Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#4097253 - 01/09/2010 18:19 Dania & Norwegia (2010/2011)
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005
Norwegia
mistrz 2009/10 : Stavanger (3 druzyna po sezonie zasadniczym)
finał : Stavanger 4:2 Valerenga
początek sezonu : 18.09.2010
beniaminek : Rosenborg
ilosc druzyn : 10
link : http://hockey.no/t2.asp

Dania
mistrz 2009/10 : Sonderjylland (1 druzyna po sezonie zasadniczym)
finał : Sonderjylland 4:0 Aalborg
początek sezonu : 17.09.2010
ilosc druzyn : 8 (spadł Rungsted , nikt nie awansował)
link : http://www.slagskud.dk/showNews.aspx?docid=8410

Do góry
Bonus: Unibet
#4135881 - 21/09/2010 21:39 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: kewin]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Straszny tu ruch grin

gwizdek

Wydaje mi sie, ze straszne dysproporcje beda w tym roku w Norwegii. Widac zdecydowanie pierwsza, mocna piatke ligi zas ta druga grupa zdaje sie bedzie odstawac od czolowki. To tak jedno zdanie wstepu bo i tak wielu kibicow czy zwolennikow zapewne ta liga nie ma wiec nie ma co sie rozpisywac i piepszyc trzy po trzy.

hokej Lillehammer - Rosenborg

Druzyna beniaminka ma w nazwie Elite i chyba na tym szczeblu wylacznie to okreslenie przy nich pozostanie, oprocz nazwy nic wiecej oni tu nie zdzialaja ( utrzymac sie juz bedzie spoko ). Pierwszy mecz i od razu wycieczka do wicemistrza kraju. Hokeisci Valerangi ewidentnie podeszli na luzie do tego spotkania, wypunktowali rywali, troche sie rozruszali. Na uwage zasluguje fakt liczby oddanych strzalow przez Rosenborg, to porazajaca ilosc : 10 ( z czego polowa w trzeciej tercji, gdy wynik brzmial 3-0, wiec mozna sie spodziewac jak wygladaly wtedy juz zawody ). Dzisiaj "biedni" hokeisci z Rosenborga maja na rozkladzie kolejny wyjazd, gdzie punktow nie powachaja. Ciezki im ten poczatek dali i psychicznie moze troszke ich zdolowac. Lillehammer juz rok temu pukalo po medal, nieszczesliwie w 1 rundzie PO trafili na przyszlego mistrza Stavanger i ulegli 2-4. Kadrowo sa duzo mocniejsi, wlasny lod i kazde punkty sa bezcenne by do PO ruszyc z jak najwyzszego miejsca. Podsumowujac, spodziewam sie latwej wygranej gospodarzy, nie braknie im motywacji by zaczac sezon od drugiego kompletu oczek z rzedu.

Lillehammer -1.5 8/10

Valerenga wydaje sie tez byc nieglupim pomyslem, to beda dwa odmienne bieguny tabeli Valer-Frisk, trzeba tylko uwazac na mentalnosc hokeistow z Oslo (wiecie o czym mowa) i na to, ze to jednak dopiero druga kolejka, jak juz to grac to szukac handi bo przy 100% skupieniu i mobilizacji to moze byc wysoki rezultat.

Do góry
#4136816 - 22/09/2010 03:28 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

no i niestety, z calej mojej faworyzowanej piatki wygral kazdy zespol poza Lillehammer (i to kazdy dosc zdecydowanie)

jestem zadziwiony postawa gospodarzy, potem moze znow braknac tych punktow i w PO trafia na druzyne nie do przejscia i kolejny sezone bedzie o dupe rozbic

no nic sprobujemy w nastepnych kolejkach odrobic straty

Do góry
#4138971 - 23/09/2010 18:10 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

narazie bilans 1/2 gdzie mniej pewny typ z handi wszedl a "peffa" dala ciala aaaale :

nie pekamy boks gwizdek

ta liga naprawde jest dochodowa i duzo latwiej cos zdzialac w Norwegii(zwlaszcza dla ludzi, ktorzy hokejem nie interesuja sie tylko pogrywaja, probujac wyciagnac jakis grosz od bukow) niz Szwecji czy Finlandii gdzie poziom jest naprawde wyrownany i trzeba raczej szukac fajnych "promocji kursowych" od bukmacherow ale do tego to trzeba naprawde duzo czasu a wiem, ze wielu osobom go brakuje

takze Norwegia starcie drugie boks

hokej Stavanger - Stjernen

Co tu duzo pisac, na papierze bez porownania, mistrz dostaje ekipe, ktora jeszcze nie ugrala nic i to jedyny mankament typowania tego meczu. Kiedys jakies punkty Stjernen zdobedzie, bo to nie jest ekipa do bicia na caly sezon ale ja sie pokusze o stwierdzenie, ze dzisiaj to jeszcze nie nastapi. Jak juz wspominalem, stawka w tym roku bardzo wyrownana i kazde pkt beda na wage zlota przed PO, nie boje sie o motywacje i mobilizacje gospodarzy.

hokej Sparta - Manglerud

Pojedynek typu Barcelona-Gijon, ma byc win i bedzie win. Styl nie jest istotny, choc pewnie takiej katorgii w ogladaniu widowiska swoim kibicom hokeisci Sparty nie sprawia jak wczoraj zrobila to ekipa Guardioli. Nie ma co opisywac, kurs z dupy ale dla mnie pewny, argumentu nie powtarzam bo w powyzszym meczu go uzylem.

Stavanger+Sparta 7/10
Stavanger -1.5 + Sparta -1.5 4/10

narazie nie szukam kwadratowych jaj i probuje caly czas isc droga faworytow, bo upieram sie, ze roznice kadrowe sa duze w tym roku w Norwegii

moze z czasem uda sie zlapac jakies ciekawsze kursy w tej lidze, ale narazie mamy to co mamy

Do góry
#4139025 - 23/09/2010 18:56 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
Oba mecze mi się podobają, więc poszedł dubelek smile
do tego widzę w singlu Rosenborg ML po 1.666
Beniaminek odniósł ostatnio nieoczekiwane zwycięstwo na wyjeździe z faworyzowanym Lillehammer, a to oznacza, że mają potencjał. Pierwszy mecz przegrany na wyjeździe z potentatem z Valerengi 'tylko' 3:0, myślę że to całkiem udany początek sezonu.
Napisałem tylko, bowiem ich dzisiejszy przeciwnik Frisk/Asker przedwczoraj na własnych śmieciach dostał 7:0. Ponadto porażka na inaugurację ze Spartą 1:4.
Myślę, że te wyniki już nieco obrazują lekką różnicę między tymi drużynami, wiadomo początek sezonu i tak dalej, ale dostrzegam tu lekkie value na rzecz gospodarzy.
Dodatkowy atut to pierwszy mecz przed własną publicznością, więc zawodnicy Rosenborga będą niesamowicie zmotywowani - debiut pierwszoligowy jest mocno reklamowany (wystarczy zajrzec na oficjalną stronę klubu) i powinien odbyć się przed kompletem publiczności.
H2H rzecz jasna brak wink
Wszystkie te okoliczności sprawiają, że 3 punkty powinny zostać dziś w Trondheim smile

Rosenborg 1934 Ishockeyklubb vs Frisk Asker 1 @ 2.025
stawka 2/10
ponadto moneyline @ 1.666 również 2/10
boks boks boks

Do góry
#4139052 - 23/09/2010 19:07 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: Danielsan]
craax Offline
Carpal Tunnel

myslalem dosc dlugo tez o Rosenborgu po tym zaskakujacym zwyciestwie na Lillehammer, glownym argumentem w mojej glowie bylo wlasnie to, ze graja pierwszy raz przed wlasna publicznoscia a rywala maja w zasiegu zdecydowanie ( kadry porownywalne, a Frisk rok w rok poczatek sezonu ma DO DUPY )

trzeba powiedziec tez, ze wracaja do elity po kilku latach przerwy wiec cisnienie na hokej w Trondheim na pewno jest ogromne ( spadek w 2007-2008 ) oraz podkreslic, ze w sezonach kiedy z pieniedzmi nie bylo tak zle, tj 1998-2003 Rosenborg ZAWSZE konczyl sezon w tabeli w pierwszej piatce ligi ( w tym roku jest to niemozliwe wg mnie, ale moze za rok dolacza do walki o czolowke )

co do kompletu publicznosci to roznie moze byc ( choc duze miasto i potencjal jest na pewno, pierwszy mecz, pierwszy komplet punktow juz zdobyty ), w Norwegii niekiedy hale naprawde swieca pustkami ale tu faktycznie moze byc dzisiaj piekne swieto na hali Rosenborga

popieram typ na Trondheim, nie podaje stawki bo ja to zagram w dublu prawdopodobnie z meczem z Finlandii

Do góry
#4140522 - 24/09/2010 20:13 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

Stavanger+Sparta piwo
Stavanger -1.5 + Sparta -1.5 piwo
Rosenborg piwo

w koncu to o co chodzilo, dochodowa kolejka i juz wychodzimy na swoje w Norwegii smile

===========================

Dania gwizdek

Tutaj pojdziemy w troszke inna strone niz mialo to miejsce w Norwegii.

hokej Esbjerg - Herning

Herning to starzy wyjadacze, kazdy pewnie pamieta sezony kiedy byli nie do ogrania i spokojnie siegali po mistrzostwo. Od dwoch lat jednak sytuacja sie troche odmienila, kasa juz nie ta i sporo zawodnikow z pierwszej kadry odeszlo z Herninga. Jednak u mnie sentyment caly czas pozostal i licze, ze w tym roku namieszaja cos podczas sezonu zasadniczego. Dzisiaj wyjazd do druzyny, ktora jeszcze kompletu punktow nie zdobyla i wcale nie jestem przekonany, ze dzisiaj tego pokona. Oprocz atutu wlasnego lodowiska nie widze zbytnio wielu rzeczy, ktore przemawiaja za Esbjergiem. W formie na pewno nie sa, bramkarza wg mnie maja slabszego a i Herning po prostu wyzej cenie. Zaoferowane kursy przez bukmacherow sa baaaardzo satysfakcjonujace. Dosc powiedziec, ze w zeszlym sezonie po jeszcze wyzszych kursach dwukrotnie trafilem zwyciestwa ekipy gosci na lodzie Esbjerga. Dzisiaj probuje isc rowniez w ta strone, mozna znalezc kursy 2.4-2.6 (przynajmniej takie widywalem). Porazka w drugiej kolejce z Sonderjyske ujmy Herningowi nie przynosi ( Sonderjyske powinno spokojnie siegnac po tytul ), za to dzis licze na drugie juz zwyciestwo na wyjezdzie w tym sezonie. Zdecydowane value w tym spotkaniu, wiec trzeba probowac boks

Herning 2/10
Herning x2 4/10

Do góry
#4149225 - 30/09/2010 17:58 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

Herning 3-2 w plecy, moze nastepnym razem na Esbjergu boks

===========

"Zabawny" sie w tej kolejce gwizdek

hokej Stavanger-Lorenskog

Trzecia z czwarta druzyna zagra mecz. Obie sa w wysokiej formie ale jednak wyzej cenie mistrza kraju. Graja na swoim lodzie, przy swoich kibicach i na pewno wiedza, ze mimo poczatku sezonu bedzie to wazne spotkanie bo walka o jak najwyzsze miejsce w pierwszej trojce na koniec sezonu zasadniczego bedzie bardzo trudna z Valerenga i Sparta.

hokej Frisk-Manglerud

Dwie konkretne ekipy sie spotykaja wink Razem stosunek bramek maja 4-32, Frisk 3-16, Manglerud 1-16 - jedna bramke zdobyli na wyjezdzie w pierwszej kolejce. Przejdzmy do sedna, Frisk oprocz lomotu z Valeranga az tak drastycznie nie odstaje od swoich rywali, oddaja spora ilosc strzalow i 'probuja' cos tam grac. Na pewno jest nadzieja na jakies zdobycze punktowe, zas Manglerud jeszcze z 4-5 kolejek i chyba pogodzi sie ze swoim losem. Zmotywowani gospodarze powinni dzis zgarnac pierwsze punkty, bo walka o przedostatnie miejsce miedzy nimi, Manglerudem i Stjernen bedzie zacieta do konca grin

hokej Sparta-Llillehammer

Goscie maja fajny sklad ale zupelnie nie trafili z forma na poczatek sezonu. Zawodza co mecz, najpierw wpadka z Rosenborgiem u siebie i bardzo slaba postawa bramkarza a ostatnio na swoim lodzie zostali zdemolowani przez Stavanger 5-1. Dzisiaj jada do na ekipe, ktora stracila w domu dopiero 1 gola, strzelajac ich juz 10 ! Nie wroze sukcesu Lillehammer patrzac na dyspozycje i etapy przygotowan obu ekip.

