Oj gnacik, gnacik

nie tak dawno jeszcze pamiętam, że szukałeś jakiegoś kursu do AutoCADa a teraz chcesz już pomagać koledze za dopłatą... oj nieładnie

No chyba że kolega chce żeby mu narysować jakiś większy zespół z podziałem na podzespoły i detale tego się już nie podejmuje.
@BartheezzJeśli to coś prostego(tj. mało pracochłonnego) to mogę Ci narysować w przyszłym tygodniu, bo na weekendzie będę niestety mocno zajęty. Ja ostatnimi czasy działam na Bricscadzie i starym Autocadzie, ale jak trzeba będzie to i przypomnę sobie coś z Solida wszystko pod warunkiem, ze nie masz tego dużo, bo mój czas jest mocno ograniczony...
Teraz moja prośba
W najbliższym czasie będę musiał się nauczyć PRO/Engineera, nie miałem z nim wczesnej do czynienia, wiec przydałby sie jakiś kurs dla początkujących może ktoś posiada bądź wie gdzie mogę sobie coś przydatnego znaleźć?
I pytanko numer dwa. Poszukuje jakiegoś leksykonu/encyklopedii roślin, znalazłem jedna na chomikuj.pl ale potrzebuje czegoś większego, może ktoś coś takiego gdzieś widział, posiada?