|  
| 
| 
| 
| #3495690 - 05/11/2009 16:46    Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Ojciec RYZYKo] |  
|   journeyman

Meldunek:  27/10/2009
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3495709 - 05/11/2009 17:33  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Moonchild] |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  30/06/2006
 | 
http://www.eu-ba.org/en/press/493BTW juz sie na Danie nie powołują      A termin pzrełożyli o tydzien pewnie tylko dlatego,ze do 9 listopada Dania ma przedstawić nowy projekt KE gdzie mają uwzględnić zalecenia czyli otworzyć internet dla buków z UE....................a Tusk ma obrady 10 lis.    Znane są powszechnie zalecenia jakie KE wydała Danii w sprawie przygotowanej przez nich ustawy? Jakie poprawki powinni nanieść? Ogólnie czy te zalecenia ktoś widział (oprócz duńskiej strony rządowej) czy tylko przypuszczamy jakie one są? Mógłby ktoś mniej więcej przetłumaczyć ten tekst? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3495751 - 05/11/2009 18:18  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: SJS] |  
|   member

Meldunek:  26/05/2006
 | 
Komisja Europejska wystawiła negatywną opinię projektowi rządu Danii 6 października. Projekt był notyfikowany (wysłany do KE) 7 lipca. Do 9 listopada Dania nie może wprowadzić prawa w życie, a zanim to zrobi musi odpowiedzieć KE. Jeżeli Dania wprowadzi w życie ustawę bez uwzględnienia poprawek KE, to KE wszczyna sprawę przeciwko Danii. Główne zarzuty: - system licencyjny nie bierze pod uwagę działających zabezpieczeń oferowanych juz w innych krajach Unii Europejskiej - monopol na zakłady konne   - blokowanie IP, transakcji finansowych i reklamy    - zakaz dla rezydentów nie-Duńczyków brania udziału w licencjonowanych w Danii grach mam nadzieję, że takie tłumaczenie wystarczy |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3495812 - 05/11/2009 19:31  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Ark_] |  
|   journeyman

Meldunek:  31/01/2007
 | 
Witam. Mam jedno pytanie i proszę o merytoryczna odpowiedź. Czy w Niemczech jest dozwolony e-hazard? Pozdrawiam Czy Niemcy należą do Unii Europejskiej? Dosłownie śmieszą mnie wypociny pseudoekspertów o tym, że rząd nie może nałozyć szlabanu na e-hazard. Może i to właśnie wkrótce zrobi. Przestańcie żyć nadzieją.... |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3495830 - 05/11/2009 19:44  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
|   member

Meldunek:  26/05/2006
 | 
wprowadzić takie prawo - może. papier przyjmie wszystko. i ja też uważam, że nasz rząd idzie w zaparte i wprowadzi zakaz. 
 ale mógłby się nauczyć na błędach Niemców, którzy wprowadzili to prawo i teraz mają sprawę przed Komisją Europejską, poszczególne landy chcą zniesienia tego ograniczenia bo i tak nie działa, no i w Niemczech musieli zdaje sie w związku z ograniczeniem hazardu zakazać reklam państwowego Lotto, więc nie mają właściwych dochodów do budżetu.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3495890 - 05/11/2009 20:43  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: walterek] |  
|   newbie

Meldunek:  30/12/2008
 | 
Ogólnie, to może u Germanów jest zakaz gry, ale ich fora dyskusyjne jakoś nie umarły, wypełnione reflinkami itp, mają się równie dobrze co te polskie.Tu nie chodzi o wprowadzenie przepisu ale egzekwowanie ich.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3495940 - 05/11/2009 21:33  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: DanielK] |  
|   enthusiast

Meldunek:  08/07/2009
 | 
04 listopada 2009POselski POker czyli: Kareta Bęcwałów

„Liberalna” PO walcząc z hazardem (komuniści, jak pamiętamy, zawsze musieli z czymś walczyć – euro-socjaliści robią dokładnie to samo!) przy okazji zawadziła o pokerzystów...

Otóż pokerzyści podnoszą raban, że poker nie jest grą hazardową. I mają rację. W pokerze jest mniej-więcej tyle samo hazardu, co w brydżu. To znaczy: jest sporo – ale w dystansie zawsze i tak wygrywa lepszy.

W pokerze liczy się pamięć, liczenie szans, psychologia, odwaga, zdolność ponoszenia ryzyka – cechy, które są młodemu człowiekowi (jeśli ma coś w życiu zdziałać, a nie tylko w być buchalterem zarękawkach - z całym szacunkiem dla buchalterów) bardzo potrzebne. Również: zdolność do zimnego traktowania hazardu. Lepiej, by z tysiąca młodych ludzi pięciu zmarnowało życie zostając nałogowymi hazardzistami, niż gdyby żaden z nich nie nauczył się liczyć szans... i opanowywać żyłkę hazardu.

Sam hazard – byle z rozsądkiem – nie jest więc zły. Ale grami hazardowymi są np., ruletka i dziecinna „wojna” - natomiast w brydżu, szachach (tak, w szachach też jest pewien element hazardu!) czy pokerze decydują w bardzo dużym stopniu umiejętności. W szachach w 95%, w brydżu sportowym: w 75%, w brydżu robrowym i pokerze – w ponad 40%. Podczas jednego wieczoru – bo w długim dystansie czynnik szczęścia schodzi we wszystkich tych grach niemal do zera.

