Strona 10 z 17 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 16 17 >
Opcje tematu
#3148602 - 21/05/2009 20:36 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: micha$]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
A po co mieliby to udowadniac?

Originally Posted By: micha$
Prawda jest taka, że zeznanie strażników jest więcej warte niż nasze.

smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3148616 - 21/05/2009 20:42 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: Biszop]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Originally Posted By: Biszop
Teraz jeszcze napisz jak owi strażnicy udowodnią że był spożywany alkohol bo to mnie frapuje grin

Sędzia - Czy widział pan jak oskarżony spożywał alkohol w miejscu publicznym tego i tego dnia ?
Policjant - Tak
Sędzia - Uznaje oskarżonego winnym. Dziękuje, dowidzenia.

Jak nie wierzysz spytaj dimesa grin

Do góry
#3148625 - 21/05/2009 20:44 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: Goget]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
100 zeta to jest standart po drugie z tego co wiem picie nie jest zabronione w miejscach publicznych specjalnie wyznaczonych min park.....
Co do kosztów to jak mowie mam zamiar powiedziec ze nie przyjąlem mandatu poniewaz jestem bezrobotny a 7 dni to za mało czasu by zebrac taką kwote smile

Do góry
#3148665 - 21/05/2009 21:18 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: Goget]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: Goget
Originally Posted By: Biszop
Teraz jeszcze napisz jak owi strażnicy udowodnią że był spożywany alkohol bo to mnie frapuje grin

Sędzia - Czy widział pan jak oskarżony spożywał alkohol w miejscu publicznym tego i tego dnia ?
Policjant - Tak
Sędzia - Uznaje oskarżonego winnym. Dziękuje, dowidzenia.

Jak nie wierzysz spytaj dimesa grin

Proszę o podanie dokumentów świadczących o przebadaniu mnie alkomatem.

Nie raz i nie dwa odmawiałem przyjęcia mandatu, ani razu mi nie udowodniono zarzucanych wykroczeń przed sądem grodzkim czy wcześniej przed kolegium.

Nie bronie tutaj tego który pił piwo w parku mimo zakazu,
ale udowodnienie tego czynu nie jest tak proste jak napisałeś, a to że coś Ci napisał policjant z którym leżałeś ma się nijak do tego co powie strażnik miejski i jak się ustosunkuje do tego sąd.

Kiedyś dwóch przypadkowych krawężników zatrzymało mnie wieczorem kiedy jechałem samochodem, powód: jazda na światłach przeciwmgielnych, mandat 500 i jakieś punkty, taką propozycję mi złożyli,
z uśmiechem poprosiłęm żeby wyciągał długopis,
wyciągnął i zaczął bazgrać mandat, to go uświadomiłem żeby pisał ale nie mandat tylko do sądu grodzkiego.
Zwariował. W sądzie przegrał z kretesem bo owego dnia była mgła jak skurczybk, a ja nie mam 18 lat żeby się rajcować dodatkowym oświetleniem samochodu.
Został jeszcze pouczony aby wykonywał swoje obowiązki rzetelnie i zajmował się sprawami istotnymi.

Nie jest to idealny do sytuacji przykład ale ma pokazać tylko że wcale nie jest tak że głos policjanta, a zwłaszcza strażnika jest decydujący.
Zresztą, pracowałem przez prawie rok w kolegium ds wykroczeń, naprawde wiem jak to wygląda i co możesz, a co nie.

Do góry
#3148755 - 21/05/2009 21:50 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: Biszop]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

No to w przypadku przegrania sprawy otrzymam kare 100zł która pierwotnie miała byc nalozona czy jeszcze dostane jakis bonus?? i czy zostaną naliczone koszta sądowe i ile one +/- wynoszą??

Do góry
#3148781 - 21/05/2009 22:05 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: royalflush]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Sąd grodzki nie ma interesu w podnoszeniu stawki kary i zazwyczaj tego nie stosuje, może ewentualnie ją zmniejszyć jeśli uzna za stosowne i jeśli o to poprosisz tłumacząc się na przykład trudną sytuacją materialną, dodatkowo wyrażając skruchę.
Aczkolwiek w takiej gównianej sprawie, (zajmującej cenny czas) możesz sie spodziewać wszystkiego,
jeśli przegrasz pokrywasz koszty sądowe, ile nie jestem na bieżąco więc nie odpowiem.

Oczywiście to wszystko jeśli się przyznasz, a skoro się przyznasz to jesteś trutniem bo dlaczego nie przyjąłeś mandatu i zawracasz gitarę?

