#2933825 - 23/02/2009 00:42
Dubaj, Acapulco, Delray Beach - 23.02-1.03
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2935587 - 23/02/2009 21:38
Re: Dubaj, Acapulco, Delray Beach - 23.02-1.03
[Re: Goget]
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
Acapulco Vassallo-Navarro I. 1 1,55 Prof
To, co teraz gra Navarro Pastor można określić jednym słowem: żenada. Stylu swojej gry nie zmieni, czyli serwis i siatka, niestety jednak formy nie widać. W tym roku jak na razie bije rekord porażek z rzędu , na dzień dzisiejszy 0:5.( z tego 2 na clayu). Vassallo prezentuje się w ostatnich tygodniach dużo lepiej, bilans na clayu 3:3, te 3 porażki to Chela, Almagro i ostatnio Monaco(3 sety), wygrane z Montanesem, Hernandezem oraz Massu. Jak widać potrafi wygrać z solidnym ziemnym graczem. Pastor do nich nie należy. Rzetelny z niego grajek i myślę ze spokojnie zakopie sie za linią i będzie mijał zdezorientowanego Ivana. W wymianach z głębi kortu wyraźnie góruje przebijający styl Arguello.
|
Do góry
|
|
|
|
#2935926 - 23/02/2009 23:41
[Re: haku]
|
member
Meldunek: 12/01/2008
|
Darley Beach Uważam podobnie jak haku odnośnie w/w meczu ale kursik nie powala Skoncentrowalem się na 3 meczach z tego turnieju( jeden z nich to ostatnia runda kwalifikacji) Darcis - Garcia Lopez 1 kurs 1,75 Belg dosyć solidnie radzi sobie w rozgrywkach ATP. Oglądalem jego mecz z Roddickiem i w pierwszym secie walczył bardzo dobrze porażka po TB w drugim bylo 2-6 ale mimo wszystko wrażenie na mnie zrobił Odesnik - Dancevic 1 kurs 1,75 Amerykanin walczy u siebie o turniej główny z solidnym zawodnikiem z KAnady Dancevicem. Tutaj bedzie raczej walka na serwisy. Obaj mają solidny serwis ale patrząc na 2 mecze rozegrane tutaj w kwalach większe wrażenie zrobił dla mnie Odesnik i to jego stawiam w roli faworyta w tym meczu Nieminen - Serra 1 kurs 1,77 Jeden z moich ulubionych tenisistów Jarko gra z Serrą. Jarko nie imponuję formą odpadł ostatnio bardzo szybko z Niemcem Petzschnerem i to w 2 setach. Mimo wszystko warsztat tenisowy po stronie Fina. Serra pokonał ostatnio Soderlinga ale przegral z Selą. Jednak stawiam na Jarko. Kurs z tych 3 meczyków 5,27 stawka 30 zł Bukmacher: STS Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#2935940 - 23/02/2009 23:49
[Re: kaszmen]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Ja chcialem zaznaczyc,iz Odesnik jest rozstawiony z nr 1 w kwalach i kto wie czy juz nie ma zapewnionego wystepu w turnieju glownym jesli ktos sie wycofal,a do tego jak (ze stat) spojrzec na wczorajszy pojedynek Dancevica wynik niekoniecznie musi byc na korzysc Amerykanina...
Ja natomiast proponuje Santoro - Hanescu Typ:1 @ 1,7 Fortuna Francuz nigdy nie odpuszcza, lubi grac na polwyspie arabskim i podkresla to w kazdym wywiadzie. Do tego kilka niezlych spotkan w tym roku na hardzie - AO! Patrzac na wyniki w tym sezonie poki co Rumuna to lekko mowiac nie zachwyca do potencjalu ktory z pewnoscia posiada, takze mam wrazenie ze ,,Magic" powinien sobie poradzic w sweitle jupiterow z zagubionym Hanescu
Poza tym Dent wydaje sie byc mocnym typem na dzis!
|
Do góry
|
|
|
|
#2937633 - 24/02/2009 19:28
[Re: ryzy9]
|
Lucio Fulci Forever
|
Delray Beach Spadea - Gremelmayr 1 1,55 ProfGargamel wydaje się całkowicie bez formy w tym roku, bilans meczy 4:11(liczę z kwalami) , Spadea też w nie najwyższej, ale gra u siebie, w ostatnich 2 turniejach odpadał w 1 rundach, jednak z graczami lepszymi od siebie.(Blake i machina serwisowa Guccione). Wcześniej niezły występ w ch w Carson i pokonanie młodszych od siebie: Young/Widom/Polansky. Gremelmayr w zasięgu, do tego widać że Vincent ma na niego sposób (h2h 4:0, rok temu tutaj gładko 6:3 6:4). Wygra doświadczenie. Dodajmy ze Gargamel kreczował w Memphis w 1 rundzie kwali z Levinem. Włodar: "Czasem problemy z głową wpływają na długie przestoje w grze, a co za tym idzie seryjnie oddawane punkty. To jego największa bolączka." - na to też liczę 
|
Do góry
|
|
|
|
#2939412 - 25/02/2009 06:34
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
Simone Bolleli - Richard Gasquet @4 3/10 bet365Typ bardziej przeciwko "Ryśkowi" niż na Włocha. Francuz jest bardzo niewyraźny (chyba nie brał ostatnio rutinoscorbinu  ). Pokonał Safina dzisiaj, ale oprócz niezłego serwisu nie zaprezentował nic ciekawego. Safin tragedia, jak trochę zaczęło mu wychodzić to nawet udało mu się ugrać seta z marnym Gasquet'em. U Ryszarda oczywiscie nadal bardzo dobry bh, ale brak trochę błysku w tym uderzeniu. Ogólnie jakoś bał się atakować, przebijał bezpiecznie a do tego dochodziły jeszcze głupie pomysły w postaci słabiutkich skrótów, z którymi nawet Marat nie miał problemu. Włocha muszę się przyznać nie widziałem, ale spokojne zwycięstwo nad będącym ostatnio w świetnej formie Troickim robi wrażenie. Myślę, że Simone jest na tyle dobrym graczem, że słabiutki Rychu może mieć z nim spore problemy. Kurs według mnie nie adekwatny do szans Włocha. Wystawiłbym jakieś @3.5 max. Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2939649 - 25/02/2009 12:08
[Re: ArtekPotito]
|
enthusiast
Meldunek: 26/11/2005
|
11:30 A. Ram/K. Ullyett 1.49 D. Ferrer/M. Safin 2.43 BwinCos mi sie zdaje, ze kurs na A. Ram/K. Ullyett mocno zawyzony. 1. Ferrer i Safin to zadni deblisci a graja przeciwko dobra typowo deblowa para 2. Ferrer gra debla odrazu po meczu z Kochschriberem wiec bedzie zmeczony a Safin juz z turnieju singlowego odpadl i watpie, zeby mu zalezalo na deblu. TYP: A. Ram/K. Ullyett 1.49
|
Do góry
|
|
|
|
#2939928 - 25/02/2009 19:42
[Re: devsman]
|
Lucio Fulci Forever
|
Acapulco Almagro - Starace 2 2,92 Prof
Do tej pory grali razem na mączce 2 razy, h2h 1:1, meczu na hardzie nie liczę, gdyż tam jednak serwis Almagro wygrywa mecz, a Potito grywa na tej nawierzchni od święta.
25/05-06 Poertschach Kort ziemny Starace, Potito 1:2 64 46 16 15/04-07 Valencia Kort ziemny Almagro, Nicolas 2:1 46 62 61
Co więc działa na bukmacherów, iż wystawiają kurs około @3?? Nie mam pojęcia. Jezeli dodać do tego iż jak na razie na mączce Almagro gra bardzo średnio w tym roku, kurs ten biorę z pocałowaniem rączki.
|
Do góry
|
|
|
|
#2939935 - 25/02/2009 19:46
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
muszę się wtrącić, 2,92 minus podatek to koło @2.65, w Pinnacle masz @3.45, nawet w bet365 jest @3 chociaz, kolosalna roznica
|
Do góry
|
|
|
|
#2941972 - 26/02/2009 08:36
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Simon G. - Santoro F. Typ: Santoro +1.5 seta Kurs: 2.5 Buk: BaH
Krótko bo pora późna. Simon gra słabiej niż w drugiej połowie zeszłego roku. Przegrał ostatnio z Ancicem i Llodrą. Niemiłosiernie męczył się z Dimitrovem i Ghareebem. Dziś zagra z czarodziejem tenisa. Santoro lubi ten turniej, kiedyś go wygrał i tu właśnie wygrał też jedyny mecz jaki grał z Simonem. Znowu pokaże nam kawał pięknego, finezyjnego tenisa. Jego gra cieszy oko. Te zagrania kątowe, zmiana rytmu gry, znakomita technika. Ehh szkoda, że on ma już tyle lat. Myślę, że kurs jest przeszacowany, a Magic spokojnie ma szanse na wygranie seta, a może i meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2942362 - 26/02/2009 18:58
[Re: devsman]
|
enthusiast
Meldunek: 22/03/2004
|
11:30 A. Ram/K. Ullyett 1.49 D. Ferrer/M. Safin 2.43 BwinCos mi sie zdaje, ze kurs na A. Ram/K. Ullyett mocno zawyzony. 1. Ferrer i Safin to zadni deblisci a graja przeciwko dobra typowo deblowa para 2. Ferrer gra debla odrazu po meczu z Kochschriberem wiec bedzie zmeczony a Safin juz z turnieju singlowego odpadl i watpie, zeby mu zalezalo na deblu. TYP: A. Ram/K. Ullyett 1.49 cos na temat tego meczu ... Sędzia, zapowiadając mecz, nie mógł użyć słowa "Izrael", a arbitrzy liniowi nie mogli być Arabami. Na dachu czekali snajperzy, a garstkę kibiców policja przeszukiwała godzinę - tak wyglądał historyczny mecz Izraelczyka Andy'ego Rama w Zjednoczonych Emiratach Arabskich.O Ramie pisały media na całym świecie. Izraelski tenisista jako pierwszy obywatel swojego kraju dostał wizę do ZEA. Organizujący imprezę z pulą nagród 2,2 mln dol. arabscy szejkowie ugięli się pod presją federacji ATP, że zabierze im turniej, i dali zgodę na jego przyjazd. Wizyta Rama na kortach przypominała jednak wojskowe manewry. Izraelczyk wszędzie poruszał się z obstawą, a jego mecz wyznaczono na kort, gdzie była tylko jedna trybuna. Garstka kibiców była przeszukiwana godzinę przez policję. Na okolicznych dachach byli też uzbrojeni ochroniarze. Francuski sędzia dostał polecenie, by prezentując zawodników, nie wymieniać nazwy "Izrael". Żaden z arbitrów liniowych nie mógł być Arabem. Ze względów bezpieczeństwa po meczu nie było konferencji prasowej. Z Ramem mógł porozmawiać tylko jeden dziennikarz. Rozmowę spisano i rozdano pozostałym. Innego kontaktu z Ramem nie było, bo na czas pobytu w ZEA zabrano mu telefon komórkowy. I tak cieszę się, że mogłem tu zagrać. Wygrał sport - stwierdził Ram. Kolejnych manewrów w Dubaju już nie będzie, bo Ram i jego deblowy partner Kevin Ullyett z Zimbabwe przegrali w I rundzie z Rosjaninem Maratem Safinem i Davidem Ferrerem z Hiszpanii 3:6, 6:3, 8:10. moze puscili specjalnie zeby takiego przedstawienia nie robic co mecz  progresja na Marata/Davida na wtope 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|