Strona 21 z 25 < 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 25 >
Opcje tematu
#3542009 - 01/12/2009 20:23 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Platini]
ruda kotka Offline
member

Meldunek: 25/09/2009
Miałam się nie odzywać, bo jestem nowa, ale co tam.

Panowie zdecydujcie się w końcu, bo wiadomo, że kobieta zmienną jest, ale to, co tu się wyprawia wśród was, to gorzej niż stare baby na jarmarku. Co niektórym dogodzić nie można, bo się "straszna baboliada robi", drugi za chwilę krzyczy, że mu link przeszkadza i klikanie go męczy. laugh
woszczu poświęca swój czas i sporo pisze ciekawych rzeczy a link podał bo widać że "tam" pisze i podaje swoje typy. Proszony był o to. Co do tego forum? A jakże, zajrzałam, ciekawska jestem i powiem wam, że małe jest, bo nowe pewnie. Ale widać, że dyscyplina jest, bo od razu widać kto typuje dobrze, komu można zaufać. Nie tak jak tu, że podający typy wstydzi się swoich typów, bo żadnych podsumowań nikt nie robi i tak naprawdę skąd ja biedna mam wiedzieć, kto jest dobry w te klocki. Podawać typy każdy głupi potrafi, tylko jakie są końcowe efekty tego sam podajacy chyba nie wie, bo ja nie widzę i pewnie setki innych tu zaglądających. Przynajmniej moglibyście za wzorem kolegów z działu NHL oznaczyć, wygrane, przegrane. Czy to takie trudne? Wtedy byśmy zobaczyli kto tak naprawdę, ile jest wart.

Pozdrawiam papa

Do góry
Bonus: Unibet
#3542071 - 01/12/2009 21:11 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: ruda kotka]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Cóż co kto lubi. Temat o NHL w dziale hokejowym zawsze miał inną formułę, i było/jest to coś w stylu połączonego tematu Private Picks kilku osób zazwyczaj na czele z Ralphem i lemexem, z jakimiś 1-zdaniowymi komentarzami do granych meczy albo bez żadnego komentarza. Co prawda hokejem niespecjalnie się interesuję, ale czasem tam zaglądam i nie za bardzo wiem, co osoba to czytająca może z tego wynieśc. Zresztą jak sam lemex przyznał, "W tym sezonie całkowicie zrezygnowałem z sugerowania się składami, kontuzjami itd. Zaufałem matematyce, gdyż to ona jest królową nauk i OpenOffice, kreśli mi wykresy, słupki itd, a ja podejmuję decyzje - czasami trafne i dochodowe, a czasami błędne." A tym dziale, jak juz ktoś coś pisze, to raczej żadną wyższą matematyką się specjalnie nie posługuje, widocznie w NBA nie ma to zastosowania. Jak szukasz sucharów, to zajrzyj sobie do rankingu NBA albo do opowiednich tematów w PP, z tego co się orientuję to kilka osób gra tam NBA. A jeśli ten brak podsumowań to uwaga do mnie, to łatwo zauważyc że od kiedy zacząłem się coś produkowac w tym dziale lat temu kilka, to żadnych podsumowań jak większośc osób nigdy nie robiłem; raz za namową innego użytkownika założyłem temat w PP i niczym dobrym się to nie skończyło, tak więc pozostałem przy bardziej sprawdzonej formule, a jak nie wiesz komu ufac, to posiedź tu trochę, poczytaj, pooglądaj potem mecze lub chociaż ich podsumowania papierowe lub audiowizualne, i sama sobie jakieś zdanie o każdym wyrobisz.

Do góry
#3542227 - 02/12/2009 00:13 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Platini]
ruda kotka Offline
member

Poruszyło mnie to, że osoba która właściwie nie wniosła na forum(poza 13-toma wiadomościami na koncie) nic dobrego- sieje zamęt i obraża nowego użytkownika, który stara się, ma ambicję być przydatnym, chce dopiero pokazać się a już jest zniechęcany. Pomimo zaprzeczenia, żenujące to, przykre.

Znam to forum, a właściwie wracam po latach. Zwiedzam na nowo stare śmieci, chociaż nigdy nierejstrowałam się tu, bo nie było takiej potrzeby. Znam zasady na jakich działa dział NHL i powiem, że z wielką przyjemnością zawsze tam wchodziłam, chociaż by poczytać lemexa, Ralpha czy innych, ale zawsze mieli odwagę napisać, czy im idzie dobrze czy źle.
Sama gram od lat, znam życie gracza, wiem jak to jest. Wystarczy mi rzut oka na temat, by stwierdzić, czy będzie przydatny, czy też nie. Skoro tego nie widzę, to jaki sens jest tam zaglądać? Podający typy, na co liczą? Mają parcie na szkło? Chcą byś sławni, szukają poklasku? Chyba, nie o to chodzi panowie.
Dla mnie lepsze te suchary z Yieldem niż te bajkowo pisane teksty.
Tylko do takiego stwierdzenia dochodzi się po latach gry. Przykład: cytowany lemex.
Nie szukam tylko sucharów, zawsze jestem otwarta na to co ktoś ma do powiedzenia, ale grajmy uczciwie. Pokażmy co jesteśmy warci.
Mam na oku już jednego" suchara"-trochę dziwne te jego rozliczanie, ale dojdę i do tego.

Pozdrawiam

Do góry
#3542266 - 02/12/2009 00:44 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: ruda kotka]
mazik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2008
To co grasz to Twoja indywidualna sprawa, tu jedynie można się podeprzeć czyjąś wiedzą, sugestią, upewnić się w swoich własnych wyborach lub zrezygnować z jakiegoś typu, więc nie miej im za złe, że nie podają cyferek bo nie jest to takie ważne, tylko korzystaj z ich wiedzy. Jeśli nie masz pojęcia kto coś wie z udzielających się tu i ówdzie to Ci pomoge subiektywnie > Skiper, Baqu, beat_LA, polskignom.
pzdr

Do góry
#3543005 - 02/12/2009 05:54 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Skiper]
thunder7 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2006
Originally Posted By: mazik
Jeśli nie masz pojęcia kto coś wie z udzielających się tu i ówdzie to Ci pomoge subiektywnie > Skiper, Baqu, beat_LA, polskignom.
pzdr

Originally Posted By: Skiper
a jak nie wiesz komu ufac, to posiedź tu trochę, poczytaj, pooglądaj potem mecze lub chociaż ich podsumowania papierowe lub audiowizualne, i sama sobie jakieś zdanie o każdym wyrobisz.

nie żebym się czepiał ale zdecydowanie polecam te drugą opcje

Do góry
#3543016 - 02/12/2009 05:56 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Undertaker]
_woszczu_ Offline
journeyman

Meldunek: 07/12/2007
Originally Posted By: Undertaker
a mógłbyś tak jak poprzednio wrzucać tutaj pełny tekst a nie na tym biednym forum ? zawsze to jedno kliknęcie mniej.

p.s.
lepsze rzadkie typy Skipera czy Bena Beniowskiego, które wchodzą, niż te Twoje po ktorych jest się na minusie stop bez urazy oczywiście wink

Niestety, nie będę wrzucał całych tekstów, bo robię burdel tym na forum i wcześniej słusznie zwrócono mi na to uwagę. Biedne forum, ale aktywne smile Poza tym nie wrzuca tekstów za jednym razem, tylko muszę dzielić na 3 posty. Txt będą na "Typy i Typki". Jestem rookie odnośnie betów więc delikatny minus nie jest zły, tylko uczy pokory smile Frycowe trza zapłacić, prawda?:) Urazy to ja doznałem w niedziele podczas Iv kwarty Grizzlies....Pozdro!

Do góry
#3543409 - 02/12/2009 17:34 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: _woszczu_]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
mamy hyta dzisiejszego dnia ?, bad boy wraca na stare śmieci !

AP Source: 76ers offer deal to Iverson

Iverson rumors fly as Sixers potentially target a home return for The Answer

Iverson od poniedziałku z powrotem w Filadelfii

@ruda kotka - to czekam(y) na Twoje analizy, zeby sie nie okazało, iż przy 11 postach tylko komentować potrafisz smile

@mazik - dziękuję za miłe słowo, ale w tym sezonie raczej słabo mi idzie.

Do góry
#3543528 - 02/12/2009 20:49 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
forty Online   karty

Meldunek: 14/05/2001

Do góry
#3543787 - 03/12/2009 00:53 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Platini]
ruda kotka Offline
member

Wiedziałam, wiedziałam, że tak się skończy, że "ktoś" to co piszę, weżmie za bardzo do siebie. Przecież, moim zamieram nie była krytyka tego co robicie, tylko wykorzystanie was, waszej wiedzy w sposób bardziej widoczny, bardziej rzucajacy się w oczy. Dobrze to ujoł mazik, chociaż z jednym z nim się nie zgodzę, odnośnie tych cyferek przy nicku. Dla mnie są ważne, jeżeli już mam z nich korzystać, bo to jest oceną typera. Przecież po to podajcie typy, by inni korzystali, samowolnie poddając się krytyce i ocenie innych, prawda? Czy tylko oczekujecie na oklaski?
Bagu, nie obrażaj się, bo nie ma o co. Teraz już będzie 12 i nie zamierzam poprzestać. wink Sama nie piszę analiz i daleka jestem od tego, bo nie potrafię wciskać kitu ludziom, którzy znają się lepiej odemnie na danej dyscyplinie, a często taka analiza tylko ośmiesza piszącego. Więc po co mi to?! tongue
Jestem z zasady leniwa i bardziej liczę na wiedzę takich jak wy, ale podpartą konkretami, wynikami, więc widzicie, że moje zamiary są wyrażne i oczywiste.
Jest wiele stronek z typami gdzie nie uświadczysz za grosz żadnego tekstu, żadnej analizy a wyniki zwalają z nóg. Podać linki?

Pozdrawiam papa

Do góry
#3546277 - 04/12/2009 05:16 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: ruda kotka]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Originally Posted By: ruda kotka
Wiedziałam, wiedziałam, że tak się skończy, że "ktoś" to co piszę, weżmie za bardzo do siebie.

A ja wiedziałem, że po raz kolejny wyskoczy ktoś z kilkoma postami na koncie (i znowu tekst, że obserwuje forum od wielu lat... laugh ) i będzie ulepszał to miejsce.

Zasada jest prosta: nie udzielasz się = nie jesteś częścią tego forum = swoje komentarze zachowujesz dla siebie.
I pisz na temat.

smile

Do góry
#3546689 - 04/12/2009 09:16 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Ghost]
thunder7 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2006
Matt Harpring's NBA career is over.

The veteran Jazz small forward is heeding the advice of doctors, who've told him he is "no longer physically able to perform at an NBA level" because of lingering ankle and knee problems that resulted from a slew of injuries.

Do góry
#3546791 - 04/12/2009 20:17 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: thunder7]
czubek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2005
byl blok j maxiell'a, tutaj takze niezly difens z dzisiajszej nocy. kyle lowry vs cj watson:

http://www.youtube.com/watch?v=NqSV57on0_8

Do góry
#3549244 - 06/12/2009 18:40 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: czubek]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Greg Oden nie zagra już w tym sezonie!

W meczu Portland Trail Blazers - Houston Rockets center gospodarzy Greg Oden doznał poważnej kontuzji złamania lewej rzepki. Zawodnik zmuszony będzie przejść operację a przerwa może wyłączyć go z gry nawet do końca obecnych rozgrywek

czyzby koniec snów Portland o dobrym wyniku w PO ?

Do góry
#3562573 - 14/12/2009 20:04 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004

Do góry
#3574900 - 21/12/2009 22:55 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: polskignom]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Trochę wiadomości zdrowotnych:

- Chase Budinger wypada z gry na 2-3 tygodnie (skręcona kosta prawej nogi)
- Jameer Nelson ma juz dziś powrócic do gry na mecz z Jazz
- Carl Landry spędził wczoraj 5 godzin u dentysty, status day-to-day
- Leandro Barbosa już częściowo trenuje, szykuje się na powrót w Święta

Do góry
#3575544 - 22/12/2009 11:27 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Skiper]
Venon Offline
addict

Meldunek: 21/08/2007

Do góry
#3578026 - 24/12/2009 07:09 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Skiper]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

PAUL PIERCE 'popsuł się' na około dwa tygodnie

Paul Pierce poczuł dyskomfort w kolanie po tym jak rzucił 16
punktów w czwartej kwarcie wtorkowego meczu przeciwko Indiana
Pacers. Wykryto u niego jakąś infekcję, która wymagała
spuszczenia wody z kolana. Pierce opuści najbliższą
czteromeczową trasę wyjazdową Celtics - czyli m.in. piątkowy
mecz w Orlando. Maksymalnie ma nie pograć przez najbliższe dwa tygodnie.

Jako że Celtics do końca stycznia grać będą bez Marquisa
Danielsa (kciuk) - freakin Tony Allen dostanie swoją szansę
po ostatnich kilku nadspodziewanie (naprawdę, Tony Allen)
dobrych występach z ławki.

info z zawszepo

Do góry
#3582800 - 28/12/2009 22:11 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Oficjalna reklama All-Star 2010

Coraz większymi krokami zbliża się jedno z koszykarskich świąt w kalendarzu prawdziwego kibica NBA - Mecz Gwiazd. Jak co roku w okolicach lutego 24 najlepszych z najlepszych tej ligi znajdzie się w jednym miejscu w tym samym czasie. Ostatecznych składów nie poznamy niemal do ostatniego momentu jednak już dziś z całą pewnością możemy wskazać kogo tam nie zabraknie. Reklamy takie jak ta będą podgrzewać atmosferę oczekiwania aż do pierwszego gwizdka. Przed Wami Usher w utworze "More" - oficjalne video promujące NBA All-Star Game Dallas 2010.

A oto ostatnie notowania jak głosują kibice...

WSCHÓD

Obrońcy: Dwyane Wade (Mia) 1,314,215; Allen Iverson (Phi) 635,084; Vince Carter (Orl) 554,779; Ray Allen (Bos) 385,744; Gilbert Arenas (Was) 355,544; Derrick Rose (Chi) 305,029; Joe Johnson (Atl) 227,896; Rajon Rondo (Bos) 203,252; Jose Calderon (Tor) 115,071; Mike Bibby (Atl) 106,830.

Skrzydłowi: LeBron James (Cle) 1,315,292; Kevin Garnett (Bos) 1,113,213; Chris Bosh (Tor) 553,230; Paul Pierce (Bos) 263,189; Josh Smith (Atl) 236,527; Andre Iguodala (Phi) 167,799; Danny Granger (Ind) 165,543; Michael Beasley (Mia) 132,794; Hedo Turkoglu (Tor) 95,329; Rashard Lewis (Orl) 95,328; Caron Butler (Was) 83,317.

Centrzy: Dwight Howard (Orl) 1,252,786; Shaquille O'Neal (Cle) 455,239; Andrea Bargnani (Tor) 121,253; Al Horford (Atl) 118,802; Brook Lopez (NJ) 105,157; Andrew Bogut (Mil) 87,876; Jermaine O'Neal (Mia) 81,262; Rasheed Wallace (Bos) 66,307; Kendrick Perkins (Bos) 40,057; Samuel Dalembert (Phi) 35,714; Tyson Chandler (Cha) 31,470; Brad Miller (Chi) 29,369.

ZACHÓD

Obrońcy: Kobe Bryant (LAL) 1,380,383; Steve Nash (Pho) 546,064; Tracy McGrady (Hou) 541,190; Chris Paul (NO) 521,468; Jason Kidd (Dal) 372,225; Aaron Brooks (Hou) 298,892; Chauncey Billups (Den) 241,737; Deron Williams (Utah) 208,991; Jason Terry (Dal) 195,456; Brandon Roy (Por) 189,137; Manu Ginobili (SA) 171,624.

Skrzydłowi: Carmelo Anthony (Den) 1,204,234; Dirk Nowitzki (Dal) 668,243; Pau Gasol (LAL) 565,414; Tim Duncan (SA) 564,728; Kevin Durant (OKC) 406,581; Trevor Ariza (Hou) 355,529; Luis Scola (Hou) 295,691; Shawn Marion (Dal) 268,853; Ron Artest (LAL) 197,689; Lamar Odom (LAL) 152,684; LaMarcus Aldridge (Por) 129,909.

Centrzy: Amar'e Stoudemire (Pho) 950,737; Andrew Bynum (LAL) 588,471; Nene (Den) 199,667; Marc Gasol (Mem) 160,686; Greg Oden (Por) 108,147; Al Jefferson (Min) 98,669; Antonio McDyess (SA) 94,479; Marcus Camby (LAC) 86,719; Andris Biedrins (GS) 77,287; Mehmet Okur (Utah) 69,612; Emeka Okafor (NO) 61,823; Spencer Hawes (Sac) 20,646.

za karolemśliwą

Do góry
#3584926 - 29/12/2009 23:14 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
dewoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/12/2005
Gdzie pójdzie T-Mac?

With the news that the Rockets and Tracy McGrady have decided to separate, the next step is finding the aging All-Star a new home for the season. It's a tricky situation, with Houston unlikely to take on much long-term salary without decent talent coming back, and with few teams willing to give up valuable assets for McGrady's slowing game and massive expiring contract.

But there are a few options out there. Keep in mind that these are ideas, not rumors.

Solving Problems in Chicago?

Chicago has been a frequent mention with regard to McGrady, and there are a couple deals which might make sense. One fairly simple idea would swap McGrady for three expiring-contract Bulls: Brad Miller, Tyrus Thomas and John Salmons. The trade keeps Chicago under the luxury tax threshold, while adding less than $1 million to Houston's payroll.

It seems like the Bulls are giving up too much talent for what is essentially an expiring contract, right? But losing Salmons and Thomas actually clears up a few things for Chicago. Salmons has an early termination option this summer many believe he will invoke, becoming an unrestricted free agent. Salmons is owed $5.8 million next season should he skip the termination option, and that's a vital $5.8 million for Chicago, who hopes to be far enough under the salary cap to offer a player like Dwyane Wade or Chris Bosh a maximum contract. If Salmons, who has been awful this year, keeps the $5.8 million contract alive, the Bulls have little chance of freeing up enough cash for a max player. One assumes the team would like to go into late June without the Salmons question hanging over its head.

Thomas, while talented, is a similar problem for the Bulls. Even if Salmons opts out, Chicago would be faced with potentially being forced to renounce the team's rights to Thomas in order to sign a max player. Thomas would then become an unrestricted free agent (instead of a restricted free agent, in which case Chicago could match any offer sheet he signs). It's no secret Chicago and Thomas have issues, and few expect the team to pay much to keep the forward around beyond this season. Miller would also be a cap hold issue, though his Bird rights aren't nearly as valuable as those of Thomas.

Why does Houston take a small amount of additional payroll to swing this deal? Well, Thomas could be a valuable player going forward if he works out in the Rockets system. Salmons (if he gets right) adds scoring punch. If he continues to play poorly, he is (worst case) a $5.8 million back-up next season. Miller thrived under Adelman in Sacramento, and could augment the frontline attack nicely this spring.

I'm not sure a few months of McGrady and removing the Salmons risk is enough incentive for Chicago, but it's certainly a deal Houston could live with.

Temporary Boost for the Wolves?

Minnesota has no designs on a playoff run this season, but the team's backcourt scoring has been so atrocious that a midseason boost could actually add some respectability. It could send expiring contracts Mark Blount, Damien Wilkins and Brian Cardinal to the Rockets for McGrady. This deal gets Houston out from under the luxury tax without putting the Wolves over the threshold. That's a big win for Houston, roughly a $11-13 million swing when you account for tax savings plus the added pay-out non-tax teams receive.

Minnesota would trade two useless players (sorry, Mark and Brian) and one player who should have a bit part only for a famous name with a (formerly) jaw-dropping game. I'm not sure McGrady's Bird rights (which Minnesota would gain) are valuable. But they are certainly more valuable than those of Blount, Cardinal and Wilkins.

Uniting the Chinese Stars?

New Jersey's interest in McGrady comes in two threads: the Nets will do anything to sell a ticket, and an incarnation of this idea would actually clear even more summertime cap room for the franchise. In this instance, New Jersey would give up on Yi Jianlian, a once-promising import acquired for Richard Jefferson. Houston would acquire Yi, Bobby Simmons (an expiring contract) and Tony Battie (a useful defensive center with an expiring contract).

Yi has played only six games for the disastrous Nets this season. While interim coach Kiki Vandeweghe is a big Yi fan, McGrady might be a decent boost for the final few months of East Rutherford and the Chinese forward is on the books for $4 million next season. Houston, I imagine, would be happy to take on the project, especially with Yao Ming and a fantastic marketing relationship with the Middle Kingdom in place.

za fanhouse.com

http://hoopshype.com/salaries.htm

Do góry
#3591219 - 02/01/2010 20:46 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: dewoj]
Busta Offline
addict

Meldunek: 09/01/2004
Dla mnie, jeśli doszłoby do takiej sytuacji jako fana Houston bardzo dobra wiadomość.

Do góry
Strona 21 z 25 < 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 25 >

Moderator:  rafal08