Strona 19 z 28 < 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 27 28 >
Opcje tematu
#419642 - 18/10/2005 22:07 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Quote:

W Edmonton zabraknie Shawna Horcoffa i Ryana Smytha
Nie orientuje się zbytnio w sile tych zawodników, ale pierwszy z nich zdobył 3 bramki i 3 asysty i jest drugim strzelcem zespołu, zaś Smyth 1 bramke i 3 asysty raczej nie wielka strata, zagrał tylko 2 mecze, oboje występują na pozycji LW.

Ktoś bardziej obyty z ligą mógłby podpowiedzieć czy będzie to znaczne osłabienie.

Ryan Smyth jest jednym z czolowych zawodnikow Edmonton (ja bym powiedzial nawet, ze jest w czolowce lewoskrzydlowych ligi), skoro w 2 meczach zdobyl bramke i 3 asysty to jest raczej spora strata. Ale Edmonton pokazalo wyraznie, ze moga go zastapic i bez niego sobie tez swietnie radza.

Do góry
Bonus: Unibet
#419643 - 19/10/2005 06:26 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
bartekkrze Offline
enthusiast

Meldunek: 08/09/2005
no wiec oto wyniki z nocki:
montreal-boston 4-3, new jersey-florida 4-3, edmonton-phoenix 3-4 OT vancouver-chicago 6-2
ciekawe czy jest ktos kto trafil wszystko ja ostatnio zrobilem sobie przerwe z nhl widzac ze jakos nie wyczulem meczy w weekend troche odpuscilem i poluzowalem ale dzis moze juz cos zagram pozdro

Do góry
#419644 - 19/10/2005 07:08 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
bartekkrze Offline
enthusiast

Meldunek: 08/09/2005
a jesli chodzi o dzisiejsze mecze to tak :
Colorado - Los Angeles typ :1
mysle ze 1 dlategoze colorado po ostatniej przegranej bedzie chcialo zmazac plame i przelamac niekorzystna passe na swoim lodzie po kilku dniach odpoczynku powinni byc swiezsi niz la ktore odpoczywalo jeden dzien krucej ostatecznie mysle ze la jako chyba jedyna druzyna rozegrala na 7 meczy az 6 u siebie a na jedynym wyjazdowym spotkaniu i tak punktow zadnych nie uzykala mysle ze dzis sie nic nie zmieni.....

Minnesota - San Jose typ :2
minesotta po ostatnich dosyc dobrych spotaknaich u siebie ( z 3 wygrali 2) bedzie chciala wygrac kolejny mecz jednak tym razem nie bedzie to takie proste bo przeciwnikiem rekiny :] kurs na 2 : 2,40 - wiec moze to nie bedzie wcale taka niespodzianka alew wart zagrania meczyk wg mnie

NY Rangers - NY Islanders typ :2
czekam na to kiedy zostanie przerwana passa straznikow i mam nadzieje ze uczynia to ich dzisiejsi rywale zza miedzy . wyspiarze sa druzyna ktora stac na niespodzianke i mysle ze dzis wlasnie tak bedzie kurs na zwyciestwo gosi 2.80

a mecz St.Louis - Anaheim dla mnie no bet narka

Do góry
#419645 - 19/10/2005 13:13 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
nhl_fun_pl Offline
stranger

Meldunek: 15/10/2005
Taka troche w plecy ta ostatnia noc :/ ale dzis moze bedzie lepiej :] oto moje typy i przemyslenia:

N.Y. Rangers - N.Y. Islanders 1
over 6.5

Patrzac po wynikach z poprzedniego sezonu tych druzyn 6x(!!!) byli góra Rangersi, Islandersi nawet remisu nie wywalczyli. W tym sezonie Rangersi na swoim lodzie są nie do pokonania, typuje 1 i over 6.5.

St. Louis - Anaheim 1
St. Louis musi szukac punktow, a kiedy jak nie u sibie i z niewymagajacym przeciwnikiem? Jutro ich czeka duzo ciezszy mecz - na wyjezdzie z Nashville. Ostatni mecz St.Luis przegrali u siebie, teraz powinni sie postarac na kaczorki - mieli 1 dzien wiecej przerwy od nich. Prawodpodobny tez remis...

Colorado - Los Angeles 1
Chyba najpewniejszy mecz dzisiaj - ale uwaga bo jak zawsze mysle o typie dnia to on sie nie sprawdza :P Dla colorado 3 mecz z rzedu u siebie (lost i draw-lost) i napewno bardzo beda chcieli wygrac to spotkanie. LA na wyjezdzie jeszcze malo grali w tym sezonie - tylko raz i przegrali z Dallas 5:4, a ostatni mecz wygrali u siebie. Remisu tez nie mozna wykluczyc. Teraz czeka ich seria wyjazdowa - dzis Colorado, jutro kolejny pojedynek z Dallas, ktory prawdopodobnie wygraja

Minnesota - San Jose 2
Nie za bardzo moglem sie zdecydowac co w tym meczu, ale dostalem olsnienia... A wiec tak: Minnesota u siebie w kratke, ale to zalezy od przeciwnika - ostatnia wygrana z kaczorami, ktorzy w tym sezonie nie dorastaja do piet San Jose, a ci z kolei potrafia grac na z najlepszymi (ostatni remis z Detroit). Mozliwy jeszcze under, no ale to hokej ;] i wszystko moze sie zdarzyc ...

...ale wybor nalezy do Ciebie :>

Do góry
#419646 - 19/10/2005 19:03 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Jedo z "przykazań hazardzisty" brzmi - po pierwsze nie przegrać. Trudno jest tak "zagrywać", aby z każdej "opresji" wychodzić zwycięzcom, ale można tak manipulować stawkami i typami, aby przynajmniej zminimalizować straty lub osiągnąć zyski, co jest bardzo ważne przy długofalowym- wielonakładowym typowaniu.
NYRangers-NYIslanders(dwa mecze w ciągu 24h między tymi rywalami mogą narobić zamętu w głowach graczy.To jeden z klasyków NHL i nie ma najmniejszego sensu próbować cokolwiek w tym przypadku anlizować i porównywać. Osobiście polecam "zamknięcie oczu i ślepy traf")
Typ: mecz OT oraz I tercja 1
Colorado-Los Angeles(Lawiny jak narazie nie rozpieszczają kibiców, zwłaszcza na swoim lodzie. LA zadziwia mnie swoją "metodą" na drużyny z Northwest Division, bo jak by nie patrzeć, to od OT aż się roi. Całe szczęście,że w Colorado takich rozwiązań było niewiele. Colorado i Vancouver z tymi ekipami LA nie wiodło się za dobrze i w tym upatruję swojej szansy)
Typ:1

Do góry
#419647 - 19/10/2005 21:41 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
Witam
Nie jestem całkiem nowy ale zapomniało się hasełka i sami wiecie...
Na dziś wybrałem mecz w którym Strażnicy zmierzą się z Wyspiarzami.Rangers odnieśli trzy kolejne zwycięstwa przed własną publiką i dziś zmierzą się z nieobliczalnymi "sąsiadami" zza miedzy, którzy od pięciu meczów nie zremisowali.Wydaje mi się, że wynik będzie oscylował w okolicach remisu a spotkanie będzie zacięte - jak na "derby" przystało.
NY Rangers - NY Islanders - typ:OT oraz under 5,5

Do góry
#419648 - 19/10/2005 23:15 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
beholder Offline
member

Meldunek: 20/05/2005
Madre slowa .... ,tylko ktos co zjadl wlasne zeby i sporo kasy moze powiedziec cos takiego.
Co do meczu chlopakow z NY w dwu meczu obstawialbym na remis,znaczy sei ze to dosc prwdopodobne,pozatym derby rzadza sie innymi prawami.
Co do reszty to uwazam ze przyjezdni powinni byc gora,mam na mysli SJ i ANAH,moze pasc tu remis w jednym ze spotkan.
Co do COL to jedyna jedynka na jaka bym dzis zaryzykowal obstawic

Do góry
#419649 - 20/10/2005 08:54 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
nhl_fun_pl Offline
stranger

I znowu w plecy, tym razem ostro :[ Oby dzisiaj cos dobrego wybrac, bo inaczej moze to byc ostatni dzien typowania :P

Do góry
#419650 - 20/10/2005 10:08 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
Pablik Offline
journeyman

Meldunek: 16/10/2005
na dzisiejszy wieczur raczej bym postawił na Floride która po dwóch porazkach na wyjezdzie bedzie chciała wygrac przed własna publicznoscia

ciekawym spotkaniem bedzie tez mecz Pittsburg moze wkoncu wygraja graja we własniej hali wiec mozna zaryzykowac i dac 1

Vancouver - Phoenix Kojoty ostatnio wygrały dwa mecze i to obydwa na wyjezdzie wiec ich pase powinna sie skonczyc z Vancouver

Nashville Predators z St. Louis Blues w tym sezonie spotkali sie raz 4-1 dla Nashville (grali na wyjezdzie)
stawiałbym na 1

ale wadomo to jest hokej wiec wszytko jest mozliwe

Do góry
#419651 - 20/10/2005 10:13 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
buubi Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/01/2004
Ja zaryzykuję Pingwiny -1,5 - jak się przełamią to optuję iż będzie to przełamanie z grubej rury - kurs 3,25 kusi...

Do góry
#419652 - 20/10/2005 16:44 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/12/2004
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes
Typ-1
kurs -1,95
buk-expekt

Toronto odnotowalo w 3 ostatnich meczach 3 zwyciestwa a Carolina nie zabardzo lubi grac na wyjazdach wedlug mnie jedna druzyna moze zejsc z tafli jako zwyciesca Toronto Maple Leafs typ-1

Florida Panthers - Washington Capitals
typ-1
kurs-1,80
buk-expekt

Florida Panthers juz dawno niewygrala 2 ostatnie mecze konczyly siue porazkami a Washingtonmimo ze wygral ostatni mecz z Tampa Bay tro nie odnius jeszcze zwyciestwa na wyjezdze a Florida narazie 1na 4 zeszla pokonana wiec dzis beda sie chcieli poklazac przed wlasna publiką dlamnie czysta 1 typ dnia

Boston Bruins - Buffalo Sabres
typ-1
kurs-2,05
buk-expekt

Boston dotychczas rozegrali 1 spotkanie u siebie pierwszw 1:2 z Montreal Canadiens a dzis Buffalo zostanie przeznich rozstrzelane nadomiar tego 2 ostatnie spotkania przegrali i musza pokazac co sa warci ,jeszcze jeden argumet przemawia za Boston Bruins ,Boston juz w tym sezonie ulegl 4:1 Buffalo wiec dzis czysta 1

Do góry
#419653 - 20/10/2005 17:30 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Z NHL jest tak jak w słowach pewnej szlagierowej onegdaj piosenki: "w życiu piękne są tylko chwile...." Ci, którzy liczyli na szybki zysk w typowaniu NHL, dzisiaj zaglądają do buka tylko po to aby sprawdzić kurs i "poczuć" atmosferę hazardu(o zagraniu już nawet nie myślą).Przestrzegałem zresztą wcześniej o takiej możliwości, a wracając do "pięknych chwil....", to czasem trzeba na nie czekać miesiąc, albo i dłużej - to z kolei odnośnie typowania wielkonakładowego i długoterminowego.
Dzisiejsze mecze "śmierdzą" mi remisami nawet pod wiatr i przezornie "ominę" te niby pewne jedynki, stawiając na OT
w meczach: Floridy,Atlanty i St.Louis.
Dallas-Los Angeles(raz już udało się wygrać,chociaż zwycięstwo 5:4 przyszło w ciężkich bólach. Królowie wczoraj zaskoczyli w ostatniej minucie Lawiny i unikneli OT, a szkoda, bo dwa razy pod rząd to raczej byłoby mniejprawdopodobne, a tak niewykluczone jest dzisiaj. Założyłem sobie ,że minimum jedno z 4 najbliższych meczy Dallas powinno wygrać i cóż, "niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgodzić trzeba....")
Typ:1

