Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >
Opcje tematu
#345459 - 30/05/2005 15:24 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
DJ SACHI Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/02/2004
dzięki już znalazłem

Do góry
#345460 - 30/05/2005 15:35 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
Salvador Dali Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/11/2004
Conrad, moj rywal podawal typy z golfa na ktorym sie wogle nieznam i prosil mnie o zrobienie podsumowania. Na stronie sportingbetu nie potrafie znalezc wynikow iwec nie wiem czy przeszedlem dalej i moge podawac typy czy nie. A Padre jeszcze sie nie odzywa. Prosze Cie o rozwiazanie tego problemu.

Do góry
#345461 - 30/05/2005 16:22 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
Quote:

Witaj Conrad:)

Dwie uwagi na temat konkursu.

proponuje od następnej edycji w pierwszych rundach konkursu , wprowdzić formułe konkursu znaną ze skoków narciarskich w turnieju 4 skoczni lucky looser - 5 (lub kilka) osób o najlepszym bilansie mimo porażki w play offie przechodzi dalej,co na pewno bedzie sprawiedliwym rozwiązaniem , a także podniesie atrakcyjność zmagań.

Eldorado za bardzo zaczynamy kombinować. Takie kombinowanie zabija piękno sportu. To jest tak troche jak z Pucharem Europy i Ligą Mistrzów. Proste zasady Pucharu Europy były OK, Liga Mistrzów z pokombinowanymi zasadami okazała się nudnym shitem która zabiła wiele z tamtej dramaturgii.
Dlatego wnioskuje
- ll ewentualnie na puste miejsca
- w żadnym wypadku przydzielanie miejsc ll w 2 drugiej rundzie że tak powiem z klucza. Nie ma par w których nikt nie oddał typu, automatycznie ll-kersi odpadają. Inne rozwiązanie spowodawałoby ze trzeba by zmniejszczyć ilość osób zakwalifikowanych do rundy pierwszej (kazde miejsce dla ll w drugiej rundzie to wyeliminowanie 2 graczy z listy startowej).

Mimo wszystko faktem jest, że reguła przegrywający odpada jest jedną z atrakcji tego turnieju ( ach ta adrenalinka przy decydujących typach ).Te kombinacje z LL mogą konkursowi zaszkodzić. Proste zasady gry są najlepsze.

pozdrawiam

Do góry
#345462 - 30/05/2005 16:52 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
gryzonko , zasady mają często to do siebie ,że się zmieniają,bo życie je weryfikuje , dlatego min w skokach jest tak ,że jak sie spotyka w parze Ahonen z Małyszem , to obaj mają szansę przejść do drugiej rundy. POZA TYM CELEM TEGO KONKURSU NIE JEST ŁYK ADRENALINY ,ale wyłowienie tego NAJLEPSZEGO Z NAS .DJ SOSNA uzykał świetny wynik w pierwszej rundzie i odpadł , wielu z gorszymi wynikami od niego przeszło dalej, a to na pewno nie jest w porządku i cierpią na tym inni użytkownicy tego forum , korzystający z typów podanych w play offach , skoro tak szybko odpadają dobrzy typerzy .
Oczywiście w bukmacherce tak jak w życiu przydaje się sam fakt posiadania szczęścia i nie pozwólmy też tego zabić w tym konkursie , ale zminimalizujmy zupełną przypadkowość i dajmy szanse dobrym typerom, dlatego też postuluje wprowadzenie zasady LL w pierwszych rundach , a powiedzmy od ćwierćfinałów, a moze od 1/8 lub nawet 1/16 czyste juz play off.

POZDRAWIAM
ELDORADO

Do góry
#345463 - 30/05/2005 17:06 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Sosnie bym dał LL, nie dość, że uzyskał niezły wynik to co najważniejsze renomowany gracz Najlepiej do 4 ćwiartki

PS. Te correct score, nie podobają mnie się w tym turnieju, przecież tak naprawde Ci co to obstawiają, nie dają tych correct score za $.

