hm.... kilka dni tu nie pisalem ale nie abrdzo czas był a teraz w srodowe przedpoludnie pokusze sie o napisanie kilku "mądrych" slow z mojej strony odnosnie sytuacji w pierwszym tygodniu rozgrywek

z mojego punktu widzenia jest kilka drużyn ktore graja dobrze i tak wg przedsezonowych rokowan beda zajmowac dobre miejsca i wygrywac mecze ale jest takze kilka zespolow ktore oczekiwan w nich pokladanych nie spelniaja chocby w polowie , mowa oczywscie o pittsburghu ktory 3/4 meczy przegral po dogrywkach moze to swiadczyc o pewnej niemocy ale ja tak nie uwazam i mam nadzieje ze pittsburgh szybko wezmie sie do gry i pokaze ze jego miejsce jest w gornej polowce konferencji

.... kolejnym takim zespolem ktory wg mnie zawodzi jest philadelphia "pewniak" pierwszej kolejki rozgrywek gdzie na pewno ludzi duzo kay na nim stracilo napewno niedlugo sie przebudzi i bedzie ogrywal nie jednego faworyta i nie tylko w meczach u siebie ale tez na " obcych lodach"....

..... klonowe liscie tak samo,graja jakos bez zbytniego szczescia i poczatek raczej nie jest taki o jakim marzyli w kanadzie , straznicy mimo ogromnych funduszy i kilku wzomcnien nadal graja nieobliczalnie (czyli jak zawsze) i ciezko spodziewac sie po nich ustabilizowanej formy.... do druzyn ktorym wyraznie nie idzie zailczylbym jeszcze dwie: jest to mistrz z sezonu poprzedzajacego lokaut calgary i st louis jednak ci drudzy oslabieni, nie beda napewno w tym sezonie liczaca sie druzyna choc na niespodzianki w meczach wyjazdowych na pewno ich stac a i w meczach u siebie na bank beda walczyc.....to tyle jesli chodzi o druzyny ktore nienajlepiej zaczely....
pora na gorne polowki obu konferencji....:
znakomicie detroit i la kings i wcale dla mnie nie jest to niespodzianka jak i dla jeszcze kilku innych osob na tym forum ze krolowie sa tak wysoko i mozna powiedziec ze przedsezonowe gry nie byly przypadkowe i swoja dominacje krolowie potwierdza jeszcze nie raz na razie 3-1 wec oby tak dalej.... jak zwykle nie zawodzi ottawa i nie predko widze dla nich pogromce..... w koncu naostrzyli swoje szable hokeiscie z buffalo i jest to w pewnym sensie(przynajmniej dla mnie )niespodzianka tak jak postawa florydy... to tyle tytulem pierwszego tygodnia
czas pomyslec nad typami na dzis bo moze jakas kaska bedzie z tego a tak to co napisalem to jest oczywiscie tylko moje zdanie jesli ktos mialby jeszcze jakies uwagi albo inny poglada na jakis zespol ktory opisalem albo o ktorym zapomnialem to piszcie bo to pomoze nam wszytskim lepiej przedstawic druzyny i oczekiwania jakie z nimi bedziemy wiazac

pozdro dla wszystkich i wysokich wygranych w nastpenych tygodniach....ale sie kur... rozpisalem