#342537 - 12/05/2005 10:50
Re: Roland Garros '05
|
enthusiast
Meldunek: 18/11/2004
|
Wg mnie szanse (na powiedzmy półfifinały maja jak zwykle wszyscy, którzy coś niecoś o tej nawierzchni wiedzą, tzn. Hiszpanie (  prócz Montanesa  ) no i Argentyńczycy.Nie bez szans jest "I Rakieta Świata" (chociaż nie zrobi tego). Starzy wyjadacze typu Agassi czy Guga też będą chcieli zawojować, ale i szanse są raczej mizerne, patrząc na ich huśtawkę formy. Ciekawi mnie (i pewnie nie tylko mnie)jak w tym gronie wypadnie rodzynek Rysiek, bądź co bądź w koncu nadzieja Francózów, masa kibiców + ranga turnieju, moga sprawić, że błyśnie genialną formą (bo ta obecna nie wystarczy), a może wręcz przeciwnie nie wytrzyma presji (jak w meczu z Agassim) i da wielką plamę. Podsumowujac to nie będę oryginalny i dam taki oto proponowany zestaw półfinalistów: Coria + Nadal + Ferrero + ktoś z grupy około 10 zawodników (na czele z Fedkiem) Czrny koń: raczej będzie, ale jak zwykle, inny niż się spodziewamy...
|
Do góry
|
|
|
|
#342538 - 12/05/2005 18:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/05/2005
|
Moje przewidywania  : Główni faworyci do wygrania : Ferdek, Coria Solidnie (okolice półfinału), ale nie raczej nie zwyciężą : Nadal, Gaudio Rozczarowanie turnieju : Ferrero  Czarne konie : Stepanek vel kacza morda  , Gonzo, Canas Nieobliczalni : oczywiście młode wilki - Rysiek Gasquet i Staszek Wawrinka  a u pań raczej nie będzie mocnych na panią profesor Justine Henin-Hardenne 
|
Do góry
|
|
|
|
#342539 - 13/05/2005 16:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2004
|
U panienek: Henin ewentualnie jak CLijsters się wyleczy. U chłopów: Numer jeden Federer a później w kolejności Nadal Coria i później przepaść  Gaudio miałby wygrać ? z tym serwisiem swoim <hahaha> albo ferrero który dostaje baty  Nic tylko wielka trojka: Federer Nadal Coria
|
Do góry
|
|
|
|
#342540 - 13/05/2005 18:19
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Witam! Oryginalny nie będę  Jak dla mnie głównym faworytem jest Nadal. Na drugim miejscu Coria, myślę że ta para zagra w finale lub półfinale, a zwycięsca zgarnia wszystko. Rogerowi nie daję szans na wygranie, może zajść daleko, ale jak pokazują doświadczenia lat poprzednich, paryska mączka nie była dla niego łaskawa. Sporo namieszać mogą też Ferrero i Gaudio, wiadomo że trzeba się z nimi liczyć. Nie skreślałbym też Nalbandiana, o którym chyba mało kto tu wspominał. Oczywiście trzeba liczyć się z jakąś niespodzianką i kwalifikantem w ćwierćfinale. Tyle ode mnie, najważniejszcze żeby French Open 2005 okazał się dochodowy 
|
Do góry
|
|
|
|
#342541 - 13/05/2005 18:42
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Cześć Uwielbiam Wielkoszlemowe... (ale kto ich nie lubi...), jak już co roku.. eurosport będzie miał mnóstwo transmisji... więc zapewne, od 25 maja szykują nam się emocje  A teraz przejdźmy... kto może wygrać w tym roku Rolanda... Hm... no właśnie kto? Moim skromnym zdaniem największe na ten zaszczyt w tym roku ma `święta trójca` czyli: Federer, Nadal, CoriaCzarnym koniem na pewno będzie: Rysiek G. No i na pewno nie można zapomnieć o Nalbandianie,Gaudio, Davydenko - pokazał się z dobrej strony w Hamburgu...ale jaki to turniej dziwny wszyscy chyba wiemy... Massu na pewno też się włączy... tylko żeby już mu nic nie nie było wreszcie... Więcej będzie można napisać jak poznamy drabinkę...  U panień... orginalny też nie będę... moją faworytką jest oczywiście Beligijka Justyna Henin, myślę że Marysia powinna się włączyć... ale jednak z Henin na piasku nie daje jej zbytnio większych szans... Kimi, Patty, Mauresmo młoda Ana - jakby przeżywała kryzy... a szkoda... No to byłoby chyba na tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
#342545 - 13/05/2005 19:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Może jakoś przypadkiem zagra... Przygotowuje sie caly rok do turnieju życia :> Ahhh to byl fenomenalny zawodnik, ta technika...  Ale nie dziwie sie, ze odpuscil, ja tez bym zluzowal jakbym byl takim dominatorem...  A Rogera wciaz to bawi - żałosne! 
