Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#343959 - 17/05/2005 14:43 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
sid Offline
enthusiast

Meldunek: 15/05/2005
Ludzie... weźcie przestańcie po sobie jeździć, bo zaśmiecacie temat. Jak macie do siebie jakieś wąty to na pm.
Nie każdemu zależy na czytaniu wymainy zdań Biszopa i Igora.

Do góry
Bonus: Unibet
#343960 - 17/05/2005 18:55 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Quote:

Witam
------
Piomil napisal;

a dlaczego?
to wygrywac juz niewolno?
--
trzeba sie kierowac czystym wyrachowaniem
-------------
I takie tam....rady..
Widze,że mamy na forum Super Typera !!
Właśnie o takich mi chodzi szukam dobrych Typerów. Jak jestes dobry to pokaż co potrafisz.Oto moja propozycja już w środe:
---------------
LP ZESTAW PAR
-----------------------------------
1 Inter(3-68) - Cagliari
2 Y.Boys(4-42) - Grasshopp
3 Hammarby(10-5)-Djur..den
4 Sporting - CSKA Moskva UEFA
5 Ipswich - West Ham
6 Landskron(7-8) - Malmö
7 FC Cop.hag(2-48) - OB
8 Mid..land(3-44) -Brondby
9 Derby - Preston
10 Udinese(4-60) - Roma
----------------------------------
Jest to zestaw tylko 10-ciu spotkań pokaż co potrafisz!
Ja gram na nie w realu.. Ty typuj na sucho..czekam..

ja nie typuje pilki noznej

Do góry
#343961 - 17/05/2005 19:36 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
lottogracz Offline
old hand

Meldunek: 22/03/2005
Witam
--------
Wielka szkoda Piomil
Już myślałem ,że znalazlem typera na moje Supertoto jednak nie.. Nawet chcialem Cię zapytać gdzie mam posyłac procent z wygranych za Twoje Typowanie. A tak dalej muszę męczyć się sam-niestety...
W zestawach mam 10 albo 14 spotkań i tu muszę trafiać wyłącznie rozpisem systemowym.. Dobry typer to o wiele mniej zakladów do poslania. szkoda ale pozdrawiam

Do góry
#343962 - 17/05/2005 20:01 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Gato Offline
addict

Meldunek: 04/05/2003
Lottograczu, pozwól że dam Ci jedną radę. Skorzystasz z niej lub nie. Spróbuj zrozumieć że bukmacherka to zupełnie inna para kaloszy niż gry losowe typu multilotek. I żadne cudowne systemy czy to skrócone, czy to gwarantowane czy inne tu nie działają (zresztą jak grałeś trochę w multilotka to doskonale wiesz że tam też nie działają ). Więc daj sobie spokój i przeczytaj z uwagą ten temat od początku, a także parę innych, które się tu w Sport Insider przewijały i wyciągnij wnioski z tej lektury.

P.s. I nie szukaj typera co na 14 spotkań przez Ciebie podanych wytypuje poprawnie 10 lub więcej. Wierz mi, stracony czas. A czas to pieniądz. Pozdrawiam

Do góry
#343963 - 17/05/2005 20:10 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Wiesz co Lottograczu mam nieodparte wrazenie, że ci sie gry p...

Do góry
#343964 - 17/05/2005 20:13 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
Gato - systemy, single, duble, tak naprawdę nie ma znaczenia jak grasz, wszystko i tak zależy od "jakości" typów, nie od tego czy singiel czy rozpis.
Tyle, że w przypadku superlotto wiadomo, to buk ustala zestaw par i tam wybierasz i zawsze są to mecze, bardzo dobrze skalkulowane. Więc granie czegoś takiego to tylko i wyłącznie zabawa, zarobek żaden.
Więc pobawmy się

LP ZESTAW PAR
-----------------------------------
1 Inter(3-68) - Cagliari 2
2 Y.Boys(4-42) - Grasshopp 1
3 Hammarby(10-5)-Djur..den 2
4 Sporting - CSKA Moskva UEFA X
5 Ipswich - West Ham 2
6 Landskron(7-8) - Malmö X
7 FC Cop.hag(2-48) - OB 2
8 Mid..land(3-44) -Brondby 1
9 Derby - Preston X
10 Udinese(4-60) - Roma X

Do góry
#343965 - 18/05/2005 01:00 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Supertoto to gra miedzy ludzmi, gdzie buk jest tylko posrednikiem zarabiajacym okreslony w regulaminie procent... Praktycznie kazdy mecz jest tam zle "skalkulowany", bo ludzie musza wytypowac kazdy a fundusze sa wyczerpywalne. Zarobek ? Jak kazdy u buka, "wystarczy" przeskoczyc marze i byc lepszym niz przecietny gracz.

Do góry
#343966 - 18/05/2005 06:11 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Gato Offline
addict

Quote:

Gato - systemy, single, duble, tak naprawdę nie ma znaczenia jak grasz, wszystko i tak zależy od "jakości" typów, nie od tego czy singiel czy rozpis.

Drogi Aresie96 zgodzę się z Tobą, ale się z Tobą nie zgodzę . Oczywiście że wszystko zależy od jakości dobieranych typów, bo jest to ABSOLUTNA PODSTAWA bukmacherki, czego niestety 3/4 tego forum nie rozumie, albo nie chce zrozumieć. I żadne rozpisy, teksańskie progresje, mega-systemy Igora, biorytmy pani Zdzisławy z naprzeciwka, czy nawet prorocze sny babci Genowefy nie są w stanie tego zmienić. To że należy grać mecze z pk>1 to jest jak 2+2=4 w matematyce, jak aksjomat - coś czego się nie podważa. Jednak co do tych rozpisów to pozwolę się nie zgodzić. Jakoś tak się składa, że jak obserwuję od jakiegoś czasu ludzi, którzy podchodzą do tego profesjonalnie to jakoś natknęło mi się takie spostrzeżenie. Otóż nikt NIE GRA rozpisami. Tylko te same single, single i czasem duble. Normalnie co za nudni ludzie. Zero rozrywki . Czyżby nie wiedzieli o takiej wspaniałej możliwości jaką daje rozpis ? Nie wydaje mnie się. To dlaczego nie warto grać rozpisami zaprezentowałem w poście wyżej i nie będę się powtarzał. I jeszcze jedno spostrzeżenie. Jakoś buki nie tylko nie zabraniają grać rozpisami, a wręcz mają ich całą masę w swej ofercie. Przecież gdyby rozpis dawał JAKĄKOLWIEK przewagę nad bukiem to byłoby dokładnie odwrotnie.

Pozdrawiam

Do góry
#343967 - 18/05/2005 06:35 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Witam,
Widzę, że dyskusja trochę zboczyła z tematu, więc i ja tak trochę off topic choć w sprawie, która na pewno pare osób zainteresuje.
Jest dla wielu osób rzeczą oczywistą, że gramy mecze, które dla nas mają pk>1 , ale tu mam ważne pytanie. Jak większość z Was szacuje prawdopodobieństwo danego zdarzenia. Pewnie, że forma, kontuzje, motywacja itp. ale jak to przekłada się na procenty???????????????? Ares96 w jednym z tematów, bodajże finał LM podałeś, że wygraną Milanu wyceniłeś na 41%. Tylko jak do tego doszedłeś? Co dało Ci taką liczbę a nie np. 43%, bo takie wyliczenia daja nam później właśnie to pk. Może ktoś choć w przybliżeniu poda swoje metody lub sposoby bo to chyba jest w tym wszystkim najtrudniejsze.
Pozdrawiam
arvid

Do góry
#343968 - 18/05/2005 07:16 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Zgadzam się z Tobą Gato w 100%.
A szczególnie z tym:
Quote:

To że należy grać mecze z pk>1 to jest jak 2+2=4 w matematyce, jak aksjomat - coś czego się nie podważa.

domyślam się że p to jest prawdopodobieństwo wystąpienia danego zdarzenia, k to jest kurs. Dobrze myślę?
Tylko jest jeden problem.
k jest znane, ale p już nie.
Skąd się dowiedzieć ile wynosi p?
Wiem że trzeba to oszacować. Ale pytanie: jak to zrobić?
To chyba jest największy problem w tym waszym "systemie".
Z tego co widziałem na pewnej stronce to Ares96 i terrorist nie co miesiąc kończą na plusie. Twoje typy Gato, które podajesz na forum też nie często wchodzą.
Dlatego to pytanie chyba nadal jest aktualne:
Jak oszacować p?

Podam jeszcze przykład z Twojej "ulubionej" ligi:
Hibernian - Rangers 6.50 4.50 1.35 2.66 1.05

Uważam że Rangersi na 89% wygrają ten mecz
8% daje na remis
3% na przegraną Rangersów

0.89 * 1.35 > 1

Pytanie:
Warto postawić na Rangersów czy nie?

A może źle oszacowałem coś?