Do góry
#345464 - 30/05/2005 17:35 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
carvenko Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2004
Dla mnie correct score to normalny zaklad jak kazdy inny

I jeszcze 2 sprawy:
1) Sprawa nie podawania typow powinna miec jakies konsekwencje na przyszlosc. To nie sa pierwsze przypadki tego rodzaju zachowania.
2) Natomiast co do LL: mam podobne zdanie jak gryzonko, arktos - to sa playoffy: ktos kto odpadl ma mimo wszystko grac dalej? OK, wynik DJ 5/5 jest doskonaly, ale za slaby na przeciwnika.

I nie laczmy sprawy nr 1 ze sprawą nr 2.

Do góry
#345465 - 30/05/2005 17:42 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Hehe chłopaki to w tej sytuacji, trzeba będzie zmienić nazwę konkursu. Play-offy mają to do siebie że przegrywający odpada chociażby grał najlepiej na świecie, i przy okazji uzyskał rekord świata .

Eldorado z kto powiedział ze zwycięzcą ma zostać najlepszy z nas?. Formuła jest taka że nie wystarczy być świetnym typerem, ale trzeba być też doskonałym strategiem ( pozdrawiam PJ ), oraz mieć kupę szczęścia. Odnosnie korzystania z typów konkursowiczów przez użytkowników forum, przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby np Sosna zaczął je regularnie podawać na forum .Nic zresztą nie gwarantuje tego ze w 2 rundzie gracz który uzyskał świetny wynik w pierwszej rundzie i przegrał, nie będzie miał np 500 punktów na minusie.
Jestem coraz bardziej przeciwny temu pomysłowi z LL, zaczynamy powoli negować zawodników którzy awansowali z ujemnym wynikiem .

Experto, corrrect score są mniamnuśne , ale masz racje jakoś tak wyszło ze faktycznie nie grałem tego typu w reAlu. W każdym razie trzeba wporwadzić zapis w regulaminie ze każdy gracz musi coś postawić na swoje typy konkursowe (oczywisie najlepiej w sportingbecie)
pozdrawiam i nie wpadajmy w paranoje

Do góry
#345466 - 30/05/2005 17:42 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Mnie się wydawało, że ten konkurs ma odzwierciedlać rzeczywistą gre w realu, a nie jakiś fikcyjne typy, sam gram to co podaje, a correct score, ciekawe kto to gra

Tych co nie podali typów, jak najbardziej trzeba wykluczyć.

Do góry
#345467 - 30/05/2005 17:49 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Hehe.Ciekawe ile osób gra te typy, które podaje w realu.Myślę, że mniej niż 50%.

A z tym renomowanym graczem to przesada.Czy to znaczy, że jak ma jakąś pozycję na forum, to przysługują mu
przywileje???Nie sądzę.
Z tymi ll, to chyba wszystko rozbija się o Sosne.

Do góry
#345468 - 30/05/2005 17:52 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
Aron Offline
addict

Meldunek: 16/06/2004
Za dużo kombinujecie panowie, takie moje skromne zdanie

Do góry
#345469 - 30/05/2005 17:55 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
Krzysiekow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/12/2004
Co do typów którzy zapisuja sie do konkursu a potem go olewają mamy wszyscy chyba takie samo zdanie - von

Natomiast jesli chodzi o correct score to jest to troszke w jakims sensie krzywdzace bowiem nie oszukujmy sie granietakich typów to w przeważajacej wiekszości gra na "a nóż sie uda" i jesli przeciwnik trafia dajmy na to 4 czy 5 typków a ktoś trafi tylko ten ostatni score w wypasionym kursem to troszke nie tak sie to ma do w miare sprawiedliwej rywalizacji

Do góry
#345470 - 30/05/2005 18:24 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Pełna zgoda z Experto co do corect score,

Sosna nie jest jedynym przykładem tego ,że LL powinno się wprowadzić, do konkursu.

Gryzonko chodziło mi o najlepszego w konkursie play off,a nie najlepszego typera, odpadł już Arcy i Rafałek i nikt przecież nie powie po ich odpadnieciu ,że są słabsi jako typerzy , od tych ,którzy przeszli dalej.
Co do wykorzystywania typów podanych tutaj, niektórzy płatni typerzy typowali przecież tu za darmo , więc ich typy były szczególnie cenne

Pozdrawiam
ELDORADO

Do góry
#345471 - 30/05/2005 18:40 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Moim zdaniem, im prostsze zasady tym lepszy konkurs. Wszelkie próby ograniczania typów (jeżeli wyłączymy correct score to może ht/ft też, a może pierwszego strzelca, przecież to też loteria, a może wszystko z kursami powyżej powiedzmy 5.00, no bo przecież kto normalny tak typuje, jak to i tak nie powinno wejść, a jak wejdzie to czysty fart ), wprowadzania grup zamiast drabinki, "lucky losers", itd., zupełnie niepotrzebnie popsują ten bardzo fajny turniej.

A podawane tu typy nigdy nie będą, czy też nie powinny być odzwierciedleniem gry w realu, bo przecież cele są zupełnie inne. Obstawiając u buka, chodzi o to żeby wygrywać w długim okresie czasu, tutaj aby osiągnąć wynik lepszy od przeciwnika (nawet niekoniecznie dodatni) i to do tego w 5 typach.

Do góry
#345472 - 30/05/2005 18:43 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Pełna zgoda z Experto co do corect score,

Nie sądze, correct score jest takim samym zakłedem jak każdy inny, tyle że prawdopodobieństwo jego trafiena jest zdecydowanie mniejsze. A że takie rozstrzygniecia są niesprawiedliwe? Sorki ale to tak jakbyśmy stwierdzili że niespodzianki w sporcie są niesprawiedliwe, i profilaktycznie zabrali teraz złoto z Sapporo Fortunie.
Quote:

odpadł już Arcy i Rafałek i nikt przecież nie powie po ich odpadnieciu ,że są słabsi jako typerzy , od tych ,którzy przeszli dalej.

Odpadli, znaczy w tym tygodniu byli słabsi

Quote:

Co do wykorzystywania typów podanych tutaj, niektórzy płatni typerzy typowali przecież tu za darmo , więc ich typy były szczególnie cenne

Łachy nie robili . Zresztą kto powiedział że płatne znaczy lepsze?

Do góry
#345473 - 30/05/2005 18:43 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
v3n0m Offline
old hand

Meldunek: 08/12/2002
Ja podtrzymuje to co wczesniej napisalem. LL moznaby stosowac jednynie po 1szej rundzie gdyby jakas para w tym etapie nie podala zadnego typu. Jesli ktos ma po 4rech typach powiedzym +300 to ten z minus -400 musialby trafic kurs >8. To moim zdaniem nie jest takie proste. Nie zawsze ten kto wygrywa pocztek pojedynku musi go wygrac, to tak jakby przerywac mecz w tenisa w np Roland Garros przy stanie 2:0 tylko dlatego ze ktos wygral 2 pierwsze powiedzmy 6:2 i 6:1.

pozdro

Do góry
#345474 - 30/05/2005 18:48 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

uQ$ napisałeś dokładnie to o co mi chodzi.

Do góry
#345475 - 30/05/2005 18:57 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
kenner Offline
addict

Meldunek: 29/02/2004
Niektorzy chca zeby ten konkurs odzwierciedlal rzeczywistosc, a inny traktuja to jako zabawe i strzelanie dokladych wynikow i innych kosmicznych kursow, a wiec sa dwie ekipy, jedna ktora podaje typy na chybil trafil i ci ktorzy podaja typy ktore graja w rzeczywistosci.

Platni typerzy tutaj typowali, ale nie zagralem ani jednego, a szkoda bo trafiali niezle.

LL powinien byc w pierwszej rundzie, bo niektorzy nie maja z kim walczyc.

Ci ktorzy zglosili sie do konkursu a pozniej to olali powinni zostac zdyskwalifikowani na kilka edycji, przez to np. ja ucierpialem.

Poza tym konkurs jest ok

Do góry
#345476 - 30/05/2005 19:06 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
Ronni Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2003
Moim zdaniem jak i wszystkich ten kto nie typowal wypad robi na 2 nastepne konkursy zdarza sie wypadek losowy wyjazd wylaczenie neta na tydzien wiec wieksza kara nie bedzie dobra

co do LL to jak sama nazwa wskazuje to Playoff wygrales awansujesz dalej przegrales byles slabszy odpadasz rozumie ze sa sytuacje ze obaj gracze nie dali typow no ale coz szczescie ma zawodnik ktory w nastepnej rundzie trafia na nich ! czy jezeli DJ Sosna by nie trafil 5/5 tylko zalozmy 1/5 i by odpadl czy by wogole byla taka dyskusja nie wydaje mi sie ?

co do correct score to wiadomo ze 3/4 nie gra tych typow w realu wiec mowi sie trudno to konkurs zabawa ... poza tym majac sytuacje ze mam -400 a ktos +100 i jest niedziela wieczor ja zagralem wczesniej 2 pewniaczki po 1.5 to co mam tez to dac do konkursu bo to gralem ? wiadomo ze walne jakis kurs powyzej 5.00 bo tylko on mnie ratuje ... i przypuszczam kazdy w takiej sytuacji by sie ratowal tym fartem jak trafi jest fajnie cala radosc ze wszedl i na tym polega ta zabawa ze nie ma tak ze podam 5 typow w poniedzialek i juz wiem ze wygralem tylko czasami sie siedzi do poznia w niedziele i kombinuje a jak nie to wstaje rano i patrzy czy sie udalo

zabawa jest przednia wiec nie wprowadzajmy jakis smiesznych zasad bo niedlugo zrobi sie nam schematyczny konkurs i nie bedzie tak ze wygra czarny kon

tyle odemnie Pozdrawiam Ronni

Do góry
#345477 - 30/05/2005 19:25 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
Gato Offline
addict

Meldunek: 04/05/2003
Ja też uważam że najprostsze zasady są najlepsze. Im więcej kombinowania, tym bardziej wyjdzie to na niekorzyść konkursu. Poza tym wielu chciałoby żeby to była sprawiedliwa gra. Przecież to nie realne. Życie nie jest sprawiedliwe. Jeden rodzi się bogaczem, a drugi nędzarzem. Sport nie jest sprawiedliwy (vide Liverpool ) i na tym polega jego piękno, bo jakby zawsze wygrywał "leszy" to ani by nie było buków, ani my nie mielibyśmy zabawy. A więc apeluję nie zmieniajmy tego co dobre, bo jak zaczniemy kombinować i wprowadzać jakieś LL, drabinki czy inne cuda niewidy, to popularność tego konkuru się zmniejszy.

Do góry
#345478 - 30/05/2005 19:55 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
Myślałem o tym aby zaproponować zmianę regulaminu, i rozgrywaćgo tak jak w turnieju czterech skoczni (widzęże ktoś teżwpadł na taki pomysł)... czyli pozostawić możliwość wejścia przegranym z najlepszymi wynikami, ale w sumie teraz nasunęła mi się do głowy myśl... PO CO?? Play Off to Play Off, czasami zdarza się tak że w turnieju tenisowym w 2 czy 3 rundzie zawodnicy na korcie rozgrywają najpiękniejszy mecz turnieju, mówimy wtedy "to był przedwczesny finał" i co z tego?? Jeden z graczy musiał odpaść i nikt mu miejsca nie odda mimo że na innych kortach ludzie zasypiają na meczach z nudów... To samo jest w Play Off koszykówki... W 1/4 spotkają się drużyny które mierzą w mistrza, rozgrywają piękną serię spotkań, emocji nie brakuje, a i tak jedna musi odpaść... Taki jest stan rzeczy...
Ten turniej ma swoją specyfikę, ten pojedynek dał do zrozumienia że nigdy nie można byćpewnym wygranej i trzeba grać do końca, potrafić kalkulować, czasami wyczekać przeciwnika... Myślę że nie obrazi się DJ Sosna jeśli stwierdzę bo takie jest moje zdanie, że to nie Twój przeciwnik wygrał, lecz Ty kolego przegrałeś swój pojedynek - przy tak komfortowej sytuacji można było rozegrać tę walkęinaczej, ale nie będęzdradzał jak wszak nie będę podpowiadał jak grać swoim przyszłym przeciwnikom
5/5 przy dobrych kursach to powód do zadowolenia, ale w tym właśnie cały urok tego turnieju, i niech tak zostanie...

Do góry
Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >