Witam Panów po przerwie
Oj, ale się narobiło jak mnie nie było....Może jednak nie będę wracać? Nie.....wtedy to byłoby tchórzostwo albo i jeszcze cos gorszego w mniemaniu niektórych przyjaznych osób
Zaczynam w kolejności postów ( kurczę.....troche mi zejdzie....

)
Szakal &
Markii &
Jaro13 oraz nieco dalej
MaciekCokolwiek Wam odpowiem i tak spotkam się z zarzutami, że nieprawda iż wina nie leży po naszej stronie.... Mam nadzieję że teraz jest już lepiej.
YOGIStrasznie to dziwne, a powiedziałbym wręcz podejrzane. Nie wiem pod jakim nickiem/numerem gracza występujesz w Expekt, ale podeślij proszę Twoja historię gry, tam będą wyszczególnione wszystkie wydatki. Jeżeli faktycznie "wiatr zawiał" oczywiście zwrócimy Ci koszty SMS-ów. Co do dostępności strony, ja juz lepiej nic nie będę mówił...
Prochu Strasznie to dziwne, ale nie przeczę iż mógł wystąpic błąd w systemie, wtedy jednak otrzymalibyśmy sygnały o tym, tak się jednak nie stało-również sprawdziliśmy system i wszystko jest ok, więc najpewniej sie po prostu pomyliłeś.
Ssebol No właśnie.
JohnySprawdzamy kłopoty naszych klientów ze złożeniem depozytu karta kredytową. W najbliższym czasie powinno nie być problemu.
Sawi, Ssebol, Maciek, jw.
CarnbyDziwne to bardzo i czytając Twoje późniejsze posty, robi mi się dosyć nieprzyjemnie... Czy mógłbyś zrobić screeny z każdego zawieranego przez Ciebie zakładu i w przypadku stwierdzenia ewidentnej pomyłki/przekłamania/błedu przesłać ją lub udostępnić nam, jak i Forumowiczom? Jeżeli okaże się iż jest to wina naszego systemu, na pewno nie pozostanie to bez oddźwieku.
MarkiiSzkoda...Powodzenia w
Unibet!
DineroJedynym wytłumaczeniem Twojej sytuacji z niemożnościa dokonania depozytu na konto złotówkowe, a póżniejszy sukces przy koncie dolarowym, jest brak połaczenia z serwerem Twojego banku, ale i dla mnie jest to co najmniej ...dziwne. Co do zablokowanej kwoty, zwróć się do mBanku i opisz im cała sytuację gdyż to oni zablokowali Ci te kwote na Twoim rachunku (chyba że juz obowiązuja inne przepisy, a ja nie jestem kompetentny aby się w tej sprawie wypowiadać)
Jaro13Szkoda jeżeli zrezygnujesz. Byłoby wspaniale gdyby nasi rodzimi bukmacherzy weszli na rynek zakładow w Internecie, to podniosłoby poprzeczkę dla wszystkich

Pożyjemy, zobaczymy....Tylko co oni zrobią z tymi wszystkimi punktami i zatrudnionym personelem???
Ponownie MaciekNie wiem dlaczego tak sie stało, być może znowu nie doszły maile? W każdym badź razie Twoje konto jest już od kilku dni aktywne, prawda?
Ufo & CarnbyZnowu jakoś niemiło mi się czyta Wasze posty. Proszę dokumentujcie Swoje kupony. To zaczynają być poważne oskarżenia, które dobrze by było poprzeć dowodami (Zabrzmiało jak w sądzie :rolleyes: ) Bez urazy i bez osobistych odniesień do Was Panowie. Jeżeli nastąpi jakiś błąd, zawsze taki zakład jest anulowany aby nie rodzić niepotrzebnych nieporozumień i zgrzytów w relacji firma-klient, wtedy też zwracana jest stawka i kurs zostaje ustalony do 1.00 Wszelkie inne roszczenia rozpatrywane są indywidualnie i na pewno znajdą swoje zakończenie.
VroonMnie juz też ręce opadają kiedy takie wieści słyszę....OBOWIĄZKIEM BANKU JEST DOKONANIE KONTROLI DEWIZOWEJ, JEŻELI JAKAŚ PANI/PAN TEGO NIE WIEDZĄ, NIECH SKONTAKTUJA SIĘ ZE SWOJĄ CENTRALĄ, ALBO UZUPEŁNIĄ SWOJĄ WIEDZĘ W TYM TEMACIE. A podobno w banku pracuja same kompetentne i wykwalifikowane osoby.... :zobacz:
Ziutek123Podaj Twój ID gracza w mailu, albo Twój nick. Sprawdzę cóż się takiego stało z SMS-ami.
No dobra.....chyba jakoś mi się udało odpowiedzieć, czekam teraz na kolejne ataki mając nadzieję iz będę mieć więcej czasu aby odpowiedzieć
Pozdrawiam z
bogge