#388752 - 22/09/2005 13:21
Re: SM Liiga 2005/2006
|
old hand
Meldunek: 22/07/2005
|
Quote:
Ziomek poco ty chcesz stawiać na Jokerit mi powiedz ?? Ja staiwam grubo na Karpat bo to u sibie pewnie wygrają. Jokerit nie ma żadnego dobrego bramkarza i puszczają wiele bamek. Za to Karpat ma atak i niemiłosiernie to wykorzystają
Stawiaj ile chcesz na Karpat, też bym to zrobił gdyby....... No własnie gdyby to nie był Fiński hokej... Rozumię Twoją linie rozumowania...Jokerit przegrywa z Javaskale u siebie 0-3, a Karpat wygrywa 1-9 na wyjeżdzie...nie ma ch..ja Karpa wygra bo Jokerit słaby...Tyle tylko, że dobrze jest sprawdzić statystyki meczy, Otóż z tej lektury można wysnuć dośc ciekawe wnioski. Jokerit miał potwornego pecha w meczu z Jyvaskale, a bramkarz tej drużyny przechodził sam siebie. Dodam Ci jeszcze tylko to, że Jokerit to najbogatszy klub w Finlandi i raczej nie często zdarza się tej drużynie przegrywać kilka meczy pod rząd. Jeśli chodzi o składy osobowe to naprawdę te dwie drużyny nie różnia sie prawie wogóle w sile napadu. Mozna równiez jeszcze przypomnieć statystyke choćby ich mecz z zeszłego sezonu (a przypomnę, że Karpat lał wtedy kogo chciał i kiedy) Karpat nie potrafił wygrać meczu z Jokeritem na własnym boisku. Więc naprawde nie można powiedzieć, że dzisiaj bedzie inaczej...chcesz to stawiaj swoje pieniążki....ale nie kieruj sie szczątkowymi wiadomościami i tylko trzema kolejkami tego sezonu. Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#388754 - 22/09/2005 14:08
|
old hand
Meldunek: 01/07/2004
|
Wychodzi mi remis ze wskazaniem na Karpat. Jeżeli chodzi o ostatni mecz Jokeritów to statystyki wiele mówią.Po pierwsze różnica w strzałach na niekorzyść gospodarzy 24-32,po drugie kary 8-16. To chyba nie przypadek,że wyraźnie przegrali z JYP. Nie wiem co tam widział trzeciorzęd ale po odejściu bramkarza T.Thomasa do Boston Bruins oraz stracie Metropolita oraz V.Filppuli to nie ta sama ekipa co w poprzednim sezonie. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#388755 - 22/09/2005 14:26
|
member
Meldunek: 10/03/2005
|
Z tego co mi wiadomo kol.trzeciorzed2 to budżety dwóch czołowych klubów tj.KARPAT OULU i JOKERIT-u HELSINKI są na zbliżonym poziomie.Więc NIE JEST PRAWDĄ że "dżokery" są najbogatszym klubem fińskim.Po drugie drużyna z Helsinek przystąpiła do sezonu ze znacznie zmienionym składem( wg mnie sporo słabszym niż rok temu)i może potrzebować trochę czasu zanim ustabilizują formę na odpowiednio wysokim poziomie.Póki co mogą grać w kratkę albo poprostu źle.Jeśli zaś chodzi o sytuację personalną w Oulu to tam nie zaszły aż tak duże zmiany i dysponują Oni aktualnie wg mnie najsilniejszą drużyną w lidze.Stąd też jeśli nie patrzać na statystyki wiele przemawia za gospodarzami w dzisiejszym spotkaniu. A jak będzie przekonamy się niedługo... POZDRAWIAM !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#388756 - 22/09/2005 14:34
|
member
Meldunek: 06/03/2002
|
HI THIS IS ONLI MY OPINIEN JYP -ASSAT X2 OULU-JOKERIT 1X .,ALEBO PRVA TERCIJA X ,UNDER 5,5 VIETE SI PREDSTAVIT CO SA DEJE V ŠATNI JOKERITU PO TROCH KOLACH ???? LUKKO-SAIPA X2 LAHTI-HPK 2 ,X2 TPS-ESPOO PRVA TERCIJA X
JA DNES VSADIM ILVES 1X OULU 1X LAHTI X2 SPOLU KURZ 1,9 !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#388759 - 22/09/2005 19:40
|
stranger
Meldunek: 20/09/2005
|
Panowie, niech mi ktos wyjasni dlaczego nie ma ani na Betadwin, ani na Nordicbet, ani na Unibet (juz nie mowie o Expekcie, bo chwilowo ta strona nie chodzi) hokej fin kolejki 23go Jockerit-Ilves, ani calej na 24go???????????? Siedze za granica, nie mam mmozliwosci postawic w realu, wiec chcialem 'powalczyc' w sieci. Dajcie znac jak macie jakis pomysl pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#388761 - 23/09/2005 09:49
|
stranger
|
|
Do góry
|
|
|
|
#388763 - 23/09/2005 10:09
|
stranger
|
Duze wahania kursu na Jokerit 1,5-1,9. Strasznie rozczarowuja, ale mimo wszystko stawiam w tej kolejce na nich po 1,9. Jak sie teraz nie wykarza to skreslam ich.
|
Do góry
|
|
|
|
#388764 - 23/09/2005 12:39
|
enthusiast
Meldunek: 11/01/2005
|
Zgadzam się z twoim toliem myślenia. Należy poczekać do pierwszego zwycięstwa. Poza tym moim skromnym zdanie nie poadnie ono chyba dzisiaj. Tak dla zabawy stawiam jednak na remis.
|
Do góry
|
|
|
|
#388765 - 23/09/2005 12:57
|
old hand
Meldunek: 16/04/2005
|
info & kontuzje FIN SM-liiga, Injuries, September 23 *Update* - 23.09.2005 Jokerit 77 JÄRVENTIE Martti D *** BACK from injury Jokerit 4 JALKANEN Samuli D * INJURED Jokerit 21 KANTEE Kevin D * INJURED 1-2 weeks Jokerit 44 RÖMPÖTTI Timo-Pekka F - INJURED Jokerit 10 JANTUNEN Marko F *** INJURED long-term Ilves 20 KORHONEN Ville F - INJURED Ilves 21 HUHTALA Tommi C - INJURED Ilves 10 ANDERSSON Jonas F ** INJURED 1-2 weeks Ilves 8 JÄÄSKELÄINEN Teemu D ** INJURED long-term http://www.totalctrl.info/updates.php
|
Do góry
|
|
|
|
#388768 - 24/09/2005 08:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Ja dzisiaj sprobuje "wyniuchac" pierwszy remis...  W zeszlym sezonie witryniarz sie w tym specjalizowal, a ja staralem sie mu dorownac i pare razy sie udalo... Witryniarz gdzie jestes?  Mianowicie HPK-Karpat, spotkanie dwoch mocnych druzyn... Interwetten chyba troszke przesadzil dajac 3,7  .. Bet at home 4,5 i to jest ladna oferta, ale jako ze tam nie gram musi mnie zadowolic 4,3 w Unibecie i Centrebecie... Stawka 0,5/10 Z pozostalych spotkan Blues Espoo superpewniak dzisiejszego dnia nawet po niezlym kursie @1,45, Pelikany mocniejsze w tym sezonie ale Blues ma walczyc o czolowe lokaty w tym sezonie i po porazce z TPS trzeba sie odkuc.. Mysle ze miano superpewniaka nie zaszkodzi i nie powinno byc zle... Chociaz @1,4 i mniej tego bym nie zagral... HIFK jest kompletnie rozbity i kurs w okolicach 2 na pewno nie jest dobry w meczu z beniaminkiem... Sklanailbym sie @3 na Kalpe... Reasumujac: Hpk - Karpat X @4,3 0,5/10 Blues - Lahti 1 @1,45 6/10 Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#388770 - 24/09/2005 14:07
|
enthusiast
Meldunek: 14/01/2004
|
Quote:
Ja dzisiaj sprobuje "wyniuchac" pierwszy remis... W zeszlym sezonie witryniarz sie w tym specjalizowal, a ja staralem sie mu dorownac i pare razy sie udalo... Witryniarz gdzie jestes? 