Stavanger KZ+ Frisk + Sparta 1/10
Frisk 3/10
Sparta -1.0 3/10

Do góry
#4150815 - 01/10/2010 05:57 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

Stavanger KZ+ Frisk + Sparta 1/10 piwo
Frisk 3/10 piwo
Sparta -1.0 3/10 piwo

u hu hu hu kasa
przyfarcilo ze Sparta na 5-3 w 59:16 min (jezeli ktokolwiek cos grywa z tej ligi bo wpisow co nie miara wink do nastepnego boks

Do góry
#4150883 - 01/10/2010 06:44 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
C18_adam Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2010
Originally Posted By: craax
Stavanger KZ+ Frisk + Sparta 1/10 piwo
Frisk 3/10 piwo
Sparta -1.0 3/10 piwo

u hu hu hu kasa
przyfarcilo ze Sparta na 5-3 w 59:16 min (jezeli ktokolwiek cos grywa z tej ligi bo wpisow co nie miara wink do nastepnego boks

grywam grywam akurat dzis zaufalem Twoim 2 pierwszym typa smile i jestem wdzieczny za prace jaka tu wykonujesz. Osobiscie sie na hokeju kompletnie nie znam heh wink ale widze ze jestesmy z tego samego miasta choc Nasze kluby inne ... to masz za te 2 meczyki duze piwko u mnie w knajpce wink

Do góry
#4161161 - 07/10/2010 19:01 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: C18_adam]
craax Offline
Carpal Tunnel

Dzisiaj 4 mecze i sprobujemy je rozgryzc wszystkie gwizdek

hokej Frisk/Asker - Lillehammer

Szacunek dla Frisk bo wygrali w koncu jakies spotkanie. Trzy punkciki na koncie po 'szlagierze' z Manlgerudem i w lidze juz kazdy jakims dorobkiem punktowym moze sie pochwalic. Po zwyciestwie przyszla kolej na wyjazdowy mecz z ostatnia wowczas ekipa tabeli Stjernen, nasi dzisiejsi gospodarze dostali 9 brameczek i z tym worem wracaja dzisiaj na wlasny lod. Przyjezdza Lillehammer, ktora jakby powoli budzilo sie z letniego letargu, taki sklad a wyniki dosc kiepskawe. Ostatnio nawiazana walka na Sparcie i wygrana z Valerenga napawaja optymizmem przed dzisiejszym meczem. Dla mnie obie ekipy nieporownywalne, licze na marsz w gore Lillehammer - najwyzsza na to pora.

hokej Rosenborg - Manglerud

Czyzby trzecie zwyciestwo na wlasnym lodzie beniaminka ? Latwy kalendarz jako gospodarz mial Rosenborg do tej pory. Slaba Frisk i borykajacy sie z klopotami kadrowymi Storhamar. Nie mam wielkiego przekonania do tego typu, ale nie wierze w 'wyjazdowy' Manglerud, nie robi na mnie wrazenia wygrana 6-1 ze Storhamarem w ostatniej kolejce. Jedna jaskolka wiosny nie czyni i kolejny raz postawie przeciwko ekipie gosci, zobaczymy do kiedy sie to oplaci.

hokej Valerenga - Lorenskog

Bardzo mocne druzyny, narazie troszke odstaja od Sparty i Stavanger ale to dopiero poczatek sezonu wiec roznie sytuacja moze sie potoczyc. Valerenga jakby zagubila na moment rozmach i forme, ale tutaj analiza jest prosta : jezeli mamy na lodzie w Oslo kurs na gospodarza powyzej 2.1 to trzeba probowac, co jak co ale zmobilizowani hokeisci gospodarzy potrafia wygrac z kazdym, maja do tego zdecydowanie potencjal ( ale mistrzem to w tym roku nie beda wink )

