Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#30574 - 04/06/2004 02:16 Forum jest cienkie
RoYeK Offline
veteran

Meldunek: 26/01/2004
Dokonałem bilansu odtatnich tygodni w mojej przygodzie z bukmacherką. Wiele razy korzystałem z informacji z forum, a nieraz z gotowych typów. Informacje zwykle okazywały się pożyteczne, ale co do gotowych typów to musiałem sie mocno podrapać w głowę. Co ja K... robię, po co mi to? Naszło mnie, bo dzisiaj nie wszedł mi barzdo ładny kuponik, po dodaniu typu z forum. (oryginalnie to był dubel, ako 2 z groszmi)
Stwierdzam niestety, ze poziom trzyma jedynie kilku typerów. Nie będe tu przytaczał ksywek, każdy obserwujący forum wie o kogo chodzi. Reszta tylko mi siano z mózgu robi. Większść moich kuponów bazowanych na typach, bądź konsultowanych z forum niestety okazała się do dupy! Jest w tym wiele mojej winy, bo zbyt bezkrytycznie odnosze się do zdarzeń, które poleca wielu typerów. Dzisiejsze zdarzenie, które przelało czarę goryczy było następujące:
E. Dementieva - P. Suarez
Typerzy na forum polecali grać Suarez, tym bardziej, że kurs był 2.3! Ponoć na clayu miała być świetna. Ja nie dziwie się, że przegrała, bo każdy nawet poparty dogłębną analizą typ może okazać się błędny, ale do cholery to był POGROM! porażka w 1 secie 6-0 mówi chyba wszystko... Zastanawiam się, na kim ja polegałem? Na tenisie znam sie słabo, ale to różnica 2 klas! Czy typerzy z forum mecz.pl maja pojęcie o czym piszą? Mam wrażenie, że nie bardzo, a dotyczy to większości. Najgorsze jest to, że na globetting jakis matoł dawał 10/10 na Suarez, co ostatecznie przekonało mnie, że mecz wart jest ryzyka. I dupa blada!
Generalnie konsultacja niektórych zdarzeń na forum jest wskazana i często owocna. Zdarzało się, że forumowicze odradzali jakiś typ i mieli rację, natomiast w 2 stronę to juz dużo gorzej. I nie mam ty na mysli jedynie DJ Sachiego
Reasumując :stop: na typy z forum, bo tylko po dupie dostaje. I sam również typów podawał nie będe, bo dzisiaj rónież mój typ w lidze finskiej okazał sie odwrotny od wyniku, ale kurcze, to była minimalna porażka. Nie przypominam sobie, zebym na forum dał takiego "farfocla" jak ten w/w.
Jeżeli ktoś zechce skomentować mój post, proszę o rzeczowe wypowiedzi. Jak znam merytoryczny poziom forum, który niestety pikuje w dół, to za chwilę będzie tu pełno obelg i głupich docinków!

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#30575 - 04/06/2004 02:26 Re: Forum jest cienkie
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Stary, masz racje, forum jest cienki, sporo tu 2złotówkowiczów, stawiają Celtiki i inne Corie po kursie 1.1. Odnośnie Suarez to może większość stawiała na nią, jednak jak pewnie przyuważyłeś nie każdy, ja tam na niej wygrałem, rozeznanie i będziesz wiedział z kogo typów korzystać.

Do góry
#30576 - 04/06/2004 02:33 Re: Forum jest cienkie
zielu Offline
addict

Meldunek: 09/11/2003
forum powinno być podzielone na jakieś ligi!!!
I każdy mógłby się pokazywać w niższych i potem awansiki. Bo takto robi się burdel!

Do góry
#30577 - 04/06/2004 02:36 Re: Forum jest cienkie
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Ale nie myśl sobie, że sa fachowcy, którzy wszystko wiedzą. Kiedyś byłem niby w najlepszej grupie w Polsce(przynajmniej sami mieli o sobie takie mniemanie) i wyciągali w porywach około 10% miesięcznie na +, a sporo było na -.

Do góry
#30578 - 04/06/2004 02:43 Re: Forum jest cienkie
marcholt Offline
enthusiast

Meldunek: 02/06/2004
[QUOTE]Typerzy na forum polecali grać Suarez, tym bardziej, że kurs był 2.3! [/QUOTE]Było choć raz włączyć telewizor, popatrzeć na Eurosporcie, kto zacz - a nie słuchałbyś takich podpowiedzi. Na kilometr było widać, kto w tym meczu będzie miał jakie szanse.

Ale łatwiej jest zajrzeć na forum i bezmyślnie podążyć za radą pierwszego z brzegu samozwańczego eksperta, prawda?

Do góry
#30579 - 04/06/2004 02:50 Re: Forum jest cienkie
Łukaszek Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2004
Ten Royek to ma jednak konkretne problemy :rolleyes: nie chcesz to nie pisz idz sobie na inne forum, a zalozyles ten temat przez to ze wtopiles na tenisie :rolleyes:

P.S znajdz sobie inne forum do leczenia kompleksów

Do góry
#30580 - 04/06/2004 02:50 Re: Forum jest cienkie
RoYeK Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał marcholt:
[qb] [QUOTE]Typerzy na forum polecali grać Suarez, tym bardziej, że kurs był 2.3! [/QUOTE]Było choć raz włączyć telewizor, popatrzeć na Eurosporcie, kto zacz - a nie słuchałbyś takich podpowiedzi. Na kilometr było widać, kto w tym meczu będzie miał jakie szanse.

Ale łatwiej jest zajrzeć na forum i bezmyślnie podążyć za radą pierwszego z brzegu samozwańczego eksperta, prawda?[/qb][/QUOTE]Brak czasu młodzieńcze, zeby sledzić wszelkie rozgrywki Poprzedni mecz Suarez wygrała akurat gładko...
Pozdrawiam

Do góry
#30581 - 04/06/2004 02:53 Re: Forum jest cienkie
RoYeK Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Łukaszek:
[qb]Ten Royek to ma jednak konkretne problemy :rolleyes: nie chcesz to nie pisz idz sobie na inne forum, a zalozyles ten temat przez to ze wtopiles na tenisie :rolleyes:

P.S znajdz sobie inne forum do leczenia kompleksów[/qb][/QUOTE]Akurat TY jesteś modelowym przykładem bezsensownego klepania w klawiaturę. Zawsze się wpieprzasz i zawsze nie na temat. Prosiłem wyraźnie, zeby wypowiedzi były merytoryczne, ale Tobie sie nawet nie chce do słownika zajrzeć. Powstrzymaj sie na przyszłość od komentarzy w tym temacie, dobrze? Wszyscy juz wiemy jaki jesteś MONDRY :rolleyes:
Pozdrawiam

Do góry
#30582 - 04/06/2004 02:54 Re: Forum jest cienkie
marcholt Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał RoYeK:
Brak czasu młodzieńcze, zeby sledzić wszelkie rozgrywki Poprzedni mecz Suarez wygrała akurat gładko...[/QB][/QUOTE]Młodzieńcze? No, jeśli wyniki zdarzeń przewidujesz równie "trafnie" jak oceniłeś mój wiek, to lepiej szybko zmień zajęcie...

Do góry
#30583 - 04/06/2004 02:55 Re: Forum jest cienkie
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
Wreszcie jakiś dobry temat!

Wszystko zmierza do tego, że w tym ogólnym syfie i mieszaninie dzieci, psycholi i 2-złotówkowiczów jak ktoś wspomniał, cięzko wyłowić naprawde wartościowe typy ludzi, którzy wiedzą co robią/typują...

Przecież pretensje kolegi nie są do tych ludzi tylko do organizacji na forum z której nic pozytywnego na dziń dzisiejszy nie można poprostu wyłowić

Do góry
#30584 - 04/06/2004 02:57 Re: Forum jest cienkie
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
masz numer 9000 z groszami. Więc co ty wiesz o forum...

Do góry
#30585 - 04/06/2004 03:04 Re: Forum jest cienkie
marcholt Offline
enthusiast

[QUOTE]
Przecież pretensje kolegi nie są do tych ludzi tylko do organizacji na forum z której nic pozytywnego na dziń dzisiejszy nie można poprostu wyłowić [/QUOTE]Nie można? To czemu od dłuższego czasu zarabiam pieniądze na MLB, choć nie mam nawet najmniejszego pojęcia, o co w tym sporcie chodzi?

Można, trzeba tylko poświęcić trochę czasu na oddzielenie forumowego ziarna od plew. I na czerpanie informacji z różnych źródeł, nie tylko z mecz.pl.

Do góry
#30586 - 04/06/2004 03:05 Re: Forum jest cienkie
RoYeK Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jerome:
[qb]masz numer 9000 z groszami. Więc co ty wiesz o forum... [/qb][/QUOTE]mam w zwyczaju najpierw poobserwowac forum, zanim się do niego zapiszę, ale fakt. Mój staż nie przekracza roku. Tym nie mniej bajzel jest nieziemski. Ksywki typerów się mylą... Przykład:
Layonik - Lajkonik
Bez przerwy jakieś off-topicowe wtręty, Chaos i Dżuma. I pełno "Łukaszków i DJ Sachich"
Sorry marcholt za pomyłkę. "Junior member" potrafi zmylić, a poza tym, skoro masz czas na oglądanie Eurosportu jak leci, wnioskowałem, że chadzasz do szkoły
Pozdrawiam

Do góry
#30587 - 04/06/2004 03:13 Re: Forum jest cienkie
marcholt Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał RoYeK:
Sorry marcholt za pomyłkę. "Junior member" potrafi zmylić, a poza tym, skoro masz czas na oglądanie Eurosportu jak leci, wnioskowałem, że chadzasz do szkoły
[/QUOTE]Równie dobrze mogę być emerytem, prawda? iwo:

Do góry
#30588 - 04/06/2004 03:14 Re: Forum jest cienkie
PAWi Offline
old hand

Meldunek: 22/04/2001
Wiadomo ze na forum sa typy dobre i zle. Kazdy ma prawo do swoich wypowiedzi. Nie musimy przeciez wszystkiego grac.
Ja nie puszczam wiekszosci typow z forum - ale czerpiw tu duzo innych cennych informacji.
iwo:

Do góry
#30589 - 04/06/2004 03:29 Re: Forum jest cienkie
ckm55 Offline
old hand

Meldunek: 14/04/2004
Witam
Temat forum jest jak najbardziej trafny.
Mamy prawdziwy wysyp roznych charakterow i osobowosci, o kategorii wiekowej nie wspominajac.
-->> Moze by tak wprowadzic jakies oplaty

Sa jednk na forum ludzie znajacy sie i na typowaniu tylko niestety tych jest niewielu i zadko sie udzielaja na forum.
Zeby ich znalezc to trzeba pszukac w poszczegolnych konkursach.
Tam jest wiekszosc smietanki typerow
Oni niestety nie udzielaja sie na forum i nie komentuja kazdego spotkania, przedstawiaja swoje typy a stan konta mowi wszystko iwo:

Niestey miales pecha patrzac po wszystkich tematach. Tak to tylko wiekszy mentlik w glowie od nadmiaru informacji. Szczegolnie na naszym forum, gdzie kazdy rosci sobie prawo do wyrazania swoich pogladow, niestety nie zawsze slusznych i trafnych i nieodmawia sobie prawa do krytykowania innych. Taka jest jednak zasady forum publicznego i nic sie na to nie poradzi.
Patrzac na podpowiedzi innych to nie zajedziesz daleko. iwo:

Ktos niedawno napisal, ze na Roladn Gross zarobi grube pieniadze, ciekawe czy to zdolal osiagnac

Do góry
#30590 - 04/06/2004 03:54 Re: Forum jest cienkie
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Ja od dłuższego czasu juz przestalem czytac typy innych uczestnikow bo to jest bezsensu. Kazdy typuje inaczej i tylko w głowie miesza. Nie ma to jak własna analiza iwo: . Jak dla mnie to jest tylku kilku typerów dobrych na forum, ale na mecz.pl z nimi nie dyskutuje bo od tego jest gg!! A tym co dobrze idzie to od razu robią własne stronki internetowe i przestają sie udzielac na forum. Ja tez chyba zaprzestane podawania typow bo i tak pewnie nikt nie korzysta, a jak wtopa jakas bedzie to od razu zaczyna sie najezdzanie
Pozdrawiam

Do góry
#30591 - 04/06/2004 03:58 Re: Forum jest cienkie
Aandja Offline
old hand

Meldunek: 01/06/2003
RoYeK to po co tu zagladasz???

Do góry
#30592 - 04/06/2004 04:15 Re: Forum jest cienkie
RoYeK Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Aandja:
[qb]RoYeK to po co tu zagladasz???[/qb][/QUOTE]No to pytanie jest co najmniej dziwne... A jakie są założenia forum? Wymiana informacji, czyz nie? No i ja właśnie chciałem powymieniać. Moją wiedzę o F1, ewentualnie coś nie coś o piłeczce, ale w zamian też chciałbym cos sensownego. Czy to tak wiele?
Pozdrawiam

Do góry
#30593 - 04/06/2004 04:29 Re: Forum jest cienkie
grimero Offline
journeyman

Meldunek: 02/05/2004
sensowne tematy nazywane sa tu głupimi.
wymagan to ty miec nie mozesz

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >