#3229433 - 24/06/2009 20:43
Re: Samochody używane [5]
[Re: superges]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
ale klapa zmieniana  i mógłbyć próg od bagażnika wgnieciony jak walnął w słupek i klape zmieniał No to pewne auto od znajomego i tego nie wiesz? Klapa jak była nowa to luz, jak było głębiej to już musiał blacharz popracować i coś wspawać, i tu już ocynku nie będzie ale może zrobił przyzwoicie...;-) Wyjdzie za pare lat 
|
Do góry
|
|
|
|
#3229647 - 24/06/2009 21:27
[Re: superges]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
miałem Punto I i już nigdy więcej fiata, wszystko co mogło się psuć się psuło, prócz silnika, od poważnych usterek do wkurzających drobiazgów, może części są tanie, ale wolą zapłacić więcej i nie jeździć raz w miesiącu do mechanika.
|
Do góry
|
|
|
|
#3229860 - 24/06/2009 22:26
[Re: Linc]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
superges ile troszke wiecej niz troszke? poszukaj lepiej Opla Corse C po fl, produkowane od jesieni 2003, ja tak bym zrobil jerome ja mialem 2 Punta I, oba z roku 1997, ogolnie nie bylo zle, auto przestrone, tanie w utrzymaniu, przede wszystkim ladne, mialem tylko problemy z elektrycznymi szybami, tylnia wycieraczka, zamkiem centralnym i z chlodnica, ale chlodnice sam zalatwilem przez glupote i w konsekwencji silnik w dupe dostal, szczegolnie zawory i oddalem go za bezcen poki jeszcze jezdzil  ogolnie uwazam, ze auto jest warte swojej ceny, a milosc do Fiata pozostala 
|
Do góry
|
|
|
|
#3229934 - 24/06/2009 22:55
[Re: jerome]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
miałem Punto I i już nigdy więcej fiata, wszystko co mogło się psuć się psuło, prócz silnika, od poważnych usterek do wkurzających drobiazgów, może części są tanie, ale wolą zapłacić więcej i nie jeździć raz w miesiącu do mechanika. Tak właśnie jest postrzegany Fiat przez wiekszość ludzi, przez pryzmat starszych modeli m.in. Punto, a prawda jest taka że od momentu Punto II Fiat postawił na zupełnie inną strategię, usystematyzowali produkcję płyt podwoziowych, wprowadzili schemat 6x2 i od tego czasu firma zaczęła się podnosić z głębokiego kryzysu, Do tego czu auta z Turynu były mierne i to jest fakt, nowy sposób zarządzania marką jako całością poprawił znacznie jakość produktów, na tyle znacznie że samochody Fiata sprzedają się dobrze i z zyskiem. Punto II i Panda były końmi pociągowymi i nie bez powodu, o ile Punto II miało jeszcze trochę wad o tyle Panda i reszta następców to sukcesy rynkowe. Jakość w górę, kto jechał GP albo Bravo ten wie o czym mowa, jakośc wykonania i montaż na wysokim poziomie, silniki zwłaszcza diesla to elita w swojej klasie, na silnikach fiata śmiga tyle samochodów że wielu mogloby nie uwierzyć, Alfa, Lancia wiadomo, ta sama grupa, do tego z większych Opel praktycznie zrezygnował z produkcji swoich diesli, z Oplem, Saab, do tego Suzuki, Cadilac, nawet koncern Tata kupił licencję, to tylko duże znaczące licencje, do tego masa mniejszych w południowej Ameryce czy na Antypodach. Fiat mógł się podnieść juz w koncu lat 90 ale wtedy nadwozia i jakosc wykonania nie dostawała kroku tym silnikom. Nie chce wychwalać Fiata, to nie jest ani prestizowa ani wybitna marka, produkują normalne samochody, co raz lepszej jakosci i opinie jerome i wielu innych że Fiat to i tam to dawno nie mają nic wspolnego z rzeczywistoscia. Fiat sam zapracował na swoją opinię a teraz skutecznie ją zmienia i akurat silnik jtd był dla nich tym samym co dla Subaru silnik przeciwosobny, znak firmowy który utrwala lub zmienia opinię o firmie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3230001 - 24/06/2009 23:13
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
|
Bishop moja opinia ma wiele wspólnego z rzeczywistością, miałem Punto I i opisałem fakty, zaznaczyłem model i skoro ta firma mnie tak wtedy zrobiła na szaro, to ja jej podziękowałem, może i poszli w górę, ale to co ja przeszedłem z tym autem wystarcza mi by podziękować tej firmie, mam do tego prawo  Ja bardzo dobrze wiem, że modele między sobą się bardzo różnią (np Yaris I a Yaris II), firma ma dbać o swój wizerunek i Fiat jeszcze wiele lat będzie walczył z błędami przeszłości no i wcale tak ostro nie poszli do góry: http://www.autocentrum.pl/oceny/fiat/punto/grande_punto.html http://www.autocentrum.pl/oceny/fiat/punto/ii.html Oczywiście zwracam uwagę na niezawodność, o ile z poważnymi niby trochę lepiej, to 'drobiazgi' ich wciąż gnębią, zwracam uwagę że to oceny właścicieli (od kilkuset do kilku tys), więc dla mnie jak najbardziej obiektywne.
|
Do góry
|
|
|
|
#3230067 - 24/06/2009 23:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3230076 - 24/06/2009 23:38
|
Carpal Tunnel
|
po 1 poczekaj 2-4 lata i zobaczymy jakie będą oceny  po 2 najpierw trzeba sprawdzić czy to ta sama półka (wykonanie, wyposażenie itd) po 3 nie jestem fanem Golfów, ani twierdzeń że niemieckie to dobre, samochodu na f się nie kupuje, jestem zrażony do fiata, bo swoje przeżyłem i nigdy niczego od nich nie kupie, ale sam jestem ciekaw jak Bravo będzie się spisywało za parę lat, a jak Golf
|
Do góry
|
|
|
|
|
|