#3236611 - 27/06/2009 06:12
Re: Michael Jackson nie żyje
[Re: mgr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/07/2007
|
sio do "Polityki", gamonie :-) cicho, dobrze jest
|
Do góry
|
|
|
|
#3236634 - 27/06/2009 06:23
[Re: buszmen]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Ale już wczoraj pomyślałem sobie, że to bardzo prawdopodobne, że został zamordowany(swoją drogą i tak by długo nie pożył). Tak się właśnie będą rodzić legendy którymi ochoczo przez następne miesiące będą nas karmić "media". Będą podejrzenia o morderstwo, zamach al-kaidy, zemstę jakiegoś dzieciak, spisek żydo-masonerii, chęć zysku koncernów fonograficznych, porwanie UFO, ptasia grypa i co tam jeszcze pismaki wymyślą. Brukowce będą się pewnie prześcigać w wymyślaniu różnych bzdetów, stuknięci amerykanie będą modlić się do brudnych majtek Jacksona, ktoś łebski ogłosi że Jackson spał w jego łóżku i będzie ściągał tłumy chętne w nim poleżeć za sowitą opłatą. Wyjdzie 100 wznowień, reedycji, greatest hits, remixów, coverów, podróbek itd. jego muzyki. Słowem skończy się jak zwykle. Kupa ludzi zarobi na jego śmierci kupę szmalu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3236650 - 27/06/2009 06:35
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
W przypadku JFK raczej nie  Chodzi mi o sam mechanizm. Jak tylko umrze ktoś znany to bardzo często media czy ludzie dorabiają do tego jakąś niestworzoną ideologię byleby tylko podnieść nakład/oglądalność. A gość był po prostu fizycznym wrakiem, organizm w końcu nie wytrzymał i tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#3236700 - 27/06/2009 07:04
[Re: Bzyku]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
No i tu się zgadzamy, długo i tak by nie pożył. Dlatego myślę, że postanowiono skończyć jego życie już teraz, bo to optymalny czas, aby realizować zyski z jego śmierci(naturalne, jak i kiedy by to nie nastąpiło). To doskonały stymulant dla nakręcenia rynku.
Aczkolwiek, oczywiście równie dobrze mogło być inaczej. Nie wnikam w szczegóły, w każdym razie wiem, ze media były na to gotowe od dawna, bo przecież było wiadomo, że Jackson do 60 to raczej z tym trybem życia nie dobije. I trzeba było być w gotowości, bo przy przespaniu sytuacji i słabej jej sprzedaży zyski byłyby mniejsze. A tak zbiją sobie krocie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3236710 - 27/06/2009 07:14
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
No i tu się zgadzamy, długo i tak by nie pożył. Dlatego myślę, że postanowiono skończyć jego życie już teraz, bo to optymalny czas, aby realizować zyski z jego śmierci(naturalne, jak i kiedy by to nie nastąpiło). To doskonały stymulant dla nakręcenia rynku.
Aczkolwiek, oczywiście równie dobrze mogło być inaczej. Nie wnikam w szczegóły, w każdym razie wiem, ze media były na to gotowe od dawna, bo przecież było wiadomo, że Jackson do 60 to raczej z tym trybem życia nie dobije. I trzeba było być w gotowości, bo przy przespaniu sytuacji i słabej jej sprzedaży zyski byłyby mniejsze. A tak zbiją sobie krocie. Buszmen, a może to metoda na przetrwanie kryzysu?? Brytole zaczęli, jestem ciekaw kto skończy;-) Kogo typujesz nastepnego? Mi się wydaje że można by sporo zgarnąć w Polsce za Cugowskiego, jak patrze na niego to widzę totalny przechlany wrak człowieka, widać że i on "przeszedł na ciemną strone mocy i służy księciu ciemności", do odstrzału idealny, oczywiście jak na nasz zaścianek  Nie mam zupełnie typów na resztę świata...
|
Do góry
|
|
|
|
#3236717 - 27/06/2009 07:21
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
Aczkolwiek, oczywiście równie dobrze mogło być inaczej. Nie wnikam w szczegóły, w każdym razie wiem, ze media były na to gotowe od dawna, bo przecież było wiadomo, że Jackson do 60 to raczej z tym trybem życia nie dobije. I trzeba było być w gotowości, bo przy przespaniu sytuacji i słabej jej sprzedaży zyski byłyby mniejsze. A tak zbiją sobie krocie. Buszmen, a może to metoda na przetrwanie kryzysu?? Brytole zaczęli, jestem ciekaw kto skończy;-) Kogo typujesz nastepnego? Mi się wydaje że można by sporo zgarnąć w Polsce za Cugowskiego, jak patrze na niego to widzę totalny przechlany wrak człowieka, widać że i on "przeszedł na ciemną strone mocy i służy księciu ciemności", do odstrzału idealny, oczywiście jak na nasz zaścianek  Nie mam zupełnie typów na resztę świata... 1] Villas 2] Krawczyk 3] Piasek (tragiczny wypadek, bo chłopak wciąż mlody) Tak wygląda aktualna lista sporządzona przez bezlitosnych paparazzich 
|
Do góry
|
|
|
|
#3236936 - 27/06/2009 18:41
[Re: Master Flamaster]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/03/2004
|
Nie ulega wątpliwości, że artystą był Wielkim. Dla mnie, jego muzyka była odskocznią od ciężkiego rocka na której się wychowałem..Trudno jest w kilku słowach ocenić tak wybitnego muzyka jakim był niewątpliwie, bo ocena jako człowieka , na podstawie zasłyszanych wiadomości , kolorywych pism jest nie na miejscu. Trochę się dziwię osobom, które z wielkim "znactwem" wypowiadają się o jego "dziwactwach" nie znając tak naprawdę, prawdy o nim samym, bo gdzieś coś usłyszeli , przeczytali. Trzeba poznać Amerykę(poznać prawo amerykańskie), by zrozumieć, co tam sie dzieje.Mam tu na myśli między innymi"rzekome" molestowania. W tym miejscu muszę przypomnieć historię(kilka miesięcy temu było głośno o tej sprawie w naszej TV) pewnego polaka który siedział tam w więzieniu za to, że kompał swoją małą córkę. Absurd. Okazuje się ,że ja też to robiłem, więc też trzeba mnie zlinczować?Kolejny przykład z mojej dziedziny , też b.głośny .Kobieta oddaje swój film w Kodaku i nie może odebrać zdjęć , bo na fotografiach jest dziecko w kąpieli. Dostała chyba dwa lata. Następny: Moja córka również nie mogła odebrać swoich zdjęć...bo zostały uznane za zbyt.... profesjonalne. Takie przykłady absudu można mnożyć. Dla nas wychowanych w innej kulturze jest to niezrozumiałe.Jak to się ma do Jacksona? Nie wierzmy w te wszystkie bzdury, którymi nas karamią z każdej strony.Tyle w skrócie. Polecam przeczytać artykuł : http://wiadomosci.onet.pl/1563665,2678,1,trudna_przemiana_z_chlopca_w_mezczyzne,kioskart.html
|
Do góry
|
|
|
|
#3245889 - 01/07/2009 22:01
[Re: Big]
|
Sparta Wrocław
Meldunek: 01/05/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3246776 - 02/07/2009 03:35
[Re: buldog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
wwwwooowwww ale fajny teledysk, zajebisty wręcz!  Odpowiedz mi na pytanie: jak myślisz, czemu Michael zdecydował się na operację zmiany koloru skóry? a] bo miał za dużo kasy b] bo mu się nudziło c] yyy nie wiem, ale próbuję być śmieszny i wrzucam "zajebiste" filmiki o Jacksonie
|
Do góry
|
|
|
|
#3246781 - 02/07/2009 03:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/05/2007
|
buldog  tez miałem wkleic, ale wiedzialem jaka bedzie reakcje tej dzieciarni, tak wogole Baranki Boże to chyba kapela ze Słupska? MF, bo miał kompleksy i problemy psychiczne.
|
Do góry
|
|
|
|
#3246876 - 02/07/2009 04:29
[Re: Chorwat]
|
addict
Meldunek: 28/02/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3246901 - 02/07/2009 04:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
buldog  tez miałem wkleic, ale wiedzialem jaka bedzie reakcje tej dzieciarni, tak wogole Baranki Boże to chyba kapela ze Słupska? MF, bo miał kompleksy i problemy psychiczne. widze, ze kapela tak znana, ze musiala nagrac cos "kontrowersyjnego", zeby ktos o nich uslyszal, bo spiewac to oni nie potrafia za cholere 
|
Do góry
|
|
|
|
#3246937 - 02/07/2009 04:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
buldog  tez miałem wkleic, ale wiedzialem jaka bedzie reakcje tej dzieciarni, tak wogole Baranki Boże to chyba kapela ze Słupska? MF, bo miał kompleksy i problemy psychiczne. Megadewiant z głosikiem kastrata, obwołany królem przez popmatołków  Co ta kreatura wniosła do muzyki w porównaniu chocby z Pink Floyd ,Genesis czy King Crimson ? Dobra, dosyć, bo jeszcze to truchło ożyje i nagra nowa płytę pt. "White Power"
|
Do góry
|
|
|
|
#3246942 - 02/07/2009 04:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/05/2005
|
wwwwooowwww ale fajny teledysk, zajebisty wręcz!  Odpowiedz mi na pytanie: jak myślisz, czemu Michael zdecydował się na operację zmiany koloru skóry? a] bo miał za dużo kasy b] bo mu się nudziło c] yyy nie wiem, ale próbuję być śmieszny i wrzucam "zajebiste" filmiki o Jacksonie http://www.youtube.com/watch?v=nkzaVKAGJ50
|
Do góry
|
|
|
|
|
|