#419623 - 17/10/2005 05:19
Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#419625 - 17/10/2005 09:54
|
stranger
Meldunek: 15/10/2005
|
no wszystko weszlo, ostrzegalem przed washingtonem :> brawo xox, mi tez na "prawie" debiut wyszlo 3:0, zobaczymy jak dalej bedzie szlo  A na dzisiaj 3 mecze: N.Y. Rangers - Florida NHL Detroit - San Jose Calgary - Phoenix
|
Do góry
|
|
|
|
#419626 - 17/10/2005 10:05
|
journeyman
Meldunek: 12/10/2005
|
witam , ja sobie spróbuuuje dziś coś takiego J.Iginla (Calgary) to score 2.40 (totomix) 2/10 co z tego bedzie , zobaczymy 
|
Do góry
|
|
|
|
#419627 - 17/10/2005 11:32
|
stranger
|
Calgary - Phoenix 2 Dla Calgary 3 mecz z rzedu u siebie (1 win,1 draw-lost), Phenix na 3 mecze ani razu na wyjezdzie nie wygrali, chociaz nie wiele im brakowalo (z Dallas Stars, Los Angeles i z Vancouver Canucks zawsze 3:2 w plecy, przypadek?-watpie) kolejne 3:2 bedzie? a moze tym razem wygraja? jak nie to moze jutro na wyjezdzie z Edmonton? Ktorys z tych dwoch meczy powinni przynajmniej zremisowac. W poprzednim sezonie Calgary zawsze z Phoenix wygrywalo, teraz nie koniecznie, daje 2-ke, ale poczekam na wasze spostrzezenia co do tego meczu Detroit - San Jose 1 San Jose ostatnie 3 mecze (2 u siebie i 1 wyjazd) wygralo, ale teraz koniec dobrej passy i slabszych przeciwnikow, musza stawic czola Detroit, ktorzy po 2 wyjazdowych zwyciestwach wracaja do siebie, a ostatnio na wlasnym lodzie przegrali 2:4 z Vancouver, teraz trzeba pokazac charakter ze rekinami przed wlasnymi kibicami. N.Y. Rangers - Florida Florida dzis i jutro gra na wyjezdzie, na dzisiaj Rangersi - ciezki przeciwnik, a jutro z New Jersey Devils, jak dzis nie wygraja to jutro z diabełkami na 99%, Rangersi 2 ostatnie mecze wygrywaja przekonywujaco u siebie - z atlanta i NJ Devils, dzis czeka ich o wiele ciezsza przeprawa, prawdopodobny remis, dla mnie no bet :/
|
Do góry
|
|
|
|
#419628 - 17/10/2005 17:01
|
member
Meldunek: 20/05/2005
|
Przedmowca dosc dobrze wedlug mnie,zrobil analize,z tym ze ja nie do konca zgodze sie ze wszystkim. DET wcale nie musi wygrac mimo ostatniej porazki u siebie.Pozatym rekiny to nie chlopcy do bicia co pokazali w ostatnim sezonie,pamietam jak bodajrze w ciagu 7 meczy zaliczyli 5 remisow :] w tej kwesti byli niemozliwi. Wiec moj typ dzis to OT Ogolnie wiecej sie nie bende rozwodzic nad poostalymi meczami,troszke myslalem i zaden dla mnie nie wskazuje druzyny,na ktora moznaby zagrac. Wiec krotko 3 X OT dzisiejszej nocy 
|
Do góry
|
|
|
|
#419629 - 17/10/2005 17:10
|
enthusiast
Meldunek: 21/08/2005
|
Cóż, NHL niemalże w pełni  a na forum raczej pusto, więc napiszę o co mi dzisiaj chodzi, 3 stosunkowo łatwe mecze..ale..: NY Rangers- Floryda Panthers Po dobrym meczu Rangers z rozbitą Atlantą (5-1) to oni są faworytami tego spotkania, grając na własnym lodzie, nieźle spisują sie bramkarze, Weeks i Lundqvist, sprawnie funkcjonuje atak, z kolei Floryda rozbiła dobrze spisujące się w tym sezonie Buffalo (3-2), kolejny under Florydy, gł. za sprawą Luongo, z tego wynika, że Floryda strzela tyle, aby mieć 1 bramke więcej niż przeciwnik, reszta to zadanie Luongo. Mimo wszystko obstawiam wygranę Rangers, nawet jeśli miałaby ona nastąpić po dogrywce. Typ: 1 lub z dystansem 1x Detroit Red Wings- San Jose Sharks Gra w sezonie zasadniczym Rekinów nie odzwierciedla ich wyników w przedsezonach, co może dziwić, ale nie powinno. San Jose to zespół można powiedzieć bez konkretnych zmian, wieć wciąż bardzo dobry, i napewno będzie się liczył w tym sezonie. Detroit- jak narazie murowany kandydat conajmniej na półfinały (wybiegając w przyszlość). Bardzo dobry bilans na własnym lodzie, niby pewne zwycięstwo, patrząc się na wynik z poprzedniego sezonu (2-4 z San Jose) można miec wątliwości, ale mimo wszystko przycylałbym się do zwycięstwa Wings, druzgocącego lub po zaciętej walce. Typ: 1 Calgary Flames- Phoenix Coyotes Można (jak poprzednik) szukać w dzisiejszym meczu punktu lub nawet 2 dla Kojotów, szczególnie dlatego, iż Calgary to nie ta sama drużyna która grała w finale poprzedniej edycji pucharu Stanleya, mam nadzieję, że reszta sezonu nie będzie w kratkę jak pierwsze mecze. Kolejny mecz Płomieni na własnym lodzie, co jest niewątpliwym plusem dla Calgary a minusem dla Phoenix, jeśli Kiprusoff będzie bronił tak jak z Oilers a Iginla kierował grą, zwycięstwo pewne, chociaż niekoniecznie powyżej 5,5 bramek. Typ: 1 Jeśli obejdzie sie bez niespodzianek, gospodarze bedą bogatsi o 2 pkt-y, chociaż nie zawsze przewaga stoi po stronie gospodarzy. (ze względu na mój 1 post z typami i lekka analiza, przepraszam jeśli nie jest w pewien sposób profesjonalny, przedstawilem swój tok myślenia) Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#419630 - 17/10/2005 17:53
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
W tej nocy nie mam na "celowniku" ani jednej ekipy, więc pozwolę sobie zagrać "smakołyki" licząc na swoją intuicję.  NYRangers-Florida (Ww,PdOT,PwOT,Pw,Wd,Wd - Wd,Wd,Pw,Ww,Pd,Wd zakładając, że NYR ma jeszcze dwa z czterech meczy do rozegrania w domu, można ryzykować ich porażkę lub OT. Florida jest powściągliwa zarówno w strzelaniu jak i traceniu goli, gra na "styku" z OT poza meczem z Bostonem) Typ: OT  Detroit-San Jose(Wd,Ww,Wd,Pd,Ww,Ww - Pw,Pw,Ww,Wd,Wd tak sobie grają w tym roku, a tak grali wcześniej ze sobą 01/02 - 3:0,2:2 02/03 - 3:3, 5:4 03/04 - 3:2OT, 4:2. Wynika z tego, że zwycięstwa SJ raczej nie należy się spodziewać, bynajmniej w regulaminowym czasie) Typ:OT  Calgary-Phoenix("biedne" Kojoty mają teraz "twarde orzechy do zgryzienia" - dzisiaj Płomienie, jutro Oliwiarki i 20.10 Orki. Zdobycie punktów w trójmeczu Zachód Kanady-Phoenix to dla Kojotów nie lada wyzwanie, zwłaszcza, że obecna gra ciągle zagrywanie krążka "pod górkę i pod wiatr") Typ:1 
|
Do góry
|
|
|
|
#419631 - 17/10/2005 18:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
ja dzisiaj uner 5.5 w meczu straznikow z panterami ze wzgledu na dobra postawe bramkarzy obu druzyn GOALTENDERS: Panthers - Luongo (4-2-0, 2 SO, 1.49 GAA); McLennan (0-0-0, 1.82). Rangers - Weekes (1-1-1, 3.31); Lundqvist (2-0-1, 1.64). no i do tego Detroit 
|
Do góry
|
|
|
|
#419633 - 18/10/2005 08:11
|
stranger
|
Eh detroit wtopa :/ przez te wasze typy to z Phenix zrezygnowalem nawet :| no ale gramy dalej :] 4:1 w typach. A dzisiaj 4 mecze:
Montreal Canadiens Boston Bruins New Jersey Devils Florida Panthers Edmonton Oilers Phoenix Coyotes Vancouver Canucks Chicago Blackhawks
|
Do góry
|
|
|
|
#419634 - 18/10/2005 09:42
|
stranger
|
Jak zwykle overow/uderow nie daje, wczoraj na kursy w expekcie do 23:30 czekalem i dalej nie bylo :[ Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 1Po wczorajszej wygranej na wyjezdzie Phoenix (co dla niektorych duzo niespodzianka) beda zmeczeni itd itp co mieli zdobyc na wyjazdach juz zdobyli (a jeszcze vancover przed nimi). Edmonton 2 ostatnie mecze przegralo wiec muszą teraz się przełamać i zdobyć wkońcu 2pkt, tym łatwiejsze ze na wlasnym lodzie. Vancouver Canucks - Chicago BlackhawksChicago od 4 meczy nie wygralo w regulaminowym czasie, ostatni przegrali 4:3 z San Jose Sharks i raczej szukałbym dzisiaj ich wygranej, gdyz jest to ostatni mecz dla Chicago przed krótka przerwa. Z kolei Vancouver wygralo przedwczoraj u siebie z Dallas Stars, oraz na wyjezdzie z Minnesotą, za 2 dni graja u siebie z kojotami, obydwaj niewymagajacy przeciwnicy, jednak dwoch nie nie koniecznie. Dzis mozliwy OT, dla mnie NO BET znowu :/ Montreal Canadiens - Boston Bruins 1Dla Bostonu 6-sty mecz z rzedu na wyjezdzie (L W W D[W] L ) i ostatni, pojutrze graja juz u siebie. Czy uda im sie pokonac Montreal? Szczerze watpie, gdyz goscie jeszcze w tym sezonie nie wygrali u siebie i czas to zmienic(z Ottawa i Toronto),ostatni mecz z Toronto przegrany 2:3 napewno zdeterminuje ich pelnej mobilizacji na Boston. New Jersey - Florida X2Wczoraj pisalem ze jak Florida nie wygra z Toronto (4:0) to dzis pokonają Jersey. Diabelkom cos nie idzie na początku sezonu, ostatni mecz u siebie zdecydowanie przegrali 1:6 z Karoliną, przewiduje dzisiaj mecz walki, z ktorego po dogrywce zwyciestwo przypadnie panterką. A co z tego wejdzie to zobaczymy jutro, czekam teraz na wasze glosy dyskusje, i ile wogole ktos to czyta 
|
Do góry
|
|
|
|
#419635 - 18/10/2005 11:28
|
enthusiast
Meldunek: 31/08/2005
|
Czytam "New Jersey - Florida X2 Wczoraj pisalem ze jak Florida nie wygra z Toronto (4:0) to dzis pokonają Jersey. Diabelkom cos nie idzie na początku sezonu, ostatni mecz u siebie zdecydowanie przegrali 1:6 z Karoliną, przewiduje dzisiaj mecz walki, z ktorego po dogrywce zwyciestwo przypadnie" Chyba powinno byc zamiast Toronto NY Rangers 
|
Do góry
|
|
|
|
#419636 - 18/10/2005 11:40
|
stranger
|
Quote:
"New Jersey - Florida X2 Wczoraj pisalem ze jak Florida nie wygra z Toronto (4:0) to dzis pokonają Jersey. Diabelkom cos nie idzie na początku sezonu, ostatni mecz u siebie zdecydowanie przegrali 1:6 z Karoliną, przewiduje dzisiaj mecz walki, z ktorego po dogrywce zwyciestwo przypadnie"
Chyba powinno byc zamiast Toronto NY Rangers
no tak, sorki ale wynik sie zgadza 
|
Do góry
|
|
|
|
#419638 - 18/10/2005 18:00
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Ja dzisiaj stawiam na KANADĘ!  Edmonton-Phoenix(Gwiazdy były bardzo blisko zawojowania Zachodniej Kanady, ale w końcu "polegli".Nie potrafię w to uwieżyć, aby Kojoty dokonały tej sztuki, więc konsekwentnie przeciwko nim, bo co tu dużo kombinować) Typ:1  Vancouver-Chicago(obserwując wcześniejsze 3 sezony, nasuwa sę spostrzeżenie,że Chicago częściej "kręciło numery" w drugich spotkaniach z ekipami z Northwest Division, aczkolwiek co do Colorado to akurat w tym roku mimo 3 wcześniejszych porażek z Lawinami, teraz wygrali po OT. Czy to sygnał do odwrócenia tendencji?Chyba nie) Typ:1  Montreal-Boston(już pogodziłem się z tym,że Boston stał się przyczyną moich 3 błędnych typów i teraz trzeba wymyśleć coś , aby sobie powetować tę stratę. Pierwotnie "wykombinowałem", że w tym meczu powinno być ich win. Nie trafiłem ich wcześniejszych wyników, więc tym razem wbrew "sobie". Bostończycy kończą dzisiaj jedną z najdłuższych sesji wyjazdowych - ich łupem padło 5 punktów i to powinno im wystarczyć. Poprzedni sezon należał do Bostonu, bo na lodzie Canadiens czuli się jak w domu. Mimo wszystko jednak stawiam wbrew sobie i wbrew historii z sezonu 2003/2004) Typ:1  New Jersey-Florida(nie przytaczam starszych wynikow niż 3 sezony wstecz, ale warto spojrzeć na ten własnie okres. 01/02 - 2:3 i 3:1, 02/03 - 1:2 i 6:2, 03/04 - 1:2 i 3:1. Florida prawie ,że "przyzwyczaiła" się do wygrywania pierwszego spotkania, po to, aby przegrać następne. Brakuje mi w tej mieszance tylko OT) Typ:OT 
|
Do góry
|
|
|
|
#419639 - 18/10/2005 18:26
|
old hand
Meldunek: 03/03/2005
|
W Edmonton zabraknie Shawna Horcoffa i Ryana Smytha Nie orientuje się zbytnio w sile tych zawodników, ale pierwszy z nich zdobył 3 bramki i 3 asysty i jest drugim strzelcem zespołu, zaś Smyth 1 bramke i 3 asysty raczej nie wielka strata, zagrał tylko 2 mecze, oboje występują na pozycji LW.
Ktoś bardziej obyty z ligą mógłby podpowiedzieć czy będzie to znaczne osłabienie.
|
Do góry
|
|
|
|
#419640 - 18/10/2005 20:53
|
stranger
Meldunek: 18/10/2005
|
Siema, jestem tu nowy;) mam pytanie: co sadzicie o jutrzejszych meczach NHL? Prosilbym o odpowiedz bo pragne jutro z rana obstawic. Z gory dziekuje
NY.Rang.-N.Y.Isl. St.Louis-Anaheim Minnesota-San Jose Colorado-L.Angeles
|
Do góry
|
|
|
|
|
|