A w ruletce, Toto-lotku i „wojnie” jest to zawsze 100%. Bo to są gry naprawdę hazardowe. Ale i tak pożyteczne: dziecko przy „wojnie” uczy się jednak prawdopodobieństwa, uczy się rozpoznawać karty – co przydaje się do innych gier. Jeśli wszakże dorosły człowiek wierzy, że ogra ruletkę lub totka, to – no, cóż... Zwracam jednak uwagę, że ruletka oddaje graczom niemal wszystkie postawione pieniądze (36/37) – a Toto-Lotek tylko połowę...

Znałem małżeństwo, które grało w ruletkę przeciwko sobie: jak on stawiał 10 zł na czarne – to ona 10 zł na czerwone. Potem podliczali, które wygrało. Raz na 37 razy padało zero, ruletka zabierała im po 10 zł – ale uważali, że 20 czy 40 zł to niska oplata za wspaniałą zabawę.

Wracając do pokera: to naprawdę znakomita gra. Mam na myśli normalny polski poker, z pięcioma zakrytymi kartami w rękach. W kasynach podobno grywa się teraz głównie w „Texas hold 'em” co jest, moim zdaniem znacznie nudniejsze – ale też mniej hazardowe od brydża robrowego.

Jeśli tak – to tym bardziej nie rozumiem, jak ta Kareta Bęcwałów – PO-PSL-PiS-SLD - coś takiego może zakazywać...
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496004 - 05/11/2009 22:30  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: tygrytron41] |  
|   journeyman

Meldunek:  07/03/2007
 | 
Wstyd się przyznać ale głosowałem właśnie na nich...coż, zawiodłem się nie pierwszy raz. Nie rozumiem tego hałasu, dali ciała spotykając się po cmentarzach, teraz chcą jak to mówił jeden "polityk" z Białegostoku by nie było już nic... Strasznie mnie wkurza, że rząd który miałem za w miarę libralny chce decydować co mam zrobić z paroma zł, które w miesiącu przeznaczam na rozrywkę!! 
 Edited by Conrad (06/11/2009 12:58)
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496116 - 05/11/2009 23:28  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Reggaenator] |  
|   journeyman

Meldunek:  27/10/2009
 | 
w niemieckiej telewizji normalnie reklamuje się Bwin  co innego delegalizacja hazardu, a co innego reklamowanie marki w eterze |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496233 - 06/11/2009 00:45  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
|   member

Meldunek:  21/01/2006
 | 
Witam. Mam jedno pytanie i proszę o merytoryczna odpowiedź.Czy w Niemczech jest dozwolony e-hazard?
 Pozdrawiam
w Niemczech wprowadzono zakaz e-hazardu do 2011.W celu ochrony monopolu panstwowego.Jednak chyba tylko w paru landach nie mozan grac.Jest niby zakaz,ale w rzeczywistosci to troche inaczej wyglada |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496249 - 06/11/2009 00:48  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: mercedes] |  
|   member

Meldunek:  21/01/2006
 | 
 Duński projekt ustawy został zgłoszony do Komisji Europejskiej i innych państw członkowskich na 7 lipca 2009. Projekt został przedstawiony publicznie dostępne na zgłoszenia, ale rząd duński później powoływać procedury poufności. 
 Według EGBA, szereg kluczowych postanowień jest wysoce wątpliwe, zgodnie z prawem WE, w tym:
 Wprowadzenie ISP i blokowanie transakcji finansowych oraz zakaz wprowadzania do obrotu;
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496339 - 06/11/2009 01:39  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: mercedes] |  
|   old hand

Meldunek:  09/05/2003
 | 
http://technologie.gazeta.pl/technologie/1,81010,7223675,Hazard_w_internecie__czy_da_sie_go_zablokowac_.html |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496427 - 06/11/2009 02:09  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: marcpot] |  
|   "I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek:  14/11/2000
 | 
niczego nie zakaza. wyluzujcie Dokładnie. To jest temat dla PiSfrustratów - czyli szczyt hipokryzji bo Jaruś chciał kompletnego zakazu e-hazardu, ale dostał kopa w dupę od Polaków zanim doszło do tego, a niestety pozostała część listy obecności to panikarze. Pisaliśmy już wcześniej, że chodzi o uderzenie w automaty a internet jest tylko przykrywką do tego, bo jak sami politycy stwierdzili... nie mogliby się skupić tylko na automatach. I wszystko jasne. Bez paniki. Nas nikt nie ruszy.   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496522 - 06/11/2009 02:36  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Conrad] |  
|   old hand

Meldunek:  11/07/2003
 | 
Nie zakażą, bo Lechu kolejną ustawę zawetuje. A tak w ogóle to dlaczego my mamy się denerwować? Niech się martwią Ci, którzy mają z tego większe pieniądze. Rząd chce zablokować Expekt to niech Zbyszek B się martwi. Chcą zblokować   Unibet  - to Wiśniewski nie będzie robił turniejów online. Ja sobie poradzę i w STS'ach. Po prostu mniej będziemy grali. Jak już tak będą mordowali hazard, to powinni też grani na giełdzie zlikwidować. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3496544 - 06/11/2009 02:43  Re:  NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: MarcoviaMarki] |  
|   old hand

Meldunek:  08/03/2003
 | 
Ja sobie poradzę i w STS'ach. Jak zablokują to ja do żadnego STSu , Totomixa czy innego syfu z 25% podatkiem w życiu nie pójdę. Wolę pokombinować w necie, w najgorszym przypadku wyjadę ale żadnej złotówki u polskiego bukmachera nie postawię ... Im o to przecież chodzi, myślą ze zablokują granie w necie i ludzie rzucą się do naziemnych ... Totalna bzdura i głupota ... Poza tym jeszcze mamy trochę czasu nim się wszystko wyjaśni , zanim zaczną ewentualne zakazy działać więc można grać w internecie do woli ... |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |