Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#3384239 - 06/09/2009 22:29 Re: Korupcja [Re: MarcoviaMarki]
komarek Offline
veteran

Meldunek: 06/11/2002
Witam wszystkich forumowiczow smile

Czy wy tez widzicie to co ja?
Benhaker szkodzi reprezentacji Polski!

Rozumiem ze jak druzyna wygrywa to sie skladu nie zmienia ale jak ciagle przegrywa albo remisuje ze slabeluszami to nalezy zwolnic trenera i rozgonic ta cala kadre patalachow ktorzy uwazaja sie za pilkarzy.

Otoz tak wlasnie na przyklad zrobil kilka lat temu Putin: rozgonil to cale towarzystwo darmozjadow i teraz Rosjanie blyszcza w kazdym meczu.

Kolejna kwestia

Czy wy nie uwazacie ze tym wszystkim dzialaczom i bylym reprezentantom kraju takim jak Lato i reszta wlasnie o to chodzi zeby reprezentacja Polski wypadala slabo?

Im to jest na reke bo przez to wciaz wspominany jest ich mit w radiu, telewizji, prasie, internecie, ktory juz dawno, kilkakrotnie powinien byc zastapiony przez mlodych, ambitnych, utalentowanych, pelnych zapalu do gry zawodnikow.

Zaprotestujmy przeciwko zlej grze naszej reprezentacji!
Zrobmy cos, ile kto moze!

Ja np przestalem w ogole ogladac ich mecze, po co kibicowac i psuc sobie humor takimi wystepami. Na bank szokiem dla wszystkich bylyby puste polskie trybuny na meczach reprezentacyjnych.

Ksztaltuje za to nowa swiadomosc, motywuje mlodziez do treningow, dzialam, ale pozytywnie, w kierunku rozwoju i sukcesów naszej reprezentacji.

A jak myslicie co by bylo gdyby kazdy dolozyl swoja, nawet malutka cegielke w budowaniu mocnej pozycji Polski w Europie i na Swiecie?

Jako przyklad mozna podac sukcesy polskich lekkoatletow w Berlinie. Medale mowia same za siebie smile

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#3384310 - 06/09/2009 22:57 Re: Korupcja [Re: komarek]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Leo był dobrym trenerem, ale do czasu. Jako pierwszy trener wprowadził nas do Euro (2010), żaden inny trener w historii polskiego futbolu nie potrafił tego zrobić.

Dzisiaj natomiast wydaje mi się, że największym jego błędem jest traktowanie naszych pseudo-piłkarzy jako dojrzałych, myślących ludzi. Takie podejście u nas nie działa. Tu trzeba za mordę i krótko trzymać tych patałachów, zero luzu, zero hulania czyli nocne popijawy na zgrupowaniach, mocnego kopa w dupę na treningach i żelazna dyscyplina - jedno szczeknięcie lub pokazywanie fochów i won z reprezentacji.

Nam by się przydał jakiś Rusek, nawet z ich ligi. Ktoś kto by ich trzymał jak szeregowych w armii i do którego mieliby pełny respekt, do którego nie odważyliby się nawet źle spojrzeć lub odezwać. Taka jest prawda, naszych "boiskowych pedałów" trzeba po prostu za mordę trzymać. Stąd Smuda jest tak dobrym trenerem u nas, bo on właśnie w ten sposób funkcjonuje.

Do góry
#3384373 - 06/09/2009 23:13 Re: Korupcja [Re: komarek]
Moonchild Offline
enthusiast

Meldunek: 06/10/2007
Benhaker szkodzi reprezentacji Polski? A co ma piernik do wiatraka? Z tak wyszkolonymi piłkarzami wpływ zewnętrzego pola manewru w postaci zatrudniania takich czy innych trenerów jest iluzoryczny. Szkolenie jest do bani, szkolenie od lat 6, bo już wtedy wpaja się złe nawyki. Szkolenie jest w Polsce zwyczajnie kretyńsko zorganizowane, idiotyczne nastawienie na wynik już od najmłodszych lat. Do tego dochodzi tzw. kultura sportowca, czyli niezbyt profesjonalne prowadzenie się delikatnie mówiąc. Wódka, imprezki i tak dalej. Ciężko się oprzeć tym bardziej, że atmosfera w Polsce sprzyja takim zachowaniom. A klubowa starszyzna potrafi wprowadzić w klimacik.

A Grzesia Lato to należy podziwiać. Średnio błyskotliwy, niezbyt mądry a dorwał się do kopalni złota. Może do końca życia jeździć na wczasy w piękne miejsca i dymać młode laseczki. Kasy mu już raczej nie braknie. 50k pensji to i tak pewnie część dochodów naszego byłego napadziora.

A kibice najlepsze co mogą zrobić to wymagać od PZPN-u zmian w szkoleniu, nowoczesnych rozwiązań, nowoczesnego zarządzania. A czy kadrę poprowadzi Morinho czy pan Stach z V ligi nie ma długoterminowo żadnego znaczenia.

Do góry
#3384462 - 07/09/2009 00:23 Re: Korupcja [Re: Conrad]
Ý€$ Offline
old hand

Meldunek: 23/01/2008
Originally Posted By: Conrad
Leo był dobrym trenerem, ale do czasu. Jako pierwszy trener wprowadził nas do Euro (2010), żaden inny trener w historii polskiego futbolu nie potrafił tego zrobić.

2010 ?

Porównywać można od roku 1996. Wcześniej nie było 16 druźyn.
Wcześniejsi trenerzy doprowadzili, że losowano nas z drugiego koszyka.

Do góry
#3384655 - 07/09/2009 01:45 Re: Korupcja [Re: ݀$]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Podobno Benhaker to doświadczony trener ,ale jakoś tego nie pokazuje .Chyba wiek już robi swoje bo kiektóre jego wypowiedzi sa wogole wyrwane z po za rzeczywistości .
Jako trener popełnia coraz więcej błedów , bo kto normalny na mecz eliminacyjny wychodzi 1 napastnikiem ! na spotkanie gdzie 3 punkty to minimum !!!
Kto powołuje piłkarzy do reprezentacji którzy nie grają w klubach od dłuższego czasu lub ich wogole nie mają !!

Po co wpóścił Smolarka na boisko i w dodatku za OBRANIAKA .Solarek jak dostał piłkę to się przeraził co ma teraz zrobić .Tak to jest jak sie nie ma klubu to na podwórku formu nie wyrobisz.

No i te kretynskie wypowiedzi Murawskiego po 1 połowie " gramy dobre spotkanie " LOL no fakt dostajemy tylko 1 -0 a powinno byc 2-0 .
No i sam wielki trener po meczu ... " Irlandczycy zaskoczyli nas świetną obroną " noż qwa to co on myślał ze na mecz wyjdą bez obronców czy jak .

Ogólnie cała ta reprezentacja staje sie żałosna już nawet nie śmieszna .Druzyna nic nie gra ,a po meczu każdy poklepuje się nawzajem po pleckach ze zagrali dbre spotkanie ale przytrafił się mały bład itp itd.

Do góry
#3384674 - 07/09/2009 01:50 Re: Korupcja [Re: ݀$]
Conrad Offline

2008 oczywiście.

Wtedy też graliśmy bardzo dobrze, "koszyki" niczego tu nie wnoszą. Mieliśmy taką potęgę piłkarską jak Portugalię w grupie i NIKT nie dawał nam szans na I miejsce w grupie. A w dwumeczu z nimi oni wzięli 1 pkt a my 4. smile I grupę wygraliśmy. piwo

Wczoraj zaś zawiodłem się, szczególnie zdjęciem Obraniaka w przerwie. W końcu przegrywaliśmy 0-1 a nie prowadziliśmy 3-0.

Do góry
#3384699 - 07/09/2009 01:56 Re: Korupcja [Re: raiders_]
Conrad Offline

Originally Posted By: raiders_
Po co wpóścił Smolarka na boisko i w dodatku za OBRANIAKA .Solarek jak dostał piłkę to się przeraził co ma teraz zrobić.

No właśnie. smile Wpuścił ciecia, którego ciężko dzisiaj nawet nazwać piłkarzem bo nikt go nie chce, i to za największą nadzieję naszej reprezentacji kim jest Obraniak. I to gdy przegrywaliśmy... a nie wygrywaliśmy. mad Zupełnie niezrozumiałe...

Zwykle nie krytykuję decyzji trenerów gdyż jest to taka dziecinada: wpuści kogoś kto odmieni mecz... jest geniuszem. Wpuści kogoś kto niczego nie zmieni... raptem mamy kilkanaście milionów "geniuszy", którzy widza błąd i uważają się za lepszego selekcjonera od niego. smirk

No ale zdjęcie Obraniaka... tym bardziej za Smolarka... jeju... frown

Do góry
#3384716 - 07/09/2009 02:02 Re: Korupcja [Re: Conrad]
artbledo Offline
old hand

Meldunek: 08/03/2003
Obraniak chyba miał kontuzję i dlatego zszedł ...

Do góry
#3384752 - 07/09/2009 02:13 Re: Korupcja [Re: artbledo]
Conrad Offline

Obraniak: nie miałem kontuzji, to decyzja trenera, że nie grałem w 2. połowie

Ja nigdy do Leo niczego nie miałem, ale ta decyzja wydaje mi się błędna (choć nie jestem selekcjonerem tak więc nie stawiam swojej opinii ponad naszego "coach'a").

Do góry
#3384772 - 07/09/2009 02:18 Re: Korupcja [Re: artbledo]
VooDoo Offline
addict

Meldunek: 07/07/2004
http://demotywatory.pl/131218/Polska-mentalnosc

tak mi to jakoś tutaj pasuje do tej dyskusji

Do góry
#3384824 - 07/09/2009 02:35 Re: Korupcja [Re: VooDoo]
Conrad Offline

Ja zawsze Leo broniłem, niezależnie od wyników, itd. Do dziś go bronię, teraz po raz pierwszy odkąd objął reprezentację zakwestionowałem jedną (i jedyną) z jego zmian.

Do góry
#3384858 - 07/09/2009 02:41 Re: Korupcja [Re: VooDoo]
magic321 Offline
veteran

Meldunek: 13/02/2006
Originally Posted By: VooDoo
http://demotywatory.pl/131218/Polska-mentalnosc

tak mi to jakoś tutaj pasuje do tej dyskusji

Chyba reprezentacja jest po to zeby wygrywac dla nas-kibicow. Mamy prawo oceniac ja wg naszych kryteri. Mamy prawo kazdego kto zglosi akces do tej reprezentacji rozliczac wg naszego uznania. Chyba bylismy zbyt poblazliwi spiewajac w tym roku juz kilka razy "nic sie nie stalo". Zapewne i tej przyspiewki wczoraj oczekiwal Leo i jego gwiazdy po kocowym gwizdku. Dlatego tez pewnie holender dzis na pytanie dlaczego polska przegrala wczorajszy mecz wsciekly odpowiada ze to glupie pytanie.

Do góry
#3385232 - 07/09/2009 04:54 Re: Korupcja [Re: magic321]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
ja sie nie zgodze ze zdjecie Obraniaka bylo bledem... wydaje mi sie ze Leo poszedl logicznym tokiem rozumowania... druzynie nie szlo, nie grala kompletnie tego co kiedys-czasem im sie zdarzalo... widac bylo ze za duzo jest technikow na boisku, ktorzy ciagle chca byc przy pileczce... wiec kto pierwszy do zmiany mial byc? logiczne, ze czlowiek ktory zagral przed tym meczem raptem 45 minut w spotkaniu... a ze Obraniak byl najlepszy??? nie zgode sie... pierwszy grozny strzal to w 90 procentach zasluga Krzynowka ktory Ludovicovi pilke wylozyl... drugi to staly fragment gry, uderzenie ma, ale to nie znaczy ze gra dobrze... ja tu sie akurat z Leo bym zgodzil - zmiane trzeba bylo zrobic - zdjecie Obraniaka bylo logiczne...

ps1 - pierwszy raz od kilku lat widzialem wczoraj strzal Rogera z dystansu... grin

ps2 - czemu ta dyskusja jest w tym temacie akurat ? laugh

Do góry
#3385374 - 07/09/2009 05:47 Re: Korupcja [Re: komarek]
maniek289 Offline
veteran

Meldunek: 18/07/2007
smirk Zdjęcie gracz który jako jedyny w pierwszej połowie zagroził bramce przeciwnika (i to dwukrotnie) jest zajebiście logiczne . No chyba że się postawiło na irlandie . confused

Do góry
#3428093 - 29/09/2009 06:16 Re: Korupcja [Re: maniek289]
komarek Offline
veteran

Meldunek: 06/11/2002
Witam smile

Nareszcie PZPN dojrzal do decyzji zwolnienia Benhakera, ktorego nazwisko wlasnie skojarzylo mi sie z hakerem - wlamal sie do polskiego systemu i namieszl ile sie tylko dalo. Mundial mamy z glowy, znaczy ze selekcjoner moze odejsc...

A ten mecz z malutka Slowenia, fakt ze dosc bogata, ale jednak koszmar! Widac wojna w bylej Jugoslawii zrobila swoje i tam sie walczy zawsze i o wszystko...

Co do tymczasowego trenera Majewskiego to lepiej bedzie jak zostanie tylko tymczasowym. Od wielu lat dzialacz skorumpowanego PZPNu, jak zostanie na dluzej to na pewno z reprezentacja bedzie zle...
Tak mu sie przygladalm ostatnio i gosc ma ogromna potrzebe powstrzymywania sie ze wszystkim przed kamerami, truje w kolko na jedno kopyto, jednym tonem, a jak dwa razy sie poruszy bo mu wszystko zdretwialo od siedzenia w niewygodnej pozycji to max, zero charyzmy. On musialby wybrac kadre z zawodnikow bardzo zdyscyplinowanych, nastawionych tylko i wylacznie na cel, o bardzo duzym wewnetrznym poczuciu kontroli nad swiatem, indywidualistow. Oni beda zgarniac po 3 pkty w kazdym meczu, a jemu z tortu dostanie sie miano dobrego selekcjonera. Tylko ze takich co jeszcze beda chciali ze soba druzynowo grac to na bank zle wybierze, bo raz ze jest na to za slabo przygotowany, a dwa wiadomo PZPN..

W kolejnych dwoch meczch obstawiam wygrana i remis na otarcie lez i zludne nadzieje na przyszlosc, bazujacych na prawie konca..

Pozdrawiam smile

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2