Mianowicie HPK-Karpat, spotkanie dwoch mocnych druzyn... Interwetten chyba troszke przesadzil dajac 3,7 .. Bet at home 4,5 i to jest ladna oferta, ale jako ze tam nie gram musi mnie zadowolic 4,3 w Unibecie i Centrebecie... Stawka 0,5/10
Z pozostalych spotkan Blues Espoo superpewniak dzisiejszego dnia nawet po niezlym kursie @1,45, Pelikany mocniejsze w tym sezonie ale Blues ma walczyc o czolowe lokaty w tym sezonie i po porazce z TPS trzeba sie odkuc.. Mysle ze miano superpewniaka nie zaszkodzi i nie powinno byc zle... Chociaz @1,4 i mniej tego bym nie zagral...
HIFK jest kompletnie rozbity i kurs w okolicach 2 na pewno nie jest dobry w meczu z beniaminkiem... Sklanailbym sie @3 na Kalpe...
Reasumujac:
Hpk - Karpat X @4,3 0,5/10
Blues - Lahti 1 @1,45 6/10
Pozdrawiam Dominik
Witam ponownie po długiej nieobecności na Lodowisku!
Szacunek dla Ciebie g00niek! Ale chyba oceniłeś mnie trochę na wyrost - nie jestem tak dobrym typerem jak Ty, zawsze Cię ceniłem za solidne typy a jak odwiedzam jeden z portali, na którym się bardziej udzielasz i widzę, że jako jedyny masz dodatni bilans typów, tym bardzie uważam, że jesteś jednym z lepszych graczy na tym forum. DUŻE dla Ciebie bo nieraz zdarzało mi się grać Twoje typki i nigdy nie żałowałem...respekt 
Dobra... czas rozkminić SM bo dużo się dzieje
HPK ruszyło z kopyta w tym sezonie i odniosło 4 zwycięstwa z rzędu ( w porównaniu z tym co się działo w zeszłym sezonie, gdzie chłopaki rozdawali punkty, teraz nie dają nikomu szans ) ale chyba najwyższa pora te serię przerwać i okazja nadarza się wyśmienita bo na lodzie Hamelinki będzie gościć zespół Karpat który jest na fali wznoszącej - wysokie wygrane z beniaminkiem Kalpą 9:1 co pokazało miejsce Kalpy w rzędzie oraz zniszczenie Jokerów 8 do zera to już wyczyn - nawet biorąc pod uwagę że Jokerit w tym sezonie - co tu dużo pisać - cieniuje strasznie. Karpaty po trudnym początku wymęczona wygrana z BLues po dogrywce i przegrana z Tapparą u siebie zmierzy się z naprawdę silnym zespołem - HPK ( choć gospodarze doznali trochę osłabień w stosunku do zeszłego sezonu ). HPK z drugiej strony identycznie. Wszystki wygrane z zespołami niezaliczającymi się do czołówki ( no może poza Lukko, które zlali 5:1 ). Tak więc zapowiada się bardzo wyrównany pojedynek dwóch - jak dla mnie dwóch najlepszych zespołów w lidze - chociaż Blues może trochę namieszać jeszcze . Dla obu ekip jest to zapewne bardzo prestiżowe spotkanie, którego żadna drużynie nie będzie chciała przegrać.
To tyle moich przemyślanek z których wynika jednoznacznie
HPK - Karpat X 1/10
Pozdro 4 ALL 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|