Opcje tematu
#410262 - 23/09/2005 11:59 Ostateczny regulamin Piłkarskiej Ligi Mistrzów
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2003
KONKURS PLK – LIGA MISTRZÓW

I. Sprawy Ogólne

1. Konkurs ma formę pucharu.
2. W eliminacjach LM biorą udział tylko osoby uczestniczące w lidze PLK.
3. Nie wolno posiadać 2 kont w konkursie.
4. Sytuacje nieprzewidziane Regulaminem regulują organizatorzy.
5. Postanowienia Regulaminu nie mogą zostać zmienione w czasie trwania sezonu/edycji.

II. Typowanie

1. Typujemy dokładne wyniki 8 spotkań (tak jak w Lidze)
2. Osoby rywalizujące ze sobą w bezpośrednich pojedynkach nie mogą podawać takich samych typów (typowany wynik musi różnić się conajmniej jedną bramką).*
3. Mecze do typowania są zawsze meczami rozgrywanymi w tygodniu, organizator nie ponosi odpowiedzialności, jeśli zostanie przełożony termin rozgrywania meczu. Jeśli mecz zostanie przełożony na termin późniejszy bądź wcześniejszy nie liczy się do ogólnej punktacji pojedynku.
4. W przypadku pomyłki można edytować post w czasie, co najwyżej 10 minut od podania typów (pod warunkiem, że pierwszy z typowanych meczy jeszcze się nie rozpoczął).
5. Typy wysyłamy w formacie, podanym przez organizatorów przy meczach do typowania.
6. Typy podajemy osobiście!!!
7. Czasowe awarie/zawieszenia forum powodują anulowanie kolejki bez względu na to ile osób wytypowało wyniki.
Kolejka zostanie wtedy rozegrana w innym terminie wskazanym przez organizatorów.
Punkt nie ma zastosowania, jeśli wszyscy uczestnicy ligi zdążą podać swoje typy.

III. Terminarz

1. Eliminacje składają się z 3 rund ( może ich być więcej lub mniej w zależności od liczby uczestników - pisząc ten regulamin zakładam, że uczestników będzie 80):
a) w pierwszej rundzie eliminacji uczestniczą osoby, które po zakończeniu ostatniego sezonu występowały w ligach 3 i 4 + nowi uczestnicy (razem 40 osób). Osoby podczas losowania podzielone są na 2 koszyki (1 koszyk - osoby z 3 ligi, 2 koszyk osoby z 4 ligi) gra się systemem mecz i rewanż awansuje zwycięska 20-stka
b) w drugiej rundzie grają zwycięzcy pierwszej + osoby z 2 ligi oraz druga dziesiątka 1 ligi (30 osób - razem 50). Przy losowaniu także obowiązuje podział na koszyki (1 koszyk - 10 osób z 1 ligi oraz 20 z 2, 2 koszyk to zwycięzcy 1 rundy, 20 osób) gra się mecz i rewanż. Awansują oczywiście zwycięzcy.+ 14 najlepszych spośród przegranych w pojedynkach 2 rundy
c) w trzeciej rundzie kwalifikacji uczestniczą osoby, które uzyskały awans z 2 rundy + pierwsza dziesiątka pierwszej ligi (48osób). Losowanie odbywa się z podziałem na koszyki (do pierwszej dziesiątki dolosowywane są zespoły z 2 rundy eliminacji) gra się mecz i rewanż awansują zwycięzcy.
d) do fazy grupowej awansują 24 osoby, które zostają podzielone na 6 grup w każdej po 4. Od fazy grupowej podczas losowania nie występuje już podział na koszyki.
Gra się systemem każdy z każdym oraz rewanże. Awans wywalczą osoby, które zajmą w grupach pierwsze oraz drugie miejsca + 4 najlepszych z trzecich miejsc.
- miejsce w grupie uzależnione jest od ilości zgromadzonych punktów ( przy równej ilości pkt awansuje osoba, która zgromadziła więcej małych pkt, gdy liczba małych pkt tez jest taka sama bierze się pod uwagę bezpośrednie spotkania zainteresowanych osób).
e) w 1/8 finału gra 16 osób systemem mecz i rewanż awansują zwycięzcy ( w przypadku remisu punktowego awansuje ten kto zdobył więcej małych pkt "na wyjeździe".
f) w ćwierćfinałach, półfinałach obowiązuje taka sama zasada przy awansach jak w 1/8
g) w finale grają zwycięzcy 1/2 ale już tylko jeden mecz, natomiast przegrani grają w finale pocieszenia o 3 miejsce.
2. Od trzeciej rundy kwalifikacji swoją grę rozpoczyna najlepsza trójka ostatniego sezony Piłkarskiej Ligi Mistrzów (Właściciel choinki, Paweł K, Sirlukas)

IV. Punktacja
Taka sama jak w lidze PLK

V. Nagrody
Takie same jak w PLK

Edited by grzesiek2 (26/09/2005 11:13)

Do góry
#410263 - 23/09/2005 12:09 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

1.Jeśli zauważyliście wprowadziłem małą zmiane w porównaniu do poprzedniego sezonu otóż nie można już powtarzac ani jednego wyniku typowanego przez przeciwnika.
2.W eliminacjach wezną udział wszyscy grajacy w lidze PLK dlatego nie bierzcie dosłownie pod uwage zapisu w regulaminie że będzie ich 80-ciu. Nie długo podam jak to bedzie wyglądac dokładnie(najprawdopodobniej jutro).
3.Czekam na wasze propozycje jak i pomysły do zmian w regulaminie jeśli takich nie będzie to turniej ruszy lada chwila

Do góry
#410264 - 23/09/2005 12:38 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Jedno mnie sie nie podoba w tych kwalifikacjach, ze na podstwie 2 pojedynkow decyduje sie awans, wystarczy jeden mecz zawalic i koniec.

Wg mnie calkiem przyjemnie byloby gdyby odbyly sie trzy pojedynki w kazdej rundzie i wynik typu 2:1 lub 3:0, a nie dodawanie bramek... Po prostu jesli ktos wygralby 10-8 to po pierwszym pojedynku prowadzilby 1:0.

Do góry
#410265 - 23/09/2005 19:43 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Wiem oco ci chodzi ale to bedzie troche długo trwało jak zaczniemy tak to rozdrabniać. Ale pomyslimy poczekam co na to inni uczestnicy chociaż mi osobiście nie zabordzo to odpowiada

Do góry
#410266 - 23/09/2005 20:07 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

No tak, ale w koncu LIGA MISTRZOW, a wiec dobrze by bylo, aby byli tam najlepsi...

Do góry
#410267 - 23/09/2005 21:18 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
Tomasz Frankowski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2004
Quote:

No tak, ale w koncu LIGA MISTRZOW, a wiec dobrze by bylo, aby byli tam najlepsi...

poprostu chodzi zeby grac do 2 zw -hm dobre by to bylo ale lepiej mecz i rewanz wieksze emocje i adrenalina bo jesli ktos bedzie np prowadzil po pierwszym meczu 2-3 bramkami to sa emocje .ja jestem za mecz i rewanz (moze mi sie uda awansowac )

Do góry
#410268 - 23/09/2005 21:32 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

Quote:

poprostu chodzi zeby grac do 2 zw -hm dobre by to bylo ale lepiej mecz i rewanz wieksze emocje i adrenalina bo jesli ktos bedzie np prowadzil po pierwszym meczu 2-3 bramkami to sa emocje .ja jestem za mecz i rewanz (moze mi sie uda awansowac )

Tak, do dwoch zwyciestw przy czym zwyciestwem jest wygrana kolejka, cos na wzor NBA, MLB, NHL, NFL

Zakladajac ze pierwszy mecz wygram 25-15, to w drugim pojedynku wystarczy mnie cos jak xero typow zrobic, czyli on 1-0 to ja 2-1, dlatego wg mnie 'do 2 zwyciestw' byloby rozsadne.

Jednak moze niektorzy jeszcze niedojrzali do tej propozycji, dlatego, jesli nie teraz to w nastepnym sezonie

Do góry
#410269 - 24/09/2005 09:09 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
sirlukas Offline
old hand

Meldunek: 01/05/2003
W sumie nie głupi pomysł dał Eksperto. Liga i tak w dalszych rundach jest co dwa tygodnie.
Ewentualnie można było by ten system wprowadzić w play-off'ach po rozgrywkach grupowych.

Do góry
#410270 - 24/09/2005 09:28 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Wg mnie Liga Mistrzow PLK ma byc podobna do rpawdziwej Ligi Mistrzow, wiec powinna miec podobny system rozgrywek. Celtic przegral wysoko i mial nikle szanse na awans. Zycie... pomysl w sumie nieglupi ale moim zdaniem lepiej zostac przy starym systemie

Do góry
#410271 - 24/09/2005 14:01 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Tak, tylko to co rozni PLK od prawdziwej ligi to wyniki np. 25-15

Do góry
#410272 - 24/09/2005 14:59 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
A mi wydaje się, że powinno zostać "po staremu" ... mecz i rewanż, tak jak ma to miejsce w oryginalnym wydaniu ...
Experto: jest jeszcze kilka różnic między PLK a prawdziwą Ligą Mistrzów

pzdr)

Do góry
#410273 - 26/09/2005 11:07 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Zdecydowałem że zostaniemy przy starym systemie żeby nie powiekszać róznic między prawdziwa Ligą Mistrzów a Ligą Mistrzów PLK oto ostateczny regulamin i schemat rozgrywek

KONKURS PLK – LIGA MISTRZÓW

I. Sprawy Ogólne

1. Konkurs ma formę pucharu.
2. W eliminacjach LM biorą udział tylko osoby uczestniczące w lidze PLK.
3. Nie wolno posiadać 2 kont w konkursie.
4. Sytuacje nieprzewidziane Regulaminem regulują organizatorzy.
5. Postanowienia Regulaminu nie mogą zostać zmienione w czasie trwania sezonu/edycji.

