#410262 - 23/09/2005 11:59
Ostateczny regulamin Piłkarskiej Ligi Mistrzów
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2003
|
KONKURS PLK – LIGA MISTRZÓW
I. Sprawy Ogólne
1. Konkurs ma formę pucharu. 2. W eliminacjach LM biorą udział tylko osoby uczestniczące w lidze PLK. 3. Nie wolno posiadać 2 kont w konkursie. 4. Sytuacje nieprzewidziane Regulaminem regulują organizatorzy. 5. Postanowienia Regulaminu nie mogą zostać zmienione w czasie trwania sezonu/edycji.
II. Typowanie
1. Typujemy dokładne wyniki 8 spotkań (tak jak w Lidze) 2. Osoby rywalizujące ze sobą w bezpośrednich pojedynkach nie mogą podawać takich samych typów (typowany wynik musi różnić się conajmniej jedną bramką).* 3. Mecze do typowania są zawsze meczami rozgrywanymi w tygodniu, organizator nie ponosi odpowiedzialności, jeśli zostanie przełożony termin rozgrywania meczu. Jeśli mecz zostanie przełożony na termin późniejszy bądź wcześniejszy nie liczy się do ogólnej punktacji pojedynku. 4. W przypadku pomyłki można edytować post w czasie, co najwyżej 10 minut od podania typów (pod warunkiem, że pierwszy z typowanych meczy jeszcze się nie rozpoczął). 5. Typy wysyłamy w formacie, podanym przez organizatorów przy meczach do typowania. 6. Typy podajemy osobiście!!! 7. Czasowe awarie/zawieszenia forum powodują anulowanie kolejki bez względu na to ile osób wytypowało wyniki. Kolejka zostanie wtedy rozegrana w innym terminie wskazanym przez organizatorów. Punkt nie ma zastosowania, jeśli wszyscy uczestnicy ligi zdążą podać swoje typy.
III. Terminarz
1. Eliminacje składają się z 3 rund ( może ich być więcej lub mniej w zależności od liczby uczestników - pisząc ten regulamin zakładam, że uczestników będzie 80): a) w pierwszej rundzie eliminacji uczestniczą osoby, które po zakończeniu ostatniego sezonu występowały w ligach 3 i 4 + nowi uczestnicy (razem 40 osób). Osoby podczas losowania podzielone są na 2 koszyki (1 koszyk - osoby z 3 ligi, 2 koszyk osoby z 4 ligi) gra się systemem mecz i rewanż awansuje zwycięska 20-stka b) w drugiej rundzie grają zwycięzcy pierwszej + osoby z 2 ligi oraz druga dziesiątka 1 ligi (30 osób - razem 50). Przy losowaniu także obowiązuje podział na koszyki (1 koszyk - 10 osób z 1 ligi oraz 20 z 2, 2 koszyk to zwycięzcy 1 rundy, 20 osób) gra się mecz i rewanż. Awansują oczywiście zwycięzcy.+ 14 najlepszych spośród przegranych w pojedynkach 2 rundy c) w trzeciej rundzie kwalifikacji uczestniczą osoby, które uzyskały awans z 2 rundy + pierwsza dziesiątka pierwszej ligi (48osób). Losowanie odbywa się z podziałem na koszyki (do pierwszej dziesiątki dolosowywane są zespoły z 2 rundy eliminacji) gra się mecz i rewanż awansują zwycięzcy. d) do fazy grupowej awansują 24 osoby, które zostają podzielone na 6 grup w każdej po 4. Od fazy grupowej podczas losowania nie występuje już podział na koszyki. Gra się systemem każdy z każdym oraz rewanże. Awans wywalczą osoby, które zajmą w grupach pierwsze oraz drugie miejsca + 4 najlepszych z trzecich miejsc. - miejsce w grupie uzależnione jest od ilości zgromadzonych punktów ( przy równej ilości pkt awansuje osoba, która zgromadziła więcej małych pkt, gdy liczba małych pkt tez jest taka sama bierze się pod uwagę bezpośrednie spotkania zainteresowanych osób). e) w 1/8 finału gra 16 osób systemem mecz i rewanż awansują zwycięzcy ( w przypadku remisu punktowego awansuje ten kto zdobył więcej małych pkt "na wyjeździe". f) w ćwierćfinałach, półfinałach obowiązuje taka sama zasada przy awansach jak w 1/8 g) w finale grają zwycięzcy 1/2 ale już tylko jeden mecz, natomiast przegrani grają w finale pocieszenia o 3 miejsce. 2. Od trzeciej rundy kwalifikacji swoją grę rozpoczyna najlepsza trójka ostatniego sezony Piłkarskiej Ligi Mistrzów (Właściciel choinki, Paweł K, Sirlukas)
IV. Punktacja Taka sama jak w lidze PLK
V. Nagrody Takie same jak w PLK
Edited by grzesiek2 (26/09/2005 11:13)
|
Do góry
|
|
|
|
#410267 - 23/09/2005 21:18
Re: Wstępny regulaman Piłkarskiej Ligi Mistrzów
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2004
|
Quote:
No tak, ale w koncu LIGA MISTRZOW, a wiec dobrze by bylo, aby byli tam najlepsi...
poprostu chodzi zeby grac do 2 zw -hm dobre by to bylo ale lepiej mecz i rewanz wieksze emocje i adrenalina bo jesli ktos bedzie np prowadzil po pierwszym meczu 2-3 bramkami to sa emocje .ja jestem za mecz i rewanz (moze mi sie uda awansowac )
|
Do góry
|
|
|
|
#410268 - 23/09/2005 21:32
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Quote:
No tak, ale w koncu LIGA MISTRZOW, a wiec dobrze by bylo, aby byli tam najlepsi...
poprostu chodzi zeby grac do 2 zw -hm dobre by to bylo ale lepiej mecz i rewanz wieksze emocje i adrenalina bo jesli ktos bedzie np prowadzil po pierwszym meczu 2-3 bramkami to sa emocje .ja jestem za mecz i rewanz (moze mi sie uda awansowac )
Tak, do dwoch zwyciestw przy czym zwyciestwem jest wygrana kolejka, cos na wzor NBA, MLB, NHL, NFL 
Zakladajac ze pierwszy mecz wygram 25-15, to w drugim pojedynku wystarczy mnie cos jak xero typow zrobic, czyli on 1-0 to ja 2-1, dlatego wg mnie 'do 2 zwyciestw' byloby rozsadne.
Jednak moze niektorzy jeszcze niedojrzali do tej propozycji, dlatego, jesli nie teraz to w nastepnym sezonie 
|
Do góry
|
|
|
|
#410272 - 24/09/2005 14:59
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
A mi wydaje się, że powinno zostać "po staremu" ... mecz i rewanż, tak jak ma to miejsce w oryginalnym wydaniu ... Experto: jest jeszcze kilka różnic między PLK a prawdziwą Ligą Mistrzów  pzdr)
|
Do góry
|
|
|
|
#410273 - 26/09/2005 11:07
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2003
|
Zdecydowałem że zostaniemy przy starym systemie żeby nie powiekszać róznic między prawdziwa Ligą Mistrzów a Ligą Mistrzów PLK oto ostateczny regulamin i schemat rozgrywek
KONKURS PLK – LIGA MISTRZÓW
I. Sprawy Ogólne
1. Konkurs ma formę pucharu. 2. W eliminacjach LM biorą udział tylko osoby uczestniczące w lidze PLK. 3. Nie wolno posiadać 2 kont w konkursie. 4. Sytuacje nieprzewidziane Regulaminem regulują organizatorzy. 5. Postanowienia Regulaminu nie mogą zostać zmienione w czasie trwania sezonu/edycji.
II. Typowanie
1. Typujemy dokładne wyniki 8 spotkań (tak jak w Lidze) 2. Osoby rywalizujące ze sobą w bezpośrednich pojedynkach mogą podać tylko jeden taki sam typ reszta typowanych meczy musi różnić się najmniej jedną bramką. 3. Mecze do typowania są zawsze meczami rozgrywanymi w tygodniu, organizator nie ponosi odpowiedzialności, jeśli zostanie przełożony termin rozgrywania meczu. Jeśli mecz zostanie przełożony na termin późniejszy bądź wcześniejszy nie liczy się do ogólnej punktacji pojedynku. 4. W przypadku pomyłki można edytować post w czasie, co najwyżej 10 minut od podania typów (pod warunkiem, że pierwszy z typowanych meczy jeszcze się nie rozpoczął). 5. Typy wysyłamy w formacie, podanym przez organizatorów przy meczach do typowania. 6. Typy podajemy osobiście!!! 7. Czasowe awarie/zawieszenia forum powodują anulowanie kolejki bez względu na to ile osób wytypowało wyniki. (Dotyczy to sytuacji z poprzedniej edycji) Kolejka zostanie wtedy rozegrana w innym terminie wskazanym przez organizatorów. Punkt nie ma zastosowania, jeśli wszyscy uczestnicy ligi zdążą podać swoje typy.
III. Terminarz
1. Eliminacje składają się z 3 rund ( Liczba grających to 128 osób): a) w pierwszej rundzie eliminacji uczestniczą osoby, które po zakończeniu ostatniego sezonu występowały w ligach 3 i 4 + nowi uczestnicy (razem 87 osób). Osoby podczas losowania podzielone są na 2 koszyki (1 koszyk osoby z 3 ligi i 4, 2 koszyk osoby z ligi tymczasowej) gra się systemem mecz i rewanż awansuje zwycięscy + jeden z wolnym losem oraz 1 spośród najlepszych przegranych b) w drugiej rundzie grają zwycięzcy pierwszej + osoby z 2 ligi oraz druga dziesiątka 1 ligi (razem 74). Przy losowaniu także obowiązuje podział na koszyki (1 koszyk osóby z 1 ligi oraz z 2, 2 koszyk to zwycięzcy 1 rundy) gra się mecz i rewanż. Awansują oczywiście zwycięzcy oprócz jednego, który uzysjkał najmniej małych pkt. c) w trzeciej rundzie kwalifikacji uczestniczą osoby, które uzyskały awans z 2 rundy + pierwsza dziesiątka pierwszej ligi (48osob). Losowanie odbywa się z podziałem na koszyki (do pierwszej dziesiątki dolosowywane są zespoły z 2 rundy eliminacji) gra się mecz i rewanż awansują zwycięzcy. d) do fazy grupowej awansuje 24 osóby które zostają podzielone na 6 grup w każdej po 4 osób. Od fazy grupowej podczas losowania nie występuje już podział na koszyki. Gra się systemem każdy z każdym oraz rewanże. Awans wywalczą osoby, które zajmą w grupach pierwsze oraz drugie miejsca + 4 najlepszych z trzecich miejsc. - miejsce w grupie uzależnione jest od ilości zgromadzonych punktów ( przy równej ilości pkt awansuje osoba, która zgromadziła więcej małych pkt, gdy liczba małych pkt tez jest taka sama bierze się pod uwagę bezpośrednie spotkania zainteresowanych osób). e) w 1/8 finału gra 16 osób systemem mecz i rewanż awansują zwycięzcy ( w przypadku remisu punktowego awansuje ten kto zdobył więcej małych pkt "na wyjeździe". f) w ćwierćfinałach, półfinałach obowiązuje taka sama zasada przy awansach jak w 1/8 g) w finale grają zwycięzcy 1/2; ale już tylko jeden mecz, natomiast przegrani grają w finale pocieszenia o 3 miejsce. 2.Po rozpatrzeniu waszych wniosków zdecydowałem że najlepsza trójka poprzedniego sezonu (Właściciel choinki, Paweł K, Sirlukas) przystąpi do kwalifikacji od 3 rundy.
IV. Punktacja Taka sama jak w lidze PLK
V. Nagrody Takie same jak w PLK.
|
Do góry
|
|
|
|
#410277 - 03/11/2005 14:11
|
pokakulka
Meldunek: 14/10/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#410278 - 03/11/2005 17:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/12/2002
|
Quote:
Nie moge znalezc co oznacza gwiazdka przy nicku typera? W lidze jak sadze liczbe walkowerow, ale w LM?
Z gory dzieki za wyjasnienie Pozdrawiam
zawodnicy rozstawieni
pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
|
|