#35658 - 22/02/2002 22:30
Easybets.com - lepiej trzymac sie z daleka
|
enthusiast
Meldunek: 06/07/2001
|
Ten bukmacher jest kontrowersyjny bez watpienia; choc kiedys nalezal do najbardziej remonowanych o czym swiadcza pochlebne recenzje na http://www.bettorsworld.com (niestety opisy te sa chyba sprzed 4 lat  ). Gralem juz jakis czas temu w Easybets, wyplaty dochodzily, moze tylko wolniej niz u innych bukmacherow. Ostatnio znowu do nich wplacilem skuszony dobra promocja noworoczna(bonus 15%, wymagany 3x obrot samego bonusa). Kursy jakie EB portrafi wystawic na sporty amerykanskie(i nie tylko) umozliwialy wygrywanie i robienie surebetow naprawde "easy". Jezeli ktos patrzyl nieraz pod tym wgledem na tip-exie moze wie o co chodzi. Poza tym udostepnili darmowe wyplaty przez PayPal, 2 razy z nich nawet zdazylem skorzystac. Ale zaczynam watpic czy uda mi sie jeszcze dostac moja kase. Dzis mija tydzien jak dostalem od nich tego maila: [Nieznajacym angielskiego wyjasniam w skrocie, ze zamkneli moje konto i maja wyslac czek] Dear Sir,
I am writing to you regarding your Easybets account. I have been instructed as a member of our trading department to inform you that your account has been closed with immediate effect. The is a purely commercial decision on the part of Easybets, based on the analysis of your transactions history. It definitely does not in anyway reflect on your integrity. All bets placed to date will stand, and will be honoured, but no further bets shall be accepted by Easybets from you. Your remaining account balance will be sent to you by check. Please contact infowithdrawal@easybets.com to confirm your mailing address. Also, please note that should future accounts be registered, including under different account details, all winnings will be voided and account closed with any notification. Best Regards Alan Easybets Kwota na moim koncie byla duza. Wczesniej ograniczyli mi jeszcze maksymlna wygrana do $50 na zaklad na sporty amerykanskie. Gdy wrzucilem "easybets" do wyszukiwarki na forum Bettorsworld i Majorwager, okazalo sie ze wielu graczy mialo podobne doswiadczenia. Ogolna opinia nt. EB jaka panuje w tych postach brzmi: "Nie wplacaj do nich kasy, jezeli nie planujesz jej przegrywac". Ludzie, ktorym pozamykali konta czekali miesiacami na swoje pieniadze. Trzeba sie niezle napocic, zeby w ogole zechcieli zaplacic. Ja od razu napisalem na infowithdrawal@easybets.com z prosba by wyplacili mi przez PayPal mozliwie szybko. Wyslalem maila juz 3 razy, do tej pory zadnego odzewu. Teraz zamierzam napisac juz mniej grzecznie  - grozac, ze opisze moja sytuacje w miejscach typu Majorwager oraz, ze zloze na nich skarge, ze nie chca zaplacic w organizacjach, ktore wystawily EB licencje. I tu jest wlasnie pewien problem. Na stronie EB widnieje znak, ze maja uprawnienie od IGC Interactive Gaming Council oraz IBAS Independent Betting Arbitration Service. Tymczasem na tych stronach http://www.ibas-uk.com/index.htm http://www.igcouncil.org/index.php nie moglem znalezc by w ogole Easybets od nich cokolwiek dostalo. Czyzby wiec umiescili sobie logo tych organizacji bezprawnie? W dodatku dopiero teraz dowiedzialem sie ze EB zostalo wciagniete na czarna liste na http://www.sportbookreview.com/official.htm Ten buk chyba w ogole przestal dbac o swoja opinie na watchdog sites. I nie powiem by dobrze to wplywalo na obraz mojej sytuacji. W kazdym razie jezeli sprawa bedzie sie przeciagac, zamierzam skontaktowac sie z w/w miejscami. Conrad, Mikus macie kontakty i doswiadczenie jak malo kto. Jezeli moglibyscie cos jeszcze mi doradzic bede naprawde wdzieczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#35659 - 23/02/2002 00:32
Re: Easybets.com - lepiej trzymac sie z daleka
|
addict
Meldunek: 18/01/2001
|
Cześć Carnby, Przepraszam jeżeli zabieram głos w tej sprawie, bez czekania na Conrada i Mikusia, (którego nie znam), ale chyba nie będziesz mieć mi za złe. O ile się orientuję, Easybets nie ma już licencji na prowadzenie działalności bukmacherskiej. Licencja wygasła 16 Grudnia 2001 roku. Działają więc bezprawnie i powinni być zamknięci według informacji uzyskanych z urzędu który wydał im licencję, sprawdź sam- http://www.dirgaming.gov.ag/licenseeInfo_withLinks.asp?ID=286 Polecam Ci, abyś napisał do Directorate of Offshore Gaming oficjalną skargę, przekazując list otrzymany od bukmachera (niebukmachera) kierując ją na adres complaints@antiquagming.gov.ag Mogę tylko doradzić, abyś najpierw zaczekał i postarał się załatwić sprawę polubownie, powinni jednak Ci wypłacić należne Tobie pieniądze. Swoją drogą, ciekawy jestem Twojej historii gry i powodu dla którego zamknęli Ci konto? Treść maila, niejednoznacznie wyraża powód zamknięcia Twojego konta gracza. Twój przypadek, to kolejny dowód na to, aby trzymać się tylko bukmacherów o ustalonej renomie. Pozdrawiam, mam nadzieję iż informacje jakie Ci przekazałem, pomoga w wyegzekwowaniu Twoich pieniędzy. Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#35660 - 23/02/2002 01:34
|
enthusiast
|
Czesc Bogge,
Dzieki. Oczywiscie, ze nie mam i nie bede mial nikomu za zle, ze odpisuje ktos, kogo nie wywolywalem. Mikus jest tutaj znany pod nickiem pisanym w troche inny sposob(pomysl, licze ze sie zorientujesz).
Na dirgaming.gov.ag zagladalem juz wczesniej jako ze wydaja licencje dla bukow z Antigua, gdzie (chyba?) zlokalizowane jest EB. Ale stwierdzilem, ze nie beda sie tym interesowac, skoro EB nie przedluzylo licencji.
Co do historii mojego konta, wymnozylem swoj depozyt parokrotnie. Czesc zakladow gralem do surebetow, wiec byly za maksymalne stawki(ktore poczatkowo mialem jako $500). Ogolnie sadze, ze nie nadszarpnalem ich szczegolnie(na stronie okreslaja maksymalna wygrana przez 1 klienta na $50,000 dziennie, ja w przeciagu paru miesiecy zrobilem moze jakies kilka % tego). Ale to sie pokrywa z opiniami na Majorwager - gdy tylko widza, ze ktos jest do przodu, zmniejszaja maksymalne wygrane do $50, a potem wykopuja ludzi.
|
Do góry
|
|
|
|
#35661 - 23/02/2002 05:37
|
enthusiast
Meldunek: 22/01/2001
|
Zauważyłem że "uczciwi inaczej" bukmacherzy mają świetne promocje,taki Direcbet daje nawet 5000$ bonusu tylko nie chciałbym znależć się w skórze śmiałka który chciałbym swoją kase z powrotem. Grałem w Easybets,kase mi wypłacili ale miałem wrażenie że robią ze mnie głupka pytając dwa razy o nazwisko żeby tylko opóźnić wypłatę(3 tygodnie czekania)Wcześniej nie spotkałem negatywnych opinii o tym bukmacherze,zresztą trudno wyłapać co jest prawdą.Kiedyś był taki bukmacher EZbets i rzeczywiście był na czarnej liście. Napisz dlaczego zamkneli ci konto,nie jest tajemnicą że bukmacherzy potrafią wywalać graczy którzy nie przegrywają swojej kasy nawet wtedy kiedy nie przekroczyli limitów
|
Do góry
|
|
|
|
#35663 - 23/02/2002 13:34
|
Meldunek: 23/01/2001
|
Witaj Carnby ! Ja na szczęście nie mam osobistych doświadczeń z tym bukiem, jest on od początku na mojej liście tych które należy omijać. Znam jednak osoby, które spotkało to samo co Ciebie, przyczyna oczywiście też taka sama - za dużo wygrywali. Tak jak pisałeś Easybets często ma znacząco różne kursy od innych buków, a że myli się na ogół on, a nie inni - to większość "sure bet'ów" odbywa się kosztem Easybets. Jeżeli Ciebie to pocieszy, to moi znajomi dostali swoje pieniądze, ostatni z nich "wyleciał" w listopadzie ubiegłego roku, może sytuacja finansowa Easybets od tego czasu znacząco się nie pogorszyła. Parę ogólnych rad - jeżeli nie odpowiadają na maile, spróbuj do nich zadzwonić. Im "wyżej" uda ci się porozmawiać tym lepiej. Tak jak słusznie napisał Bogge - postaraj się sprawę załatwić polubownie, "robienie dymu" może wiele nie dać. O Easybets jest mnóstwo negatywnych opinii i Twoja wiele im dodatkowo nie zaszkodzi, a wypłatę może utrudnić. Natomiast, gdy w końcu uda ci się wyciągnąć pieniądze, to polecam abyś opisał swoją historię "ku przestrodze" innych. Pozdrawiam Mikus 
|
Do góry
|
|
|
|
#35665 - 23/02/2002 18:38
|
enthusiast
|
Dzieki za odpowiedzi! Licze ze uda mi sie jeszcze wyciagnac te pieniadze, chocby trwalo to miesiacami. Zadzwonic moze sie zdecyduje, jednak w angielskim 'mowionym' czuje sie mniej pewnie. Zreszta na zagranicznych forach o obsludze klientow Easybets na linii tel. naczytalem sie rowniez mnostwa negatywnych opinii. Co do pytania Conrada - mysle, ze dosc obszerna i czesto aktualizowana czarna lista jest ta na http://www.sportbookreview.com/ . Tyle, ze nie uwzglednia ona bukow z Europy np. SSP.
|
Do góry
|
|
|
|
#35666 - 25/02/2002 23:13
|
enthusiast
|
To nie do wiary! Sprawdzam dzis skrzynke i widze maila od deposit@easycommerce.ie o temacie "Easybets Withdrawal #100035368". Z niepokojem otwieram, a tam: You've got cash!
Easy Commerce LTD just sent you money with PayPal.
(...)Sprawdzam konto PayPal - kasa jest, wszystko sie zgadza  . A jednak placa! Nie musialem nawet wykonywac zadnych akcji, wystarczylo byc cierpliwym. 10 dni jak na ta firme to chyba i tak super. Nie zmienia to faktu, ze obsluge klienta EB ma do niczego, nie odpowiadaja na maila z naglowkiem "PLEASE REPLY IMMEDIATELY". Ale, ze zaplacili, to najwazniejsze Bogge, Conrad, uQ$ - jak sie nadarzy okazja stawiam  iwo: . Mozecie dac znac gdy bedziecie w W-wie, albo moze na Malyszu or smth 
|
Do góry
|
|
|
|
#35667 - 25/02/2002 23:19
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał uQ$: [qb] (...)na szczęście nie mam osobistych doświadczeń z tym bukiem, jest on od początku na mojej liście tych które należy omijać(...)[/qb][/QUOTE]
BTW: Ktore jeszcze buki z tip-ex'a wolisz omijac? Domyslam sie, ze SSP i Direcbet koniecznie. Na moja orientacje chyba niezbyt sprawdzone sa tez LionBets, Luvbet, Sportwetten Gera(?).
|
Do góry
|
|
|
|
#35670 - 26/02/2002 02:56
|
enthusiast
Meldunek: 22/01/2001
|
SSP i tip-ex należy do jednej firmy którą jest ...SSP Sportwetten Gera jest bukmacherem offline,przynajmniej mi się nie udało zagrać przez internet Luvbet obniża limity,czytałem ze niektórym pozwalali postawić tylko 10$ na dany zakład i to po niskim kursie. Direcbet bierze 8% od zwrotów na kartę,nie wypłacą wszystkiego na paypal.I przestrzegam przed robieniem surebet w Direcbet bo może to się żle skończyć tzn.anulowaniem zakładu.
|
Do góry
|
|
|
|
#35672 - 26/02/2002 04:48
|
enthusiast
|
[QUOTE] [qb]Carnby, czy możesz w każdej chwili udowodnić Pay Pal'owi, że masz zachodni adres zamieszkania (wyciągi bankowe, rachunki, itd.)?[/qb][/QUOTE]
Wyciag bankowy to i moglbym dostarczyc, bo wciaz uzywam konta, ktore otworzylem sobie jak bylem w Stanach(konto ma dostep przez i-net rzecz jasna). Ale czy PayPal moze potrzebowac takich rzeczy? Wydaje mi sie, ze dla nich uzytkownik w momencie stania sie 'certified' jest traktowany jak ktos lepszy. Przynajmniej ja nie mialem z nimi problemow typu blokowanie konta, czego pare razy doswiadczylem w NETeller.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|