|
Do góry
|
|
|
|
#342547 - 13/05/2005 19:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Rąbie drzewo?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Niemożliwe Nie wierzę, że jest tak okrutny i traktuje siekierą swoich braci, swoich bliźnich... W końcu to jedna żywica! To tak jakby Grzesio Rasiak... Ehhh szkoda gadac...  Sorry, ale wzburzylem sie. Plugastwa, obelgi, jakies chore insynuacje... co to sie dzieje z ludzmi, MARCEL?! :|
|
Do góry
|
|
|
|
#342548 - 13/05/2005 22:16
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Pany : nie znam sie  Panie: tez sie nie znam  ale jak czytam, ze Ana moze powalczyc to  na młode to ja mam oko, i predzej juz sesil, ktora przed rokiem wygrala juniorski turniej zaskoczy i powalczy  Wszyscy stawiaja na Henin wiec wiadomo, ze nie wygra  Mauresmo - nie ma jaj i głowy  Serena - miesnie brzucha pozwalaja jej spokojnie myslec o zakonczeniu kariery  Dementieva - zawodniczka typu nie do zdarcia, grozna dla kazdego, czarny kon imprezy Venus - jeśli bedzie w formie to jest nie do ruszenia na cegle, ale czy forma przyjdzie...  oby... Kuznetsova - w zeszlym roku odpadla nieszczesliwie, ale ziemia to jej teren, bez watpienia top 5 na ziemi, grozna dla kazdego  Kim - Naruszone wiazadla w kolanie oznaczaja koniec slizgania sie poki co  kontuzja ramienia oznacza niestabilne przygotowanie fizyczne, pomimo mega talentu i umiejetnosci raczej nie  Tak więc wg mnie wygra tutaj ktoś z dwojki : Venus or Sveta  ale tak jak mowie, nie znam sie i moge sie myslic, poza tym jestem pod wplywem silnych prochów 
|
Do góry
|
|
|
|
#342550 - 13/05/2005 22:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Quote:
Pany : nie znam sie 
Panie: tez sie nie znam  ale jak czytam, ze Ana moze powalczyc to na młode to ja mam oko, i predzej juz sesil, ktora przed rokiem wygrala juniorski turniej zaskoczy i powalczy  Wszyscy stawiaja na Henin wiec wiadomo, ze nie wygra  Mauresmo - nie ma jaj i głowy  Serena - miesnie brzucha pozwalaja jej spokojnie myslec o zakonczeniu kariery  Dementieva - zawodniczka typu nie do zdarcia, grozna dla kazdego, czarny kon imprezy Venus - jeśli bedzie w formie to jest nie do ruszenia na cegle, ale czy forma przyjdzie... oby... Kuznetsova - w zeszlym roku odpadla nieszczesliwie, ale ziemia to jej teren, bez watpienia top 5 na ziemi, grozna dla kazdego  Kim - Naruszone wiazadla w kolanie oznaczaja koniec slizgania sie poki co kontuzja ramienia oznacza niestabilne przygotowanie fizyczne, pomimo mega talentu i umiejetnosci raczej nie  Tak więc wg mnie wygra tutaj ktoś z dwojki : Venus or Sveta  ale tak jak mowie, nie znam sie i moge sie myslic, poza tym jestem pod wplywem silnych prochów
Sveta w tej formie dostanie w 1 lub 2 rundzie z jakąś TERESKĄ tego jestem pewien że dla niej 3 runda to jest szczyt marzeń w tym roku ostatnie mecze Schnyder 2-6 2-6 , Suarez 3-6 0-6
Dla mnie faworytką i zarazem czarnym koniem jest PATTY SCHNYDER która jutro przejedzie sie po SHARAPOVEJ jak po autostradzie a kurs bedzie śliczny 
|
Do góry
|
|
|
|
#342552 - 14/05/2005 09:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Wg mnie , na chwile obecną głownym kandydatem jest Federer , nie wiem jak z Rafą ale jak odpocznie przed Rolandem to czemu nie , jedno jest pewne że musi złapać świeżość której ostatnio mu na pewno brakuje , Coria odpadnie szybciej niż w półfinale coś mi sie widzi, Grosjean z wahającą formą , raczej wśród faworytów go nie widze , Massu jak jeszcze minimalnie popracuje nad formą , może zajśc do półfinału ale na wygranie jest za słaby. To tyle wśród pań , Clijsters albo Henin , innego scenariusza nie przewiduje .
|
Do góry
|
|
|
|
#342554 - 14/05/2005 15:06
|
member
Meldunek: 30/11/2001
|