Do góry
#343969 - 18/05/2005 07:40 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Gato Offline
addict

Powiem tak. Jeśli szacujesz że Rangersi wygrają na wyjeżdzie na 89% to są dwie możliwości :

1. Albo pomiliłeś ligi i wydaje Ci się że Hibernian gra w III-ciej szkockej, a nie w I

2. Albo trzepnąłeś sobie to tak po prostu z głowy bo Ci się nazwa Rangers podobałe i gdzieś tam słyszałeś że to dobry zespół

Osobiście stawiam na to drugie

Ja się nie znam na lidze szkockiej, ale widzę Igor, że są jeszcze gorsi ode mnie

Co do moich typów, to oczywiście że nie trafiam, oczywiście że Ares96 nie trafia, oczywiście że DJ Sosna nie trafia, oczywiście że prosi zza wielkiej wody, którzy mają za sobą 15 albo więcej lat w bukmacherce nie trafiają, bo nie trafia KAŻDY. I to częściej niż Ci się Igorku wydaje. Chodzi jednak o to żeby w DŁUGIM okresie czasu wygenerować zysk, a nie w przeciągu 1 miesiąca, po czym wszystko przepierd... w ciągu następnych 3 dni. I tym właśnie się różni gracz profesjonalny od weekendowego. Generuje ZYSK W DŁUGIM OKRESIE czasu. Ale jeśli Ty chcesz w ciągu 1 roku pomnożyć kapitał 50 razy, mając bardzo mgliste pojęcie o bukmacherce to gratuluję samozapału . Widzisz ludzie, którzy pozjadali sobie zęby na bukmacherce twierdzą że pomnożenie w rok kapitału jest wynikiem dobrym, ale co tam, Ty przecież wiesz lepiej, więc nie widzę sensu żeby Cię w tym względzie uświadamiać. Więc moja rada - przeczytaj sobie jeszcze raz post Imeqa bo to jeden z najmądrzejszych postów jakie na tym forum przeczytałem, mimo że koleś jest tu nowy, potem przeczytaj jeszcze raz, przemyśl i może zrozumiesz wreszcie że cały pic nie polega na tym żeby trafiać na każde 3 mecze 4, bo to niemożliwe w długim okresie czasu, ale żeby zagrać takie mecze, że jak na powiedzmy 1000 wygramy 560 to będziemy mieć z tego godziwy ZYSK. I wierz mi, że jak trafisz te 560 na 1000 meczy po kursie 2.00 to będziesz NAPRAWDĘ bardzo dobrym typerem i będziesz miał z tego NIEZŁY ZYSK.

Do góry
#343970 - 18/05/2005 08:00 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

2. Albo trzepnąłeś sobie to tak po prostu z głowy bo Ci się nazwa Rangers podobałe i gdzieś tam słyszałeś że to dobry zespół

Osobiście stawiam na to drugie

Dobrze stawiasz .
Quote:

Więc moja rada - przeczytaj sobie jeszcze raz post Imeqa bo to jeden z najmądrzejszych postów jakie na tym forum przeczytałem

Czytałem.
Ale proponuje Tobie dokładnie przeczytać mój ostatni post i post arvida, bo nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie.

Do góry
#343971 - 18/05/2005 08:09 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Quote:

Jednak co do tych rozpisów to pozwolę się nie zgodzić. Jakoś tak się składa, że jak obserwuję od jakiegoś czasu ludzi, którzy podchodzą do tego profesjonalnie to jakoś natknęło mi się takie spostrzeżenie. Otóż nikt NIE GRA rozpisami. Tylko te same single, single i czasem duble. Normalnie co za nudni ludzie. Zero rozrywki . Czyżby nie wiedzieli o takiej wspaniałej możliwości jaką daje rozpis ? Nie wydaje mnie się. To dlaczego nie warto grać rozpisami zaprezentowałem w poście wyżej i nie będę się powtarzał. I jeszcze jedno spostrzeżenie. Jakoś buki nie tylko nie zabraniają grać rozpisami, a wręcz mają ich całą masę w swej ofercie. Przecież gdyby rozpis dawał JAKĄKOLWIEK przewagę nad bukiem to byłoby dokładnie odwrotnie.

Jeżeli zarabiasz grając single, zarobisz więcej grając rozpisem, to też dość prosta matematyka (oczywiście jeżeli przegrywasz, grając single - szybciej przegrasz ładując je w rozpis ). Jedyny problem to taki, że single, czasem duble możesz u buków grać za nieporównywalnie większe do rozpisów kwoty.

Do góry
#343972 - 18/05/2005 11:02 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
lottogracz Offline
old hand

Meldunek: 22/03/2005
Witam Gato napisał;
------
Lottograczu, pozwól że dam Ci jedną radę. Skorzystasz z niej lub nie. Spróbuj zrozumieć że bukmacherka to zupełnie inna para kaloszy niż gry losowe typu multilotek. I żadne cudowne systemy czy to skrócone, czy to gwarantowane czy inne tu nie działają (zresztą jak grałeś trochę w multilotka to doskonale wiesz że tam też nie działają ). Więc daj sobie spokój i przeczytaj z uwagą ten temat od początku, a także parę innych, które się tu w Sport Insider przewijały i wyciągnij wnioski z tej lektury.

P.s. I nie szukaj typera co na 14 spotkań przez Ciebie podanych wytypuje poprawnie 10 lub więcej. Wierz mi, stracony czas. A czas to pieniądz. Pozdrawiam
--------------------------------------------
Gato z dobrych rad zawsze korzystam tylko,że ta Twoje jest do niczego i myśle,że nie rozumiesz o co biega w dobrych systemowych rozpisach ! Niestety jak wielu innych singlowcow ! Tu faktycznie Multilotek nie ma nic wspolnego z bukmacherką. Ale wybrane systemy rozpisowe to inna sprawa.
W połączeniu z Totoligowymi systemami dają o wiele większe efekty jak Twoje czy innych single czy duble.
Widze,że kąpletnie na tym sie nie znasz ! To przecież nic innego jak asekuracja Twoich wybranych singli!
Dam prosty przykład;
Wybierasz trzy mecze singlowe.
Stawiasz na jeden 10 zł razem 30 zl.
Ja te same mecze obstawiam asekuracyjnie z rozpisem.
np.typ 1X
111X
11X1
1X11
-----
Mogę dodać do tego typy z jedną dwójką;
112
121
211
----
Teraz dziele te 30 zł. na opłacenie tych zakładów
Tu również mamy pole do popisu gdzie można dać więcej a gdzie mniej kasy, na jaki typ.Zależy to od typera jak zrobi.
----------
Ty chcąc wygrać musisz trafić 2 wyniki singlowe a ja
A ja mogę trafić 3 jako Twoje single ale również 2 plus jeden błąd do tych 2 singli. To chyba zrozumiałe.
Przegrywam gdy trafie tylko jeden wynik. a Ty wygrywasz ale ze stratą.Cos Ci się wraca. Jak myślisz co jest bezpieczniej grać ? Oczywiście Trzeba znać te rozpisy i wiedzieć gdzie je zastosować.
Rozpisy wskazane sa dla większych kursów na mniejsze nie ma co ich stosować.Ten temat jest ogromny tylko,że mało kto na nim się zna i opisuje bzdury.. pozdrawiam..

Do góry
#343973 - 18/05/2005 12:28 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Gato Offline
addict

Lottograczu - ani mi w głowie przekonywać Cię do swoich racji, bo szkoda na to i mojego czasu i mojej energii. Z rady nie skorzystasz - Twoja sprawa. Mam tylko jedną prośbę. Pokaż mi choć 1 profesjonalnego gracza który gra rozpisami. Ja go znajdziesz to gratuluję

P.s. Jeszcze nie widziałem, żeby Twoje magiczne 9 tudzież inne rozpisy w 1000 możliwych kombinacji przyniosły Ci jakikolwiek zysk, natomiast ludzi grających singlami, BĘDĄCYCH NA PLUSIE W DŁUGIM OKRESIE CZASU jestem Ci w stanie wymieć przynajmniej kilku.

uQ$ - zastanawiam się jak często trafiałbyś 6/7 czy 9/10 A co do limitów to ABSOLUTNIE się nie zgodzę, bo jak pójdziesz do Profa, czy innego Sts-a zagrać singiel za 300zł to od razu chwytają za telefon do centrali. A jak idziesz zagrać rozpisem za 1000zł to nie. Ciekawe czemu

To tyle ode mnie w tej dyskusji, bo robi się już z deczka monotonnie

Pozdrawiam

Do góry
#343974 - 18/05/2005 12:46 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
gato
to wszystko nie jest takie oczywiste.
I generalnie systemy to tylko single które złożą się w przeciągu dłuzszego lub krótszego czasu w zależności od ilości tych singli w rozpisie.
Powiedzmy mix.
Jak wiadomo, a może nie wiadomo sporo ludzi ma zakazy gry w tej firmie. Czy myslisz że przez single. Gdzie raz że podatek wpływa na nieopłacalność zakładu, dwa że blokada jest nieunikniona. Nie.
under we francji na przykład (juz nieaktualny bo zmniejszyli kursy) 3/5*3/5 gdzie wchodziło 9 meczów prawie regularnie, inne o których nie będę pisał
Ostatnio fantastyczne dwa babole :) o których nie napiszę.
Takie rzeczy opłaca się dopisywyć z systemami 1X2 nawet, byleby tylko uchronić się przed blokadą.
Co by nie mówić rozpisy mają swoją wartość. Mówiąc zupełnie szczerze jak je grałem powodziło mi się znacznie lepiej niż jak zacząłem grać single.
Niby to jakas niekonsekwencja, ale fakt.
W rozpis można włożyć każde gówno które jak to gówno lubi wejść. I booki nie trzymaja nad tym łapy. Na tych spadających singlach trzyma łapę olbrzymia gwardia ludzi od pismaków z BBC i pomniejszych do trenerów i zawodników którzy chodza na pasku u booków jak 2+2=4.
Słyszałem nawet z ust bardzo poważnych, ze losowanie korzystnego numerka też do końca nie na pewno jest uczciwe. W statystykach to widać jak na dłoni ale tutaj może rachunek przegnie kiedyś szalkę w drugą stronę.
oki, trochę popiłem, pisze głupoty więc kończę i pozdrawiam
hpc

PS: grając single w każdym meczu musisz znaleśc p*k>1.
grając rozpisy, gdzie marża pobierana jest tylko raz wystarczy tylko 1 mecz p*k>1 (w pewniaku) a reszta moze być już p*k=1 o co znacznie łatwiej w tych trudnych czasach. Nagle wszystkie mecze losowe zaczynają grać bez marży tak jak w warunkach p2p.

Edited by hpc (18/05/2005 13:14)

Do góry
#343975 - 18/05/2005 13:16 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Bez obrazy Gato, ale jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie, że po przeczytaniu kilku ciekawych postów Aresa96 i terrorista pozjadałeś wszystkie rozumy. Zachowujesz się tak jakbyś myślał że już wszystko wiesz i żadne uwagi innych które są sprzeczne z Twoją teorią i tym co opisali Ares96 i terrorist do Ciebie nie docierają. Jeśli na takowe trafiasz to bez wcześniejszego głębszego poznania problemu od razu krytykujesz innych, a sam nawet dokładnie nie wiesz o co innym chodzi.
Sam chyba nawet nie wiesz jak należy szacować prawdopodobieństwo bo na pytanie o to unikasz odpowiedzi.
Myślisz że wszystko już wiesz, a wychodzi na to że wiesz niewiele.

Ktoś też takie wrażenie odniósł jak ja?

Do góry
#343976 - 18/05/2005 13:28 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
tapirN Offline
member

Meldunek: 28/10/2004
Tak.

Do góry
#343977 - 18/05/2005 13:43 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Gato Offline
addict

Quote:

Bez obrazy Gato, ale jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie, że po przeczytaniu kilku ciekawych postów Aresa96 i terrorista pozjadałeś wszystkie rozumy. Zachowujesz się tak jakbyś myślał że już wszystko wiesz i żadne uwagi innych które są sprzeczne z Twoją teorią i tym co opisali Ares96 i terrorist do Ciebie nie docierają. Jeśli na takowe trafiasz to bez wcześniejszego głębszego poznania problemu od razu krytykujesz innych, a sam nawet dokładnie nie wiesz o co innym chodzi.
Sam chyba nawet nie wiesz jak należy szacować prawdopodobieństwo bo na pytanie o to unikasz odpowiedzi.
Myślisz że wszystko już wiesz, a wychodzi na to że wiesz niewiele.

Ktoś też takie wrażenie odniósł jak ja?

Tak się składa że przeczytałem posty nie tylko Aresa czy Terrorista z tego forum, ale także jeszcze kilku innych mądrych ludzi i to nie tylko z tego forum. Co do wymądrzania się, to nie takie są moje intecje żeby komukolwiek pokazać że pozjadałem wszystkie rozumy, bo po pierwsze ich nie pozjadałem i są tu ludzie mądrzejsi ode mnie, a po drugie aż taki zarozumiały to nie jestem . Ale jak ktoś pisze takie teksty jak czasem Ty Igor, to sorry, ale aż trudno się nie roześmiać. To tyle, finito w tym temacie z mojej strony.

Do góry
#343978 - 18/05/2005 13:52 Re: Dysponując pewnym kapitełem jak go rozłożyc aby nie przegrać ?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ale jak ktoś pisze takie teksty jak czasem Ty Igor, to sorry, ale aż trudno się nie roześmiać.

Właśnie po to czasem takie teksty piszę bo lubię jak jest wesoło .

A z tym prawdopodobieństwem to w jaki sposób to obliczasz?

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >