#419562 - 13/10/2005 19:32
Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Florida-Boston(Co tu dużo kombinować, wcześniej napisałem, że dwa razy postawię na porażkę Bostonu i 2 razy na ich zwycięstwo. Teraz po ich zwycięstwie nad Tampą moja koncepcja może okazać się chybiona, ale cóż słowo się rzekło. Nie będę "szarżował", ale "stany maniakalnego uporu" już nie jeden raz przyniosły efekt. Po głowie "błąka" się OT, ale tfu, tfu, jeszcze nie teraz) Typ:1  Calgary-Dallas(Płomienie wróciły w domowe pielesze po tygodniowych "manewrach". W mojej koncepcji, którą założyłem sobie odpowienio wcześniej był uwzględniony ten pojedynek w kategoriach: Calgary wygra jedno ze spotkań z Dallas,Edmonton,Phoenix i znowu Edmonton, a Dallas z kolei przegra jeden z meczy z Calgary,Edmonton lub Vancouver. Widać jasno jak na dłoni,że jeżeli mam "trzymać" się "własnego scenariusza" to w tej parze nie mam innej możliwości jak win miejscowych) Typ:1 NYRangers-New Jersey(może to i głupi sposób myślenia, ale obserwując NYR, to chłopcom brakuje trochę "farta". Zadaję sobie pytanie czy w pojedynkach w domu z NJersey,Atlantą,Floridą i głównymi kandydatami do tytułu "cioty sezonu" los nadal nie będzie się do nich uśmiechał? Nie mogę uwieżyć w to, aby po Washingtonie, Atlanta i Florida czyli "trójca" z Southeast Division "zżarła" im punkty, a do tego jeszcze rywale z ich Dywizji. Któraś z tych ekip powinna "polec" i ja "nafilowany" na najbliższe mecze poczekam wytrwale) Typ:1 
|
Do góry
|
|
|
|
#419563 - 13/10/2005 20:49
|
member
Meldunek: 20/05/2005
|
Wilu dzis typuje DET i ja sie do wiekszosci przylacze,acz mecz moze byc ciezka potyczka i jedyne czego sie obawiam to OT. Drugi mecz jaki sobie upatrzylem to NJD acz to bez wiekszego przekonania,obie druzyny stoczyly juz wyrownany pojedynek kilka dni wczesniej i dzis moze byc odwrotnie acz ja sklaniem sie ku diabla  Co do pozostalych meczy bez wiekszych prognoz,widzialbym remisy ale to spewnosica zweryfikuje noc 
|
Do góry
|
|
|
|
#419564 - 13/10/2005 21:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
NYR-NJD 1 Washington-NYI 2 Florida- Boston 1 TBL-Buffalo 1 mój typ dnia Calgary-Dallas 1 Phoenix-Nashville 2 LAK-Detroit x2 Pozdr 
|
Do góry
|
|
|
|
#419567 - 13/10/2005 21:35
|
enthusiast
Meldunek: 08/03/2002
|
Witam.
Nie specjalnie lubię pisać (wolę czytać), ale dzisiaj się postaram.
N H L czyli: Nieprzewidywalna Hokejowa Liga jest czymś w rodzaju KOBIETY tzn...... wydaje się, że znamy ją na wylot, a ona pokazuje nam co jaiś czas, że to nieprawda. I tak właśnie jest. Nigdy jej (nhl=kobieta) nie rozszyfrujemy. Na tym polega fenomen zarówno tej pierwszej, jak i drugiej.(kolejność dowolna) Nie można mieć pretensji do siebie (a tym bardziej do innych) za błędy, które popełniamy, bo to jest ......no właśnie. Co to jest ???
Ja proponuje na dzisiaj: Washington - Islanders 2
bo: Stołeczni w tym sezonie wyglądają na "cieniasów" , a Wyspiarze na "nieprzewidywalnych"
Ale żeby nie było: NHL = KOBIETA
Pozdr. Budda
|
Do góry
|
|
|
|
#419570 - 13/10/2005 22:23
|
stranger
Meldunek: 07/10/2005
|
Witam serdecznie. Dziś na 13-go takie oto typy prezentuje: 1. NYR-NJD typ - 1 Niech szczęścicie dziś sprzyja nowojorczykom, niech choć Ci wygrają. Goście nie prezentuje najlepszej formy, więc może dziś wygrana (ale proszę bez dogrywki), 2. Washington-NYI typ na 1. Wszyscy obstawiają na Islandersów a oni nie zachwycają swoją grą a w dużych bólach gospodarz może wygrać. 3. Florida- Boston - typ na 1. Zgadzam się z kilkoma osobami co do tego typu. Niedzwiadki jeszcze zaspane po długiej "zimie" a forma Luongo niech jeszcze trwa. 4. Phoenix-Nashville typ 2 Gospodarz cieniuje a gość idzie jak burza, rozpędem powinien "łyknąć" rywala. 5. LAK-Detroit - typ 2. Chłopcy z LA to chłopcy a przeciwnik to "FIRMA". H2H za gośćmi. wystarczy tego. Ja preferuje systemy i dziś wysyłam Patent + Yankee. pozdrowionka 
|
Do góry
|
|
|
|
#419571 - 13/10/2005 22:32
|
journeyman
Meldunek: 12/10/2005
|
Quote:
witam serdecznie
fakty wczorajszej nocy stały sie rzeczywiste , fenomenalny występ bramkarza canadiens Yannisa Danis , który nie dał sie zaskoczyć przy 32 próbach , w tym 5 wykonywanych przez kovalczuka robi wrażenie , indolencja strzelecka Atlanty była rażąca , mówie sie trudno i nie ma co się obrażać , kontynuacja jest najlepszym antidotum i lekarstwem na tego typu niepowodzenie 
dwie propozycje przez półnącą z mojej strony
Boston Bruins - Florida Panthers UNDER 6 1.769 (Pinnacle) 6/10
Z uwagi na wysoki poziom formy reprezentowanej przez bramkarza panter Roberto Luongo , nadto wobec absencji Joe Thorntona (kapitana niedzwiadków i głownej postaci napędzającej grę w wykonaniu Bostonu) oraz soldnego gracza jakim jest zhamnov .Luongo 3-1-0 0.76 .976 wybrany gracze tygodnia w kategorii najlepszego defensora obronił ponad 115 strzałów , kapitulując wyłącznie przy 3 , szykuuje sie mecz walki , ja pozostaje przy założeniu że padnie nie dużoo goli Ostatnia konfroontacja tych ekip zakończyła sie rezultatem 2-0 dla florydy a Luongo zachowuując shootout obronił 38 strzałów , czy historia jest w stanie zatoczyć szeroki łuk , przy obecnej formie Luongo wszystko wydaje sie byc możliwe
Nashville Predators - Phoenix Coyotes 1 1.990 (Pinnacle) 5/10 1+1.5 1.377 (Pinnacle) 8/10
Nashville , po tym jak ze stanu 0-3 na gorącym terenie w Colorado , gdzie pokonali miejscowe lawiny naprawde pozostali pozytywne wrażenie , ogólnie zespół solidny , ciekawie prowadzony . Zespół gospodarzy nadal mocno osłabiony w swoich szeregach , brakiem takich nazwisk B. Boucher, C. Joseph,D. Morris,P. Nedved,M. Ricci, ponadto słabo spisuuujący sie w ataku pozycyjnym , wykorzystali jedynie 4 na 22 możliwe szanse w okresie power plays , zespół mało skuteczny , Bramkarz predators Vokoun 3-0-0 2.59 .904 całkiem solidnie sie prezentuuje między słupkami nadto doskonała para graczy ofensywnych Sullivan i Paul Karyia są w stanie zapewnić wyjazdowe zwycięstwo nad kojotami, ostatnia konfrontacja zakończyła sie okazałym zwycięstwem predators 8-2 , gdzie gwiazdą pierwszorzędną był sullivan , zaryrzykuuje stwierdzenie że sukces w postaci wiktorii gości jest założeniem jak najbardziej uzasadnionym i realnym