hokej Storhamar - Stjernen

Stjernen okupuje ostatnie miejsce w tabeli ale to troszke 'nieszczesliwa' pozycja. Przesledzmy mecze dotychczasowe Stjernen : Lillehammer,Lorenskog,Stavanger,Sparta,Valerenga - CALA CZOLOWKA LIGI w pierwszych pieciu meczach, nikt takiego kalendarza nie mial. W ostatniej kolejce w koncu zagrali z kims 'blizszym' i ograli Frisk 9-4 na swoim lodzie. Teraz dla Stjernen zaczyna sie seria latwiejszych meczy i na pewno beda w nich punktowac. Dzis jeszcze troszke trudniejszy, ale potem powinno byc troszke latwiej. Storhamar zlapal dolek, kilka kontuzji i dwie wstydliwe porazki, zwlaszcza ta ostatnia z Manglerudem 1-6 jest wrecz osmieszajaca. Gospodarze od kilku lat opieraja swoja sile na twardej defensywie a obecnie troszke kuleje im ta formacja. Kursy sa wg mnie zbyt faworyzujace gospodarzy, moze na wyrost to pisze, ale Stjernen moze pokusic sie o jakis punkcik. Ze stawka nie szaleje ale jakis grosz chyba warto sprobowac w ta strone, z reszta sytuacja jest opisana a kazdy sam zdecyduje piwo

Lillehammer win 6/10
Stjernen win 2/10
Stjernen +1.5 5/10
Valerenga+Rosenborg+Lillehammer -1.5 : taki 'dla jaj'

Do góry
#4162255 - 08/10/2010 19:03 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

Glowny typ wszedl, choc ja widzialem tylko suchy wynik ale czytalem w relacji, ze przez chwile zrobilo sie nerwowo piwo

na Stjernen tak jak wspominalem jeszcze odrobimy, bo zaczna punktowac w przyszlych kolejkach bez dwoch zdan, nawet w progresje polecam wchodzic jezeli ktos dysponuje fajnymi srodkami.

do nastepnego boks

Do góry
#4162296 - 08/10/2010 19:22 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
Yuri Orlov Offline
old hand

Meldunek: 14/08/2007
craxx możesz coś napisać czy warto dziś dać na Sonderjyske - Rodovre 1,30

Kurs mały, ale do kupony moim zdaniem można dorzucić. Lider tabeli ostatnio przegrał u siebie z vice liderem Fredrikshavn. Dziś podkur... ta sytuacją mają możliwość dać dla swoich kibiców wygraną, tym bardziej, że z zespołem Rodovre u siebie i na wyjeździe gra im się świetnie... co o tym myślisz?

Do góry
#4162351 - 08/10/2010 19:33 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: Yuri Orlov]
craax Offline
Carpal Tunnel

mozna mozna, Rodovre ma troche problemow z tylu, ostatnie dwa mecze kiepsciutkie,wiec chyba jakas zadyszka u bykow, sporo goli straconych z przecietnymi ekipami( z ostatnia w tabeli dostali 5 bramek w domu a z trzecia od konca 4 na wyjezdzie, Sonderjyske ma tyly strasznie mocne i nie sadze zeby wtopili drugi raz z rzedu w domu a cos z przodu na pewno wcisna

Do góry
#4162360 - 08/10/2010 19:36 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: Yuri Orlov]
Padre Offline
old hand

Meldunek: 01/11/2001
Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale Duńczycy dają 78% na 1, do tego dochodzą outrighty przed sezonowe, w których to SE bardzo odstaje od reszty. Jeżeli zwracasz uwagę na staty to także warto zagrać home win (5 ostatnich to 5 domowych zwycięstw).

Do góry
#4162687 - 09/10/2010 00:26 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: Padre]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Ludzie jesli chodzi o statystyki to swoja droga. Bierzcie pod uwage takze kontuzje. Nawet na google w tlumaczeniu szukac wszelkich brak w teamach, konfliktow itd. Na samych wynikach przeliczycie sie tak jak JA predzej czy pozniej. Podobna opcje wyszukuje w przedmeczowych relacjach na temat pilki recznej. Nie opierajmy sie tylko na samych wynikiach bo to naprawde zludne.

Do góry
#4164181 - 09/10/2010 20:16 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: Kylo]
craax Offline
Carpal Tunnel

Sonderjyske ladna pokazowke zrobilo piwo

dzisiaj tylko dwa meczyki w Norwegii, tylko albo az gwizdek :

hokej Stjernen-Manglerud

"Okupant" ( Stjernen, ktore okupowalo ostatnie miejsce w tabeli ) tak jak mowilem podskoczy w tabeli, co ciekawe przegralo mecz 4-1 ale dzieki wynikowi Frisk sa JUZ na przedostatnim miejscu ale caly czas spadkowym. Dalej podkreslam, ze w najblizszej serii spotkan Stjernen zgarnie komplet punktow i jak nie dzis to w nastepnym i nawet jak cos uderzymy w progresje, bo najwyzszy czas na to. Nie odstaja od koncowki tabeli az tak zeby nie wygrywac zadnych meczy. Juz napakowali Frisk w domu to i slabiutkiemu Manglerudowi powinni pyknac. Goscie sa chyba wniebowzieci bo od DWOCH KOLEJEK nie przegrali w regulaminowym czasie. Dla mnie dzien dziecka sie konczy i po bardzo fajnym kursie gram gospodarzy, ktorych darze osobista sympatia grin

Stjernen 4.5/10

hokej Sparta-Rosenborg

Hmmm, nie czuje tego meczu, mam jakies dziwne 'ale' w glowie choc racjonalnych argumentow znalezc nie moge.Sparta demoluje kazdego jak chce i ile chce. Jak tak dalej pojdzie to nie bedzie dla nich rywala w zasadniczym, zwlaszcza na swoim lodzie wink Normalnie gralbym grubo takie spotkanie, to tak jakby Cracovia grala w PLH z Krynica u siebie ale dziwie mimo wszystko ten kurs wysoki a w skladzie zbytnich brakow nie widac.

Sparta -1.5+Stjernen 1x 2/10

Do góry
#4169245 - 12/10/2010 18:42 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

"okupant" cos nie chce wygrywac, ale spokojnie, zmusi ich z czasem sytuacja do tego boks
====================

nie ma szalu dzisiaj z oferta z Norwegii, ale i Danie trzeba rozruszac w temacie gwizdek

hokej Herning-Rodovre

Obecnie obie druzyny wygladaja zupelnie odmiennie,dobra forma i fajne trzy ostatnie wyniki Herninga, kontra trzy porazki z rzedu bykow i stracona liczba goli 18 (!!!). Nic nie moze wiecznie trwac ale ja dalej wykorzystuje nieporadnosc w obronie w ekipie Rodovre, jeden obronca wraca do skladu ale nie wiadomo jak bedzie z reszta, bramka chyba tez nie jest jakas wybornie chroniona patrzac na te liczby goli i % obronionych strzalow wink Kolejna sprawa Herning jeszcze w tym sezonie u siebie nie wygral, wiec najwyzszy czas ! Rywal do tego idealny, w tamtym sezonie pojedynki na lodzie Herninga miedzy tymi ekipami konczyli sie remisami, wiec na kolejny bym nie liczyl, prawdopodobienstwo spadlo, a do tego podkreslic trzeba, ze Rodovre rok temu a Rodovre obecne to jednak bardzo duza roznica w formie i potencjale.

Herning win 6/10

hokej Aalborg-Sonderjyske

Mial Aalborg walczyc o pierwsze miejsce w tabeli w zasadniczym a tu prosze, minelo kilka kolejek i Aalborg szosty z siedmioma punktami i strata do lidera 12 pkt !!! Zawsze obawiam sie duzych serii bez porazki ale ten mecz postanowilem zagrac ze wzgledu na kurs. Jesli nie dojdzie do jakiegos przelamania to Sonderjyske spokojnie wbije z 4 bramy Alborgowi, ktorego gra opiera sie glownie na mocnym przodzie a nie twardym difensie. Lekko trzeba probowac...

Sonderjyske -1.5 3/10

--------------------------

NORWEGIA gwizdek

hokej Stavanger-Velerenga

Alez sie mecz szykuje w Norwegii !! Walka o drugie miejsce w tabeli. Mialem odpuscic to spotkanie, ale jednak zdecydowalem sie zatypowac. Stavanger przegralo w koncu spotkanie, wyjazdowy mecz ze Spsrta 0-4, ale to zadna tragedia przegrac z obecnie najlepsza druzyna w lidze. Dzis mozna sie zrehabilitowac po tamtej porazce przed wlasnymi kibicami i mysle, ze tak bedzie. Mistrzowie wydaja sie byc w lepszej formie niz goscie, graja na swoim lodzie, gdzie zazwyczaj ogrywali Valerenge nawet gdy roznica miedzy zespolami byla duzo wieksza. Nie wiem dlaczego, ale nie potrafie sobie wyobrazic wygranej Valerengi dzisiaj - nie pasuje ich pogrubiona nazwa na livescore w tym meczu wink

Stavanger win 3/10

Do góry
#4171324 - 13/10/2010 17:55 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

blush uuuuuuu Sonderjyske wygralo 1-0 a widze, ze omylkowo w temacie dalem -1.5 na nich typ na wyjezdzie, gdzie na win 1.7 a -1.5 2.00 bylo, mam nadzieje, ze jak ktos skorzystal to nie polakomil sie na ta malutka roznice piwo

Stavanger kolejny mecz bez wygranej, nie duzo braklo ale jednak, Herning planowo piwo powoli bedzie trzeba szukac "otrzasniecia" Rodovre w kolejnych spotkaniach boks

---------------------
jutro szykuje sie bardzo ciekawa kolejka i powinny dosc fajne typy sie tu pojawic, z jednym tradycyjnie glownym gwizdek

Do góry
#4172707 - 14/10/2010 19:02 Re: Dania & Norwegia (2010/2011) [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

hokej Frisk/Asker - Stavanger

Nie przystoi, no nie przystoi mistrzowi nie wygrac trzeciego meczu z rzedu. Nie lubie jak druzyna przegrywa non stop bo w koncu sie przelamie ale dzisiaj na to nie licze w wykonaniu Frisk, slabo bronia, slabo atakuja, wszystko slabo robia w tym sezonie i nie mam pojecia jaka taktyke na dzis wymysla.Zaatakuja Stavanger to szybko ich goscie wypunktuja a twarda obrona to za bardzo nie maja kim sie przeciwstawic. Typ na przelamanie Stavanger bo czolowka ucieka boks

Stavanger 7/10

hokej Manglerud - Lillehammer

HOLA HOLA HOLA !!! Manglerud zadziwia, kolejny komplet punktow i mecz nie przegrany w regulaminowym czasie - co to sie dzieje wink Chyba jakis nagly megawzrost formy albo ich mlodzi zawodnicy to przyszle gwiazdy NHL grin Ja dalej w niech nie wierze, dzisiaj czeka ich powazny sprawdzian. Lillehammer gra bardzo w kratke, swietne mecze przeplataja tymi slabszymi, ostatnio dali ciala to dzisiaj powinni zagrac dobrze. Hokejowo sa duzo lepsi od rywali a ten kurs zawdzieczamy wylacznie ostatnim trzem meczom w wykonaniu Manglerudu. Miejmy nadzieje, ze gospodarze nie sprowadza mnie na ziemie i nie zechca udowodnic swojej "ukrywanej sily hokejowej" trzymanej na ten sezon do tej pory w ukryciu.

Lillehammer 4/10

hokej Rosenborg - Stjernen

To juz taka moja osobista wycieczka w strone "okupanta". Progresywnie, oni w koncu wygraja jakis mecz w tej serii ze slabszymi. Trzymam sie tego co napisalem pare dni temu odnosnie Stjernen a dzisiaj bardzo ladny kurs nam buki zaoferowaly. Racjonalnych przeslanek za duzo nie ma, ale Stjernen ma lepsza druzyne niz na to by wskazywaly wyniki. Szukam ich wygranej dalej po pieknym kursie dzisiaj boks

Stjernen 2/10

-----------------------------

tradycyjna tasma na prawie cala kolejke :

Sparta- ze wzgledu na kurs, powinny byc ustawione rowno a jednak faworyzowana jest Valerenga ( duzo by mozna o tym meczu pisac, ale na singlu za duza kase narazie sie nie decyduje grac, przyjdzie czas jeszcze na obstawianie tych pojedynkow)

Sparta KZ + Stavanger -1.5 + Lillehammer 1/10

==============================================

DANIA gwizdek

dzisiaj tylko 1 mecz :
krociutko, strasznie buki sie gubia w tej lidze z kursami od poczatku sezonu, jak ktos lubi duze kursy to moze warto dzis w strone Hvidovre cos uderzyc, ja osobiscie na pewno bym az tak nie faworyzowal gospodarzy jak na to kurs wskazuje - ale to juz kazdego osobista decyzja, moze jakies handi, kz, albo x2...

byc moze bedzie 1, nie przecze - ale widac tu vaule i do pociagow nie radze dokladac smakowitego 1.35 na Frederikshavn

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08