Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#36899 - 04/06/2002 02:04 wystawianie kursow kto był chetny do projektu
toro Offline
old hand

Meldunek: 01/11/2001
tak sobie pomyslalem (w sumie to adam.pl podrzucil mi pomysl) a jakby tak udalo sie nam gracza z mecz.pl stworzyc system do wystawiania kursow kto by byl chetny mogl sie dorzucic itp
uda sie nie uda pogadac mozna

Do góry
Bonus: Unibet
#36900 - 04/06/2002 02:09 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Fajny pomysł toro ale lepiej chyba wystawiać sobie na p2p Gamebookers lub betfair bo wtedy nie można robić przewałek, wiem prowizja buka i przelewy ale to zawsze o wiele bezpieczniej. Z resztą na "uścisk dłoni" to mam zaufanie może do 10 osób z forum by zawrzec taką umowe a do mnie pewnie nie ma nikt. Wystawisz mi toro jakaś ofertę?

Do góry
#36901 - 04/06/2002 02:41 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
toro Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał tysio111:
[qb]Fajny pomysł toro ale lepiej chyba wystawiać sobie na p2p Gamebookers lub betfair bo wtedy nie można robić przewałek, wiem prowizja buka i przelewy ale to zawsze o wiele bezpieczniej. Z resztą na "uścisk dłoni" to mam zaufanie może do 10 osób z forum by zawrzec taką umowe a do mnie pewnie nie ma nikt. Wystawisz mi toro jakaś ofertę? [/qb][/QUOTE]najltwiej i najbezpieczniej nic nierobic
ty czasem nie jestes z rzadu radny czy co:)
oni tak dbaja o nasze "bezpieczenstwo"
zabiera ci ile moga bys nie musial sie obawiac ze cie ktos okradnie dbaja o bezpiecznstwo

pewnie ze latwiej bezpieczniej ale kto zarabia ty czy oni ?? kto nie ryzykuje i nie pracuje ten nie zyskuje tak to bys zarabial TY
jakby sie udalo

jakbym cos miał to oki łyknał bys ?? ale nie licz ze wygralbys
ale surbet moze bym ci mogl dac nie zaduzy kto wie jak cos sie bede mial zglosze sie zawsze to lepiej komus z meczu dac zarobic

Do góry
#36902 - 04/06/2002 02:45 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
zawsze trzeba się zabezpieczyć

Do góry
#36903 - 04/06/2002 02:53 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
toro Offline
old hand

byle nie zabezpieczyc sie na amen bo zycie jest za krotkie trzeba ryzykowac ale rozsadnie
a rykowac tyle by zyskiwac jak najwiecej
najlepiej to wogole nie ryzykowac a zyskiwac bardzo duzo niestety ale tak sie nie da

Do góry
#36904 - 04/06/2002 02:56 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Firmy oferujące zakłady P2P wyrastają jak grzyby po deszczu, jednak nie wróżę im sukcesu. Podstawowy problem to zaufanie, poniżej kilka linków

http://www.feverpitchexchange.com/
http://www.ibetyourewrong.com/
http://www.asianflutter.com/
http://www.odds-mad.co.uk/
http://www.mybetyourbet.com/

firmy te oferują bardzo atrakcyjne warunki, jednak ilu z was zaufałoby im na tyle, żeby tam wpłacić pieniądze ?! Na tym rynku nie przeżył nawet prekursor - flutter.com, przejęty przez betfair. Moim zdaniem utrzyma się tylko kilka z istniejących platform, a przyszłość raczej należy do połączonych ofert bukmachera i P2P tak jak to zrobił Gamebookers.

Do góry
#36905 - 04/06/2002 03:10 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
toro Offline
old hand

dzieki za linki chociaz cos z tego tematu cos bedzie bo sprawa nie jest prosta
jakbys mial jeszcze jakies to prosze
niewiem czy bede mial czas ale przyda sie na pozniej
zgadzam sie zaufanie to podstawa w zakladach

ja tam sie nie boje ale bez przegiec 50-100 $ to mozna zaryzykowac ale wiadomo wiecej to tylko sprawdzeni i zaufani

mysle ze system nawet tylko dla niewielkiej grupy jesli bylby automatyczny i tani w utrzymaniu bylby oki

Do góry
#36906 - 04/06/2002 21:30 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
To jest dobry pomysł, ale trzeba to zrobić w legalny i przemyślany sposób.

Jeśli są potrzebne domeny pod te przedsięwzięcie to kliknijćie na bethunter.com by zobaczyć listę domen, które posiadam by wspomóc taki projekt.

