#41956 - 28/03/2003 04:40
O forum
|
Anonymous
Unregistered
|
Cze wszystkim - nie mam niestety na klawiaturze polskich znakow - ta uwaga jest do purystow , ktorzy chcieliby wytykac bledy ortograficzne..Jestem biernym uzytkownikiem forum niemal od poczatku i z zalem obserwuje jego postepujacy regres..Mam wielki szacunek do starszych uczestnikow i i ich tematow-nie bede wymienial , bo kto szuka rzetelnych info wie o kim mowie i paru nowych np. ELDORADO -musialem wymienic kogos z nicka na dowod , ze jestem na biezaca-ale ich posty gina w zalewie idiotycznego belkotu GOWNIARZY , ktorzy za punkt honoru przyjeli sobie nabicie jak najwiekszej ilosci postow..Daleki jestem od tego - to jest forum w koncu - aby ograniczac do niego dostep komukolwiek ale niektorym zycze odrobine samokytyki przy wpisywaniu swoich doswiadczen , albo tego co zagrali..Mysle , ze forum powinno byc miejscem dyskutowania MERYTORYCZNEGO roznych zdarzen w swiecie sportu - sklady , kontuzje , inne uwarunkowania - a nie miejscem pisania pamietnikow...Ten post mial byc umieszczony w picku Czy forum upada , ale nie moglem znalezc picka..Pozdro dla wszystkich.
|
Do góry
|
|
|
|
#41958 - 28/03/2003 13:43
Re: O forum
|
veteran
Meldunek: 26/07/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: [qb]Cze wszystkim - nie mam niestety na klawiaturze polskich znakow...[/qb][/QUOTE]Spróbuj używać prawego klawisza ALT równocześnie z literkami np. ( o -> ó ) itp... [QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: [qb]...Mysle , ze forum powinno byc miejscem dyskutowania MERYTORYCZNEGO roznych zdarzen w swiecie sportu - sklady , kontuzje , inne uwarunkowania ...[/qb][/QUOTE]OK, zgoda, ale jak to zrobić ??? pozdrowienia wuzz
|
Do góry
|
|
|
|
#41959 - 28/03/2003 14:45
|
addict
Meldunek: 11/06/2001
|
a może tak wszytskie narzekające misie - zamiast narzekać, wzięlibyście się do roboty?
bo mnie strzela nie jak widzę burdel na forum, tylko jak widzę gości którym nic nie pasuje, nawołujących do 'merytorycznych' debat, oczywiście samemu nic nie wnosząc
mniej dekonstrukcji, więcej konstrukcji, ok?
|
Do góry
|
|
|
|
#41960 - 28/03/2003 15:51
|
journeyman
Meldunek: 24/01/2002
|
Witam, nie do konca sie zgodze z autorem postu. Tez jest raczej biernym uzytkownikiem tego forum, chociaz je sobie raczej systematycznie czytam od mniej wiecej poczatku, jakbym sie zarejstrowal w 1 dniu mialbym numerek trzysta cos. Ale nie w tym rzecz - w tym raczej ze to forum otwieralo sie chyba od poczatku bardziej na ilosc, a nie jakosc. A moze inaczej - dawalo swobode, czego konsekwencje byly bardzo rozne. Ma to swoje plusy i minusy tak samo waskie grupy dyskusyjne gdzie nie ma miejsca na bzdury i smieci. Chociaz takie perelki jak czarna lista, ktora to sie cieszy najwiekszym powodzeniem a po ktorej odwiedzeniu godzine czysci sie glany z zygow, tez o czym swiadczy. Co faktu nie zmienia ze na ze jak sie ma problemy z tematem bukmach. znajdzie sie ktos kto ci pomoze. Pomijajac wszystko to forum ma swoj urok, no, i nie sluzy tylko i wylacznie do spraw zwiazanych z typowaniem/itd .
pozdro, nonpler
|
Do góry
|
|
|
|
#41961 - 28/03/2003 18:28
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: [qb]a może tak wszytskie narzekające misie - zamiast narzekać, wzięlibyście się do roboty?
bo mnie strzela nie jak widzę burdel na forum, tylko jak widzę gości którym nic nie pasuje, nawołujących do 'merytorycznych' debat, oczywiście samemu nic nie wnosząc
mniej dekonstrukcji, więcej konstrukcji, ok?[/qb][/QUOTE]Ok , mialem na mysli to , ze zwykly uczestnik tego forum nie ma zadnego wplywu na jego ksztalt. Nie chce byc narzekajacym misiem , sadze jednak ,ze aby wypowiadac sie na forum trzeba miec czym sie dzielic..Reasumujac prosze tylko o odrobine samokrytyki , moze np skasowanie licznika postow powstrzymaloby choc troche powstawanie bezwartoscowych tematow. Przegladajac posty trudno oprzec sie wrazeniu , ze spora ich czesc wysylana jest tylko dlatego, by ich autor jak najszybciej osiagnal tysieczny post..A co do konstrukcji - jak bede mial czym to na pewno sie podziele. Jeszcze raz podkreslam, ze nie bylo moim celem dyskredytowanie kogokolwiek , to co napisalem to tylko luzne spostrzezenia BIERNEGO uzytkownika tego forum.Pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#41963 - 28/03/2003 18:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2002
|
przecież można sobie chyba zablokować licznik? tylko że nie wiem jak...
|
Do góry
|
|
|
|
#41966 - 29/03/2003 02:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Dygresja: forum pomaga początkującym graczom, lecz jeśli ktoś wskoczy na troszeczkę wyższy poziom to korzysta z innych źródeł i nie chce mu się pisać już dla innych. A jeśli każdy użytkownik forum ( a przeglądających forum zapewne jest wiele) pisałby swoje cotygodniowe typy bez pierdół poziom tego forum niebywale by się podniósł i każdy by na tym skorzystał. PS Po piwq jestem (a nawet 4) ale co prawda to prawda.
|
Do góry
|
|
|
|
#41967 - 29/03/2003 02:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
A i żeby nie było: nie uważam się za jakiegoś super experta i nie mam do nikogo pretensji że nie pisze bo sam nic nie daje od siebie. Choć czasami wystarczyłoby skpiować te typy od naszych "żródeł"
PS 5 piwko leci:]
|
Do góry
|
|
|
|
#41969 - 29/03/2003 05:01
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Osobiście uważam tego typu forum jako miejsce spotkań dla wspólnych znajomych. Taka rola forum jest naturalna... tak przynajmniej uważam.
