#345419 - 29/05/2005 13:17
Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Dzieki Conrad,co do 2 lub wiecej typów na ten sam mecz,to wszystko jasne.
Jeszcze tylko jedno pytanie,jestem debiutantem:-),a tego nie ma w regulaminie.
Czy możemy podac typ "z upowaznienia",to znaczy czy może to zrobić w naszym imieniu inna osoba?
Właśnie moj przeciwnik ma kłopoty z kompem i typ wysłął Ktoś inny. Ja równiez licze się z taką ewentualnością ,ponieważ jutro do południa nie bedę mial dostepu do sieci.
Co na to Organizator Konkursu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#345421 - 29/05/2005 13:28
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Ps. Jedynym rozwiazeniem jest chyba podanie loginu i hasla, tejze "upowaznionej" osobie - kwestia zaufania 
|
Do góry
|
|
|
|
#345422 - 29/05/2005 14:07
|
Carpal Tunnel
|
Dzieki Rovaldinho,aż 14 punktu nie doczytałem,mea culpa:-)
Ja w takim razie musza podać swoje typy dziś,bo jutro nie będe mial kompa.
A co z typem mojego przeciwnika podanym przez inna osobę,nie będzie brany pod uwagę?
Co do naszej nieobecności,a konieczności podawania typów,to przyszedł mi do głowy taki,może nie najlepszy,ale zawsze pomysł:-)
Wielu z nas często wyjeżdża(w czasie trwania konkursu zacznie sie sezon urlopowy),nierzadko mamy problemy z dostepem do sieci(nie z własnej winy),sa różne inne sytuacje.
Conrad,czy nie myślałeś o powołaniu w takich wypadkach kogoś w rodzaju Męża Zaufania,któremu(w wypadku zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności)uczestnicy mogliby podawać swoje typy przez....komórkę:-)
Wiem,wiem,zaraz będzie "a kto się zgodzi siedziec z telefonem cały tydzień?","a jak poznać,że to własciwa osoba podaje typ",itp.
Pewnie jedna osoba "dyżurująca" przez tydzień lub 2-3 dni,potem nastepna,się znajdzie,a sprawdzenie wiarygodności?
Hmmm..sms do tej osoby,wysłany wcześniej,a w zawartości wiadomości swój nick uzytkownika na forum i hasło(inne niż na mecz.pl)utworzone tylko dla potrzeb podawania typów tą drogą.
W wiadomości tekstowej z typem powtórzony nick i hasło oraz to ,co zwykle podajemy(data,mecz,typ,kurs). Warunek:2-3 godziny przed meczem należy podac typ w "esce",tak by Arbiter mógł go wprowadzic do tematu przed meczem.
Oczywiście przy 256 czy 128 uczestnikach zrobiłby sie straszny młyn,ale czy nie warto rozważyć powyższej ewentualności od etapu,w który zostaje juz tylko 16 zawodników.
Szkoda by było,aby Ktoś,kto doszedł tak daleko miał odpadac z konkursu z powodu np.awarii prądu czy prac konserwacyjnych,jakie prowadzi operator sieci.
Także może to nie jest dobry pomysł z tymi "eskami",ale przedstawienie go chyba nikomu uszczerbku nie przyniesie:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#345423 - 29/05/2005 14:39
|
addict
Meldunek: 22/05/2005
|
Amkwish nie wiem czy wiesz ale nie typy tylko ich wyniki mają byc znane do poniedziałku do godziny 12 także jak chciałeś podać typy jutro rano to chyba na jakieś zdarzenia o 6-9 rano żeby przed południem się skończyły:) patrz pkt 1 regulaminu.
|
Do góry
|
|
|
|
#345425 - 29/05/2005 14:57
|
Carpal Tunnel
|
@axelek - u nas blady swit ,a w Stanach grają:-)(w ubiegłym sezonie mecz MLB w Miami zacząl się o 1 w nocy,a zakończył o ....11 rano,hehe)
@B4t - nie wiem,bo na tym kompletnie sie nie znam,więc jak mówisz o WAP ,to nie podyskutuję,ale wysłac cos w tym trybie pewnie dałbym radę:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#345427 - 29/05/2005 15:45
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Amkwish, przede wszystkim przepraszam, że jeszcze nie odpowiedziałem na inne kwestie poruszana na priva. Co do wysyłania typów za kogoś to jest w tym jeden cel - brak zauważenia tych typów przez przeciwnika.
Nie myslałem o tym szczerze mówiąc,ale mniejsza o to:-)
Tak więc typ mojego przeciwnika winien byc anulowany? Był nietrafiony,ale...to jest tylko zabawa,wiec nie biore tego typu pod uwagę,planujac swoją dalszą grę.
|
Do góry
|
|
|
|
#345430 - 29/05/2005 17:16
|
addict
Meldunek: 16/02/2005
|
Conrad: jezeli chodzi o sam system to nie ma problemu, kazdy kto mial do czynienia z php, wml to zrobi taka wapowska wersje... tylko ze wtedy konkurs musial by byc przeniesiony na zewnatrz tzn jakas strona czy cos... bo nie wyobrazam sobie polaczenia wap - forum, jezeli chodzi o podawanie typow.
|
Do góry
|
|
|
|
#345431 - 29/05/2005 17:20
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Tak, typ jest nieważny jeśli nie wysłał go uczestnik gry. Inaczej może być kolejny problem związany z wysyłaniem typów za kogoś i twierdzeniem, że w razie przegranego typu ktoś się pod kogoś "podszył".
Właśnie widze kolejny typ mojego przeciwnika podany prze kogoś innego i numerowany tak,jakby tamten byl ważny  Pewnie nie czytał tego tematu albo przeoczył.
Nie sądzę ,by w tym przypadku Ktos się podszywał i dobrze by byłó ,gdyby na przyszłośc była mozliwość przekazania informacji "nie mam dostepu do kompa,moje typy.....itd" inną drogą niż ta standardowa,do wlaściwego topiku na forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#345437 - 29/05/2005 18:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Quote:
30-May-2005 02:00 Eastern Conference Finals-Best Of Seven-Tied 1-1 Detroit Pistons - Miami Heat +4.5 @ 1,91
30-May-2005 02:00 Eastern Conference Finals-Best Of Seven-Tied 1-1 Detroit Pistons - Miami Heat @ 2,85
Czy to zgodne z regulaminem?
I jeszcze mam drugą sprawę: Otóż mój rywal zatypował dzisiaj, że Kimi Raikkonen wygra GP Europy Formuły 1. I teraz nie wiem czy ja mogę też oddać jakiś typ na F1 (np: Heidfeld na miejscach 1-8) czy też w ogóle nie wolno mi ruszać F1. Bo jeśli dobrze rozumiem regulamin to nie można typować tego samego zdarzenia co rywal, jeśli oba typy mają szanse być jednocześnie trafione (a w podanym przeze mnie przykładzie tak właśnie jest) no ale z drugiej strony są to zdarzenia zupełnie niezależne od siebie i bezsensowne by było jakbym już kompletnie nic nie mógł zagrać z F1 (choćby tego, który zespół pierwszy odpadnie, co kompletnie nie ma nic wspólnego z ewentualnym zwycięstwem Raikkonena)? Bardzo prosze o szybkie ustosunkowanie się do tego problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|