów może dotyczyc tylko RK.
Nie wyobrażam sobie kozaczka na tym forum, który jest w stanie spowodować spadek kursu na przykład w meczu "Real-coś tam" jeśli te kursy pokrywają się z notowaniami na świecie.
Natomiast to co niektórzy z Was pisza staje sie niebezpieczne.
Stosując takie podejście można się zacząć zastanawiać, że jeżeli bierzemy pod uwagę tylko kasę, niedługo możemy się spotykać z typami "w lewo" a wtedy dopiero sytuacja na forum stanie się zła.
pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Pełna racja hpc.
Ja tu widzę paru rozhisteryzowanych jegomości, którym broń boże zwrócić uwagę. Z forum korzystam celem utwierdzenia się w pewnych typach, które de facto sam wybieram. Nie mam czasu na sprawdzanie, odwiedzanie i inwigilowanie innych forum czy stron tematycznych. Po prostu nie mam na to czasu, oraz nie pozwala mi na to moja angielszczyzna i nie widzę nic złego by robić to tu, w jednym miejscu, licząc na fachowe typy.
Teraz jak się dowaduję jestem szkodnikiem. Korzystasz z typów na forum - pasożyt.
Nie widzę też nic złego w tym, że ktoś mając nawet jakąś super extra mega hiper "drogocenną" informacje, nie mógł podzielić się nią tutaj. Przecież może najpierw sam to zagrać ( bądź też ze swoją nieformalną grupą ) a dopiero potem opublikować to na forum. I kurs nie spadnie i prestiż rośnie ....

Pozdrawiam.

Do góry
#41979 - 29/03/2003 16:46 Re: O forum
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero:
[qb]Cze wszystkim - nie mam niestety na klawiaturze polskich znakow - ta uwaga jest do purystow , ktorzy chcieliby wytykac bledy ortograficzne..Jestem biernym uzytkownikiem forum niemal od poczatku i z zalem obserwuje jego postepujacy regres..Mam wielki szacunek do starszych uczestnikow i i ich tematow-nie bede wymienial , bo kto szuka rzetelnych info wie o kim mowie i paru nowych np. ELDORADO -musialem wymienic kogos z nicka na dowod , ze jestem na biezaca-ale ich posty gina w zalewie idiotycznego belkotu GOWNIARZY , ktorzy za punkt honoru przyjeli sobie nabicie jak najwiekszej ilosci postow..Daleki jestem od tego - to jest forum w koncu - aby ograniczac do niego dostep komukolwiek ale niektorym zycze odrobine samokytyki przy wpisywaniu swoich doswiadczen , albo tego co zagrali..Mysle , ze forum powinno byc miejscem dyskutowania MERYTORYCZNEGO roznych zdarzen w swiecie sportu - sklady , kontuzje , inne uwarunkowania - a nie miejscem pisania pamietnikow...Ten post mial byc umieszczony w picku Czy forum upada , ale nie moglem znalezc picka..Pozdro dla wszystkich.[/qb][/QUOTE]Po liczbie twoich postów, myślę, że trafiłeś w sedno sprawy. Sam niestety nie uczestniczę już praktycznie w tym forum, ale kiedyś trochę częściej się tu bawiłem i choćby z tego powodu poczuwam się do skomentowania Twojego postu (śmiesznego jak dla mnie, patrząc na liczbę wysłanych przez Ciebie postów ).

Co mistrzuniu ??? Skończyło się dobre ??? Siedziałeś ****a przez kilka lat tylko czytając i korzystając z forum nic do niego nie wnosząc, a teraz masz jeszcze ****a pretensję, że Ci przestali ****a podawać typy na tacy ???

Do góry
#41980 - 29/03/2003 16:58 Re: O forum
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero:
[qb]
...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..[/qb][/QUOTE]O ja *******ę, co za as.

Mistrzuniu !!!!! ****a nie dołuj mnie do ostateczności. Od 1996r. żyjesz sobie tylko z hazardu (pewnie Ci chodziło o kasyna , ale mniejsza o to), ale od 1996 roku nie znalazłeś nic godnego tego abyś mógł się z tym podzielić z innymi na forum (co pisałeś w innym poscie).
Współczuję.

Do góry
#41981 - 29/03/2003 18:16 Re: O forum
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Hpc, zgadza się. Nikt z nas nie ruszy zwykłego kursu u buka - jedynie kursy znacznie odbiegające od średniej znikają dość szybko ponieważ A) ludzie często walą taki zakład na maksa B) buk przyjmuje zakłady tylko na jedną stronę. Czasami wystarczy nawet jedna osoba (ktokolwiek z nas) by kurs poleciał - znam dwie firmy gdzie zawsze tak reagują gdy obstawiam limit.

Hi-res, w pełni się z Tobą zgadzam. Moje poprzednie posty dotyczyły głównie okazji kursowych a nie standardowego obstawiania gdzie analizujemy mecze i staramy się przewidzieć rezultat. Może trochę przesadziłem w swoich wypowiedziach, ale chodziło mi tylko o okazje kursowe - nic innego. Standardowe modus operandi to postawienie zakładu i przekazanie informacji współpracownikóm. Najczęściej niestety kurs znika dość szybko i wtedy nie ma już o czym pisać. Ostatnio miałem taki przypadek... postawiłem na maksa, rano przedzwoniłem do znajomego by zrobił to samo, a jak zalogowałem się i chciałem wysłać wiadomość o tym to kurs już zniknął.

Podkreślam ponownie, że są to okazje bez jakichkolwiek analiz, po prostu "odstająca" cena. Nie ma tu żadnych większych tajemnic, a tego typu zakład nie jest miarą zdolności obstawiania czy analizowania spotkań.

Do góry
#41982 - 29/03/2003 18:48 Re: O forum
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Ja do Saby
Moze bys oficjalnie zakomunikowal ze odcinasz sie od Tabeli Typerow i nie chcesz juz tym sterowac to moze by ktos cos z tym zrobil!!!??? A tak to nikt nic niewie.

Pozdrawiam

p.s. Gosciu chyba chce zmusic ten 1% wygrywajacych u buka zeby za nim cos postawia przysylali mu emaila z typem kursem nazwa buka a najlepiej to jeszcze z niego wyslali kupon.

Do góry
#41983 - 29/03/2003 19:00 Re: O forum
Conrad Offline

Saba poinformował mnie o tym i należą mu sie wyrazy szacunku za tak sprawne prowadzenie konkursem.

Obecna sytuacja dotyczy sponsorowania TT. Jak tylko znajdziemy jakąś poważną firmę to konkurs zostanie wznowiony.

Do góry
#41984 - 29/03/2003 22:58 Re: O forum
megatribal Offline
member

Meldunek: 02/02/2003
Ja mam tylko jedna prośbę odnosnie tego forum,
chodzi mi o to białe tło , strasznie oczy bola od
tego białego tła, czy nie moglibyscie wprowadzić
mozliwości wyboru skinów dla każdego uzytkownika,
albo zmienic to tło na jakieś troszke ciemniejsze,
wtedy już byłoby wszystko Extra z tym forum

Do góry
#41985 - 30/03/2003 04:40 Re: O forum
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2001
Z wielkim zaciekawieniem przeczytalem ta dyskusje .Dla mnie osobiscie wielce trafne uwagi napisali Ufo i gerg , rowniez dlugo i mocno zwiazany jestem z tym forum jednakze juz od dosyc dawna zauwazylem ze zdecydowanie mniej sie udzielam i opisuje swoje typy , z jednej strony dlaczego mam robic i poswiecac wiele czasu na analizy a ktos sobie wejdzie i obstawi a z drugiej strony nie chce tez bym jednym z iwlu (private picks) ktory bedzie sie produkowal a i tak nie wiadomo czy ktokolwiek wejdzie spojrzec na moje typy poniewaz po 2-3 minutach znikna i beda jednymi z wielu.Rowniez uwazam iz zdecydowanie latwiej jest cos trafic analizujac w malej grupie osob niz typy grane z forum .Jednakze wtedy mozna zadac sobie pytanie..Jaki sens ma to forum?Czy to maja byc typy tylko z rekawa jakie popadna....? Kiedys ktos zaproponowal platne forum i bylem zdecydowanie przeciwny takiemu pomyslowi jednakze gdybym byl pewnien iz beda tam same "powazne "osoby a nie banda malolatow to z wielka checia bym zapalcil.A forum faktycznie cos upada Jak mam czytac takie uwagi jak powyzej to naprawde jestem zdecydowanie za pomysleniem nad platnym forum.

Pozdrawiam i zycze nam wszystkim poprawy wizerunku wspolnego(jakby nie patrzec) forum

Pozdrawiam

Do góry
#41986 - 30/03/2003 05:17 Re: O forum
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[OT] O jedzeniu

Widzisz - jakbys codziennie chodzil po bulki do sklepu, robil wszystkim kolacje, tracil na to czas i pieniadze to po pewnym czasie zaczalbys sie pewnie zastanawiac dlaczego na tej kolonii za******lasz caly czas sam w kuchni, a reszta ci pomaga tylko konsumowac posilki, bo sama nie ma czasu na "pichcenie", myslac: "przeciez kucharz za nas zrobi, zaplaci i jeszcze posprzata. Ja przeciez nie mam na to czasu, przychodze sie nazrec, powybierac smaczne kaski i spokojnie zajac sie swoimi sprawami. Mozna czasem kucharza pochwalic albo narzygac na stol i powiedziec, ze jakies gowno podal." Na poczatku bylo na forum kilku kucharzy, pozniej ta grupa zaczela rosnac, ale ludzie chcieli uczyc sie gotowac. Teraz jest wiecej takich co nie umieja zaparzyc herbaty, ale pierwsza rzecza o jakiej marza jest chec otwarcia restauracji.

Do góry
#41987 - 30/03/2003 05:41 Re: O forum
McKracken Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/10/2001
Dokladnie Ufo, nic dodac, nic ujac.
Krotkie wyjasnienie dlaczego to i kazde inne forum zwiazane z bukmacherstwem nie bedzie wygladalo tak jak tu od czasu do czasu przedstawiaja idealisci.

Pozdrawiam

McKracken

Do góry
#41988 - 30/03/2003 05:47 Re: O forum
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
hehe UFO

Ehh takich biernych i nie biernych "apaczy" jest coraz wiecej a rozmowa o forum nigdy sie nieskonczy bo zawsze ktos do niego sie wlaczy i znow napisze za trzy mniesiace co mu sie nie widzi a za szesc nastepny i tak wkolko wkolko ,nie konczaca sie opowiesc jeden a wiec skonczmy ta syzyfowa prace ,bo ja juz na to
pozdro

Do góry
#41989 - 30/03/2003 17:17 Re: O forum
valar Offline
member

Meldunek: 08/07/2002
Starzy wyjadacze okrzepli i forum nie traktują tak jak na początku swej obecności na nim.
Gdy zaczynali, ze względu na niewielką ilość użytkowników i to że w większości ich przygoda z bukmacherstwem i wykorzystywaniem netu w tych celach, dopiero się zaczynała, powodowało intensywną wymianę mysli i tworzyło niemal familijną więź. Każdy starał się dużo dowiedzieć, ale też lojalnie poczuwał się do wzajemności. Maszynka przez jakiś czas chodziła dobrze, trutni było niewielu, w każdym razie, żadna z osób która intensywnie się udzielała, nie miała poczucia że więcej daje niż bierze. Po jakimś czasie młodzieńczy zapał wygasł, przyszła rutyna. Zatrata kameralnego charakteru forum i świadomość, że od nowych użytkowników trudno będzie się można czegoś ciekawego dowiedzieć, dopełniły reszty.
Jako, że barbarzyńcom nie przyznaje się praw obywatelskich, i nie dopuszcza do komitywy, kombatanci swoją wiedzą zaczęli traktować jak gnozę, którą zdecydowali się uprawiać w małych nieformalnych grupkach. I tak się zaczął powolny upadek Imperium Condradum.

Do góry
#41990 - 31/03/2003 22:08 Re: O forum
mankiet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2001
To ja tez dorzuce swoje 3 slowa.Zamiast niepotrzebnie zalic sie,trzeba sie wziasc do roboty! Acha i uwazam ze jak znajde jakis dobry typ to dlaczego mam sie nim nie podzielic?? Pozdrawiam.

Do góry
#41991 - 01/04/2003 03:09 Re: O forum
Szopa Offline
addict

Meldunek: 24/02/2003
a ja tylko uwazam, ze za duzo jest balaganu, debilnych tematow, ktore nie sa wyrzucane... Poza tym powinno byc wiecej moderatorow, zeby mogli nowych uzytkownikow "nawracac", bo coraz czesciej 'nowi' sa nawet bluzgani, a pozniej sami nie wiedza co zlego robia...

Do góry
#41992 - 01/04/2003 05:15 Re: O forum
Conrad Offline

Jeśli chodzi o analizy spotkań to nie widzę powodu by schodzić do podziemia czy czegokolwiek ukrywać. Takie rzeczy powinne być publikowane na forum, tym bardziej że osoba z dobrymi analizami niczego przez to nie traci. Wręcz przeciwnie, ma szansę zdobycia szacunku i wyrobienia sobie dobrej opinii w "środowisku".

A w tym wypadku tym lepszy "zasięg" tym lepiej dla tej osoby. Struktura otwartego forum najlepiej do tego pasuje. Ja bym nigdy nie dostał pracy u buka gdybym nie był akrywnym uczestnikiem Bettorsworld. Mój kolega Shawn w podobny sposób został zauważony po latach i trafił do Pinnacle.

Tak więc ciężkiej pracy analitycznej nie ma co ukrywać przed światem bo takie podejscie do niczego nie prowadzi. A jeśli ktoś inny skorzysta z tych informacji to powinniśmy się z tego tylko cieszyć.

Do góry
#41993 - 01/04/2003 06:39 Re: O forum
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2001
Hmmm Conrad ciekawie przedstawiles sytuacje tylko zauwaz jaki procent forumowiczow moze dostac taka prace....1%?2%?Tobie sie udalo i to godne pogratulowania jest iwo: Z tym , ze znam osoby ktore pracuja u bukow a pojecia o sporcie nie maja za wiele....Nie mowie tu o laskach ktore sla kupony bo ostatnio uslyszalem iz Lakersi graja w ...NHL....i odechcialo mi sie tam siedziec i musialem wyjsc nabrac powietrza Jednkaze na wysokich stanowiskach takze sa ludzie ktorzy maja o tym male pojecie .A wiec mysle ze nie chodzi tutaj o typy ale o to czy potrafisz sie wkrecic w dane towarzystwo i wykorzystac swoje znajomosci czy tez nie...A odnosnie opisywania spotkan...No coz keidys bylo tak iz kazda liga miala swoj temat i kazda dyscyplina miala swoj temat i wtedy byl porzadek a teraz te tematy ledwo zipia poniewaz kazdy woli podac typy w private picks ktorych podejrzewam 3/4 forumowiczow nie czyta bo caly dzien by nie starczyl na to....No nic zdaje sobie sprawe iz ciezko bedzie wprowadzic radykalne zmiany na forum , jednakze moze nastac taki czas iz bedzie to konieczne

Pozdrawiam

Do góry
#41994 - 01/04/2003 07:31 Re: O forum
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
witam
Myslę sobie, że wszystko jest tak jak być powinno.
Poprzez Private Picks odblokowały sie działy tematyczne.
Nie ma tam już coraz to nowych konkursów, a wszystkie głupie pytania przeszły do jednego działu.
W działach tematycznych życie nieco zamarło, ale to nie jest winą tych wszystkich którzy przenieśli się do PP.
Po prostu analitycy mniej analizują, a na pewno mniej przelewaja to na forum.
Niestety nowych użytkowników mogacych pociagnąć tematy jest coraz mniej.
Tak więc, wszyscy którzy narzekają, powinni przypomnieć sobie jak w poszczególnych działach tematycznych pojawiało się stałe codzienne opiepszanie za nowe tematy, za głupie pytania itd, itp.
Teraz tego już nie ma i chwała za to.
A że mniej się pisze, to już inna sprawa.
Zniknęła niemal całkowicie liga niemiecka, polska też słabiutko inne nie lepiej.
To tyle.
pozdrawiam

Do góry
#41995 - 01/04/2003 07:36 Re: O forum
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero:
[qb]
...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..[/qb][/QUOTE]O ja *******ę, co za as.

Mistrzuniu !!!!! ****a nie dołuj mnie do ostateczności. Od 1996r. żyjesz sobie tylko z hazardu (pewnie Ci chodziło o kasyna , ale mniejsza o to), ale od 1996 roku nie znalazłeś nic godnego tego abyś mógł się z tym podzielić z innymi na forum (co pisałeś w innym poscie).
Współczuję.[/qb][/QUOTE]Przepraszam ,ze tak pozno odpowiadam , ale dopiero dzisiaj wrocilem z Chorzowa i siadlem do kompa..Tak saba chodzilo glownie o kasyna , i nie nie skonczylo sie dobre- to odnosnie Twojego drugiego postu.Weekend u bukow byl bardzo nieudany ze wzgledu na Niemcow..Na ogol grywam mecze lig w miare wolnych od korupcji,dlatego srednio mnie wzruszaja informacje ,ze np Polonia oddala mecz Gornikowi- i tak nie ma tago gdzie zagrac , a jesli nawet to za niewielka kase..
Taka informacja dla ogolu uzutkownikow nie ma zadnego znaczenia , natomiast info , ze np Totti zlamal noge w drodze na trening juz ma i to znaczace.Co do ewentualnych zmian kursow u bukow-zgadzam sie z hpc naprawde niewielu graczy jest w stanie sklonic wiarygodnego buka do wahan kursu na zdecydowanego faworyta wysokoscia swojego zagrania.Mmie i grupie moich znajomych raz tylko w Innsbrucku odmowiono przyjecia zakladu-ostatnia kolejka Bundesligi , mecz Unterhaching-Leverkusen trzy lata temu.Chcielismy obstawic wygrana lub remis Bayeru lecz po prostu nie zaakceptowano stawki.Zaklad po tym incydencie byl przyjmowany po poprzednim kursie...Nawiazujac jeszcze do wypowiedzi saby-rozumiem ze mistrzuniu mialo posmak ironiczny-jezeli zalezy Tobie na dzieleniu sie informacjami to podaje do wiadomosci ogolu , ze trzech pilkarzy Floty Swinoujscie pilo ze mna wodke wczoraj.Jezeli przyda sie Tobie wiaomosc , ze zagralem na zwyciestwo Anglii w meczu z Lichtensteinem to nastepnym razem otworze temat w PP pod tytulem Typy Cicero - naprawde myslisz,ze poziom forum sie znaczaco podniesie?Ale mniejsza z tym chodzilo o co innego-mialem na mysli ograniczenie ilosci tematow typu X-SUPERTYPY,w zamian chetnie bym poczytal jaka jest atmosfera przed meczem w Bournemouth? Tochyba nie jest informacja , ktora moglaby miec wplyw na kursy? Mialobyc jedno zdanie riposty a rozpisalem sie.. Tak czy owak co zlego to nie ja - pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08