#4092891 - 30/08/2010 21:52
Re: Futbol Amerykański 2010 - NFL & NCAAF
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Dzień dobry  Jak zwykle z moich aktywnych planów dotyczących grania preseason niewiele wyszło. Zespoły są już po trzech tygodniach grania, teraz były mecze w których starterzy grali najdłużej i które teoretycznie powinny być najlepszym wyznacznikiem siły przed sezonem. W 4 tygodniu grają już same ogórki więc nie będę się nimi zajmował, bo to co się wydarzy jest zazwyczaj nieistotne dla nadchodzącego sezonu. Jednak chciałem zauważyć jedną rzecz, są 3 drużyny bez zwycięstwa - Indy, Kansas i Chicago. Im powinno bardziej zależeć na wygraniu tego meczu w celu poprawienia sobie nastrojów przed sezonem. Odradzałbym jednak granie Coltsów, bo oni mają tradycyjnie preseason głęboko w dupie i nie muszą nic udowadniać. Chociaż zazwyczaj ten jeden mecz wygrywają. Za to na pewno powinni spiąć się gracze Chiefs, którzy w zeszłym roku mieli bilans 0-4, teraz 0-3. Grają u siebie, więc trochę szacunku dla kibiców by się przydało, skoro w sezonie i tak ich nie rozpieszczają. Nie widzę jeszcze na pinnku kursów, więc mam nadzieję, że nie dadzą jakiejś dziadowszczyzny. Już w czwartek rusza NCAA, tym razem nie będę tego tykał dopóki nie obejrzę solidnej porcji meczów, ale zapraszam wszystkich do typowania i komentowania 
|
Do góry
|
|
|
|
#4109737 - 06/09/2010 21:17
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
|
- oraz wyrzucony z Arizony Matt Leinart, ten były kochanek Paris Hilton przegrał rywalizację o miano pierwszego QB a władze klubu uznały że skoro nie radzi sobie z rolą rezerwowego, to jego czas w klubie dobiegł końca. Przyznam że nie kapuję sytuacji - Derek Anderson to miernota i pewnie szybko by Leinart miał szansę się pokazać, a tak mówi się o kontrakcie z Texans gdzie na nic innego niż podawanie napojów Schaubowi liczyć nie może.
A Leinart to nie miernota? Choć przyznam, że też mnie to zaskoczyło, biorąc pod uwagę z kim przegrał rywalizację. Ale pech Leinarta polegał na tym, że trafił w złym czasie do Arizony. Warner wtedy rządził i dzielił i młody nie miał możliwości się pokazać. A że jest słaby psychicznie to długie siedzenie na ławie go zniszczyło. Kibice Arizony raczej za nim nie płaczą. W sondzie na jednej ze stron został wybrany największym bustem w historii Arizony. Jednak zaufać gościowi z jednym przypadkowo dobrym sezonem, to dosyć dziwny i niepokojący ruch. Kibice Arizony mają o czym myśleć. Za to w szeregach ich niedzielnych rywali zagra od początku Sam Bradford. Ciekawe jak się zaprezentuje, Arizona ma w swoich szeregach specjalistów od przechwytów, więc tak niedoświadczony rozgrywający może mieć ciężkie życie. Z drugiej strony, piszą o nim tak: he looks very much like a 5+ year veteran - calling audibles, completing gorgeous play-action passes and taking command of the huddle and game Gdyby buki dawały większy handicap to można by spróbować Ramsów, ale +4 to strasznie mało jak na rookie QB i niezbyt mocną drużynę.
|
Do góry
|
|
|
|
#4121328 - 13/09/2010 00:14
[Re: Jeremy Chardy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
NFL, pierwsza kolejka - znaczy niespodzianki trzeba pograć... Na marginesie straight win underdogów we wszystkich meczach grany płaską stawką przynosił zysk w ostatnich 4 sezonach. Buffalo +3Houston MLOakland +7a do tego San Francisco -3 oraz faworyci do występu w Super Bowl Green Bay -3Money in the bank 
|
Do góry
|
|
|
|
#4121456 - 13/09/2010 01:29
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
2 duble na dobry początek  jak chodź jeden wejdzie będę zadolony  Jacksonville -2,5 @ 1.85 Tennessee -6,5 @ 1.95 2/10 GB Packers + Falcons 1/10 za tydzien napiszę parę słów, bo dziś brak czasu trafnych typow 
|
Do góry
|
|
|
|
#4121504 - 13/09/2010 01:40
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
|
Ja tam sobie odpuszczam pierwszą kolejkę. Wyjątkowo w tym roku mi się nie podobają te pary w sensie bukmacherskim. Gram lajtowo jedynie Giants (-5,5) @ 1.952 bo Carolinka nie wygląda zbyt dobrze na razie. Matt Moore jako prowadzący grę, może mieć bardzo ciężko z obroną Giants. Reszta drużyny też nie jest bardzo doświadczona, dlatego ich pierwszy mecz i to na wyjeździe raczej nie pójdzie zbyt dobrze. Ale myślę, że ta drużyna się rozkręci w dalszej części sezonu, bo są młodzi i utalentowani. Poza tym mają coś czego nie ma większość drużyn, mianowicie aż 35 z 53 zawodników zostało wybranych w drafcie przez Panthers i są tu od początku kariery. Może im bardziej będzie zależało na stworzeniu fajnej i zgranej paki? A co do Giants to liczę, że wrócą do elity, bo zeszły rok, zwłaszcza w defensywie to jakaś porażka. Gorzej raczej nie będzie. Hey ho, let's go 
|
Do góry
|
|
|
|
#4130326 - 18/09/2010 04:55
[Re: frend30]
|
member
Meldunek: 28/04/2003
|
We wszystkich meczach dokupiłem lub sprzedałem punkty dlatego trochę dziwne linie Green Bay Packers - Buffalo Bills GB -12 @ 1,76 7/10 Green Bay w formie z 3 pierwszych kwart w meczu z Philadelphia powinni rozstrzelać słabe Buffalo. W ataku nie widzę opcji na Rodgersa w obronie nie widzę opcji na Matthewsa  Tennese Titans - Pittsburg Steelers TT -4 @ 1,76 6/10 Nie ma Big Bena i nie ma ataku Steelersów 9 punktów w regulaminowym czasie z Atlantą mówi samo za siebie. Przed sezonem wielu mówiło ze Steelers po dwóch pierwszych meczach będzie z bilansem 1:1 nie pozostaje nic innego jak tylko się zgodzić. Detroit Lions - Philadelphia Eagles PE -6 @ 1,83 8/10 Na qb ma grać Vick który rządził i dzielił jak tylko wszedł z GB plus brak Stafforda w Detroit. Pewne zwycięstwo Eagles Dallas Cowboys - Chicago Bears DC -6 @ 1,71 6/10 przed większą stawką na Cowboys powstrzymuje mnie dwójka panów Adams i Barron która rządzi i dzieli w klasyfikacji kar w całej lidze. Jeśli dodać do tego że na przeciwko jednego z nich stanie Peppers może być żółto, ale z drugiej strony jest Culter który jak dla mnie (choć znawcy tematu mówią co innego) jest tą samą pierdołą z zeszłego sezonu. Jak coś duet A & B nawali można liczyć na Cutlera. Minnesota Vikings - Miami Dolphins -6 @ 1,95 10/10 Minnesota u siebie, z dziadkiem Favre (który bez treningów przedsezonowych powinien z tygodnia na tydzień grać coraz lepiej) nie powinna mieć problemów z Dolphinsami których pogonić powinno Buffalo Oakland Raiders - St. Louis Rams over 39 @ 2,05 7/10 jak ze sobą grają dwie słabe drużyny to zawsze jakoś dziwnym trafem wychodzi over Denver Broncos - Seattle Seahawks DB -5 @ 2,05 9/10 Denver u siebie a na wyjeździe to dwie różne drużyny, widać u nich przebłyski fajnej gry. Z drugiej strony jakos nie ufam Seahawks które fakt faktem wygrało z pretendentem do wygrania własnej dywizji San Francisco ale to bardziej ciała dali 49ers którzy tak naprawdę po pierwszych minutach powinni prowadzić nie 6:0 a 14,21:0
|
Do góry
|
|
|
|
|
|