#298556 - 19/02/2005 18:43
ATP - Scottsdale , Dubai , Acapulco - 21.02-28.02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/05/2004
|
Arizona Men's Tennis Classic - Scottsdale Place: Scottsdale, Arizona Date: February 21-27, 2005 Draw Size: 32 Surface: Hard Prize Money: $355,000 Website: www.scottsdaletennis.com Dubai Open - Dubai Place: Dubai, UAE Date: February 21-27, 2005 Draw Size: 32 Surface: Hard Prize Money: US $975,000 Website: www.dubaitennischampionships.com Abierto Mexicano Telcel - Acapulco Place: Acapulco, Mexico Date: February 21-27, 2005 Draw Size: 32 Surface: Clay Prize Money: US $618,000 Website: http://abiertomextenis.com.mx Pozostałe pomocne linki: http://www.stevegtennis.com http://www.atptennis.com http://www.tennis.matchstat.com http://www.itftennis.com/mens/players/
|
Do góry
|
|
|
|
#298557 - 20/02/2005 18:17
Re: ATP - Scottsdale , Dubai , Acapulco - 21.02-28.02
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Drabinki turniejowe : Dubaj - http://www.atptennis.com/posting/2005/495/mds.pdfScottsdale - http://www.atptennis.com/posting/2005/433/mds.pdfAcapulco - http://www.atptennis.com/posting/2005/807/mds.pdf (jeszcze nie aaktywna) W bet365 są już kursy na I rundę w Dubaju i z ciekawszych spotkań : Feliciano Lopez - Paradorn Srichaphan 1 1.61 W h2h 2:0 dla Hiszpana.Lopez w ubiegłym roku w Dubaju uległ dopiero w finale Federerowi.Z dobrej strony pokazał się w Marsylii.Taj w tym roku poza finałem w słabo obsadzonym turnieju w Chenai przeciętnie.W AO porażka z Nieminenem w 3 setach.W Rotterdamie już było całkiem przyzwoicie ale sądze,że Lopez po odpadnięciu w I rundzie solidnie się przygotuje do turnieju w Dubaju Juan Carlos Ferrero - Florian Mayer 1 1.4 Tutaj jednak klasa Hiszpana powinna zadecydować.Ferrero już raz wygrał turniej w Dubaju a młody Niemiec na hardzie cieniutko.Ogólnie na ostatnie 11 występów wygrał jedynie 2 a wynik z AO gdzie przegrał z Blake'em 1:6,2:6,0:6 mówi sam za siebie.Forma Ferrero idzie w górę i myslę,że z 2-3 rundy w Dubaju przejdzie. Tim Henman - Greg Rusedski 1 1.4 W h2h 3:0 dla Henmana chociaż ostatni pojedynek 3 lata temu więc nie ma się co sugerować.W Rotterdamie Henmi grał dosyć przyzwoicie.Rusedski w Rotterdamie nie grał i to prawdopodobnie było spowodowane kontuzją,której doznał w Marsylii (oddał mecz walkowerem).Henmana nigdy nie lubiłame grać bo lubi wykręcać numery ale sam mówił,że chce się psychicznie podbudować przed Masters Series więc taka porażka z 32-letnim rodakiem napewno go nie podbuduje. Pierwszy raz w tym roku pojawi się 33-letni Marokańczyk El Aynaoui na korcie,który w ubiegłym roku grał 5 razy i 5 razy przegrał.Jego rywalem będzie Schuetller i jestem bardzo ciekawy jak zakończy się ten pojedynek. Scottsdale słabo obsadzony może po obejrzeniu kursów coś wybiorę. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#298560 - 20/02/2005 20:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/06/2003
|
Dubai Ferrero -Mayer Niemiec grom go wie w jakiej formie bo od Melbeurne nic nie grał, Ferrero powinien go pojechac tyle ze chłopak chimeryczny ostatnimi czasy i niejednego psikusa juz sprawil
Younes El Aynaoui (MAR) Rainer Schuettler (GER) i bądź tu mądry - Marokańczyk po kontuzji zagra pierwszy turniej od czasu Us open. To ogromny handicap dla Niemca. Inna sprawa ze u szejków Marokańczyk będzie sie czuł lepiej niż Niemiec ( w 2002 roku El Aynui był w finale w Dubai), oraz że zawsze dobrze mu sie grało z Niemcem H2h 5-1
Mikhail Youzhny (RUS) 1.82 Thomas Johansson (SWE) 1.78 niby wiecej wskazuje na Szweda, ktory zanotowal kilka dobrych wystepow w Dubaju, a swoim wystepem w Rotterdamie zdaje sie wskazywac na niezla forme. Problem w tym ze Michalek gra jakby lepiej na hardzie niz kiedys, w Dubaju w zeszlym roku dobrze sobie poradzil, a jego dyspozycja niewiadomo bo po Australi zobil sobie przerwe
Andre Agassi (USA) 1.20 Radek Stepanek (CZE) 3.60 - 2 Chyba lekko zagram Stepanka. Po pierwsze porazka Agassiego z Melzerem, to nie jest rywal z którym Andre powinien przegrywać. Po drugie Andre w ostatnch latach unikał wycieczek na azjatyckie czy afrykańskie zadupie, a jak juz tam sie znalazl to nie szło mu najlepiej (porazki z Novakiem i Ferrero na Mastersie w Szanghaju w 2002, porazka z Labadze na Heineken open w 2001 w Szanghaju). Stepanek w Mediolanie i Rotterdamie pokazał ze jest w formie, i wcale nie stoi na straconej pozycji
Paradorn Srichaphan (THA) 1.95 Feliciano Lopez (ESP) 1.67 Felek zeszłoroczny finalista turnieju, Taj pewnie będzie chciał sie pokazac w tamtych stronach. Chyba Felek ale nie ruszam.
Dominik Hrbaty (SVK) 1.01 Omar Bahrouzyan (UAE) 8.25 hihi - Omar cieszy sie bezgranicznym zaufaniem organizatorów i zawsze moze liczyc na dzika karte. Scenariusz potem zawsaze jest ten sam - kazdy gem jest sukcesem, ale jak moze byc inaczej skoro koles nawet w fututesach odpada w pierwszej rundzie :P Nikolay Davydenko (RUS) 1.35 Fabrice Santoro (FRA) 2.70 Nie wiem czy odpadniecie Santoro w 2 rundzie challengera nie było zaplanowane, by spokojnie udac sie do lepiej płatnego Dubaju i tam sie dobrze przygotowac do startu. Dodatkowo to zwyciezca tego turnieju z 2002. Moze lekko na Francuza?
Tim Henman - Greg Rusedski 2 Kusi mnie by zagrać na Grega. Timmiemu niezbyt odpowiada klimat Dubaju. W 2 ostatnich turniejach odpadał tam w pierwszej rundzie z naprawde słabymi rywalami ( odpowiednio Zib i savolt). Martwi mnie walkower Rusedskiego w Marsyli, ale moze juz z nim lepiej
Tommy Robredo (ESP) 2.09 Olivier Rochus (BEL) 1.58 -m 2 Robredo bez gry po Melbeurne, Oli chyba jeszcze nie stracił formy z Australi - stawiam na Belga.
Hyung-Taik Lee (KOR) 2.52 Robin Soderling (SWE) 1.40 2 Koreanczykowi zdarza sie czasami lepszy turniej, jednak w lepiej opłacanych turniejach najczesciej konczy na 1-2 rundzie. Z drugiej strony nie wiem jak Szwed poradzi sobie z tamtejszym klimatem.
