Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#342375 - 10/05/2005 09:25 system norwegow w tym roku. gral ktos?
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Witam. Gral ktos ten system w tym sezonie? jak tak to z jakimi efektami? I jezeli to nie jest tajemnica to na jakie druzyny. I jak gralo kilka druzyn u siebie, to graliscie single, czy combo? i za jaki procent kapitalu? Zastanawiam sie nad graniem tego w nastepnym sezonie

Do góry
Bonus: Unibet
#342376 - 10/05/2005 09:27 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#342377 - 10/05/2005 21:06 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
maciejs Offline
journeyman

Meldunek: 11/04/2005
Wlasnie zrobilem taka przyblizona symulacje na sezon 04/05.
Wzialem po 2 najwieksze kluby z ligi szkockiej, tureckiej, greckiej oraz ukrainskiej i gralem stawka 25% budzetu (oczywiscie w Excelu zeby sie nie zajechac ;-) ).
Odrzucilem oczywiscie spotkania derbowe Glasgow i Istambulu oraz mecze pomiedzy ukrainskimi potentatami.
Zalozylem tez sredni kurs na meczor rowny 1,30...
Wynik jest niezly bo 2000% (czyli 20 x budzet).

Waznym czynnikiem jest dostosowanie procentowej stawki (w tym przypadku 25%). Jesli spodziewamy sie wiekszej liczby blednych typowan, to powinnismy stawke zmniejszyc (aby osiagnac mozliwie najwyzszy zysk). Ale jesli nasze przewidywania sie nie sprawdza i trafimy wiecej niz zakladalismy to nasz zysk nie bedzie tak wysoki, jak moglby byc przy wyzszej stawce;-) Ale to oczywiste...

Pozdrawiam!

Do góry
#342378 - 10/05/2005 21:50 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
buczacza Offline
enthusiast

Meldunek: 12/06/2004
2000% to wynik imponujacy !!
Mam pytanie napisales ze sredni kurs na mecz rowny 1.30 czy to suma meczy w danym tygodniu grania to OK. ale jesli pojedynczy mecz to mam watpliwosci bo kurs na Panathinaikos
u siebie tylko 3 razy oscylowal przy tym kursie (mecz z Paokiem Aigaleo no i Olympiakosem pozostale byly o wiele
nizsze, innych druzyn niesprawdzalem ale sytuacja bedzie podobna.

Do góry
#342379 - 10/05/2005 22:00 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
maciejs Offline
journeyman

2000% nalezy traktowac troche z przymruzeniem oka;-) Wszystko zmienia sie diametralnie bo na calosc sklada sie kilka czynnikow. Rownie dobrze moze to byc 400% albo i wiecej niz 2000%. Wzialem sredni kurs 1,3 bo tyle wyszlo srednio Norwegom. Bardzo wazne jest zeby kurs utrzymywac (poprzez robienie dubli) na przyzwoitym poziomie, bo w przeciwnym wypadku zysku moze wcale nie byc:-(
Zastanawiam sie czy nie sprawdzic systemu w ostatnich kilku kolejkach sezonu... Ale czy byloby to wiarygodne?

Pozdrawiam!

Do góry
#342380 - 10/05/2005 22:53 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
odgdog Offline
Carpal Tunnel

na betexplorer.com sa kursy (chyba usrednione) z poprzednich sezonow. mozemy sie jakos podzielic i powpisywac rzeczywiste. i zastanowic sie co dalej. jak masz ochote sie skontakotwac, to oto moje namiary: gg:8391777; mail:odgdog@tlen.pl

Do góry
#342381 - 11/05/2005 08:49 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
wwwoland Offline
journeyman

Meldunek: 22/07/2002
witam,

Grałem tym systemem sezon 03/04 i równiez obecny 04/05. Analizując wyniki z poprzednich kilku lat wyszło ze najwiekszy procent wygrywanych meczy u siebie maja: Porto, Panathinaikos, Celtic, Rangers i te drużyny wybrałem do gry. W sezonie 03/04 dodatkowo jeszcze czasami dokłądałem Ajax i FC Brugge. Ogólnie wyszło ok 100% zysku za sezon. Mogło byś znacznie lepiej ale grałem do końca Celtic a oni zaliczyli w końcówce gdy juz mieli mistrza 2-3 porażki czy remisy u siebie. Na ten sezon drużyny pozostały te same - z tym że Porto odrzuciłem po pierwszej ich porazce. Dodatkowo dokąłdałem niektóre mecze PSV i Galatasaray. Niestety ten sezon to straszna porażka - jakieś 70% straty poczatkowego budzetu. Patrzac na wyniki wybór drużyn nie był jeszcze tragiczny ale rozkłąd ich porazek był fatalny. Byłą seria gdy swoje mecze przegrywały w kolejnych tygodniach Celtic w następnym Rangers i następnie Panathinaikos. A 3 wtopy pod rzad przy stawce 25% budzetu daja prawie 58% straty.
Średni kurs tych kuponów wyszedł ok 1,36 (grałem głównie w Gamebookers i Canbet)
wwwoland

Do góry
#342382 - 11/05/2005 09:15 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Quote:

Wlasnie zrobilem taka przyblizona symulacje na sezon 04/05.
Wzialem po 2 najwieksze kluby z ligi szkockiej, tureckiej, greckiej oraz ukrainskiej i gralem stawka 25% budzetu (oczywiscie w Excelu zeby sie nie zajechac ;-) ).
Odrzucilem oczywiscie spotkania derbowe Glasgow i Istambulu oraz mecze pomiedzy ukrainskimi potentatami.
Zalozylem tez sredni kurs na meczor rowny 1,30...
Wynik jest niezly bo 2000% (czyli 20 x budzet).

Waznym czynnikiem jest dostosowanie procentowej stawki (w tym przypadku 25%).

Widzę że odkryłeś mój sposób na pomnożenie 1000 zł na 30-40 tys zł.
Gratuluje.

Testowałem pod koniec sezonu trochę mój system i nadal testuje i jak narazie przynosi mi on zyski.
Zgadzam się że turecką i ukraińską ligę warto grać na faworytów. Ale grecką to chyba raczej bym odpuścił. Są inne warte gry ligi w Europie. Oczywiście na faworytów .
Ogólnie mój system opiera się na tym co opisałeś + pewne udoskonalenia zwiększające wygraną i zmniejszające ryzyko przegrania dużych pieniędzy. Ale nie chciałbym wszystkim zdradzać szczegółów mojego systemu.
1. Muszę go jeszcze lepiej sprawdzić
2. Jeśliby się okazał skuteczny to nie chciałbym, aby wszyscy w ten sposób grali bo wtedy nie byłoby gdzie grać albo trzeba byłoby nowy system wymyśleć .

Korzystałem z tych danych:
http://www.bettinggenius.com/library.shtml
tam są podane kursy na mecze z poprzednich sezonów, więc można sobie to lepiej przeliczyć.

Pozdrawiam

Do góry
#342383 - 11/05/2005 09:24 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Bardzo wazne jest zeby kurs utrzymywac (poprzez robienie dubli) na przyzwoitym poziomie, bo w przeciwnym wypadku zysku moze wcale nie byc:-(

Zgadzam się
Quote:

Zastanawiam sie czy nie sprawdzic systemu w ostatnich kilku kolejkach sezonu... Ale czy byloby to wiarygodne?

No właśnie tu jest problem.
Ale jeśli system działał przez kilka ostatnich sezonów to jest prawdopodobne że i w następnym sezonie będzie działał.
Sądzę że im więcej lig zagrasz rozkładając oczywiście równomiernie stawkę na każdą ligę to tym mniejsze prawdopodobieństwo wtopienia. Może się wiele zmienić w jednej lub dwóch, a nawet trzech ligach, ale nie powinny to być aż tak gwałtowne zmiany i im więcej lig zagrasz tym bezpieczniej bo raczej wątpię żeby jakieś gwałtowne zmiany dotknęły aż 10 lig naraz .

Do góry
#342384 - 11/05/2005 09:30 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
maciejs Offline
journeyman

Zgadza sie Igor, to jest kolejne spostrzezenie ktore rowniez wychodzi przy symulacji: im wiecej druzyn tym wiekszy zysk. Problemem moze byc jedynie ograniczona liczba faworytow;-)

Innym elementem jest laczenie kilku meczy na raz. Jesli grasz na wiele druzyn to bedzie sie zdarzalo, ze 5 druzyn gra w jednej kolejce u siebie... Moim zdaniem zbyt duzym ryzykiem jest jeden kupon na wszystkie. Lepiej dobrac rozsadnie stawke (niezbyt wygorowana) i rozdzielic na 2-3.

Pozdrawiam!

Do góry
#342385 - 11/05/2005 09:38 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
maciejs Offline
journeyman

wwwoland, dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami. Z tego co przegladalem to wybor druzym z tych lepszych lig nie ma sensu. Duzo bardziej oplacali wydaja byc sie DOMINATORZY w slabych ligach (chociazby Bulgarskiej)

Poza tym symulacja (niestety przy stalym srednim kursie) pokazala, ze nie ma znaczenia rozklad porazek(!) -- jesli caly czas stawiasz staly procent aktualnego budzetu.
To samo wychodzi jesli bedzie 5 porazek pod rzad, jak rowniez jesli beda one co 4 kolejki.

Pozdrawiam!

Do góry
#342386 - 11/05/2005 09:45 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Innym elementem jest laczenie kilku meczy na raz. Jesli grasz na wiele druzyn to bedzie sie zdarzalo, ze 5 druzyn gra w jednej kolejce u siebie... Moim zdaniem zbyt duzym ryzykiem jest jeden kupon na wszystkie. Lepiej dobrac rozsadnie stawke (niezbyt wygorowana) i rozdzielic na 2-3.

Pozdrawiam!

Nie wiem, ale chyba się nie zrozumieliśmy.
Na jednym kuponie stawiam tylko na faworytów z jednej ligi.
Np. jeden kupon - dubelek na Szachtar i Dynamo, drugi kupon - singiel na Olimpic Lyon, itd. Mam np. 1000 zł do postawienia to stawiam na 10 kuponów, każdy kupon po 100 zł.
Na jednym kuponie nie ma więcej niż dwóch zdarzeń. Wyjątkiem jest liga turecka - tam stawiam na trzy drużyny.

Jeśli dobrze przeanalizujesz to zobaczysz że w wielu ligach jest tak że jeśli jeden faworyt nie wygra meczu to drugi też ma porażke lub remis. To sprzyja stawianiu dubli na faworytów z tej samej ligi.
Ciekawe jest to że faworyci nie przegrywają więcej niż 4-5 spotkań pod rząd. To jest korzystne do grania progresją.

Aha i stawiam na wszystkie mecze faworytów. Na te wyjazdowe też. Na wyjeździe jest większy kurs.

Do góry
#342387 - 11/05/2005 09:54 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Z tego co przegladalem to wybor druzym z tych lepszych lig nie ma sensu.

Są wyjątki.
Całkiem nieźle wychodzę na lidze włoskiej i angielskiej.
Jednak hiszpańską, holenderską i niemiecką ligę bym odrzucił.
Warto było grać francuską, ale słyszałem, że trener Olimpicu Lyon ma odejść i nie wiem czy nadal będzie się opłacało stawiać na tą drużyne.

Do góry
#342388 - 11/05/2005 10:33 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
wwwoland Offline
journeyman

Meldunek: 22/07/2002
Quote:

wwwoland, dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami. Z tego co przegladalem to wybor druzym z tych lepszych lig nie ma sensu. Duzo bardziej oplacali wydaja byc sie DOMINATORZY w slabych ligach (chociazby Bulgarskiej)

Poza tym symulacja (niestety przy stalym srednim kursie) pokazala, ze nie ma znaczenia rozklad porazek(!) -- jesli caly czas stawiasz staly procent aktualnego budzetu.
To samo wychodzi jesli bedzie 5 porazek pod rzad, jak rowniez jesli beda one co 4 kolejki.

Pozdrawiam!

Moze i lepiej opłącają sie te słabe ligi ale tam czesto "dominatorzy" zmieniaja sie co roku i trudno przewidziec kto bedzie dominował w danym sezonie.

Co do rozkłądu porażek to nie wiem jak liczyłeś ale przy 5 porażkach pod rząd masz 23,73% początkowego budżetu a przy założeniu porażki co 4 kolejki (5 serii: ZZZP) i średnim kursie zakładu 1,30 masz 70,22% początkowego budżetu. tak wiec różnica wynosi prawie 50% poczatkowego budzetu. Może to to samo dla Ciebie ale ja widze różnice
wwwoland

Do góry
#342389 - 11/05/2005 10:35 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
maciejs Offline
journeyman

Dzieki za cenne uwagi Igor, bo wlasnie zastanawialem sie czy lepie laczyc faworytow z jednego kraju na kuponie czy nie... Ale granie rowniez na wyjazdach i wprowadzenie do tego wszystkiego progresji... ciekawe, ciekawe...

Do góry
#342390 - 11/05/2005 15:38 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Quote:

To jest korzystne do grania progresją.

Aha i stawiam na wszystkie mecze faworytów. Na te wyjazdowe też. Na wyjeździe jest większy kurs.

jezeeli sa kursy ponizej 1,5;1,6 to mnozysz stawke razy 3?

Do góry
#342391 - 11/05/2005 15:42 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
odgdog Offline
Carpal Tunnel

w ostatnim sezonie, to chyba najlepiej bylo grac na Anderlecht i Szachtar Donieck. Ale 25% to chyba dosc duzo. Jednak zaklady to zaklady. Chyba lepiej mniej zarabiac i mniej ryzykowac.

Do góry
#342392 - 11/05/2005 15:56 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Pewnie od nowego sezonu bede symulowal ten system. moze gral za jakies pieniazki. na chwile obecna sklaniam sie ku nastpeujacym druzynom: Anderlecht, Szachat Donieck, Dynamo Kijow, Sparta Praga, Glasgow, Celtic, Galata, Fenerbache, Besiktas, Olimpiakos, Panathinaikos.
To na razie tyle. Oczywiscie odrzuce mecze z najgrozniejszymi przeciwnikami. bede gral za, mysle, 15% budzetu. Co do dubli, trpili, to bede sie zastanawial na biezaco.
Aha. Jak macie jakies przemyslenia, pomysly, rady sugestie, to walcie tutaj. a moze by tak zalozyc temat, w ktorym wymienialibysmy sie przemysleniami na temat tego systemu? mozna by sie bylo przygotowac do nastepnego sezonu.

Do góry
#342393 - 12/05/2005 06:26 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

To jest korzystne do grania progresją.

jezeeli sa kursy ponizej 1,5;1,6 to mnozysz stawke razy 3?

Kursy lekko poniżej 1.5; 1.6 są bardzo dobre.
Załóżmy że Milan gra u siebie, a Juventus na wyjeździe.
Kurs na Milan - 1.3, a na Juventus - 1.7.
1.3 * 1.7 daje nam 2.21.
Sądzę że 2.21 to bardzo dobry kurs na dwóch liderów.
A single tylko we Francuskiej lidze gram na Olimpic Lyon.

Zastanawiam się nad mnożeniem stawki razy liczbę mniejszą niż 3, ale większą niż 2, np. 2.2.
Ale narazie mnożę razy 2.

Do góry
#342394 - 13/05/2005 10:30 Re: system norwegow w tym roku. gral ktos?
carvenko Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2004
maciejs ---> priv

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >