A. Mauresmo - A. Myskina
L. Davenport - S. Kuznetsova
M. Pierce - V.Williams
N. Petrova - M. Sharapova
No Więc Ja Postaram Się O analizę poszczegółnych pojedynków
Petrova(8) - Sharapova(2)
Droga Do 1/4 Finału
Petrova - Pesckche 6:7 7:6 6: 3
Petrova - Cara Black 6:4, 6:3
Petrova - Severine Beltrame 6:1, 6:2
Petrova - Virginia Ruano Pascual 4:6, 6:3, 6:2
Sharapova - Dechy 6:4 6:2
Sharapova - Srebotnik 6:2 6:4
Sharapova - Karatanczewa 6:0 6:1
Sharapova - Vives 6:2 6:2
Maria to główna kandydatka do zwyciestwa w Wimbledoonie. Gra dobrze, skutecznie i co najważniejsze nie zdarza się jej dekoncentracja i pojedynki kończy szybko bez wielkiego wysiłku fizycznego co w takim turnieju jest również ważnym czynnikiem. Petrova to ambitna i mocna zawodniczka, ale na Sharapową na pewno nie wystarczy. TYP: M.SZARAPOWA 10/10
-----------------------------------------------------------
M. Pierce(12) - V.Williams(14)
Pojedynek 12 z 14 Wimbledoonu 2005. Pierce to zawodniczka...u nas na forum nie lubiana

dzisiaj Venus pomściła siostrę w dobrym stylu i wydaję się, że dąży do dobrej formy i może być jeszcze zagrożeniem dla Szarapowej w tym turnieju. Pierce to emerytura, nie da rady w słonecznej Anglii

podołać Venus, chodz zwyciestwo nad Pennetą w 2 setach robi wrażenie - dlatego . TYP V. Williams tylko

9/10
------------------------------------------------------------
L. Davenport - S. Kuznetsova
Dzisiejszy fantastyczny pojednyk z Kim jest dla mnie głównym czynnikiem aby zagrać na Amerykankę ! O zaletach jej nie będę pisał bo gra nawet na trawie idealny tenis. Jedyna wada to taka, iż jest za słaba na bieganie:( i w dalszym pojedynku z Sharapową to może być główny czynnik, który spowoduje nie zgarnięcie głównej puli nagród. Kuznetsova jest groźną tenisitką ale Davenport po dzisiejszym pojedynku chyba zdała sobie sprawę jak ma grać aby wygrywać szybciej ( piłka meczowa w drugim secie nie wykorzystana ) TYP: L. DAVENPORT 10/10
-----------------------------------------------------------
A. Mauresmo - A. Myskina
wszystko zależy od kursu, sercem za Myskiną, która pokazała wielu kibiców, że nawet bez formy jest groźna i może walczyć z każdym !! A Mauresmo cóż ktoś może wypełnić moje analizy o to spotkanie bo nie mam pojęcia.