Osoby traktujące obstawianie jako profesjonalne zajęcie będą się jednoczyć w mniejsze jednostki, wykorzystując inne metody komunikacji. To też jest naturalne i sam w taki sposób działam. Osobiście spędzam większość czasu na forum (nasza wirtualna społeczność), ale też mam bliskie kontatky przez net (komunikatory) z którymi wzajemnie dzielę się bardzo cennymi informacjami.[/qb][/QUOTE]No wlasnie nie..Rozumialbym chec chowania typow w przypadku wyscigow na Sluzewcu , bo tam wygrana jest odwrotnie proporcjonalna do ilosci trafionych typow , ale w przypadku bukmacherki juz nie.Nie bardzo rozumiem tendencje do jednoczenia sie w male grupy i komunikowanie sie pomiedzy soba bo niby po co? Nie mam do Ciebie pretensji o to , ze cennymi informacjami nie dzielisz sie z ogolem uzytkownikow , chcialem tylko zauwazyc , ze podzielenie sie nimi nic by Cie nie kosztowalo..Podkreslam jeszcze raz , ze moje wypowiedzi to tylko luzne uwagi , nie wnosze do nikogo zadnych pretensji...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..Nie chcialem wywolywac burzy , tylko zwrocic uwage na stale zmniejszajacy sie poziom tego forum..Oczywiscie sa gorsze fora np czeskie , ale nie o to tu chyba chodzi. Moje uwagi mialy tylko i wylacznie ostudzenie zapalu niektorych uzytkownikow forum do wysylania niepotrzebnych postow , co w konsekwencji prowadziloby do podniesienia poziomu..To moja ostatnia wypowiedz na ten temat-pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#41970 - 29/03/2003 05:41
|
member
Meldunek: 08/07/2002
|
Śledzisz forum od początku, masz na koncie 4 posty i to wyłacznie z pretensjami. Albo masz coś z garem albo nieówno pod sufitem.
|
Do góry
|
|
|
|
#41971 - 29/03/2003 06:51
|
Carpal Tunnel
|
żyjesz tylko z hazardu i utrzymujesz żonę i bachory, tzn. dzieci? stary, to jakie ty masz zyski? przecież to fizycznie niemożliwe ciągle wygrywać i to na taką skalę! no, ale skoro, jak sam powiedziałeś, uważasz że na forum powinniśmy się wymieniać cynkami, to czekam, a wraz ze mną tysiące forumowiczów, na twoje typy. mnie wystarczy jak sam siebie utrzymam z gry. pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#41972 - 29/03/2003 06:55
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: No wlasnie nie..Rozumialbym chec chowania typow w przypadku wyscigow na Sluzewcu , bo tam wygrana jest odwrotnie proporcjonalna do ilosci trafionych typow , ale w przypadku bukmacherki juz nie.Nie bardzo rozumiem tendencje do jednoczenia sie w male grupy i komunikowanie sie pomiedzy soba bo niby po co? Nie mam do Ciebie pretensji o to , ze cennymi informacjami nie dzielisz sie z ogolem uzytkownikow , chcialem tylko zauwazyc , ze podzielenie sie nimi nic by Cie nie kosztowalo..Podkreslam jeszcze raz , ze moje wypowiedzi to tylko luzne uwagi , nie wnosze do nikogo zadnych pretensji...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..Nie chcialem wywolywac burzy , tylko zwrocic uwage na stale zmniejszajacy sie poziom tego forum..Oczywiscie sa gorsze fora np czeskie , ale nie o to tu chyba chodzi. Moje uwagi mialy tylko i wylacznie ostudzenie zapalu niektorych uzytkownikow forum do wysylania niepotrzebnych postow , co w konsekwencji prowadziloby do podniesienia poziomu..To moja ostatnia wypowiedz na ten temat-pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.[/QUOTE]Pan od 1996 obstawia ?! Jedno z pierwszych doswiadczen jakie mozna poznac grajac u bukmacherow jest obnizka wartosciowego kursu, ktora powstaje dzieki niesionej informacji. Dokladniej, za informacja (generalnie) stoja gracze, ktory owe info posiedli, im jest ono szerzej znane tym szanse pojedynczej jednostki na zagranie wartosciowego kursu maleja. Po drugie najczesciej jest tak, ze nie wszyscy gracze wnosza odpowiedni wklad w zycie tzw. forum, czyli inaczej niosa zbyt malo informacji albo wcale lub co gorsza tylko szum informacyjny. Tych nalezy sie wystrzegac, poniewaz wykorzystuja oni prace innych (swiadomie lub nie), pasozytujac na forum jako calosci i doprowadzajac ten organizm do powolnego upadku. Aby pozbyc sie uciazliwych szkodnikow tworza sie mniejsze grupy, ktore sa ich pozbawione. Lepsze to niz jakiekolwiek srodki ochrony, poniewaz pasozytow bardzo ciezko sie pozbyc, a na ich miejsce przylaza nowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#41973 - 29/03/2003 14:45
|
member
Meldunek: 14/08/2002
|
ale forum ma to do siebie ze dzieki poszczególnym postom dosc łatwo wyłowic kto jest wiarygodny i profesjonalny a kto tylko krzykacz i bajkopisarz..........takze mysle ze forum zawsze bedzie głownie jak nie tylko dla tych ostatnich.........
niby z jakiej racjii siedząc kilka czy kilkanascie godzin przed komputerem i zbierajac informacje mam sie dzielic z kims kto wejdzie na forum z tematem "......dokopmy bukom jakie to łatwe..." to jest biznes wiec uwazam ze wspólpracowac mozna tylko z odpowiednimi osobami
|
Do góry
|
|
|
|
#41974 - 29/03/2003 15:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: [QB[/QUOTE]Pan od 1996 obstawia ?! Jedno z pierwszych doswiadczen jakie mozna poznac grajac u bukmacherow jest obnizka wartosciowego kursu, ktora powstaje dzieki niesionej informacji. Dokladniej, za informacja (generalnie) stoja gracze, ktory owe info posiedli, im jest ono szerzej znane tym szanse pojedynczej jednostki na zagranie wartosciowego kursu maleja.[/QB][/QUOTE] Tak, to jest najwazniejszy powod, dla ktorego ciezko zdobyte informacje powinno sie trzymac w malym gronie osob. Czasami jedna strone obstawia tyle ludzi, ze linia na dany mecz moze sie bardzo zmienic, wtedy zagranie takiego meczu moze byc niemozliwe bo zamiast zagrac np +6 bedziesz mial +4, a to juz wtedy nie sensu . Pozdrawiam! 
|
Do góry
|
|
|
|
#41977 - 29/03/2003 15:46
|
addict
Meldunek: 11/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: Osobiście uważam tego typu forum jako miejsce spotkań dla wspólnych znajomych. Taka rola forum jest naturalna... tak przynajmniej uważam.[/QUOTE]ja nie mówię że się nie zgadzam z Ufem, wręcz się z nim bardzo zgadzam, ale chyba przeginasz w drugą stronę, Conrad
bo jeżeli jest tak jak mówisz, to wypada zamknąć w cholerę to forum i otworzyć jakieś nowe 'Towarzyskie Niezobowiązujące Forum Obstawiaczy do Mrugania Okiem i Imponowania Niewtajemniczonym'
chyba nie tędy droga, może raczej zostać przy sporcie i obstawianiu (jak zdarzyło ci się napisać na stronie głównej, choć teraz mówisz coś innego) - a forum traktować jako miejsce wymiany 'bezpiecznych' poglądów + miejsce gdzie owe mniejsze grupy, wspomniane przez ciebie mogą się tworzyć
i to jest zdaje mi się naturalna rola tego forum, które nieprzypadkowo chyba jest związane z bukmacherką, czyż nie?
a jak już ktoś wyrasta ponad średnią forum to jakaś nieformalna grupka zapewne zaproponuje mu współpracę - i to też jest naturalne, a nie towarzyskie pogaduchy o dupie Gruchały czy kroku Małysza
|
Do góry
|
|
|
|
#41978 - 29/03/2003 16:40
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb]witam Sprawa obniżki kursów może dotyczyc tylko RK. Nie wyobrażam sobie kozaczka na tym forum, który jest w stanie spowodować spadek kursu na przykład w meczu "Real-coś tam" jeśli te kursy pokrywają się z notowaniami na świecie. Natomiast to co niektórzy z Was pisza staje sie niebezpieczne. Stosując takie podejście można się zacząć zastanawiać, że jeżeli bierzemy pod uwagę tylko kasę, niedługo możemy się spotykać z typami "w lewo" a wtedy dopiero sytuacja na forum stanie się zła. pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Pełna racja hpc. Ja tu widzę paru rozhisteryzowanych jegomości, którym broń boże zwrócić uwagę. Z forum korzystam celem utwierdzenia się w pewnych typach, które de facto sam wybieram. Nie mam czasu na sprawdzanie, odwiedzanie i inwigilowanie innych forum czy stron tematycznych. Po prostu nie mam na to czasu, oraz nie pozwala mi na to moja angielszczyzna i nie widzę nic złego by robić to tu, w jednym miejscu, licząc na fachowe typy. Teraz jak się dowaduję jestem szkodnikiem. Korzystasz z typów na forum - pasożyt. Nie widzę też nic złego w tym, że ktoś mając nawet jakąś super extra mega hiper "drogocenną" informacje, nie mógł podzielić się nią tutaj. Przecież może najpierw sam to zagrać ( bądź też ze swoją nieformalną grupą ) a dopiero potem opublikować to na forum. I kurs nie spadnie i prestiż rośnie ....
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#41979 - 29/03/2003 16:46
|
veteran
Meldunek: 19/09/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: [qb]Cze wszystkim - nie mam niestety na klawiaturze polskich znakow - ta uwaga jest do purystow , ktorzy chcieliby wytykac bledy ortograficzne..Jestem biernym uzytkownikiem forum niemal od poczatku i z zalem obserwuje jego postepujacy regres..Mam wielki szacunek do starszych uczestnikow i i ich tematow-nie bede wymienial , bo kto szuka rzetelnych info wie o kim mowie i paru nowych np. ELDORADO -musialem wymienic kogos z nicka na dowod , ze jestem na biezaca-ale ich posty gina w zalewie idiotycznego belkotu GOWNIARZY , ktorzy za punkt honoru przyjeli sobie nabicie jak najwiekszej ilosci postow..Daleki jestem od tego - to jest forum w koncu - aby ograniczac do niego dostep komukolwiek ale niektorym zycze odrobine samokytyki przy wpisywaniu swoich doswiadczen , albo tego co zagrali..Mysle , ze forum powinno byc miejscem dyskutowania MERYTORYCZNEGO roznych zdarzen w swiecie sportu - sklady , kontuzje , inne uwarunkowania - a nie miejscem pisania pamietnikow...Ten post mial byc umieszczony w picku Czy forum upada , ale nie moglem znalezc picka..Pozdro dla wszystkich.[/qb][/QUOTE]Po liczbie twoich postów, myślę, że trafiłeś w sedno sprawy. Sam niestety nie uczestniczę już praktycznie w tym forum, ale kiedyś trochę częściej się tu bawiłem i choćby z tego powodu poczuwam się do skomentowania Twojego postu (śmiesznego jak dla mnie, patrząc na liczbę wysłanych przez Ciebie postów ).
Co mistrzuniu ??? Skończyło się dobre ??? Siedziałeś ****a przez kilka lat tylko czytając i korzystając z forum nic do niego nie wnosząc, a teraz masz jeszcze ****a pretensję, że Ci przestali ****a podawać typy na tacy ???
|
Do góry
|
|
|
|
#41980 - 29/03/2003 16:58
|
veteran
Meldunek: 19/09/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: [qb] ...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..[/qb][/QUOTE]O ja *******ę, co za as. Mistrzuniu !!!!! ****a nie dołuj mnie do ostateczności. Od 1996r. żyjesz sobie tylko z hazardu (pewnie Ci chodziło o kasyna  , ale mniejsza o to), ale od 1996 roku nie znalazłeś nic godnego tego abyś mógł się z tym podzielić z innymi na forum (co pisałeś w innym poscie). Współczuję.
|
Do góry
|
|
|
|
#41982 - 29/03/2003 18:48
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
Ja do Saby Moze bys oficjalnie zakomunikowal ze odcinasz sie od Tabeli Typerow i nie chcesz juz tym sterowac to moze by ktos cos z tym zrobil!!!??? A tak to nikt nic niewie. Pozdrawiam p.s. Gosciu chyba chce zmusic ten 1% wygrywajacych u buka zeby za nim cos postawia przysylali mu emaila z typem kursem nazwa buka a najlepiej to jeszcze z niego wyslali kupon. 
|
Do góry
|
|
|
|
#41984 - 29/03/2003 22:58
|
member
Meldunek: 02/02/2003
|
Ja mam tylko jedna prośbę odnosnie tego forum, chodzi mi o to białe tło , strasznie oczy bola od tego białego tła, czy nie moglibyscie wprowadzić mozliwości wyboru skinów dla każdego uzytkownika, albo zmienic to tło na jakieś troszke ciemniejsze, wtedy już byłoby wszystko Extra z tym forum 
|
Do góry
|
|
|
|
#41985 - 30/03/2003 04:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Z wielkim zaciekawieniem przeczytalem ta dyskusje .Dla mnie osobiscie wielce trafne uwagi napisali Ufo i gerg , rowniez dlugo i mocno zwiazany jestem z tym forum jednakze juz od dosyc dawna zauwazylem ze zdecydowanie mniej sie udzielam i opisuje swoje typy , z jednej strony dlaczego mam robic i poswiecac wiele czasu na analizy a ktos sobie wejdzie i obstawi a z drugiej strony nie chce tez bym jednym z iwlu (private picks) ktory bedzie sie produkowal a i tak nie wiadomo czy ktokolwiek wejdzie spojrzec na moje typy poniewaz po 2-3 minutach znikna i beda jednymi z wielu.Rowniez uwazam iz zdecydowanie latwiej jest cos trafic analizujac w malej grupie osob niz typy grane z forum .Jednakze wtedy mozna zadac sobie pytanie..Jaki sens ma to forum?Czy to maja byc typy tylko z rekawa jakie popadna....?  Kiedys ktos zaproponowal platne forum i bylem zdecydowanie przeciwny takiemu pomyslowi jednakze gdybym byl pewnien iz beda tam same "powazne "osoby a nie banda malolatow to z wielka checia bym zapalcil.A forum faktycznie cos upada  Jak mam czytac takie uwagi jak powyzej to naprawde jestem zdecydowanie za pomysleniem nad platnym forum. Pozdrawiam i zycze nam wszystkim poprawy wizerunku wspolnego(jakby nie patrzec) forum Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41986 - 30/03/2003 05:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[OT] O jedzeniu
Widzisz - jakbys codziennie chodzil po bulki do sklepu, robil wszystkim kolacje, tracil na to czas i pieniadze to po pewnym czasie zaczalbys sie pewnie zastanawiac dlaczego na tej kolonii za******lasz caly czas sam w kuchni, a reszta ci pomaga tylko konsumowac posilki, bo sama nie ma czasu na "pichcenie", myslac: "przeciez kucharz za nas zrobi, zaplaci i jeszcze posprzata. Ja przeciez nie mam na to czasu, przychodze sie nazrec, powybierac smaczne kaski i spokojnie zajac sie swoimi sprawami. Mozna czasem kucharza pochwalic albo narzygac na stol i powiedziec, ze jakies gowno podal." Na poczatku bylo na forum kilku kucharzy, pozniej ta grupa zaczela rosnac, ale ludzie chcieli uczyc sie gotowac. Teraz jest wiecej takich co nie umieja zaparzyc herbaty, ale pierwsza rzecza o jakiej marza jest chec otwarcia restauracji.
|
Do góry
|
|
|
|
#41988 - 30/03/2003 05:47
|
veteran
Meldunek: 09/11/2001
|
hehe UFO Ehh takich biernych i nie biernych "apaczy" jest coraz wiecej a rozmowa o forum nigdy sie nieskonczy bo zawsze ktos do niego sie wlaczy i znow napisze za trzy mniesiace co mu sie nie widzi a za szesc nastepny i tak wkolko wkolko ,nie konczaca sie opowiesc jeden  a wiec skonczmy ta syzyfowa prace ,bo ja juz na to pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#41989 - 30/03/2003 17:17
|
member
Meldunek: 08/07/2002
|
Starzy wyjadacze okrzepli i forum nie traktują tak jak na początku swej obecności na nim. Gdy zaczynali, ze względu na niewielką ilość użytkowników i to że w większości ich przygoda z bukmacherstwem i wykorzystywaniem netu w tych celach, dopiero się zaczynała, powodowało intensywną wymianę mysli i tworzyło niemal familijną więź. Każdy starał się dużo dowiedzieć, ale też lojalnie poczuwał się do wzajemności. Maszynka przez jakiś czas chodziła dobrze, trutni było niewielu, w każdym razie, żadna z osób która intensywnie się udzielała, nie miała poczucia że więcej daje niż bierze. Po jakimś czasie młodzieńczy zapał wygasł, przyszła rutyna. Zatrata kameralnego charakteru forum i świadomość, że od nowych użytkowników trudno będzie się można czegoś ciekawego dowiedzieć, dopełniły reszty. Jako, że barbarzyńcom nie przyznaje się praw obywatelskich, i nie dopuszcza do komitywy, kombatanci swoją wiedzą zaczęli traktować jak gnozę, którą zdecydowali się uprawiać w małych nieformalnych grupkach. I tak się zaczął powolny upadek Imperium Condradum.
|
Do góry
|
|
|
|
#41991 - 01/04/2003 03:09
|
addict
Meldunek: 24/02/2003
|
a ja tylko uwazam, ze za duzo jest balaganu, debilnych tematow, ktore nie sa wyrzucane... Poza tym powinno byc wiecej moderatorow, zeby mogli nowych uzytkownikow "nawracac", bo coraz czesciej 'nowi' sa nawet bluzgani, a pozniej sami nie wiedza co zlego robia...
|
Do góry
|
|
|
|
#41992 - 01/04/2003 05:15
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Jeśli chodzi o analizy spotkań to nie widzę powodu by schodzić do podziemia czy czegokolwiek ukrywać. Takie rzeczy powinne być publikowane na forum, tym bardziej że osoba z dobrymi analizami niczego przez to nie traci. Wręcz przeciwnie, ma szansę zdobycia szacunku i wyrobienia sobie dobrej opinii w "środowisku". A w tym wypadku tym lepszy "zasięg" tym lepiej dla tej osoby. Struktura otwartego forum najlepiej do tego pasuje. Ja bym nigdy nie dostał pracy u buka gdybym nie był akrywnym uczestnikiem Bettorsworld. Mój kolega Shawn w podobny sposób został zauważony po latach i trafił do Pinnacle. Tak więc ciężkiej pracy analitycznej nie ma co ukrywać przed światem bo takie podejscie do niczego nie prowadzi. A jeśli ktoś inny skorzysta z tych informacji to powinniśmy się z tego tylko cieszyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#41993 - 01/04/2003 06:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Hmmm Conrad ciekawie przedstawiles sytuacje tylko zauwaz jaki procent forumowiczow moze dostac taka prace....1%?2%?Tobie sie udalo i to godne pogratulowania jest  iwo: Z tym , ze znam osoby ktore pracuja u bukow a pojecia o sporcie nie maja za wiele....Nie mowie tu o laskach ktore sla kupony bo ostatnio uslyszalem iz Lakersi graja w ...NHL....i odechcialo mi sie tam siedziec i musialem wyjsc nabrac powietrza  Jednkaze na wysokich stanowiskach takze sa ludzie ktorzy maja o tym male pojecie .A wiec mysle ze nie chodzi tutaj o typy ale o to czy potrafisz sie wkrecic w dane towarzystwo i wykorzystac swoje znajomosci czy tez nie...A odnosnie opisywania spotkan...No coz keidys bylo tak iz kazda liga miala swoj temat i kazda dyscyplina miala swoj temat i wtedy byl porzadek a teraz te tematy ledwo zipia poniewaz kazdy woli podac typy w private picks ktorych podejrzewam 3/4 forumowiczow nie czyta bo caly dzien by nie starczyl na to....No nic zdaje sobie sprawe iz ciezko bedzie wprowadzic radykalne zmiany na forum , jednakze moze nastac taki czas iz bedzie to konieczne Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41994 - 01/04/2003 07:31
|
Meldunek: 06/07/2001
|
witam Myslę sobie, że wszystko jest tak jak być powinno. Poprzez Private Picks odblokowały sie działy tematyczne. Nie ma tam już coraz to nowych konkursów, a wszystkie głupie pytania przeszły do jednego działu. W działach tematycznych życie nieco zamarło, ale to nie jest winą tych wszystkich którzy przenieśli się do PP. Po prostu analitycy mniej analizują, a na pewno mniej przelewaja to na forum. Niestety nowych użytkowników mogacych pociagnąć tematy jest coraz mniej. Tak więc, wszyscy którzy narzekają, powinni przypomnieć sobie jak w poszczególnych działach tematycznych pojawiało się stałe codzienne opiepszanie za nowe tematy, za głupie pytania itd, itp. Teraz tego już nie ma i chwała za to. A że mniej się pisze, to już inna sprawa. Zniknęła niemal całkowicie liga niemiecka, polska też słabiutko inne nie lepiej. To tyle. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41995 - 01/04/2003 07:36
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: [qb] ...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..[/qb][/QUOTE]O ja *******ę, co za as. Mistrzuniu !!!!! ****a nie dołuj mnie do ostateczności. Od 1996r. żyjesz sobie tylko z hazardu (pewnie Ci chodziło o kasyna  , ale mniejsza o to), ale od 1996 roku nie znalazłeś nic godnego tego abyś mógł się z tym podzielić z innymi na forum (co pisałeś w innym poscie). Współczuję.[/qb][/QUOTE]Przepraszam ,ze tak pozno odpowiadam , ale dopiero dzisiaj wrocilem z Chorzowa i siadlem do kompa..Tak saba chodzilo glownie o kasyna , i nie nie skonczylo sie dobre- to odnosnie Twojego drugiego postu.Weekend u bukow byl bardzo nieudany ze wzgledu na Niemcow..Na ogol grywam mecze lig w miare wolnych od korupcji,dlatego srednio mnie wzruszaja informacje ,ze np Polonia oddala mecz Gornikowi- i tak nie ma tago gdzie zagrac , a jesli nawet to za niewielka kase.. Taka informacja dla ogolu uzutkownikow nie ma zadnego znaczenia , natomiast info , ze np Totti zlamal noge w drodze na trening juz ma i to znaczace.Co do ewentualnych zmian kursow u bukow-zgadzam sie z hpc naprawde niewielu graczy jest w stanie sklonic wiarygodnego buka do wahan kursu na zdecydowanego faworyta wysokoscia swojego zagrania.Mmie i grupie moich znajomych raz tylko w Innsbrucku odmowiono przyjecia zakladu-ostatnia kolejka Bundesligi , mecz Unterhaching-Leverkusen trzy lata temu.Chcielismy obstawic wygrana lub remis Bayeru lecz po prostu nie zaakceptowano stawki.Zaklad po tym incydencie byl przyjmowany po poprzednim kursie...Nawiazujac jeszcze do wypowiedzi saby-rozumiem ze mistrzuniu mialo posmak ironiczny-jezeli zalezy Tobie na dzieleniu sie informacjami to podaje do wiadomosci ogolu , ze trzech pilkarzy Floty Swinoujscie pilo ze mna wodke wczoraj.Jezeli przyda sie Tobie wiaomosc , ze zagralem na zwyciestwo Anglii w meczu z Lichtensteinem to nastepnym razem otworze temat w PP pod tytulem Typy Cicero - naprawde myslisz,ze poziom forum sie znaczaco podniesie?Ale mniejsza z tym chodzilo o co innego-mialem na mysli ograniczenie ilosci tematow typu X-SUPERTYPY,w zamian chetnie bym poczytal jaka jest atmosfera przed meczem w Bournemouth? Tochyba nie jest informacja , ktora moglaby miec wplyw na kursy? Mialobyc jedno zdanie riposty a rozpisalem sie.. Tak czy owak co zlego to nie ja - pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#41996 - 01/04/2003 08:03
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał tyler: [qb]żyjesz tylko z hazardu i utrzymujesz żonę i bachory, tzn. dzieci? stary, to jakie ty masz zyski? przecież to fizycznie niemożliwe ciągle wygrywać i to na taką skalę! no, ale skoro, jak sam powiedziałeś, uważasz że na forum powinniśmy się wymieniać cynkami, to czekam, a wraz ze mną tysiące forumowiczów, na twoje typy. mnie wystarczy jak sam siebie utrzymam z gry. pozdr[/qb][/QUOTE]Dopiero teraz przeczytalem Twoja wypowiedz , tyler i dopiero teraz na nia odpowiem-cynki dostaniesz od jutra w niebywale wartosciowym temacie pt. Dziennik wtapiacza.A propo bachorow trudno mi jest sie oprzec wrazeniu , ze moja 11-to letnia corka komentujac cokolwiek wykazalaby wiecej taktu...No ale mysle , ze Ty jako student zasady savoir-vivru znasz dosyc dobrze-wiec dostosowujac sie do Twojego poziomz powiem tak-odczep sie od moich bachorow.Poozdrawiam i zycze wysokich wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#41997 - 01/04/2003 14:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/01/2002
|
Zdaje sie ze czegos nie rozumiem..
Cicero masz pretensje ze nikt nie prowadzi powaznej analitycznej pracy, nie dzieli sie typami, nie ma ciekawych informacji przedmeczowych itd. Forum schodzi na psy.. Ze tak sie spytam.. czemu wymagasz od innych tego czego nie robisz sam? Ponoc zyjesz z obstawiania, ciekawych typow/informacji masz mnostwo. Dlaczego tylko chcesz korzystac z pracy innych? Twoj post brzmi tak jakby pasozyt napisal 'tu sa same pasozyty, zmiencie to !!'.
PI
|
Do góry
|
|
|
|
#41998 - 01/04/2003 16:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/06/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Valar: [qb]Starzy wyjadacze okrzepli i forum nie traktują tak jak na początku swej obecności na nim. Gdy zaczynali, ze względu na niewielką ilość użytkowników i to że w większości ich przygoda z bukmacherstwem i wykorzystywaniem netu w tych celach, dopiero się zaczynała, powodowało intensywną wymianę mysli i tworzyło niemal familijną więź. Każdy starał się dużo dowiedzieć, ale też lojalnie poczuwał się do wzajemności. Maszynka przez jakiś czas chodziła dobrze, trutni było niewielu, w każdym razie, żadna z osób która intensywnie się udzielała, nie miała poczucia że więcej daje niż bierze. Po jakimś czasie młodzieńczy zapał wygasł, przyszła rutyna. Zatrata kameralnego charakteru forum i świadomość, że od nowych użytkowników trudno będzie się można czegoś ciekawego dowiedzieć, dopełniły reszty. Jako, że barbarzyńcom nie przyznaje się praw obywatelskich, i nie dopuszcza do komitywy, kombatanci swoją wiedzą zaczęli traktować jak gnozę, którą zdecydowali się uprawiać w małych nieformalnych grupkach. I tak się zaczął powolny upadek Imperium Condradum.[/qb][/QUOTE]Bardzo cenne uwagi...nie trzeba doktoryzowac sie z zakresu psychologii spolecznej by dojsc do podobnych wnioskow... 
|
Do góry
|
|
|
|
#41999 - 01/04/2003 17:26
|
|
witam To wszystko racja. Ale chyba kierunek jest słuszny. W ten sposób, wszyscy nowi uczestnicy forum mają szansę wykazać swoje możliwości. I gdyby kilkanaście osób (kolejnych osób) przejawiałoby wolę prowadzenia w tematach głębokich analiz i prowadzenia (kulturalnych w miarę) polemik to byłoby o'k. Nie spotkałem się z sytuacją, żeby którys z VIPów  nie odpowiedział na zadane pytanie. Tylko tych pytań brak. Trudno jest walczyć z tendencją 5000 osób, którzy wyobrażają sobie forum nieco innaczej niż to które funkcjonowało przed rokiem. Ale być może tak to musi być. Mnie osobiście nie podoba się szalona liczba przeróznych konkursów. Myślę, że wiele osób przestało już je śledzić i są całkiem bezproduktywne. W wielu nie wiadomo o co chodzi i te gołe propozycje nic nie wnoszą. pozdrawiam hpc
|
Do góry
|
|
|
|
#42000 - 01/04/2003 18:03
|
veteran
Meldunek: 03/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb]witam To wszystko racja. Ale chyba kierunek jest słuszny. W ten sposób, wszyscy nowi uczestnicy forum mają szansę wykazać swoje możliwości. I gdyby kilkanaście osób (kolejnych osób) przejawiałoby wolę prowadzenia w tematach głębokich analiz i prowadzenia (kulturalnych w miarę) polemik to byłoby o'k. Nie spotkałem się z sytuacją, żeby którys z VIPów  nie odpowiedział na zadane pytanie. Tylko tych pytań brak. Trudno jest walczyć z tendencją 5000 osób, którzy wyobrażają sobie forum nieco innaczej niż to które funkcjonowało przed rokiem. Ale być może tak to musi być. Mnie osobiście nie podoba się szalona liczba przeróznych konkursów. Myślę, że wiele osób przestało już je śledzić i są całkiem bezproduktywne. W wielu nie wiadomo o co chodzi i te gołe propozycje nic nie wnoszą. pozdrawiam hpc[/qb][/QUOTE]Jasne hpc! Te konkursy i nowe tematy (są wyjątki) nie dość, że nic nie wnoszą, to wydaję mi się, że wręcz "odejmują" wartość dodaną, którą wniosły swego czasu VIPy. Kiedyś odwiedzając forum człowiek się czuł jak w eleganckim sklepie, gdzie można było 'kupić' wartościowy towar. Teraz, jakość oferowanych rzeczy oraz forma ich sprzedawania, przypominają bardziej bazar w Stambule, a w gorszych przypadkach Stadion Dziesięciolecia Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#42002 - 02/04/2003 04:29
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero cynki dostaniesz od jutra w niebywale wartosciowym temacie pt. Dziennik wtapiacza[/QUOTE]  jaka ironia!  'niebywale i wielce' powiedziałbym nawet! a cynki zawsze mile widziane
|
Do góry
|
|
|
|
#42003 - 02/04/2003 15:38
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Cicero  zgadzam się z TOBĄ prawie  we wszystkim.Jedna tylko drobna uwaga i tu powtórzę głosy moich szacownych towarzyszy . Podaj w koncu na forum TWOJE typy wraz z ich analizą .Powiem ci więcej : nic tak lepiej nie potwierdzi Twojej słusznej moim zdaniem koncepcji forum jak Twoje trafne typy wraz z twoim komentarzem dlaczego tak grałeś . Oczywiście nikt chyba tutaj od Ciebie nie może wymagać ,żeby były one bezbłędne ,ale jeśli będą one większości trafne ,albo twoje analizy do tych nietrafnych pomogą komuś w jego własnych typowaniach to wtedy wyrobisz sobie wystarczający szacunek wśród innych forowiczów (a przede wszystkim wśród starej gwardii  i to potwierdzi Twoją opcję .Czekam więc na Twoje typy i pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#42004 - 02/04/2003 16:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał [qb] Conrad [/qb]: Jeśli chodzi o analizy spotkań to nie widzę powodu by schodzić do podziemia czy czegokolwiek ukrywać. [/QUOTE][qb] Conrad [/qb] --> wręcz przeciwnie, jeżeli coś ukrywać to właśnie "klucz" do wyniku, a nie sam wynik... "klucz" można wykorzystywać wiele razy - wynik to sprawa jednorazowa...
|
Do góry
|
|
|
|
#42005 - 02/04/2003 22:41
|
|
Kuba81, zgadzam się - forum nie jest kluczem do miejsca pracy. Chodzi mi bardziej o to, że jak by nie moja (czy Shawn'a) długa obecność na forach to byśmy nigdy nie znaleźli się w takiej situacji. I tu oczywiście znajomości wyrobione długoletnią aktywnością odgrywają pewną rolę.
Piil, dobrze powiedziane. Mam takie samo zdanie.
Veride, nie widzę żadnego sensu ukrywania analiz. Jedyne informacje, które warto trzymać dla siebie to poszczególne informacje o bukach... a nie o samym spotkaniu/meczu. Chodzi mi o takie rzeczy jak, "gdzie możesz zagrać co tydzień wielkiego surebeta, który jest dostępny tylko przez kilka minut aż garstka osób go nie walnie?" Taka wiadomość może być dla Ciebie cenna bo tutaj publikacja tych danych praktycznia ucina ten proceder raz i na zawsze. Ale analizy chować? Po co?
Hpc, co sądzisz o takiej małej zmienie - gołe typy bez znaliz/uzasadnienia tylko do działu PP? Nie rozwiąże to oczywiście wszystkich problemów, ale osobiście ignoruję gołe typy (chyba, że podaje je ktoś do kogo mam wyrobione uznanie) i sądzę, że większość osób postępuje podobnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#42006 - 04/04/2003 06:52
|
Carpal Tunnel
|
dotychczasowe typy cicero w moim skromnym temacie:
davos-lugano 2x koelner-mannheim 2 ew 2x
także 'in plus'. cicero, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko wyciągnięciu tego na światło dzienne
|
Do góry
|
|
|
|
#42007 - 04/04/2003 07:15
|
Meldunek: 23/01/2001
|
Ja się generalnie zgadzam z Veride, oczywiście zależy jakiego rodzaju są to analizy - ale jeśli takie, które wskazują na to, gdzie buk popełnił błąd w ocenie spotkania i jest szansa że taki błąd może w przyszłości się powtarzać, to zdecydowanie nie należy ich na otwartym forum publikować.
Konkretny przykład, swego czasu BetInternet oferował zakłady MST (most scoring team) gdzie zestawiał różne drużyny i tworzył "wirtualne" mecze. Popełniał stały błąd przeszacowując szanse remisu przy dwóch bramkostrzelnych zespołach. Błąd był na tyle poważny, że opłacało się grać na obie strony z pominięciem remisu i wychodzić na tym do przodu. Eldorado trwało przez kilka miesięcy, ci co to odkryli to sobie to grali, do czasu aż ktoś ambitny na popularnym forum Punterslounge przedstawił dokładną analizę tych zakładów wraz z matematycznym wyliczeniem poszczególnych szans. Efekt, w następnym tygodniu BetInternet miał już poprawnie ustawione kursy, a wkrótce w ogóle przestał oferować te zakłady (pewnie dlatego że po poprawnych kursach mało kto już je grał).
|
Do góry
|
|
|
|
#42008 - 04/04/2003 07:15
|
Carpal Tunnel
|
[qb] uQ$ [/qb] --> można to nazywać błędami, ale ja to nazywam niedocenianiem niektórych przesłanek...
|
Do góry
|
|
|
|
#42009 - 04/04/2003 07:47
|
Carpal Tunnel
|
[qb] Conrad [/qb] --> byłbym wdzięczny, gdybyś odblokował możliwość wysyłania prywatnych wiadomości do samego siebie (jest mi to potrzebne)...
|
Do góry
|
|
|
|
#42012 - 04/04/2003 17:26
|
Carpal Tunnel
|
Heh... Porządki nigdy nie zaszkodzą  ale mnie chodziło o to, żebym ja (veride) wysłał prywatną wiadomość do... mnie (veride)...
|
Do góry
|
|
|
|
#42013 - 04/04/2003 18:07
|
addict
Meldunek: 13/12/2001
|
Ponieważ w temacie, w którym napisano naprawdę sporo prawdy o forum, pojawiły się konstruktywne propozycje, dołączę swoje uwagi na ten temat: Zgadzam się z hpc - Private Pics spełnia swoje zadanie, gdyby wszystkie posty z tego działu rozłożyć po całym forum, to uwagi, że „w tym można utonąć” dotyczyłoby całego forum, a tak tylko jego części. Poza tym część użytkowników widocznie woli takie tematy niż bardziej konkretne rzeczy. Takie samo zadanie spełniają konkursy, choćby najsłabsze - służą poznaniu ludzi oraz rozwojowi aktywności. Aby tematy konkretne powstawały do tego potrzebne jest m.in. wsparcie ze strony twórców forum: - na forum cały czas zachodzą zmiany w zakresie działów i powinno być to kontynuowane, by sprzyjało współpracy oraz porządkowało forum, - trzeba korzystać z dobrych rozwiązań z innych forów, - na forum panuje liberalne podejście, wręcz zwyczaj, do wszelkich ataków na tematy innych osób, jeżeli się toleruje ataki nawet na osobę z kilkoma postami, to potem sytuacje takie przenoszą się na całe forum, w tym zakresie powinny być prowadzone ostre działania, polegające przede wszystkim na usuwaniu takich postów, i zdecydowanym nie tolerowaniu pewnych zachowań; dodam, że na forum można spotkać niejednokrotnie deklaracje zaniechania aktywnego uczestnictwa w danym temacie, ze względu na zachowanie innych osób; poza tym wiem spoza forum, że są osoby, stali użytkownicy, które nie chcą podawać swoich przemyśleń i typów, bo spotkali się już z takimi reakcjami po „typie, który nie wszedł” i kierują się zasadą „typ raz wejdzie, a raz nie, a po co wysłuchiwać czyjegoś niezadowolenia”, Conrad, cytat: „Hpc, co sądzisz o takiej małej zmienie - gołe typy bez znaliz/uzasadnienia tylko do działu PP? Nie rozwiąże to oczywiście wszystkich problemów, ale osobiście ignoruję gołe typy (chyba, że podaje je ktoś do kogo mam wyrobione uznanie) i sądzę, że większość osób postępuje podobnie.” Uważam to za dobry pomysł, w działach tematycznych powinny być typy bez uzasadnienia, ale prowadzone z rzetelną statystyką, a przede wszystkim typy z uzasadnieniem i dyskusje wokół konkretnych zdarzeń. Zdecydowanie brakuje, w wypadku popularnych sportów, gdzie jest szansa na większą dyskusję, zakładania tematów na np. 1 kolejkę lub wręcz 1 mecz. Wbrew pozorom jest wtedy większy porządek, bo w archiwum łatwiej znaleźć np. 10 kolejkę Bundesligi, niż szukać informacji w temacie „Bundesliga część 6”, nie mówiąc już o tenisie czy skokach, gdzie każde zawody mają swoją historię. Poza tym takie tematy ożywiają forum, żyją swoim życiem, i na forach gdzie w danym temacie mamy np. tylko 5 wypowiedzi, ale konkretnych, tak naprawdę takie tematy lepiej się czyta, gdyż pomimo, że jest się na forum publicznym, to jednak tworzy się własny klimat danego tematu. Poza tym lepiej jest poznać opinie wielu osób na temat 1 zdarzenia, niż zdawkowe opinie, ale na wiele różnych zdarzeń. Mam także swoją propozycję odnośnie zmian w układzie działów.Uważam, że dział Private Pics potrzebuje takich zmian. Ten dział powstał całkiem niedawno, a ma już 27.500 postów. Proponowany układ Private Pics: 1. Ekstraklasa 2. I Liga (dodatkowo - w zależności od liczby tematów) Szczegółowo można to widzieć różnie, ale ja tak to proponuję - W każdym dziale docelowo po około 10-20 tematów z prowadzoną na bieżąco statystyką przez użytkownika. Co miesiąc lub co kwartał - można zliczyć zysk w % (yield) czyli zysk/rozchód, ale za cały okres od początku obstawiania. Osoby z najlepszym zyskiem miałyby temat w tych działach, czyli w praktyce nie byłaby to liga z określonymi zasadami awansu i spadku, ale raczej informacja dla innych użytkowników, że osoby z tych działów mają najwyższy zysk %. Taki podział dawałby pewien porządek, wyróżniał najlepsze typy i zachęcał nowych użytkowników do udziału. Dodatkowe warunki: ściśle określone stawki od 1 do 5 (gwiazdki) oraz top za 10. Brak ograniczeń co do liczby typów, ale typy zliczane jako single. 