Możesz tam grać "normalnie", tak jak u buka, przyjmując wystawione oferty (tyle że przez innych graczy, a nie przez buka). Możesz też sam zabawić się w buka, wystawiając swoje oferty.
Jeżeli znajdzie się ktoś kto będzie miał przeciwne zdanie niż ty i chciał obstawić odwrotny zakład i będzie mu pasował wystawiony przez ciebie kurs, to założycie się miedzy sobą, a pośrednik weźmie jedynie prowizję 5% od wygranej zwycięzcy.
Sam gram na Bet-Ex. Zacząłem dość przypadkowo, bo wygrałem tam $100 konto w Tip-Ex'owym konkursie sponsorowanym przez nich. Początkowo, prawie tego konta nie używałem, spróbowałem się tym poważniej zająć na początku tego roku i efekty przerosły moje wszelkie oczekiwania. W ciągu kilku tygodni powiększyłem stan konta kilkukrotnie

. Okazuje się, że zdecydowanych faworytów typu MU, Barcelona, Real, Bayern, itd. można "sprzedać" po prawie dowolnej cenie (bycie bukiem jest wyjątkowo przyjemne gdy faworyci nie wygrywają

). Dodatkową zaletą (dla mnie wyjątkowo istotną) jest to, że można wystawić oferty za więcej niż się ma na koncie (oczywiście gdy część z nich zostanie przyjęta i wyczerpane zostanie saldo konta reszta jest automatycznie anulowana), inne betting exchanges na to nie pozwalają

. Wadą Bet-Ex jest jedynie to, że nie do końca im "ufam", jednak testowa wypłata jaką zrobiłem dotarła do mnie po trzech dniach bez żadnego problemu (co jest rekordem wśród buków), więc mam nadzieję że moje obawy co do nich nie są uzasadnione.