#30574 - 04/06/2004 02:16
Forum jest cienkie
|
veteran
Meldunek: 26/01/2004
|
Dokonałem bilansu odtatnich tygodni w mojej przygodzie z bukmacherką. Wiele razy korzystałem z informacji z forum, a nieraz z gotowych typów. Informacje zwykle okazywały się pożyteczne, ale co do gotowych typów to musiałem sie mocno podrapać w głowę. Co ja K... robię, po co mi to? Naszło mnie, bo dzisiaj nie wszedł mi barzdo ładny kuponik, po dodaniu typu z forum. (oryginalnie to był dubel, ako 2 z groszmi) Stwierdzam niestety, ze poziom trzyma jedynie kilku typerów. Nie będe tu przytaczał ksywek, każdy obserwujący forum wie o kogo chodzi. Reszta tylko mi siano z mózgu robi. Większść moich kuponów bazowanych na typach, bądź konsultowanych z forum niestety okazała się do dupy! Jest w tym wiele mojej winy, bo zbyt bezkrytycznie odnosze się do zdarzeń, które poleca wielu typerów. Dzisiejsze zdarzenie, które przelało czarę goryczy było następujące: E. Dementieva - P. Suarez Typerzy na forum polecali grać Suarez, tym bardziej, że kurs był 2.3! Ponoć na clayu miała być świetna. Ja nie dziwie się, że przegrała, bo każdy nawet poparty dogłębną analizą typ może okazać się błędny, ale do cholery to był POGROM! porażka w 1 secie 6-0 mówi chyba wszystko... Zastanawiam się, na kim ja polegałem? Na tenisie znam sie słabo, ale to różnica 2 klas! Czy typerzy z forum mecz.pl maja pojęcie o czym piszą? Mam wrażenie, że nie bardzo, a dotyczy to większości. Najgorsze jest to, że na globetting jakis matoł dawał 10/10 na Suarez, co ostatecznie przekonało mnie, że mecz wart jest ryzyka. I dupa blada! Generalnie konsultacja niektórych zdarzeń na forum jest wskazana i często owocna. Zdarzało się, że forumowicze odradzali jakiś typ i mieli rację, natomiast w 2 stronę to juz dużo gorzej. I nie mam ty na mysli jedynie DJ Sachiego Reasumując :stop: na typy z forum, bo tylko po dupie dostaje. I sam również typów podawał nie będe, bo dzisiaj rónież mój typ w lidze finskiej okazał sie odwrotny od wyniku, ale kurcze, to była minimalna porażka. Nie przypominam sobie, zebym na forum dał takiego "farfocla" jak ten w/w. Jeżeli ktoś zechce skomentować mój post, proszę o rzeczowe wypowiedzi. Jak znam merytoryczny poziom forum, który niestety pikuje w dół, to za chwilę będzie tu pełno obelg i głupich docinków! Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#30580 - 04/06/2004 02:50
Re: Forum jest cienkie
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał marcholt: [qb] [QUOTE]Typerzy na forum polecali grać Suarez, tym bardziej, że kurs był 2.3! [/QUOTE]Było choć raz włączyć telewizor, popatrzeć na Eurosporcie, kto zacz - a nie słuchałbyś takich podpowiedzi. Na kilometr było widać, kto w tym meczu będzie miał jakie szanse. Ale łatwiej jest zajrzeć na forum i bezmyślnie podążyć za radą pierwszego z brzegu samozwańczego eksperta, prawda?[/qb][/QUOTE]Brak czasu młodzieńcze, zeby sledzić wszelkie rozgrywki  Poprzedni mecz Suarez wygrała akurat gładko... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#30583 - 04/06/2004 02:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/05/2002
|
Wreszcie jakiś dobry temat! Wszystko zmierza do tego, że w tym ogólnym syfie i mieszaninie dzieci, psycholi i 2-złotówkowiczów jak ktoś wspomniał, cięzko wyłowić naprawde wartościowe typy ludzi, którzy wiedzą co robią/typują... Przecież pretensje kolegi nie są do tych ludzi tylko do organizacji na forum z której nic pozytywnego na dziń dzisiejszy nie można poprostu wyłowić 
|
Do góry
|
|
|
|
#30585 - 04/06/2004 03:04
|
enthusiast
Meldunek: 02/06/2004
|
[QUOTE] Przecież pretensje kolegi nie są do tych ludzi tylko do organizacji na forum z której nic pozytywnego na dziń dzisiejszy nie można poprostu wyłowić  [/QUOTE]Nie można? To czemu od dłuższego czasu zarabiam pieniądze na MLB, choć nie mam nawet najmniejszego pojęcia, o co w tym sporcie chodzi? Można, trzeba tylko poświęcić trochę czasu na oddzielenie forumowego ziarna od plew. I na czerpanie informacji z różnych źródeł, nie tylko z mecz.pl.
|
Do góry
|
|
|
|
#30586 - 04/06/2004 03:05
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jerome: [qb]masz numer 9000 z groszami. Więc co ty wiesz o forum...  [/qb][/QUOTE]mam w zwyczaju najpierw poobserwowac forum, zanim się do niego zapiszę, ale fakt. Mój staż nie przekracza roku. Tym nie mniej bajzel jest nieziemski. Ksywki typerów się mylą... Przykład: Layonik - Lajkonik Bez przerwy jakieś off-topicowe wtręty, Chaos i Dżuma. I pełno "Łukaszków i DJ Sachich" Sorry marcholt za pomyłkę. "Junior member" potrafi zmylić, a poza tym, skoro masz czas na oglądanie Eurosportu jak leci, wnioskowałem, że chadzasz do szkoły Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#30587 - 04/06/2004 03:13
|
enthusiast
Meldunek: 02/06/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RoYeK: Sorry marcholt za pomyłkę. "Junior member" potrafi zmylić, a poza tym, skoro masz czas na oglądanie Eurosportu jak leci, wnioskowałem, że chadzasz do szkoły [/QUOTE]Równie dobrze mogę być emerytem, prawda?  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#30588 - 04/06/2004 03:14
|
old hand
Meldunek: 22/04/2001
|
Wiadomo ze na forum sa typy dobre i zle. Kazdy ma prawo do swoich wypowiedzi. Nie musimy przeciez wszystkiego grac. Ja nie puszczam wiekszosci typow z forum - ale czerpiw tu duzo innych cennych informacji.  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#30589 - 04/06/2004 03:29
|
old hand
Meldunek: 14/04/2004
|
Witam Temat forum jest jak najbardziej trafny. Mamy prawdziwy wysyp roznych charakterow i osobowosci, o kategorii wiekowej nie wspominajac. -->> Moze by tak wprowadzic jakies oplaty Sa jednk na forum ludzie znajacy sie i na typowaniu tylko niestety tych jest niewielu i zadko sie udzielaja na forum. Zeby ich znalezc to trzeba pszukac w poszczegolnych konkursach. Tam jest wiekszosc smietanki typerow Oni niestety nie udzielaja sie na forum i nie komentuja kazdego spotkania, przedstawiaja swoje typy a stan konta mowi wszystko  iwo: Niestey miales pecha patrzac po wszystkich tematach. Tak to tylko wiekszy mentlik w glowie od nadmiaru informacji. Szczegolnie na naszym forum, gdzie kazdy rosci sobie prawo do wyrazania swoich pogladow, niestety nie zawsze slusznych i trafnych i nieodmawia sobie prawa do krytykowania innych. Taka jest jednak zasady forum publicznego i nic sie na to nie poradzi. Patrzac na podpowiedzi innych to nie zajedziesz daleko.  iwo: Ktos niedawno napisal, ze na Roladn Gross zarobi grube pieniadze, ciekawe czy to zdolal osiagnac 
|
Do góry
|
|
|
|
#30593 - 04/06/2004 04:29
|
journeyman
Meldunek: 02/05/2004
|