Do góry
#3148784 - 21/05/2009 22:08 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: Biszop]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Nie mam zamiaru się przyznac a nie przyjęcie mandatu moge udokumentowac tym ze nie jestem w stanie w ciągu 7 (okres wyznaczony) aby go spłacic

Do góry
#3148803 - 21/05/2009 22:23 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: royalflush]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Zresztą jeden kumpel juz miał podobną sprawe miał dwoch swiadkow ktorzy przyjeli mandat lecz zeznawali ze ów znajomy nie pil alkoholu i dostal kare 100PLN bez zadnych kosztów wiec to tez nie jest tak do konca ze jak sie nie przyznam to sąd sprawe umorzy

Do góry
#3149029 - 22/05/2009 00:46 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: royalflush]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2006
Dokladnie tak jak Biszop pisze. Niech Ci udowodnia, ze faktycznie chlales. Rownie dobrze mogliby Ci przypisac wlamanie do mieszkania XY i co, ponosisz konsekwencje ? Nie, musza byc dowody (taki naciagany ciut przyklad).
A Ci co dostaja po dupie w sadzie grodzkim, to tacy chyba, ktorzy pozwola sobie na to, zeby ktos wmusil Ci ten mandat.

Biszop, 'dostales' mandat za jazde na przeciwmgielnych mimo, ze byla mgla ?:P hehe

A i jeszcze jedno, jak np wyglada sprawa z wylegitymowaniem policjanta ? Zalozmy taka sytuacja niefortunna w parku jak ta kolegi royalflusha.
Musi sie wylegitymowac ? Czy musi ale dopiero na nasza prosbe ? I czy nie wylegitymkowanie sie moze nam pomoc w jakis sposob-jaki ?

Do góry
#3149064 - 22/05/2009 00:58 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: lelu]
kadus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/06/2007
Panowie a jak jest z piciem w aucie ? Kierowca nie pije, piją pasażerowie. Slyszalem, ze gdy nie ma kluczyków w stacyjce, picie w srodku jest dozwolone.

Do góry
#3149099 - 22/05/2009 01:11 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: kadus]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
widzę ciekawie się zrobiło wink

W sumie racja, niby trzech mundurowych mówi coś przeciwko nam ..
Jednak wg mnie muszą mieć jakieś dowody.
Inaczej to mozna zrobić tak jak pisze wyżej lelu - mozna by nam wcisnąć wszystko.

Do góry
#3149349 - 22/05/2009 02:59 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: Platini]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Policjant jest tzw. zawodem publicznego zaufania (strażnik chyba też), dlatego jeżeli chcecie wykazać, że nie było tak jak mówi funkcjonariusz to musicie to udowodnić.

Oczywiście zależy wszystko od tego na jakich ludzi się trafi.

Do góry
#3149542 - 22/05/2009 04:18 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: micha$]
green_grass_of_tunnel Offline
addict

Meldunek: 23/07/2007
Originally Posted By: micha$
Policjant jest tzw. zawodem publicznego zaufania (strażnik chyba też), dlatego jeżeli chcecie wykazać, że nie było tak jak mówi funkcjonariusz to musicie to udowodnić.

Oczywiście zależy wszystko od tego na jakich ludzi się trafi.

toż to jawne łamanie zasady domniemania niewinności. czyż nie?

Do góry
#3149808 - 22/05/2009 06:08 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: green_grass_of_tunnel]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
Ludzie, jest oto taka potrzeba, wyższa racja, a mianowicie zaprojektować profesjonalne logo przedsięwzięcia... Jakie programy komputerowe mogą w tym pomóc ? Są jakieś dedykowane takiej wąskiej potrzebie ? Które poradza sobie z zadaniem ?

Do góry
#3150070 - 22/05/2009 12:24 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: tangerine]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Logo przedsięwzięcia ? Co takiego masz dokładnie na myśli, ma to być logo graficzne ? Jeżeli tak to odezwij się na PW, za odpowiednią cenę mogę wykonać... a jeżeli bardzo chcesz samemu to zrobić to polecam Photoshopa.

Do góry
#3150108 - 22/05/2009 14:09 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: gnacik]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Jedyne co mają na mnie to ze z 20 metrów widzieli jak koncze piwo wyrzucam butelke do kosza i się oddalam (oni twierdzili ze na ich widok dokonczylem piwo wyrzucilem butelke i ucieklismy z kumplem)
Gdy zaprosilismy funkcjonariusza do kosza stwierdzil ze lezy pusta butelka cała obdarta bez etykiety której zresztą się wyparłem mówiąc ze pilem sok
Prawda byla taka ze odeszlismy normalnym krokiem a strazaków zobaczylismy dopiero zakręcając w alejke 5 metrów dalej, zaczeli krzyczec zebysmy stali to sie zatrzymalismy (nie mielismy nic przy sobie) i to wszystko nagralismy na telefonie....(od momentu spisywania i potwierdzenie przez mende stanu butelki w koszu ze byla pusta i obdarta wiec tym samym nie ma dowodów co ja pije a lukając do kosza słychac jak mowi ze lezy butelka całkowicie pusta i obdarta bez etykiety..(gdybysmy wiedzieli jak sie to skonczy ucieklibysmy im no ale juz byly podobne sytuacje i konczylo sie na upomnieniu smile

Do góry
#3150112 - 22/05/2009 14:14 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: royalflush]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Z drugiej strony łazenie gdzies po sądach i uzeranie sie o 100zł nie warte zachodu tymbardziej ze jak sąd uzna racje sTrażaków kara moze podskoczyc nie licząc koszta sądowe tongue (przynajmniej nie wiem czy tak jest w grodzkim)

Do góry
#3150125 - 22/05/2009 14:26 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: royalflush]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
royal sorry nie masz wiekszych problemow niz problemy ze straza miejska do ktorej przyjmowani sa tacy co nigdzie indziej nie chca ich przyjac bo maja dwie lewe łapy?

ostatnio na mojej dzialce pracowal gosciu ktorego zadaniem bylo porąbanie siekierka galezi na mniejsze i pograbienie siana. pech chcial, ze byla tam wtedy bardzo sucha trawa (poczatek kwietnia) i na dzialce obok gdzie jest mnostwo pustych butelek pojawil sie pożar. nie uzurpuje sobie tutaj prawa do oceniania czy pozar wzial sie z butelek - bo bylo ostre slonce, czy moze ow pracownik rzucil np peta i trawa sie zajela. zadzwonilo na straz, przyjechali, poklepali takimi łapkami co miał Diabeł Piszczałka i pojechali. nie dogasili gdzies bo za chwile znow sie palilo. wiec zadzwonil po raz kolejny - przyjechali, dogasili i zadzwonili po straz miejska ze to ON podpala a potem dzwoni laugh logika godna ludziom za przeproszeniem opoznionym umysłowo . w okolicy sa pojedyncze domy a dzialki sasiednie puste, niezabudowane, zaniedbane, porosniete trawskiem .

miejska go zawinela i zawiezli na policje. nastraszyli synka (19 lat) ze grozi mu do 5000zl koszy sadowe terefere. pojechalem tam, przedstawilem swoja wersje zdarzen, przywiozlem taka starsza babcie co tam akurat byla i widziala wszystko i do tej chwili mamy cisze - zadnego wezwania nic kompletnie. pewnie tak sie skonczy - zreszta co mu moga udowodnic jak NIKT go nie widzial jak podpala.

chce tu tylko ukazac ze straz miejska nie ma zadnego zastosowania w spoleczenstwie a jest tylko zbrojnym narzedziem samorzadow do wyludzania pieniedzy od obywateli.

Do góry
#3150168 - 22/05/2009 15:50 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: royalflush]
Bebok Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/06/2006
Originally Posted By: royalflush
Nie mam zamiaru się przyznac a nie przyjęcie mandatu moge udokumentowac tym ze nie jestem w stanie w ciągu 7 (okres wyznaczony) aby go spłacic

Pamiętaj że wszystko co tu napisałeś możę zstać wykorzystane przeciwko Tobie laugh

Originally Posted By: kadus
Panowie a jak jest z piciem w aucie ? Kierowca nie pije, piją pasażerowie. Slyszalem, ze gdy nie ma kluczyków w stacyjce, picie w srodku jest dozwolone.

Z tego co ja się orientuje to samochód jest traktowany tak samo jak miejsce publiczne. Tak samo jest np z łódkami. Np jesteś na Mazurach, masz łódke zacumowaną w porcie pijesz pod pokładem, zjawia się straż i dostajesz mandat tongue

Do góry
#3150384 - 22/05/2009 18:37 Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [21] [Re: Bebok]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Originally Posted By: Bebok
Z tego co ja się orientuje to samochód jest traktowany tak samo jak miejsce publiczne. Tak samo jest np z łódkami. Np jesteś na Mazurach, masz łódke zacumowaną w porcie pijesz pod pokładem, zjawia się straż i dostajesz mandat tongue

Jak to miejsce publiczne jak to jest prywatna rzecz (ruchomość)...

Do góry
Strona 10 z 17 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 16 17 >

Moderator:  Biszop, rafal08