Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#40216 - 06/01/2003 18:00 Finanse bukmacherow
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Bukmacher ktory ma juz licencje i wszystkie potrzebne papiery na prowadzenie dzialalnosci.

Jakie zabezpieczenie finansowe musi posiadac aby utrzymac plynnosc finansowa ?
Czy jesli przyjmie zaklady na jedna strone zalozmy na 10.000.000usd gdzie w przypadku przegranej bedzie musial wyplacic 10 razy tyle to czy przed roztrzygnieciem zakladu musi posiadac jakies okreslone zasoby pieniezne ?
Albo drugi przypadek.
Puscilismy wiele "pociagow" za symboliczna stawke ale z astronomicznym kursem ogolnym czy buk w takim przypadku musi sobie zamrozic pewna czesc pieniedzy czy moze przyjmowac dalej zaklady ?

Ktos sie w tym orientuje ?

Do góry
Bonus: Unibet
#40217 - 06/01/2003 21:20 Re: Finanse bukmacherow
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Finanse bukmacherów są bardzo drażliwą sprawą, szczególnie po upadku takich firm jak Camelot czy Aces Gold.

Większość państw nie kontroluje pozycję bukmacherów tak jak byśmy sobie tego życzyli. Wyjątkiem w Europie jest chyba Alderney, gdzie firmy bukmacherskie musza trzymać na osobnych, zabezpieczonych kontach pieniądze zdeponowane przez swoich klientów (po angielsku nazywają to "escrow"). Do Twojego bezpiecznego salda firma dodaje bądź odejmuje wygrane/przegrane. Najważniejsze jest to, że bukmacher nie może wykorzystać tych pieniędzy do prowadzenia swojej działalności, czyli jak bankrutuje to nie po tym jak "przeżre" Twoje fundusze.

Podobnie jest w stolicy Australii, gdzie mieści się Canbet. Z tego co wiem to ta firma także jest objęta "escrow", ponieważ wymagają tego lokalne przepisy.

Jeśli chodzi o zakłady to nie wiem czy gdziekolwiek na świecie buki musza blokować u siebie pewną sumę pieniędzy by pokryć ewentualne straty wynikające z astronomicznej wygranej. Większość firm ma wystarczająco duże zaplecze finansowe, oraz regulamin w którym jest jasno sprecyzowane, że np. maksymalna tygodniowa wygrana na jednego klienta wynosi $200.000.

Do góry
#40218 - 07/01/2003 02:32 Re: Finanse bukmacherow
Drak Offline
old hand

Meldunek: 04/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał SebaS.... ...:
[qb]Bukmacher ktory ma juz licencje i wszystkie potrzebne papiery na prowadzenie dzialalnosci.

Jakie zabezpieczenie finansowe musi posiadac aby utrzymac plynnosc finansowa ?
Czy jesli przyjmie zaklady na jedna strone zalozmy na 10.000.000usd gdzie w przypadku przegranej bedzie musial wyplacic 10 razy tyle to czy przed roztrzygnieciem zakladu musi posiadac jakies okreslone zasoby pieniezne ?
Albo drugi przypadek.
Puscilismy wiele "pociagow" za symboliczna stawke ale z astronomicznym kursem ogolnym czy buk w takim przypadku musi sobie zamrozic pewna czesc pieniedzy czy moze przyjmowac dalej zaklady ?

Ktos sie w tym orientuje ?[/qb][/QUOTE]U kamiennych bukow decyduje o stawce jakas osoba w centrum a ta raczej Ci nieprzyjmie zakladu za wysoka sume. WYSOKIE zaklady np.od 50 000 zl w gore przyjmuje raczej tylko wlasciciel buka ktory sie troche zna na rzeczy a w polsce takiej osoby raczej nie ma czyli szanse obstawienia wysokich sum u Polskich bukow jest raczej zerowa.
Jezeli chodzi o puszczanie "pociagow" za symboliczna stawke i jezeli ktos trafi taki kupon to wedlug mnie buk bedzie ciagle przyjmowal zaklady a duza wygrana wyplaci az wtedy jak na nia zbierze kase.Zalezy znow jak duza ta wygrana jest.Nieslyszalem o wiekszej wygranej u polskiego buka niz 300 000zl a taka kwota moze troszeczkie zniesc usmiech z ust buka ,ale do placzu go niedoprowadzi.(niezapominajmy jednego NAJWIEKSZY ZYSK MA BUK Z TYCH LUDZI KTORZY PUSZCZAJA POCIAGI NA DUZA WYGRANA ZA MALA KASE )Naprawde procento zruinowania buka takim systemem jest naprawde BARDZO,BARDZO male
Buk moze tak dlugo przyjmowac zaklady i nieplacic wygrane az Urzad finansowy powie DOSYC.Czyli oprocz tych pieniedzy ktore sa potrzebne do zalozenia buka nie potrzebuje inne zasoby pieniezne na wygrane.

Do góry
#40219 - 07/01/2003 04:43 Re: Finanse bukmacherow
Kodi Offline
enthusiast

Meldunek: 30/09/2001
w ulotce kursowej z przed paru tygodni czytamy ze w jakims tam tygodniu padł rekord łacznych wygranych ktury wyniusł około 6 mln PLN
ile w tym prawdy a ile kreatywnosci działu marketingu firmy STS niewiem
ile zostało postawione w tym tygodniu tez niewiem
ale dochodze do wniosku ze STS jest firma wieksza niz myslałem
i tu jeszcze jedno:
ich osobowosc prawna to spółka z o.o. co znaczy ze nie musza , tak jak w wypadku , spółek akcyjnych kapitałów rezerwowych i zapoazowych o łaczej sumie ok 33% kapitału zakładowego lub wartosci aktywów
mozna wiec powiedziec ze szefostwu STS-a nie na reke jest zmiana osobowosci prawnej na S.A co przy takich wielkosciach obrotów było by naturalne
wniosek płynie z tego taki ze STS za bardzo rentowna nie jest albo ktos nie chce zeby zbytnio była , wiec ich płynnosc finansowa jest raczej mała co dobitnie udowodnili bodajze w zeszłym roku kiedy punkty w całym kraju pozamykano bo nie mieli kasy na wypłaty i system im poszedł

do Draka
o przyjmowaniu wysokich stawek decyduje ,przynajmniej w STS, szef działu analiz
z przyjmwaniem wiekszych stawek raczej nie ma zadnego problemu
jesli chcesz wiedziec wiecej mój numer GG to: 3347895

Do góry
#40220 - 07/01/2003 04:58 Re: Finanse bukmacherow
Drak Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Spiler:
[qb]

do Draka

jesli chcesz wiedziec wiecej mój numer GG to: 3347895[/qb][/QUOTE]Nie mam GG

Do góry
#40221 - 07/01/2003 06:04 Re: Finanse bukmacherow
Black Pepper Offline
member

Meldunek: 15/07/2002
[qb]w ulotce kursowej z przed paru tygodni czytamy ze w jakims tam tygodniu padł rekord łacznych wygranych ktury wyniusł około 6 mln PLN
ile w tym prawdy a ile kreatywnosci działu marketingu firmy STS niewiem
[/qb][/QUOTE]6 mln ale starych złotówek

obrót sts w 1999 wyniósł 15 mln PLN,

23. (STS) Star Typ Sport

Kapitały własne:
1997 to 988 tys. zł
1998 to 359 tys. zł
1999 to (-548) tys. zł

kapitał zakładowy:
1997/1998/1999 to 1,5 mln zł

Strata brutto w 1999r. to 907 tys. zł

http://www.mecz.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=001135

Do góry
#40222 - 07/01/2003 18:11 Re: Finanse bukmacherow
Kodi Offline
enthusiast

sytłacia finasowa STS jest napewno lepsza niz by to wynikało z tego co sie podaje, wynikac to moze z duzych inwestycji w siec punktów oraz jak to sie teraz popularnie muwi kreatywna ksiegowosc
hazard, gry losowe, zakłady wzajemne to jeden z najbardziej dochodowych interesów na swiece
popatrzcie tylko ilu jest bukmacherów internetowych (ok.300)na rynku polskim gdzie pozycje STS jest niemalze monopolistyczna powinni oni czerpac niezłe dochody, ALE JE REINWESTUJA LUB UKRYWAJA
przeczy to temu co pisałem w ostatin poscie ale tam chodziło mi o płynnosc finasowa a nie o roczne dochody a to sa rózne rzeczy bardzo od siebie oddalone
poza tym jak narazie wydaje mi sie ze sa w dobrej sytłaci i nawet nie musza za bardzo dbac o jakosc kursów