narazie w tej kwestii tyle
pozdrawiam
i dwa typy zgodnie ze wczęsniejszą zapowiedzią 
New York Islanders - Washington Capitals OVER 6.5 2.000 (Pinnacle) 3/10
Oba zespoły mają trochę do udowodnienia , oba zespoły są uczestnikami meczy obfitujących w dużą ilość goli (pomijam mecz Ny Islanders z florydą z oczywistch wzgędów na fenomen Luongo ) ale Yashin, Satan , Ovechkin są to zawodnicy , którzy mogą rozkręcić koniunkturę strzelecką w tym pojedynku, stawka niewielka ale gdzies tych bramkowych knfrontacji należy poszukiwac , ja upatrzyłem sobie te spotkanie
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 1 1.556 (Pinnacle) 6/10
Błyskawice mają do zmazania przed kibicami plamę jaka pojawiła sie po porażce z Niedzwiadkami z Bostonu , Martin St.Louis , Lecavalier, modin , prospal i spółka mają do udowodnienia w tym sezonie bardzo ważny fakt , fakt wielkości i wysokich umiejętności rok po zdobyciu Stanley Cup , zdaję sobie sprawe że jest to rzecz trudna do realizacja , ale nie niemożliwa , wiec nalęzy spręzyć sie dzisiejszej nocy i odnieśc zwyciestwo nad Szablami
bogatego żniwa dzisiejszej nocy wszytskim życze 
|
Do góry
|
|
|
|
#419572 - 13/10/2005 22:32
|
enthusiast
Meldunek: 17/05/2004
|
jak dla mnie promocja dnia to under bostony z florydą,licze na udner i jeszcze że niedziwiadki wykopią floryde na jej miejsce czyli chlopca do bicia , dosc juz dobrej passy luongo  no i zeby dopelnic cos do kuponu na team wayne'a gretzkyego  no cos w nocy nashville wygrali dzieki super postawie szwajcara w bramce lawin ( obronił cale 13 strzałów na 18 ) jesli wystapi dzis Cu JO tym bardziej jestem spokojny o gospodarzy
|
Do góry
|
|
|
|
#419573 - 13/10/2005 23:10
|
enthusiast
|
Ralph i Lemex póki co są znawcami tego tematu
ukłony panowie..............
więc co następuje ?.?.?.
|
Do góry
|
|
|
|
#419574 - 13/10/2005 23:15
|
enthusiast
|
|
Do góry
|
|
|
|
#419576 - 13/10/2005 23:29
|
stranger
Meldunek: 07/10/2005
|
Ja polecam tą: http://www.sportsline.com/nhl/scoreboardPS. Waszyngton ciekawie zaczyna mecz, po 9 minutach w plecy 0-3, teraz 1-3 hej
|
Do góry
|
|
|
|
#419579 - 14/10/2005 08:14
|
addict
Meldunek: 23/06/2005
|
No dzisiejszej nocy wyszło na "0" Win Detroit Lose Calgary Pozdrawiam Damian
|
Do góry
|
|
|
|
#419581 - 14/10/2005 12:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
ja na dzisiaj taki dubelek
4802 MINNESOTA-VANCOUVER 2,35 1 4804 COLORADO-CHICAGO 2,00 1
Minnesota w tym sezonie, kilka dni temu wygrala u siebie z Vancouver 6-0 w strzalach przewazali goscie a wiecej kar mieli gospodarze. Mysle ze jak beda lapac mniej kar to powinni spokojnie wygrac.
W drugim meczu licze na zwyciestwo Colorado u siebie. Przegrali oni z Nashville prowadzac 3 bramkami mysle ze drugi raz nie popelnia tego bledu i zrehabilituja sie kibicom za porazke h2h tez dla gospodarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|