II. Typowanie

1. Typujemy dokładne wyniki 8 spotkań (tak jak w Lidze)
2. Osoby rywalizujące ze sobą w bezpośrednich pojedynkach mogą podać tylko jeden taki sam typ reszta typowanych meczy musi różnić się najmniej jedną bramką.
3. Mecze do typowania są zawsze meczami rozgrywanymi w tygodniu, organizator nie ponosi odpowiedzialności, jeśli zostanie przełożony termin rozgrywania meczu. Jeśli mecz zostanie przełożony na termin późniejszy bądź wcześniejszy nie liczy się do ogólnej punktacji pojedynku.
4. W przypadku pomyłki można edytować post w czasie, co najwyżej 10 minut od podania typów (pod warunkiem, że pierwszy z typowanych meczy jeszcze się nie rozpoczął).
5. Typy wysyłamy w formacie, podanym przez organizatorów przy meczach do typowania.
6. Typy podajemy osobiście!!!
7. Czasowe awarie/zawieszenia forum powodują anulowanie kolejki bez względu na to ile osób wytypowało wyniki. (Dotyczy to sytuacji z poprzedniej edycji)
Kolejka zostanie wtedy rozegrana w innym terminie wskazanym przez organizatorów.
Punkt nie ma zastosowania, jeśli wszyscy uczestnicy ligi zdążą podać swoje typy.

III. Terminarz

1. Eliminacje składają się z 3 rund ( Liczba grających to 128 osób):
a) w pierwszej rundzie eliminacji uczestniczą osoby, które po zakończeniu ostatniego sezonu występowały w ligach 3 i 4 + nowi uczestnicy (razem 87 osób). Osoby podczas losowania podzielone są na 2 koszyki (1 koszyk osoby z 3 ligi i 4, 2 koszyk osoby z ligi tymczasowej) gra się systemem mecz i rewanż awansuje zwycięscy + jeden z wolnym losem oraz 1 spośród najlepszych przegranych
b) w drugiej rundzie grają zwycięzcy pierwszej + osoby z 2 ligi oraz druga dziesiątka 1 ligi (razem 74). Przy losowaniu także obowiązuje podział na koszyki (1 koszyk osóby z 1 ligi oraz z 2, 2 koszyk to zwycięzcy 1 rundy) gra się mecz i rewanż. Awansują oczywiście zwycięzcy oprócz jednego, który uzysjkał najmniej małych pkt.
c) w trzeciej rundzie kwalifikacji uczestniczą osoby, które uzyskały awans z 2 rundy + pierwsza dziesiątka pierwszej ligi (48osob). Losowanie odbywa się z podziałem na koszyki (do pierwszej dziesiątki dolosowywane są zespoły z 2 rundy eliminacji) gra się mecz i rewanż awansują zwycięzcy.
d) do fazy grupowej awansuje 24 osóby które zostają podzielone na 6 grup w każdej po 4 osób. Od fazy grupowej podczas losowania nie występuje już podział na koszyki.
Gra się systemem każdy z każdym oraz rewanże. Awans wywalczą osoby, które zajmą w grupach pierwsze oraz drugie miejsca + 4 najlepszych z trzecich miejsc.
- miejsce w grupie uzależnione jest od ilości zgromadzonych punktów ( przy równej ilości pkt awansuje osoba, która zgromadziła więcej małych pkt, gdy liczba małych pkt tez jest taka sama bierze się pod uwagę bezpośrednie spotkania zainteresowanych osób).
e) w 1/8 finału gra 16 osób systemem mecz i rewanż awansują zwycięzcy ( w przypadku remisu punktowego awansuje ten kto zdobył więcej małych pkt "na wyjeździe".
f) w ćwierćfinałach, półfinałach obowiązuje taka sama zasada przy awansach jak w 1/8
g) w finale grają zwycięzcy 1/2; ale już tylko jeden mecz, natomiast przegrani grają w finale pocieszenia o 3 miejsce.
2.Po rozpatrzeniu waszych wniosków zdecydowałem że najlepsza trójka poprzedniego sezonu (Właściciel choinki, Paweł K, Sirlukas) przystąpi do kwalifikacji od 3 rundy.

IV. Punktacja
Taka sama jak w lidze PLK

V. Nagrody
Takie same jak w PLK.

Do góry
#410274 - 26/09/2005 11:12 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Pary podam już niedługo. Jeszcze troche cierpliwości i ruszamy

Do góry
#410275 - 03/11/2005 12:34 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Nie moge znalezc co oznacza gwiazdka przy nicku typera? W lidze jak sadze liczbe walkowerow, ale w LM?

Z gory dzieki za wyjasnienie
Pozdrawiam

Do góry
#410276 - 03/11/2005 14:11 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
Da Bartek Offline
pokakulka

na jakiej podstawie rozstawia sie zawodnikow grajacych w 3 rundzie i w 2?

Do góry
#410277 - 03/11/2005 14:11 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
Da Bartek Offline
pokakulka

juz widze...sorki...

Do góry
#410278 - 03/11/2005 17:02 Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/12/2002
Quote:

Nie moge znalezc co oznacza gwiazdka przy nicku typera? W lidze jak sadze liczbe walkowerow, ale w LM?

Z gory dzieki za wyjasnienie
Pozdrawiam

zawodnicy rozstawieni

pzdr

Do góry