3. Private („pozostałe tematy” zarówno ze statystyką i niższym zyskiem czy też wszystkie inne prywatne, ale nie nazywałbym tego działu „inne tematy”, by nazwa nie dzieliła na działy dobre i gorszą resztę) 4. Systemy - jest tego sporo na forum, należy im się oddzielny temat, wszelkie gry oparte na specjalnym doborze stawek, w tym progresja, Na ewentualny zarzut, że już jest dużo działów i strona „urosła”, odpowiadam: dla mnie to zaleta, a poza tym, jeżeli trzeba, to można odchudzić opisy działów, bo jest mało osób, które je czyta choćby na początku, szczególnie, gdy dotyczą one konkretnej dyscypliny. Dodatkowe uwagi:1. Head2Head między graczami - być może zasługuje na oddzielny dział i nie wiem czy nie najlepiej w dziale Private Pics. 2. Można rozważyć pomysł, pewnego rodzaju „konkursu”, tzn. na zakończenie każdego miesiąca lub kwartału można byłoby nominować najlepsze wypowiedzi na forum, nie tylko typy, choć przede wszystkim - typy z uzasadnieniem, analizą. Następnie grupa osób oddawałyby głosy (tajne do momentu ogłoszenia wyników - czyli głosy przesyłane na priv. do 1 osoby) na nominowane posty – byłaby to wąska „rada” przynajmniej 10 osób, by było to obiektywne, albo szerokie grono, przykład: każdy kto jest zarejestrowany w 2001 roku i ma minimum .... postów. Zasadniczym sensem takiego „konkursu” wspierającego forum byłoby to, że osoby prezentujące swoje ceikawe wypowiedzi byłyby nagradzane. Byłaby to szczególnie zachęta dla nowych użytkowników, by prezentować swoje przemyślenia. I tu jest pewien mały problem  tzn. musiałyby się pojawić osoby chętne do złożenia się na prywatną nagrodę dla najlepszych. Ja ze swojej strony deklaruję wkład w taką nagrodę, jeżeli pomysł miałby więcej chętnych i rozwinąłby się w sensowny sposób. ps. generalnie proponuję stosować zasadę „ograniczenia krytyki innych, a skupienia się nad tym co się samemu wnosi i proponuje”;
|
Do góry
|
|
|
|
#42014 - 04/04/2003 18:37
|
|
witam batigol Jedna uwaga. Znowu pojawia się rywalizacja czyli transwestując - konkurs (yield) A ja mam totalną awersję do spisywania wygranych/przegranych. Za to co wieczór otwieram sejf i liczę do rana  ile tam się szmalu poniewiera. Ta metoda jest dla mnie realnie skuteczniejsza, ponieważ wyklucza pomyłki w excelu. pozdrawiam hpc
|
Do góry
|
|
|
|
#42015 - 04/04/2003 21:04
|
|
Batigol, zgadza się. Jeśli zauważysz, że ktoś ma do innej osoby pretensje za nietrafiony typ to daj mi znać proszę. Ja bym proponował wprowadzenie zasady wysyłania "gołych" typów tylko w dziale Private Picks. Oczywiście jeśli ktoś testuje jakiś swój system i prowadzi bilans to dla takiej osoby znajdzie się miejsce w Sports Insiderze bądź w działach dotyczących poszczególnych sportów. W ten sposób tematy nie będą zawalone postami typu "a ja dziś gram Niemcy, Holandię i Anglię AKO X.XX. Koniec. To wszystko. Pa.". Takie rzeczy trafią do Private Picks, a inne działy jak np. Stadion Piłkarski będą miejscem na nieco głębsze spostrzeżenia, analizy, informacje... a nie jaki kupon kto puścił w Totku. Wkońcu ważniejsze dla nas wszystkich są wiadomości typu "elgato's approved" niż "oto mój kuponik...". Hpc, Batigol, może  iwo: gdzieś na mieście w przyszłym tygodniu?
|
Do góry
|
|
|
|
#42016 - 04/04/2003 21:17
|
old hand
Meldunek: 17/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Batigol: [qb]
Dodatkowe uwagi:1. Head2Head między graczami - być może zasługuje na oddzielny dział i nie wiem czy nie najlepiej w dziale Private Pics. [/qb][/QUOTE]W koncu ktos zajrzal do tematu Konkurs H2H  . Szkoda ze tak malo osob bierze w nim udzial  . Uczestnicy tego konkursu niejednokrotnie typowali ladne mecze (ostatnio np. Albania @5  ). Jak ktos bylby chetny do rywalizacji w przyszlym tygodniu to zapraszam Konkurs H2HPozdrawiam  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#42017 - 04/04/2003 21:38
|
|
witam Conrad Bardzo chętnie, jesli możesz gdzieś w połowie przyszłego tygodnia. Teraz jestem zagrypiony dość poważnie, a mimo to kilkakrotnie musze biegać do głupiego STS, żeby dowiedzieć się, że liga jest zablokowana Tak było dzisiaj ze wszystkimi latynosami, ukrainą itp. Paranoja. Ale grzane  iwo: wieczorkiem, stawia mnie na nogi. pozdrawiam paweł hpc Może w Championsie w Mariott'ie  iwo: Ten lokal jest już przetrenowany 
|
Do góry
|
|
|
|
#42018 - 04/04/2003 23:23
|
addict
Meldunek: 13/12/2001
|
Conrad jak najbardziej  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#42019 - 05/04/2003 12:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2002
|
Mi forum jest bardzo potrzebne jak najbardziej biore stad typy glownie z tematu inne konkursy jest tam pare osob ktore naprawde potrafia typowac m.in goodman tw30 inspirator korzystam takze ze stron DJ SOSNY  oraz Beriego prowadza swoje strony w bardzo fajny sposob. A na forum biore typy jeszcze od hpc nie wiem co bym zrobil bez mecz.pl 
|
Do góry
|
|
|
|
#42020 - 08/04/2003 19:13
|
|
witam Conrad Są jakies nowe idee w temacie  iwo: Osobiscie mogę podjechać nawet do Konstancina, ale do Bornemouth  raczej w tym tygodniu niechętnie. pozdrawiam pawel hpc
|
Do góry
|
|
|
|
|
|