Drak:
GG
sciaga sie minutke

Do góry
#40223 - 07/01/2003 18:23 Re: Finanse bukmacherow
Luke66 Offline
enthusiast

Meldunek: 16/04/2002
[QUOTE]na rynku polskim gdzie pozycje STS jest niemalze monopolistyczna powinni oni czerpac niezłe dochody, [/QUOTE]Wydaje mi się , że poziom STS i Profa jest ten sam i chyba mają podobną ilość punktów , więc ciężko mówić o monopolu .
Wie ktoś ile punktów mają te firmy ? (może Conrad wie ?)

Co do zabezpieczeń finansowych buków to aktualnie nie jestem w temacie i nie śledze zmian w ustawie , ale w tej pierwszej z 94 roku było coś o zabezpieczeniach , bodajże po 20 000 PLN za każdy punkt (w postaci gwarancji bankowych , polis ubezpieczeniowych , hipoteki lub zamrożenia kasy na rachunku bankowym ).W nowelizacji z 2001 roku te sumy były już w euro , ale nie pamiętam kwot , w sieci można poszukać tekstu ustawy i sprawdzić jak kogoś to interesuje .

Do góry
#40224 - 07/01/2003 19:00 Re: Finanse bukmacherow
tyler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2002
ja jeszcze w sprawie tamtego tygodnia z wygranymi na łączną sumę 6 mln zł. czy to w ogóle możliwe? przecież suma wydaje się astronomiczna jak na 1 tydzień! jeśli to prawda, to możemy chyba szacunkowo założyć, że średnia suma tygodniowych wygranych wynosi ok 4-5,5 mln zł! ile w takim razie muszą wynosić wtopy, żeby sts osiągał zyski i miał na koszty lokalowe, płace, itp. w całej polsce?!

Do góry
#40225 - 07/01/2003 20:00 Re: Finanse bukmacherow
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Dajmy 5mln wygranych na tydzien.
Srednia marza buka to 10%

Daje to nam okolo 5,5mln wygranych STS-u na tydzien, czyli 0,5mln zł zysku netto.
W skali roku 26.000.000 zl

Przecietny hipermarket ma dzienny utarg okolo 300.000 co w skali roku daje 109mln liczac 10%marze daje to na jeden sklep okolo 10mln zl zysku netto. Roczny koszt to okolo 1-3mln wychodzi 7-8mln zysku na rok. Mnozac przez ilosc sklepow (dajmy 10) daje to 70.000.000 zl

Z wstepnym ustalen dzialalnosc handlowa wydaje sie bardziej oplacalna

Do góry
#40226 - 07/01/2003 21:55 Re: Finanse bukmacherow
Kodi Offline
enthusiast

O ile dobrze pamietam to przewaga STS nad reszta stawki jest znaczaca, mniejsze mista takie do 50'000 maja raczej tylko STS
prof dalej skupia sie nad wiekszymi w których STS ma juz po kilka, dla przykładu w moich okolicach sa 3 STS i jeden prof w olsztynie ( o ile sie nie myle) sa 2 STS i jeden prof, wiec mozna powiedziec ze prof zaczyna informowac o swoim istnieniu a STS jest juz na rynku i umacnia sie
zbyt małe i bez kapitału betako oraz okradany przez własnych pracowników i zle zorganizowany TOTO-MIX nie maja na razie szans aby myslec o dodanianiu liderów

w swietle tego co powiedział Luke3 mozna sie domyslec dlaczego firmy bukmacherskie maja tak małe zyski, po prostu rynek jest jeszcze nie nasycony i bujie sie rozwijaja a co za tym musza wszytsko reinwestowac

co do tego tygodnia z wygranymi 6 mln to chyba nie jest to wybryk marketingu STS, tyler chyba za zadko bywasz w tym przybytku i nie widujesz tych wszytskich ludzi kturzy graja tam za 5-10 zł- jest ich jak mrówek
srednia na zakłąd w sts to siedem złoty przez punkt w moim miescie przewija sie 100-200 tylko w sam piatek - bo wtedy tam bywał
mnozac to przez liczbe punktów juz nie trudno sobie wyobrazic jakie maja tam obroty
a i jeszcze jedna liczba 80-90 % kasy wraca do graczy - to oficjalne dane
wiec suma 6 mln przez tydzien jest realna ale mnie samego zaskoczyła poniewaz nie wiedziałem ze STS-ik tak nam urusł

jesli miałbym milion złoty zainwestował bym w bukmacherstwo a niew handel detaliczny
jeden supermarket zwraca sie przez 5-7 lat (olbrzymie nakłady na budowe) jeden punkt chyba troszke szybciej, przed tom działąlnoscia sa jeszcze w polsce duze szanse rozwoju, chyba ze (tak jak muwi Conrad o Angli) do punktów zaczna przychodzic tylko dziadki obstawiajace corect score ,młodzi chyba siedza przed kompami i obstawiaja
wniosek z tego taki ze STs powinien uruchomic sytsem on-line ale w internecie jest juz holernie ciasno

Do góry
#40227 - 07/01/2003 22:16 Re: Finanse bukmacherow
Jason Offline
journeyman

Meldunek: 27/09/2002
A propos obrotów bukmacherów, ich przychodów i nowych punktów - czy ktoś orientuje się jakie trzeba spełnić warunki aby otworzyć lub prowadzić jakiś odział np. STSu lub Profa. Czasami przychodzą mi do głowy różne myśli i niedawno zacząłem pałać ogromną chęcią bycia po drugiej stronie barykady (ale nie w charakterze kasjerki ).
Pozdr.

Do góry
#40228 - 07/01/2003 22:30 Re: Finanse bukmacherow
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[qb]a i jeszcze jedna liczba 80-90 % kasy wraca do graczy - to oficjalne dane [/qb][/QUOTE]Skad ta liczba?? Wydaje mi sie mocno przesadzona... 80-90%? Jesli tylko 5% z grajacych u bukow zarabia cos to w jaki sposob to ma byc okolo 80-90%?

[qb]wniosek z tego taki ze STs powinien uruchomic sytsem on-line ale w internecie jest juz holernie ciasno[/qb][/QUOTE]No chance. Po co system on-line jesli mamy 10% podatku, po co mam grac w stsie online jesli moge miec 10% wyzsze kursy takze online? TRoche nieprzemyslane wnioski

Pozdrawiam
Kejsper

Do góry
#40229 - 07/01/2003 22:32 Re: Finanse bukmacherow
Luke66 Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Jason:
[qb]A propos obrotów bukmacherów, ich przychodów i nowych punktów - czy ktoś orientuje się jakie trzeba spełnić warunki aby otworzyć lub prowadzić jakiś odział np. STSu lub Profa. Czasami przychodzą mi do głowy różne myśli i niedawno zacząłem pałać ogromną chęcią bycia po drugiej stronie barykady (ale nie w charakterze kasjerki ).
Pozdr.[/qb][/QUOTE]W przypadku profa i sts to możesz im wynająć lokal i pracować u nich (tylko w charakterze kasjerki )

Jeśli wolisz otworzyć własną firmę to poczytaj sobie ustawę " O grach losowych i zakładach wzajemnych "

Do góry
#40230 - 07/01/2003 22:49 Re: Finanse bukmacherow
Luke66 Offline
enthusiast

[qb]O ile dobrze pamietam to przewaga STS nad reszta stawki jest znaczaca, mniejsze mista takie do 50'000 maja raczej tylko STS
prof dalej skupia sie nad wiekszymi w których STS ma juz po kilka, dla przykładu w moich okolicach sa 3 STS i jeden prof w olsztynie ( o ile sie nie myle) sa 2 STS i jeden prof, wiec mozna powiedziec ze prof zaczyna informowac o swoim istnieniu a STS jest juz na rynku i umacnia sie
zbyt małe i bez kapitału betako oraz okradany przez własnych pracowników i zle zorganizowany TOTO-MIX nie maja na razie szans aby myslec o dodanianiu liderów[/qb][/QUOTE]Prof zaczynał chyba wcześniej (97 r ? )
W moim mieście jest 9 punktów profa i chyba 4 sts .
Punktów profa jest już według moich informacji ponad 200 i podobno zbliżają się do 250 , może Conrad będzie wiedział ile obecnie te firmy mają punktów .

[qb]
co do tego tygodnia z wygranymi 6 mln to chyba nie jest to wybryk marketingu STS, tyler chyba za zadko bywasz w tym przybytku i nie widujesz tych wszytskich ludzi kturzy graja tam za 5-10 zł- jest ich jak mrówek
srednia na zakłąd w sts to siedem złoty przez punkt w moim miescie przewija sie 100-200 tylko w sam piatek - bo wtedy tam bywał
mnozac to przez liczbe punktów juz nie trudno sobie wyobrazic jakie maja tam obroty
a i jeszcze jedna liczba 80-90 % kasy wraca do graczy - to oficjalne dane
wiec suma 6 mln przez tydzien jest realna ale mnie samego zaskoczyła poniewaz nie wiedziałem ze STS-ik tak nam urusł

[/qb][/QUOTE]Zakładając że średni zakład to 10 zł , średnio 300 zakładów dziennie i około 250 punktów daje to 10*300*250*7=5,25 mln PLN na tydzień . Myślę że tyle wynosi tygodniowy obrót polskich buków . Od tej sumy trzeba odjąć 10 % podatku od stawki odprowadzanego do US . Z moich nie potwierdzonych informacji około 70 % wraca do graczy w postaci wygranych więc 20 % jest zyskiem brutto firmy (około 1 mln PLN tygodniowo ).

Wniosek jest jeden , jest to bardzo dochodowy interes .

Do góry
#40231 - 08/01/2003 00:33 Re: Finanse bukmacherow
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Luke, Prof ostatnio otwiera punkty "na nowych warunkach" i zaprasza do współpracy chętnych z poszczególnych miast.

To oczywiście zależy od kursów, ale "hold" bukmachera na poziomie 6-7% to jest całkiem dobry wynik. Jedni bukmacherzy zatrzymują dla siebie więcej (większe marże, czyli gorsze kursy), inni zaś dzięki bardziej atrakcyjnym kursom będą mieli mniejszy "hold", choć mogą oczywiście nawet więcej zarobić poprzez zwiększony obrót (dobrym przykładem jest tu Pinnacle).

Taka jest zasada:
gorsze kursy >>> większy "hold" >>> ale mniejszy obrót
lepsze kursy >>> mniejszy "hold" >>> większy obrót

Polscy bukmacherzy raczej będą mieli problemy z przetrwaniem (na długą metę) jeśli rząd nie zniesie podatku od stawki zakładu. Podobnie było zresztą w Anglii, ale wkońcu władze zrozumiały, że ten nieszczęsny podatek nie daje rodzimym bukmacherom szansy konkurowania z internetowymi firmami znajdującymi się poza granicami kraju.

Dziwnym przykładem są tu Czechy. To jest niesłychane by buk sam sobie wymyślił podatek, który nakłada na grających. Jeśli w Anglii jakaś firma by coś podobnego wymyśliła to gracze by pomyśleli, że ktoś sobie jajca robi. Równie dobrze można wystawiać zakłady na tenis po kursach 2.00/2.00... ale z 20% "podatkiem". Jeśli ten "podatek" tak naprawdę nie istnieje tylko został wymyślony przez firmę, to oznacza to jedno, że ta firma oferuje jedne z najgorszych kursów na świecie. Bo w tym momencie jak widzisz na tablicy 1.80/1.80 to jest to oszustwo bo w rzeczywistości firma wystawiła 1.62/1.62!

Do góry
#40232 - 08/01/2003 00:50 Re: Finanse bukmacherow
Drak Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Luke3:
Zakładając że średni zakład to 10 zł , średnio 300 zakładów dziennie i około 250 punktów daje to 10*300*250*7=5,25 mln PLN na tydzień . Myślę że tyle wynosi tygodniowy obrót polskich buków . Od tej sumy trzeba odjąć 10 % podatku od stawki odprowadzanego do US . Z moich nie potwierdzonych informacji około 70 % wraca do graczy w postaci wygranych więc 20 % jest zyskiem brutto firmy (około 1 mln PLN tygodniowo ).

Wniosek jest jeden , jest to bardzo dochodowy interes .[/QUOTE] Przepraszam luke,ale bardzo mnie ta matematyka rozesmiala.....Chyba dla Polskiego buka zostanie to tylko snem.... iwo:

srednia 10 zl bym sie zgodzil....300 kuponow dziennie ( taka srednia ilosc kuponow mozna liczyc z tych 250 punktow moze tak u 80 punktow {specialnie zawyzylem})....

Jezeli bym liczyl 10 zl x 300 kup.dziennie= 3000 zl dziennie
3 000 zl x 30 dni w miesiacu = 90 000 zl miesieczny obrot punktu i z podatkiem.

Obstawilbym sie o duza kwote ze w Polsce u Sts czy Profa taki obrot u kazdego z nich ma maks.60 punktow {znow specialnie przesadzilem,zebym wygral zaklad},tak naprawde bedzie ich jeszcze mniej.

Do góry
#40233 - 08/01/2003 01:00 Re: Finanse bukmacherow
Inspirator Offline
veteran

Meldunek: 30/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Luke3:
Zakładając że średni zakład to 10 zł , średnio 300 zakładów dziennie i około 250 punktów daje to 10*300*250*7=5,25 mln PLN na tydzień . Myślę że tyle wynosi tygodniowy obrót polskich buków . Od tej sumy trzeba odjąć 10 % podatku od stawki odprowadzanego do US . Z moich nie potwierdzonych informacji około 70 % wraca do graczy w postaci wygranych więc 20 % jest zyskiem brutto firmy (około 1 mln PLN tygodniowo ).

Wniosek jest jeden , jest to bardzo dochodowy interes .[/QUOTE] Przepraszam luke,ale bardzo mnie ta matematyka rozesmiala.....Chyba dla Polskiego buka zostanie to tylko snem.... iwo: [/qb][/QUOTE]Drak , powiedz mi TY jako stary wyjadacz pewnie sie orientujesz w statystykach jak to jest z tą iloscia procentową osob wygrywajacych ...jedni twierdza ze to jest tylko 5-10% grajacych a inni twierdza ze to jest 70 - 80 % grajacych.
Chodzi mi przede wszystkim o Polske (ewentualnie o europe srodkowa).
pozdr

Do góry
#40234 - 08/01/2003 01:22 Re: Finanse bukmacherow
Drak Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak:
[qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Inspirator:
Drak , powiedz mi TY jako stary wyjadacz pewnie sie orientujesz w statystykach jak to jest z tą iloscia procentową osob wygrywajacych ...jedni twierdza ze to jest tylko 5-10% grajacych a inni twierdza ze to jest 70 - 80 % grajacych.
Chodzi mi przede wszystkim o Polske (ewentualnie o europe srodkowa).
pozdr[/qb][/QUOTE]Do tych liczb trzeba podchodzic nastepujaca : Jest raczej prawda ze osob zarabiajacych "profesjonalnie na zycie" u buka bedzie maksymalnie 10% .
Do tych 70% trzeba podejs tak ze jezeli naprz. buk ma wplyw 1 000 zl to z takiej kwoty gracze wygrywaja 700 zl i bukowi zostaje 300 zl czyli zysk brutto dla buka jest 30% a gracze dostaja 70% z wplywu.
Tych 70% przeznaczonych na wygrana NIEOZNACZA ze 70% graczy jest na plusie u buka

iwo:

Do góry
#40235 - 08/01/2003 01:28 Re: Finanse bukmacherow
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/01/2001
Pomylono dwie podstawowe kwestie 5-10% to potencjalni wygrywający u buków natomiast 70-80% które było podane to zwrot dla wszystkich grających od bukmachera co znaczy że z każdego 1PLN buk ma 0.2 zysku a 0.8 wraca do graczy.
Nie uwzględniałem podatku

Pozdr.......

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08