|
Do góry
|
|
|
|
#298561 - 20/02/2005 21:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Fakt co do Azjii to trzeba bedzie jeszcze poczekać do rana , więc polecam grającym gre w necie , trzeba bedzie czekac do ostatniej chwili , mi sie podoba ten Soderling , do do Lopeza mój ulubiony tenisista prawie że ale zawiódł mnie w Rotterdamie dostając z Rochusem , Stepanka też bym lekko zagrał , poczekam przy takim kursie moze expext wystawi jakies 0-5 na radka , może być zacięty mecz, radek gra niewygodnie ,w Rotterdamie naprawde dobra forma , odprawiał dobrych tenisistów z JOhanssonem za duzio błędów ale pokazał w tym przegranym meczu ze grac potrafi a Andre no nie wiem trzeba jeszcze poczekać , kurs 3.40 jak widze na czecha do zagrania, dominika ruszac smieszna sprawa , chciałem grać Schuttiego ale ostatnio długi okres czasu bez formy , w AO słabo , ale ten marokanczyk długo też nie grał , ale tamtejszy klimat mu sprzyja , jest po kontuzji troche wypoczęty H2H 5-1 aż dla niego , jak bedzie w ofercie z handi na marokanczyka.Robredo-Rochus , Tommy ma ogromny talent , niezwykł odpadać w 1 rundach, jest wypoczęty , jest to jego drugi wazny turniej w tym sezonie dopiero , na hardzie nie tak najgorzej wygląda , sądze ze klimat hiszpanski cieply bardziej podobny jesli mozna porównywać do azjatyckiego niż belgijski hehe , sądze ze 2.09 mozna zagrac na tommyego , forma belga spada mimo wszystko , wiem ze to takie analizy bez celu ale trzeba poczekać .
|
Do góry
|
|
|
|
#298562 - 20/02/2005 21:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/06/2003
|
Scottsdale Tommy Haas (GER) 1.03 Donald Young (USA) 7.10 2 Młody to duzy talent, Haas sporo ostatnio gra i moze sobie odpusci te spotkanie zwlaszcza ze turniej jakiejs nadzwyczajnej renomy nie ma.
Ch. Rochus - Morisson 2 Rochus niezle zaprezentowal sie w ostatnim turnieju. W Stanach mysle bedzie zmeczony po po podrozy, rozkojarzony po zmianie czasu, bedzie musial sie przestawic na inna nawierzchnie oraz bedzie czuł w nogach 5 rozegranych pojedynkow we Francji. Morrison przegrał 2 swoje ostatnie gry, ale w sumie skóry łatwo nie sprzedał. Czas by w koncu wygrał.
Taylor Dent (USA) 1.20 Wayne Arthurs (AUS) 3.60 - 1 Mysle ze zwyciestwo Arthursa nad Melzerem było "wypadkiem" przy pracy, a Dent nie odpadnie 2 raz z rzędu w 1 rundzie
Philipousisis - Behrend 2 Niemiec co prawda na hardzie raczej nie czuje sie najlepiej, jednak stawianie przeciw Filipkowi w pierwszej rundzie ostatnio przynosiło pernamentne korzysci, wiec pewnie i tym razem sie skusze
Bogomolov -Salzenstein 2 Alex w tym roku przegrywa ze słabymi rywalami, Salzenstain to przecietniak na progu emerytury ale ostatnio osiąga zdecydowanie lepsze wyniki niz Bogomlov
|
Do góry
|
|
|
|
#298568 - 20/02/2005 23:11
|
old hand
Meldunek: 09/05/2004
|
Quote:
Robredo i Youzny nie grali od AO z powodu kontuzji
...A Younes El Aynaoui (MAR ), ostatni mecz rozegrał w US Open, 8/30/2004, , a w sumie w zeszłym roku w turniejach ATP i na IO , w sumie 5 razy wystąpił i 3 razy skreczował , niestety szkoda Tego zasłuzonego Tenisisty ale po ciezkiej kontuzji i operacji stawu Biodrowego spadł na 781 miejsce w INDESIT ATP Entry Ranking, chyba już nie wróci do wspaniałej dyspozycji z AO 2003 . A szkoda bo bilans h2h z Rainerem ma niezły 5-1 , w BaW kurs na Schuettlera 1,27 
Marcel , co do Michaiła Y. , kiedy złapał kontuzje ??, czy to było cos powaznego ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|