Do góry
#419654 - 20/10/2005 18:41 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
Witam szacowne grono:)
Dziś chciałbym zająć się szczególnie dwoma meczami:
Do pierwszego dojdzie w Bostonie, gdzie miejscowe Niedzwiadki podejmą, skazywane przed sezonem na pożarcie "Szable". Wielu fachowców za oceanem uważało, że w Bufflo zbyt wielki ciężar spoczywa na barkach Tkachuka, z którym borykający się z nadwagą zawodnik może sobie nie poradzić. Tymczasem Szabelki wywijają całkiem całkiem i być może nie będzie to dla nich stracony sezon. Ja liczę jednak, że dziś w Bostonie sobie nie poradzą, bo Bruins są spragnieni pierwszego domowego zwyćiestwa.
Boston Bruins - Bufflo Sabres TYP:1

Drugi dzisiejszy mecz, który przykuwa moją uwagę to pojedynek w Vancouver gdzie miejscowe Orki będą starały się "podgryść" Kojoty. Hokeiści z Phoenix prowadzeni przez "The Great One" spisują się coraz lepiej, ale trzy zwycięstwa z rzędu "on the road" to chyba troszkę za duzo na tym etapie. Liczę na dobrą skuteczność Orek, tym bardziej , Panowie :Naslund, Morrison i brutal Bertuzzi znają się na robocie. Mało? second top line: Sedin Twins, czyli bracia Daniel i Henrik wspierani przez weterana Trevora Lindena. Dzis na Kojoty powinno wystarczyć
Vancouver Canuks - Phoenix Coyotes - TYP:1

pozdro all

Do góry
#419655 - 20/10/2005 21:20 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
nhl_fun_pl Offline
stranger

N.Y. Islanders - N.Y. Rangers 2
W dwumeczach przewaznie jest 1:1. Wczoraj remis i wygrana Islandersow, a dzisiaj Rangersi powinni wygrac - w regulaminowym czasie :> Bo wczoraj na nich dalem i mnie zawieli, wiecej tego nie zrobia :P

Florida - Washington 1
Florida dobra na swoim lodzie, a Washington bardzo slabe na wyjazdach, ostatnie 2 mecze Florydy na wyjezdzie i oba przegrane, czy to ogolne oslabienie? Raczej watpie, gdyz z dobrymi Rangersami przegrali, oraz 4:3 tylko z NJ Devils.

Atlanta - Tampa Bay X2
Tampie na wyjazdach idzie zawsze pod gorke, ostatni mecz z Washingtonem zremisowali i przegrali po dogrywce, ale ile mozna przegrywac? Szczegolnie z zespolami z dolnych czesci tabeli? OT dla pewnosc, bo Atlanta jeszcze u siebie nie zanotowala remisu...

Nashville - St. Louis 1X
Nashvillle i Ottawa jako jedyne w tym sezonie nie przegraly jeszcze meczu, Oczywiscie niedlugo to sie zmieni - ale wydaje mi sie ze nie na wlasnym lodzie i na pewno nie dzisiaj. St Louis jedyny mecz wyjazdowy przegrali z Detroit i nie zapowiada sie aby zdobyli dzisiaj punkty....

Calgary - Edmonton under 5.5
Obie druzyny w tym sezonie malo traca i malo strzelaja bramek... W poprzednim sezonie w meczach przeciwko sobie najczesciej padaly tylko 3 gole...

Vancouver - Phoenix 1X
Vancover niezwyciezone od 3 spotkan. A dzis czeka ich Phoenix a pojutrze Colorado u siebie. Prawdopodobnie ktorys z tych dwoch meczy nie wygra (w regulaminowym czasie) Dla mnie Phoenix juz i tak za duzo punktow w kanadzie nałapało.

Reszta meczy wg mnie tylko na nosa, chociaz z tych pewnie i tak wiekszosc nie wejdzie :]

Do góry
#419656 - 20/10/2005 22:24 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/11/2001
Witam po długiej przerwie, tak sobie zajrzałem co typujecie i ....

Derby NY to jak zawsze over i mase PP szkoda, że nie uczestniczy w tym nasz "piękny Mario" remis jak najbardziej wskazany...

Kolejny mecz to Pantery ze stołecznymi, jesli mnie nie myli mój pijacki zwid to Florid dalej bez OT, przecież to nie spotykane...

To tyle jeśli chodzi o typowanie strego zgorzkniałego
Adolfa :

Do góry
#419657 - 20/10/2005 22:58 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
Cunio Offline
newbie

Meldunek: 14/09/2005
Witam!

N.Y. Islanders - N.Y. Rangers 2 (2,40)
Uważam, że dziś DiPietro nie będzie miał tak udanego dnia jak wczoraj (33 obrony) i dlatego Jagr i spółka powinni spokojnie rozstrzygnąć mecz na swoją korzyść (myślę o 2 1t. 3,10)

Vancouver - Phoenix 1 (1,70)
Kojoty podobmie jak Dallas w ubiegłym tygodniu podbija Kanadę i podobnie jak Dallas zatrzyma się w Vancouver.

Pittsburgh - New Jersey 1 (2,30)
Czas najwyższy na przełamanie się Pingwinów, tym bardziej, że Diabły najwyraźniej nie są w formie

Nashville -1,5 (2,10)
Po prostu

Pozdrawiam
jac

Do góry
#419658 - 20/10/2005 23:20 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
Cunio Offline
newbie

Meldunek: 14/09/2005
Po 3 minutach 3-0 dla wyspiarzy. Bramkarz został w szatni, czy co?

Do góry
#419659 - 21/10/2005 09:47 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
nhl_fun_pl Offline
stranger

Wczorajsze typy 5 na 6 dobrych ;] szkoda tylko ze na kase to sie nie przeklada.....:PP A dzisiaj 4 mecze:
Columbus - San Jose
Detroit - Anaheim
Tampa Bay - Ottawa
Edmonton - Colorado

Do góry
#419660 - 21/10/2005 11:24 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
Mateusz_AWF Offline
journeyman

Meldunek: 21/04/2005
Dzis gram:
Columbus-San Jose 2 (2,25)
Wydaje mi sie ze San Jose powinno sobie poradzic ze słabym zespołem Columbus. Chyba ze przeoczylem jakies powazne oslabienia.
Detroit-Anaheim (1) 1 (1,8)
Jedynka ze wzgledu na to ze Detroit to zawsze Detroit. A Anaheim nic specjalnego nie prezentuje o czym swiadczy chociazby pozycja w tabeli.

Do góry
#419661 - 21/10/2005 12:52 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
Mojzesz1906 Offline
stranger

Meldunek: 24/08/2005
Columbus-San Jose 2 2,25
Detroit-Anaheim 1 1,80
Edmonton-Colorado X 3,80
obie druzyny ostatnio po przegranej wiec czas na remis a pozniej na wygrana.
Tampa Bay-Ottawa 2 2,40
tampa ostatnio 6:0 z cienka atlanta a senatorzy mieli sporo czasu na odpoczynek.

Do góry
Strona 19 z 28 < 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 27 28 >

Moderator:  rafal08