Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#36380 - 02/05/2002 21:25 kupowanie typów
Anonymous
Unregistered

Witam

Od jakiegoś czasu przeglądam strony handicapperów, czyli ludzi którzy nazywają siebie profesjonalistami w obstawianiu US sportów. Piszą, że ich typy gwarantują zysk.
Niektórzy podają FREE PICKS, ale z moich obserwacji skuteczność nie jest rewelacyjna (45 - 60 %) i grając te typy zysk oscyluje wokół zera.
Podają, że oprócz FREE mają PAY PICKS dużo pewniejsze, jeśli nie pewniaki.

Czy ktoś z Was ma doświadczenia lub wie coś o kupowaniu typów i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami ?
Czy jest to warte uwagi ? Jeśli tak to którzy są "najlepsi" ?

Może znacie jakieś strony FREE PICKS z dobrą skutecznością ?

Proszę o opinie.

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#36381 - 02/05/2002 21:59 Re: kupowanie typów
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Kiedys korzystalem z "podpowiedzi" niektorych stron, tych najpopularniejszych, kazda ma swoj styl, np soccerwinners ma sklonnosc do brania pod uwage glownie malej ilosci bramek w meczach, brainless za czesto daje w swych typach stawke 10/10 (kiedys 10/10 dawali zadko teraz daja za czesto), wattengbote za bardzo jak na moj gust sugeruje sie statystykami....itd...... Ogolnie nie znalazlem w sieci strony, ktora moglaby mnie swoimi typami przyciagnac (jesli jednak ktos taka zna to z checia to obacze ) probowalem tez licznych triali (kto nie probowal)i to tez nie bylo to. Sieci uzywam wylacznie do szukania INFORMACJI o meczach a nie OPINII i TYPOW na ich temat i tak radze i tobie, wyjatkiem sa tu jedynie niektore osoby z tego forum, ktorych opinia ma dla mnie duze znaczenie (choc jestem na tym forum krotko zeby nie powiedziec krociutko, megakrotko czy tez superkrotko). Czasem jak sie nudze to sobie posprawdzam typy z sieci. Ostatnio sprawdzalem typy Andrew Hobbs (football4profit) i przyznaje ze byly weekendu miodzikiem plynace i byly tez weekendy klapy. Radze raczej zwrocic uwage na "SYSTEMY GRY" prezentowane w sieci niz na typy, zwlaszcza jesli chodzi o systemy zarzadzania pieniedzmi............koncze bo sie za duzo rozpisalem
pozdrawiam i zycze udanych poszukiwan

Do góry
#36382 - 03/05/2002 00:48 Re: kupowanie typów
konik Offline
member

Meldunek: 02/05/2002
http://www.betpot.com/ co myslicie o tym?

Do góry
#36383 - 03/05/2002 01:16 Re: kupowanie typów
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał konik:
[qb] http://www.betpot.com/ co myslicie o tym?[/qb][/QUOTE]Dobra zasada, jesli ktos przynosi zyski jest dobry

Wazne jest aby nie byly one krotkoterminowe, czyli po jednym tygodniu nie mozna okreslic czy typer jest dobry.

Stronka mi sie podoba i zobaczymy, moze zaczne stawiac to co oni. Na pewno nie bedzie to stawianie na "oslep" - nie mozemy zapominac o wlasnej analizie (chyba ze sie kompletnie nie znamy ). A adres ten widze pierwszy raz wiec WIELKIE DZIEKI!!!

Do góry
#36384 - 03/05/2002 04:41 Re: kupowanie typów
wuzz Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2001
Jeżeli ktoś chce się dzielić swoimi typami, przemyśleniami za darmo, to jest to OK!
Ale jeżeli ktoś chce, żeby mu płacić za typy - to NIEEEE, NIGDY W ŻYCIU !!!
Jest to po prostu naciąganie!

Zawsze mam podstawowe pytanie - dlaczego ktoś chce sprzedać maszynkę do robienia pieniędzy, a sam jej nie używa? :eek:
Bo, jeżeli typowanie daje komuś 50% zysku miesięcznie, to grając w ten sposób i zaczynając od kapitału wyjściowego 1000 PLN, po jednym miesiącu mamy 1500 PLN, a po jednym roku gry z taką skutecznością 1,5^12 x 1000 PLN = 129 746 PLN, a po kilku latach - miliony PLN!!!

Odpowiedź jest prosta -> pieniądze. Widocznie bardziej opłaca się sprzedawać niż używać.

Watpię, czy ci sprzedawcy "maszynek do robienia pieniędzy" potrafią utrzymać swoją skuteczność na poziomie "powyżej zera" przez dłuższy czas. Pewnie znacznie WIĘCEJ zarabiają na sprzedawaniu swoich typów niż na zakładach u buków.
A jeżeli ktoś gwarantuje zwrot opłaty za typ (opłaty a nie stawki!), to i tak mu się opłaca, bo:
- jeżeli kupujący trafi - to sprzedawca zarobi (wychodzi na plus),
- jeżeli kupujący nie trafi, to sprzedawca zwraca tylko opłatę za typ (wychodzi na zero).
Jak z tego widać kupujący typ ponosi całe ryzyko gry, sprzedający niczego nie ryzykuje.

