#345539 - 07/06/2005 18:23
Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Lato 2005
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Poddaję pod dyskusję 2 poprawki do regulaminu:
1)Tylko jeden typ na jedno zdarzenie,bez względu na to,ile opcji oferuje bukmacher
2)Zdarzenie typowane wcześniej przez jednego z zawodnikow jest niedostępne dla Jego przeciwnika,bez względu na to,jaką opcje podano
|
Do góry
|
|
|
|
#345541 - 07/06/2005 18:54
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Quote:
Poddaję pod dyskusję 2 poprawki do regulaminu:
1)Tylko jeden typ na jedno zdarzenie,bez względu na to,ile opcji oferuje bukmacher
2)Zdarzenie typowane wcześniej przez jednego z zawodnikow jest niedostępne dla Jego przeciwnika,bez względu na to,jaką opcje podano
Popieram w całej rozciągłości ... 
pzdr)
|
Do góry
|
|
|
|
#345545 - 07/06/2005 20:05
|
Carpal Tunnel
|
Może wyjaśnie szerzej odnośnie punktu nr 2.
g00niek,na przykladzie przywołanego przez Ciebie meczu NYM-SF,który był ostatnim do grania w ubiegłym tygodniu.
Gracz A typuje home win. Co zostaje graczowi B?
Tylko away win,bądź away win (-1,5).
Nie moze zagrac under/over(obecny regulamin zabrania),musi grać przeciwna opcję w stosunku do typu przeciwnika. Moim zdaniem to sztuczna sytuacja,mało tego gracz A podając typ na gospodarzy,automatycznie ustawia(sic!) typ gracza B.,bo to jest ostatni mecz jaki został do obstawienia. Bez sensu.
Lepiej,moim skromnym zdaniem,by podany na ten mecz typ blokował ruch przeciwnika,niż "ustawiał" jego zagranie.
Dodatkowym argumentem za propozycja jest to,że do repertuaru zagrań wchodzi możliwośc zablokowania przeciwnika. Ty grasz jakis mecz,ja chciałem,ale byłes pierwszy i to Twój przywilej - ja musze poszukac innego zdarzenia.
Gracze mając świadomość,że jest taki wariant nie będą wyczekiwali do samego końca i nie będzie takiej sytuacji,że na meczu NYM-SF "wiszał" awans w wielu play-off'owych parach,nie dlatego,że mecz był tak atrakcyjny do typowania,ale dlatego,że był....ostatni:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#345547 - 07/06/2005 21:50
|
Carpal Tunnel
|
Konkurs na mecz.pl jest na tyle znany i prestizowy,że nic nie stoi na przeszkodzie,aby dla poszczególnych dyscyplin uszczegółowić regulamin:-)
Ta sama sytuacja co z F1 będzie w typach golfowych(wielu zawodników).
Natomiast co do typów "outright" to chyba bez szkody dla konkursu mozna z nich zrezygnować.
Z tym,że najlepiej będzie jak odnośnie np.F1 wypowiedzą się Ci,którzy to graja,bo oni znają najlepiej zagadnienie.
|
Do góry
|
|
|
|
#345551 - 08/06/2005 10:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Zmiany w regulaminie są potrzebne i to nie podlega najmniejszej dyskusji. Ja się wypowiem na temat F1, jako że tą dyscypliną sportu jestem żywo zainteresowany, zarówno jako widz i sympatyk oraz jako typer. W 1 rundzie konkursu miałem taką sytuację, iż mój przeciwnik zatypwał zwycięstwo Raikkonena w GP Europy. NO i co teraz, czy ja już kompletnie nie mogę ruszczać F1? A no zgodnie z obecnym regulaminem mogę, bo mogę zatypować, że to np. Alonso wygra GP Europy (typy nawzajem się wykluczają), ale z kolei nie mogę już zatypować, że Heidfeld będzie na pozycji 1-8, że Webber zajmie w wyścigu wyższą pozycę od Schumachera, że jako pierwszy z wyścigu odpadnie Friesacher i wiele innych... bo przecież każde z wypisanych przeze mnie zdarzeń może zajść rónocześnie ze zwycięstwem Raikkonena (typy się nie wykluczają). Dla mnie jest to trochę niedorzeczne, gdyż w tej sytuacji jedyne co mogę zrobić chcąc obstawić F1, to skontrować typ przeciwnika, obstawiając że to nie Raikkonen, a Alonso zwycięży w wyścigu. A z kolei nie mogę obstawić już, że Friesacher odpadnie z wyścigu jako pierwszy, co z jednej strony nie ma kompletnie nic wspólnego z typem przeciwnika na zwycięstwo Raikkonena, ale z drugiej jest sprzeczne z regulaminem, gdyż oba typy się nawzajem nie wykluczają. Tak więc zmiany w regulaminie, w tym również w typach dotyczących F1, są konieczne ale wszelkie zmiany należy wprowadzić dopiero w kolejnej edycji konkursu gdyż zmienianie regulaminu w trakcie jego trwania mijałoby się z celem.
|
Do góry
|
|
|
|
#345553 - 08/06/2005 12:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
każda dyscyplina powinna mieć swój regulamin... mało tego - regulamin obecnie istniejący jest często nieprzestrzegany i nikogo to nie obchodzi (no bo jak wygram z kimś kto złamie regulamin to po co się kłócić)... na moje pytania w tym temacie nie uzyskałem odpowiedzi... na czacie live Sportingbetu utrzymują, że firma nie oferuje zakładów typu "place only", które wielokrotnie były podawane w konkursie...
|
Do góry
|
|
|
|
#345554 - 08/06/2005 13:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2005
|
Quote:
Conrad jeszcze raz zadam to samo pytanie czy tolerujesz takich userow w tym konkursie którzy kiedyś dostawali bany, nastepnie zakladali nowe nicki i graja w konkursie??
Przykładem jest AKSAMITNY SEN ktory dostał bana za zwyzywanie chyba wszystkim druzyn na swiecie i większosci uzytkowników, teraz patrze, a on gra w playoffach pod nickiem FILEMON, oczywiscie na quesi chat nadal kurwuje.
Nie wiem czy to jest fair dla staly userow, skoro ludzie ktorzy sa banowani zakladaja kolejne i moga grac w konkursie.
 Proszę o natychmiastową reakcję adniministratorów wobec działań kennera, rimmera (zmienił nicka na ByTheWay i wysyła każdemu na pp żenujące teksty pod moim adresem - co ciekawe grał w tej samej ćwiartce w playoffie co ja - odpadł w 1 rundzie i teraz się mści) oraz innych, którzy mnie bezpodstawne atakują. Mój aktualny nick to Filemon - nikogo nie obrażam, a moja jedyna zbyt agresywna odpowiedź na atak [jedno zdanie] była już wyjaśniana z T[errorem]. Proszę wskazać punkt w regulaminie playoff bądź też ogólnym regulaminie (taki w ogóle istnieje?) iż osoba nie może zaczynając od zera uczestniczyć w życiu forum, jeśli zachowuje się poprawnie. I tak ograniczam się z pisaniem gdziekolwiek, gdyż jeśli tylko napiszę jakieś nieodpowiednie słowo - już jestem przez w/w straszony banem. Tylko w poważnych działach czuję się bezpiecznie, bo tam tacy prowokatorzy nie goszczą. Obecnie jestem w III rundzie playoff lato i jestem w trakcie bezpośredniego pojedynku z administratorem Conradem - mam nadzieję, iż nie wpłynie to w jakikolwiek sposób na roztrzygnięcie w tej kwestii - choć jako studiujący prawo wiem, iż wszystko, co nie jest zakazane przez prawo - jest dozwolone. Jeżeli otrzymam bana za kilka epitetów wobec DRUŻYN ( nie rzucam wyzwisk na innych użytkowników forum ) to będzie to po prostu paranoja.. co kilka godzin kilka ludzi rzuca całe litanie pod adresem tych ekip, które zawaliły im kupony. Trzeba by wtedy zbanować prawie wszystkich. Czy zakłócam działanie forum? Gdzie? Jak? oszczerstwom. Proszę administratora o odpowiedź i ew. podstawy prawne oraz nalegam na jednoznaczną wypowiedź tegoż, która dałaby mi możliwość spokojnego uczestnictwa na tym forum. Z poważaniem Filemon
P.S Muszę pilnie wyjechać na uczelnię - wrócę ok 20.00 dlatego przepraszam, jeżeli nie będę w stanie odpowiedzieć na ewentualne wiadomości.
|
Do góry
|
|
|
|
#345555 - 08/06/2005 13:11
|
addict
Meldunek: 29/02/2004
|
Quote:
Quote:
Conrad jeszcze raz zadam to samo pytanie czy tolerujesz takich userow w tym konkursie którzy kiedyś dostawali bany, nastepnie zakladali nowe nicki i graja w konkursie??
Przykładem jest AKSAMITNY SEN ktory dostał bana za zwyzywanie chyba wszystkim druzyn na swiecie i większosci uzytkowników, teraz patrze, a on gra w playoffach pod nickiem FILEMON, oczywiscie na quesi chat nadal kurwuje.
Nie wiem czy to jest fair dla staly userow, skoro ludzie ktorzy sa banowani zakladaja kolejne i moga grac w konkursie.
Mój aktualny nick to Filemon - nikogo nie obrażam, a moja jedyna zbyt agresywna odpowiedź na atak
Mnie chodzi o to, że miałeś najpierw nick AKSAMITNY SEN, ktory został zbanowany za chamstwo, a teraz sobie uczestniczysz w konkursie jakby sie nic nie stalo, a bylo to ponad miesiac temu, czy takich ludzi powinno sie dopuszczac do konkursu???
|
Do góry
|
|
|
|
#345556 - 08/06/2005 13:30
|
Carpal Tunnel
|
Stary, za chwilę mam autobus więc napiszę Ci jasno i czytelnie : twoje słowa to dywagacje. Wskaż PODSTAWĘ PRAWNĄ w regulaminie że nie mogę. Więcej - nie zmienia się zasad w trakcie gry. I na koniec : PRZECIEŻ jako FILEMON nikogo nie obrażam i zachowuję się tak jak większość. W czym masz problem? Więcej - na samym początku administratorzy wiedzieli kim jestem - choćby Experto link : <<<< web page >>>- [komentarz na samym dole] i mnie nie atakowali. Dlaczego? Bo wiedzieli, że mam do tego prawo. Regulamin NIC o tym nie mówi. Ilu ludzi biega po forum na kilku nickach, tez po banach - wielu wie kto jest kto i nikt nie ma o to pretensji, jeśli się poprawili i coś wnoszą. Proszę skończ wałkowanie tego tematu i zajmij się swoimi sprawami. Z całym szacunkiem, administratorzy wiedzą lepiej niż Ty. I proszę mnie już nie nachodzić, ja chcę tylko dobrze typować  pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#345558 - 08/06/2005 13:46
|
Carpal Tunnel
|
MOGĄ gdyż regulamin tego nie zabrania. Co do szczegółów odsyłam do moich postów wyżej.  polemice z Tobą. Mówisz jak automat : powtarzasz to samo w każdej wiadomości bez żadnych konkretów. Conrad - zrób w końcu z tymi osobami porządek, wydaj oświadczenie [ew.podstawa prawna w regulaminie] a następnie skasuj nasze posty. KONIEC  Właśnie odjeżdża mi autobus 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|