#354216 - 30/05/2005 10:22
Prace i książki na temat bukmacherki i firm
|
member
Meldunek: 17/03/2004
|
Witam serdecznie. Postawnowiłem założyć ten temat ponieważ zawuważyłem brak takiego wątki.
Spowodowanene jest to również tym, że w najbliższym czasie muszę napisać pracę licencjacką i zaliczeniowa n studiach i chce wybrać temat zakładów bukmacherskich, firm z tym wątkiem związanych itp.
Jeśli możecie to prosze o podawanie ciekawych tekstów do stron na których można znaleźć takie rzeczy jak:
- Historia bukmachestwa (firm internetowych i naziemntych), - Jakie zarobki na nas mają firmy przyjmujące zakłady, - Jak mozna samemu takową placówke założyć, - Na czym polega praca analityka sportowego i jego sposoby pracy, - Procent wygranych i przegranych kuponów w skali ogólnej, - Systemy którymi można się posługiwać przy ogrywaniu buków.
Zapraszam do dyskusji i zabrania głosu. Licze na Waszą pomoc.
|
Do góry
|
|
|
|
#354218 - 30/05/2005 10:52
Re: Prace i książki na temat bukmacherki i firm
|
member
|
Przeglądając forum zauważyłem wpisy osób które wspominały cos o tym, że piszą lub juz skończyli tworzyć pracę na temat tego hazardu. Dlatego też chcę stworzyć mini biblioteczkę linków do tychże stron a także pomóc sobie i innym którzy w przyszłości zamierzają wziąć się za tego typu twórczość licencjacką, magisterską czy zaliczeniową z ekonomii.
Cały czas zapraszam do komentarzy i do podawania witryn a także pozycji książkowych.
Liczę na pomoc osoby obeznane w temacie które już się napotkały z tym problemem.
|
Do góry
|
|
|
|
#354220 - 30/05/2005 11:48
|
old hand
Meldunek: 17/04/2002
|
Rok temu sie tym zajmowalem i musze przyznac ze jesli chcesz cos znalezc sensownego to musisz naprawde dobrze poszukac.
Po pierwsze, w jezyku polskim to bedziesz mial ale chyba tylko jak sam sobie napiszesz.
Po drugie, jesli chcesz znalezc jakies ksiazki na ten temat to radze zapomniec. W ogole te wszystkie ksiazki co mozna dostac o hazardzie np na Amazonie to jest jeden wielki szajs. Chyba tylko dla takich co to w ogole nie maja pojecia o hazardzie/bukmacherce, ale i tak moga im tylko siano w glowie zrobic.
Po trzecie to zostaja publikacje udostepniane w internecie, przewaznie w formacie PDF, oczywiscie w jezyky angielskim. Na cos sensownego jest bardzo ciezko trafic, ale i takie rzeczy sa.
Zaznaczam, ze to co napisalem to jest moja wiedza z roku poprzedniego, ale jakos nie wydaje mi sie zeby sie mocno w tej materii pozmienialo.
|
Do góry
|
|
|
|
#354221 - 30/05/2005 12:20
|
member
|
Wszyscy Ci którzy mają cokolwiek na ten temat o moga sie ze mna podzielić zapraszam na priv, praca czy tekst będzie wykorzystany tylko dla mojej wiedzy i w żaden sposób nie chce nia manipulować.
|
Do góry
|
|
|
|
#354222 - 30/05/2005 14:28
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
- Historia bukmachestwa (firm internetowych i naziemntych)
Książka 'Gambling on Goals' jest tu bezcenna.
|
Do góry
|
|
|
|
#354223 - 30/05/2005 19:37
|
addict
Meldunek: 04/05/2003
|
Quote:
Po trzecie to zostaja publikacje udostepniane w internecie, przewaznie w formacie PDF, oczywiscie w jezyky angielskim. Na cos sensownego jest bardzo ciezko trafic, ale i takie rzeczy sa.
Jeśli mógłbyś zarzucić jakieś tytuły i linki (oczywiście z tych sensownych) lub przesłać na maila będę baaaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzięczny 
|
Do góry
|
|
|
|
#354225 - 30/05/2005 20:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
sam 84 wlasnie w ta sobote byl nawet sensowny art. o bukmacherce w Lodzi w Dzieniku Lodzkim. Tu masz linka, ale dostep jest "logowany" http://www.naszemiasto.pl/archiwum/szukaj/?czysc=1&tresc_z=Bo+wynik&g=1013data: Sobota, 28 maja 2005r., źródło: Dziennik Łódzki, Są kibice, którzy nie szukają przeżyć na trybunach stadionów, ale obstawiają sportowe wyniki Kilka dni temu piłkarscy sędziowie zostali aresztowani pod zarzutem ustawiania wyników meczów. Czy ubędzie graczy w bukmacherskich kolekturach? – W tym meczu postawiłem dwójkę, bo przebicie jest czterokrotne – mówi Bartek. Raz w tygodniu staje się hazardzistą, zwykle przy okazji kolejek ligowych......... pozdrawiam Timeek
|
Do góry
|
|
|
|
#354226 - 31/05/2005 19:06
|
addict
Meldunek: 04/05/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#354227 - 01/06/2005 21:17
|
journeyman
Meldunek: 29/10/2004
|
Temat - morze. Postaraj się sprecyzować czego szukasz to postaram się podać linki, albo przynajmniej napiszę gdzie szukać.
|
Do góry
|
|
|
|
#354228 - 01/06/2005 22:55
|
member
|
Najbardziej chodzi mi o to ze:
- musze zrobic analize rynku bukmacherskiego, - okreslenie glownych konkurentow wybranej firmy i stosowanych przez nich strategii oraz instrumentow konkurowania, - okreslenia tzw. grupy docelowej, tj, glownych klientow (ich profilu) naszej/wybranej firmy, - porownania cen na jakims SCISLE zdefiniowanym rynku, - zinterpretowania kluczowych elementow wybranego przekazu marketingowego/reklamowego.
To o czym dokladnie musze nawiazac w swojej pracy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|