Moja rada jest zawsze taka sama - nie płacić za typy - NIGDY!

A tak przy okazji, ciekawe jak tam cudowne wielkie zarabianie w systemie oferowanym przez Raftera?
Czy ktoś to kupił?
Ile stracił?

Spokoju, rozumu i zdrowego rozsądku w typowaniu życzę

wuzz

Do góry
#36385 - 03/05/2002 05:19 Re: kupowanie typów
TytusTheRed Offline
addict

Meldunek: 12/08/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz:
[qb]........Zawsze mam podstawowe pytanie - dlaczego ktoś chce sprzedać maszynkę do robienia pieniędzy, a sam jej nie używa? :eek: ............
[/qb][/QUOTE]To jest tak samo jak z tymi cudownymi systemami do totolotka
A jesli chodzi o sporty amerykanskie, to podejzewam ze najzwyklejszy najbardziej przecietny amerykanski serwis jest platny, bo tam ogolnie na wszystkim musza zarobic. Wniosek jest nasuwa sie sam- jebac takie platne okazje, liczy sie wlasna rozkmina, ktorą na poczatku mozna poprzec cudzymi podpowiedziami (znalezionymi na takich stronach jak ta ktora podal Konik albo na roznych forach dyskusyjnych), ale po co kupowac kota we worku i nabijac komus kabze?
Jesli chodzi o strony z typami, to w przypadku kiedy jestes srednio zielony w temacie, maja one jedna podstawowa wade- autor kieruje sie bardzo czesto swoja intuicja (kobiecą albo i nie ) i wlasna interpretacja sytuacji, moze sie zdarzyc cala seria nietrafnych typow i co wtedy?

Do góry
#36386 - 03/05/2002 15:15 Re: kupowanie typów
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Nei wspominajac juz o tym ze czasem co strona to inny typ

Do góry
#36387 - 04/05/2002 03:05 Re: kupowanie typów
Kodi Offline
enthusiast

Meldunek: 30/09/2001
Się ma wszystkim

Tysio111 poruszył bardzo ciekawa kwestie z mianowicie zarządzanie kapitałem.
Moim zdaniem sprawne, mądre i przemyślane zarządzanie kapitałem to połowa sukcesu.
Znam ludzi których stan konta wygląda jak sinusoida- powód maja niezłe typy ale zero zastanowienia nad stawka i po pewnym czasie wcześniej czy później zdąży im się kilka zonków z rzędu i po kasie.
Smutniejsze jest natomiast to ze nie wyciągają z tego żadnych wniosków, i ich historia się powtarza.
Na szczecie udało mi się kiedyś przekonać jednego z tych „goraco-głowych’ do zmiany podejścia do grania , z miesiąc się nie widzieliśmy , ciekawe jak mu idzie?

Ok. po przy długim wstępie czas poruszyć se[ dno ] dyskusji czyli jak sprawnie zarządzać kapitałem.
Niby to proste, nie przekraczać 2% puli na zakład manewrować w tym dodatkowo stawka , nie przekraczać określonej ilości pieniędzy na jakiś okres czasu ale....

Ale to nie wszystko , ponieważ chciałbym usłyszeć opinie praktyków jak to wszystko wygląda , nie tylko czysta teorie ponieważ ta może nie wystarczyć a choćby kilka słów od praktyka co ma to na codzień będzie bezcenne, przynajmniej dla mnie.
Może podacie jakieś ciekawe linki do stron z takimi strategiami.

A jeśli poruszyłem temat z broda, to podajcie gdzie mam tego na forum szukać.

Do góry
#36388 - 04/05/2002 04:24 Re: kupowanie typów
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
co do tematu zarządzania pięniędzmi dziś znalazłem jeden tekst : TUTAJ

linki są również na bethelp - Money Managment

nie doczytałem jednak postu chwasta do końca i jest tu chyba jedynie tylko czysta teoria

Do góry
#36389 - 04/05/2002 05:06 Re: kupowanie typów
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał chwast:
[qb]Się ma wszystkim

Na szczecie udało mi się kiedyś przekonać jednego z tych „goraco-głowych’ do zmiany podejścia do grania , z miesiąc się nie widzieliśmy , ciekawe jak mu idzie?
[/qb][/QUOTE]heheh udało Ci się mnie przekonać , a właściwie zmobilizować do trzymania zasad w zarządzaniu kapitałem . Jak narazie trzymam zasady , choć musze przyznać , że to nie takie proste .
Skutki są dobre około +200% .
Dzięki Chwast za mobiliazacje

Do góry
#36390 - 04/05/2002 12:30 Re: kupowanie typów
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Witam
Oj niepamiętam już kiedy po raz ostatni tu pisalem...ale temat zarządzania kasą jest mi na tyle bliski ze nie moglem oprzeć się pokusie.

Chwast
To nie do końca jest tak że 2% budżetu jest optymalnym rozwiązaniem.
Gdy mamy maly budżet i musimy go szybko powiększyć warto wtedy zwiększyć pulę do conajmniej kilku % lub więcej oczywiście przy niekorzystnym obrocie sprawy poniesiemy wyrażne straty ale straty z niewielkiego budzetu!!!!

Gdy zaś mamy duży budżet to i 2% calej puli może być zadużo wtedy bardzo pilnujemy by nie doszło do mocnej "obsuwy" kapitalu więc max stawka na zakład powinna być mniejsza niż 2%.

No i bardzo ważne by ważyć zaklady bardziej połacalne za większą kasę , mniej oplacalne za ,mniejszą kasę.

Ostateczny nasz wynik jest jednak zależny od tego czy dobrze typujemy!!!

Xeo
+200% czy to wynik w ciągu 1 miesiąca?

bo jeśli tak to albo jesteś szalony albo genialny!!!

Do góry
#36391 - 04/05/2002 12:44 Re: kupowanie typów
xeo Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]Witam

Xeo
+200% czy to wynik w ciągu 1 miesiąca?

bo jeśli tak to albo jesteś szalony albo genialny!!![/qb][/QUOTE]Nie Chwastu troche przesadził to jakieś 2 lub 2,5 miesiąca .

Do góry
#36392 - 04/05/2002 12:50 Re: kupowanie typów
jahu Offline
old hand

200% w 2 lub 2.5 miesiąca to fenomenalny wynik
czy mozesz coś blizej powiedziać co grasz jak dobierasz mecze?

Do góry
#36393 - 04/05/2002 13:15 Re: kupowanie typów
xeo Offline
Carpal Tunnel

Gram wszystko co wydaje mi się interesujace - najwięcej zarobiłem na NBA , F-1 potem długo nic i piłka nożna .Dziennie z 5-15 zakładów
Gram też 1 combo dziennie z 3 spotkań o kursie od 6-10 i musze przyznać , że mam 30% skutecznośc co przy takim kursie daje niezłą kase .
Pozatym gram single i combo za stawki napaczątku 7% kapitału , teraz 3% i czym mam wiekszą kase na koncie tym zmniejszam by poprzestać na 1,5 do 2% .Zacząłem z takim duzym procentaem bo małem na wyjściu nie zawiele kasy .

Do góry
#36394 - 04/05/2002 13:18 Re: kupowanie typów
xeo Offline
Carpal Tunnel

A i dodam , że nie gram spotkań o kursach niższych niż 1,80 .

Do góry
#36395 - 05/05/2002 05:23 Re: kupowanie typów
Kodi Offline
enthusiast

:stop:

Do góry
#36396 - 05/05/2002 05:33 Re: kupowanie typów
Kodi Offline
enthusiast

[QB]Witam

No i bardzo ważne by ważyć zaklady bardziej połacalne za większą kasę , mniej oplacalne za ,mniejszą kasę.

Ostateczny nasz wynik jest jednak zależny od tego czy dobrze typujemy!!!

QB][/QUOTE]co masz na mysli muwiac "bardziej opłacalne"

na a co do jakosci typów to sie nie ma co spierac

ok czekam na bardziej ozywiona dyskusje:)

nara PS
xeo nie ma za co al:
kiedys sie odwdzieczysz np:
jakis johny walker poczta przyslesz to sie nie obraze

Do góry
#36397 - 05/05/2002 11:50 Re: kupowanie typów
jahu Offline
old hand

co masz na mysli muwiac bardziej opłacalne

Jeśli mamy kurs 1.5 i szanse 70%
i kurs 1.65 i szanse 70%
to w drugim przypadku jest to zakład bardziej opłacalny i nalezałoby go zagrac za wiekszą stawkę niż pierwszy.

Do góry
#36398 - 05/05/2002 13:59 Re: kupowanie typów
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[qb]
Jeśli mamy kurs 1.5 i szanse 70%
i kurs 1.65 i szanse 70%
to w drugim przypadku jest to zakład bardziej opłacalny i nalezałoby go zagrac za wiekszą stawkę niż pierwszy.[/qb][/QUOTE]A jak obliczyc szanse procentowe? (jak juz ciagniemy pytania to do konca )

Do góry
#36399 - 05/05/2002 15:29 Re: kupowanie typów
jahu Offline
old hand

heh oto jest pytanie zapewniam Cie że wszyscy mają z tym sporo kłopotow i buki i my.
Takie wyliczenia pojawiają się na rożnych serwisach bukmacherskich np.
www.tip-ex.com
ale czy i na ile sa to precyzyjne wyliczenia tego nikt nie wie...

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08