Do góry
#36907 - 04/06/2002 21:42 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
toro Offline
old hand

mam rozumiec ze domena juz jest

sprawa jest trudna i ambitna i trzeba ja dobrze przemyslec to fakt mysle ze na tyle ze raczej sie nie uda ale kto wie
jakby sie udalo bylo by naprawde super

Do góry
#36908 - 04/06/2002 22:09 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Wszystkie domeny pod tym linkiem są już wykupione.

Do góry
#36909 - 04/06/2002 23:19 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
Panowie, panowie... w co Wy(my?) sie pchacie (pochamy ).

Domena, serwer to wszystko jest pryszcz. Zostaje jeszcze przeciez budowanie zaufania do Was (nas?), budowa calego systemu.

Nikt przeciez nie zrobi Wam(nam?) oprogramowania za darmo... to sa duuuuuuuze koszty.

Taki przedsiewziecie to nie sa przelewki... chyba ze mam do czynienia z bogatymi ludzmi

Do góry
#36910 - 06/06/2002 13:05 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
Pomysl wydaje sie niezly ale wg mnie jest nierealny. Sprobuj sprzedac jakas oferte w P2P Gamebookers. Na takie mecze jak Francja-Senegal czy Portugalia-Usa gdzie faworyt jest wyrazny a mecz wzbudza duze zainteresowanie da sie sprzedac zaklad na faworyta za kilkadziesiat euro. Ludzie biora po 2, 3 rzadko 10 euro.

A Gamebookers ma przeciez duzo klientow i jest znany i uznany. Sprzedaz zakladow w malo znanym i niepewnym systemie bedzie wielokrotnie trudniejsza.

Ja myslalem o czyms innym: Wplaty i wyplaty do kilku popularnych bukow. Jesli znajdzie sie ktos kto chce wplacic i ktos kto chce wyplacic powiedzmy do/z Unibetu to mozna by oszczedzic czas i prowizje.

Gdyby wprowadzic system ocen uczestnikow forum (gwiazdki jak na Allegro) i uzgodnic po jakim kursie rozliczamy to moglo by to miec sens.

Wojtek

Do góry
#36911 - 06/06/2002 13:14 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
sawi Offline
addict

Meldunek: 25/09/2001
Wojtek poniwaz widze ze jestes aktywnym uzytkownikiem tego forum mam pytanie do Ciebie :
Expekt wystawil handicapy na mecze z MŚ .
np taki -1 kurs 3,8 . X kurs 3,8 ; +1 kurs 1,7
mozesz wyjasnic poszczegolne człony tego handi ?

Do góry
#36912 - 06/06/2002 14:24 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
WK Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał sawi:
[qb]Wojtek poniwaz widze ze jestes aktywnym uzytkownikiem tego forum mam pytanie do Ciebie :
Expekt wystawil handicapy na mecze z MŚ .
np taki -1 kurs 3,8 . X kurs 3,8 ; +1 kurs 1,7
mozesz wyjasnic poszczegolne człony tego handi ?[/qb][/QUOTE]Handicapy sa swietnie opisane na mecz.pl (link na gorze) Radze to wydrukowac i kilka razy przeczytac. Ja nie od razu do konca przyswoilem co i jak szczegolnie prze handicapach z 1/4 ale jest to na prawde przystepnie wyjasnione na przykladach.

Przy takim do wyniku dolicza sie jedna bramke i remis liczy sie jako wygrana druzyny z doliczona bramka a prze wygranej jedna bramka faworyta jest remis.

Wojtek

Do góry
#36913 - 07/06/2002 02:10 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
toro Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK:
[qb]Pomysl wydaje sie niezly ale wg mnie jest nierealny. Sprobuj sprzedac jakas oferte w P2P Gamebookers. Na takie mecze jak Francja-Senegal czy Portugalia-Usa gdzie faworyt jest wyrazny a mecz wzbudza duze zainteresowanie da sie sprzedac zaklad na faworyta za kilkadziesiat euro. Ludzie biora po 2, 3 rzadko 10 euro.

A Gamebookers ma przeciez duzo klientow i jest znany i uznany. Sprzedaz zakladow w malo znanym i niepewnym systemie bedzie wielokrotnie trudniejsza.

Ja myslalem o czyms innym: Wplaty i wyplaty do kilku popularnych bukow. Jesli znajdzie sie ktos kto chce wplacic i ktos kto chce wyplacic powiedzmy do/z Unibetu to mozna by oszczedzic czas i prowizje.

Gdyby wprowadzic system ocen uczestnikow forum (gwiazdki jak na Allegro) i uzgodnic po jakim kursie rozliczamy to moglo by to miec sens.

Wojtek[/qb][/QUOTE]z przelewami wzajemnymi wyszloby ale tylko pod jednym warunkiem ze mozna byloby przelewac np z konta osoby Y do konta osoby X
niewiem czy tak i gdzie tak mozna jesli nie mozna czy np Unibet czy expekt by sie na to zgodzil jesli nie to pomysl choc dobry bierze w leb innaczej lipa i trzeba zawsze czekac

ciekawe czy mozna gdzies przelac wewnatrz buka na kogos konto

Do góry
#36914 - 07/06/2002 02:18 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
toro Offline
old hand

ciekawe czy buki by na to poszly by robic takie wzajemne natychmiastowe wyplata/wplaty

i gdzie mozna przelac kaske z konta na konto wewnatrz danego buka
pomysl podoba mi sie wydaje sie o wiele latwiejszy w realizacji przez to realniejszy

nowy pomysl 0 konkurencji jestem za
kwestia dogadania sie z bukiem no i organizacja
systemu

Do góry
#36915 - 07/06/2002 20:57 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
WK Offline
Pooh-Bah

W Gamebookers na pewno mozna przelewac kase miedzy kontami uzytkownikow.
Do tego wyplata z tego buka nie jest chyba zbyt latwa (to znaczy trzeba zaplacic i miec odpowiednie konto)
Wg mnie mozna sprobowac bo w ten sposob troche zawsze mozna oszczedzic.

Wojtek

Do góry
#36916 - 07/06/2002 21:28 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
stiwi Offline
enthusiast

Meldunek: 12/12/2001
Według mnie pomysł stworzenia własnego P2P nie jest złym pomysłem. I mógłby wypalić :-) Jeśli ktoś ma jakiś projekt lub chociażby zarys tego w jaki sposób miałoby to funkcjonować, jakie powizje (od wystawiających?) i byłby chętny do współpracy przy realizacji tego projektu czekam na wszelkie propozycje.

Do góry
#36917 - 07/06/2002 23:06 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
Stworzyc sysytem informatyczny to jest problem , zrobic to zgodnie z polskim prawem to juz chyba nie mozliwe .

A nie lepiej wykozystac do tego nasze forum ?

Wybrac powiedzmy 3 zaufane osoby z forum , które podadzą publicznie swoje dane .

Stworzyc kolegium założycieli , powiedzmy 20 osób , które beda znaly na wzajem swoje dane osobowe .

Sprawami finansowymi beda zajmowaly sie 3 zaufane osoby , można zabawic sie w forme depozytu tzn. osoba chcaca wystawic jakis kurs lub zagrac bedzie musiala miec u zaufanych depozyt lub jezeli zgodzi sie wystawiajacy moze to byc zaklad bezgotowkowy .

Ustalona zostanie prowizja od zakladow (?) , która bedzie dzielona równo pomiedzy zaufanych i załozycieli w naszym przypadku 3 + 20 .

By moc partycypowac w prowizji trzeba pełnic okreslona funkcje w zespole np. pełnic dyzur na chacie lub forum i przyjmowac , rozliczac , pilnowac prawidlowosci zawieranych zakladow ewentualnie aktualizowac strone z kursami jezeli tak by była .

Oczywiscie idealnym rozwiazaniem bylo by stworzyc system informatyczny do przyjmowania , rozliczania oraz wystawiania zakładów , ale nie wiem czy jest ktoś kto by był zdolny taki stworzyc .

Pozdrawiam .

W moich propozycjach sa luki logiczne , ale to tylko zarys .

Do góry
#36918 - 08/06/2002 00:06 Re: wystawianie kursow kto był chetny do projektu
stiwi Offline
enthusiast

Meldunek: 12/12/2001
Prawo niekoniecznie musi być polskie. Można przecież zarejestrować firmę w jakimś egzotycznym raju podatkowym

System informatyczny można zrobić, jestem w stanie to sfinansować.

Tylko interesuje mnie stworzenie P2P ogólnoświatowego, a nie np. tylko dla użytkowników mecz.pl.

Jeśli ktoś miałby pomysły do realizacji i chciałby zrealizować taki projekt, to jestem w stanie w to zainwestować. Pod warunkiem oczywiście, że projekt będzie przemyślany - również pod względem generowania dochodu (np. prowizje od wystawianych zakładów itp)

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08