Opcje tematu
#2915 - 24/05/2001 23:52 TU JEST CORAZ GORZEJ
denis Offline

Meldunek: 14/01/2001
Do napisania tego tematu skłoniło mnie ostatnio zachowanie jak i wygląd forum mecz.pl.

Pomiższy post będzie trochę długi, może nudny ale może dzięki temu coś się na forum poprawi.

Wiele moich spostrzeżeń oprę o przykłady nie których osób, nie mając na uwadze kogoś obrażać ale przedstawić jakiś problem.

Zacznę od Tabeli Typerów, uważam że jest to extra sprawa ale powinna być troszkę zmodyfikowana, a szczególnie sposób zapisu typów, aby to było przejżyste.

Przykład A
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
tooom19
Junior Member posted 21-05-2001 01:31
--------------------------------------------------------------------------------
21.05.2001 Profesjonal poniedziałek,wtorek
168 Amadora-Porto 2 1.63
215 Inter T.-Jazz Pori 1 1.57
235 Brondby-Lyngby 1 1.51
AKO 3.86 TT-250

186 Hacken-Orgryte 1X 1.33
187 Djurgard.-Halmstad X2 1.18
188 IFK Norrk.-Helsin. 1X 1.35
189 Hammarby-AIK Szt 1X 1.42
AKO 3.00 TT-200
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$Przykład B
wojgol
Member posted 19-05-2001 13:26
--------------------------------------------------------------------------------
Ten kupon raczej asekurancki
782 Niemcy Brazylia (1 m) 2 1.15
779 Portugalia Jugososlavia (1 m) 2 1.15
789 Suarez/Tara Hantuch./Nag 1 1.55
688 Wis}a Krak_ Orlen P}ock 1 1.20
kurs 2.45 tt-250
690 Gr.Grodzisk Olsztyn x2 2.00
710 Bregenz Admira Modli 1 2.20
709 Schalke Unterhaching 1 1.40
713 Innsbruck Sturm Graz 1 1.90
kurs 11.7 tt-50
Co tu duzo mówić zobaczymy jak bedzie
LETS BUST AND KICK THE BOOKIES
Przykład C
wojoj
Junior Member posted 22-05-2001 17:01
witam
Profesjonal

151-N.Jersej-Pittsbur---1--1.72

AKO-1.72 TT-250

---------------------------------------------

681-Anglia-Meksyk---1--1.43

AKO-1.43 TT-250

665-Schalke-Union Ber.---1--1.43

AKO-1.43 TT-250

691-Włochy-USA---1--1.68

AKO-1.68 TT-250

694-Francja-Portugalia---1--2.35

AKO-2.35 TT-250

045-AS Roma-AC Milan---1--1.58

048-Juventus-Perugia---1--1.24

AKO-1.96 TT-250

678-AIK Szt.-Elfsborg---1--1.52

AKO-1.52 TT-250

642-Bajern-Valencja---1--1.65

681-Anglia-Meksyk---1--1.43

AKO-2.36 TT-250

Róznica jest widoczna.Na A wszystko przejżyste,na B trochę mniej, a na C to fajnie jak się ma rolkę w myszce.

Uważam że jakby obrać jakiś jeden styl pisania, lepiej by się je przeglądało.

Druga sprawa, to opisy meczów.
Wydaje mi się, że powinien być założony temat opisy meczów, a do TT pisać same typy, co ułatwiało by przeglądanie co kto typuje, a dla chcących wiecej info każdy by sobie mógł pocztytać gdzie indziej. Naprawdę opisy w tym miejscu powodują że Typy czyta się dłużej i traci czas na niektóre bzdury.
Tu mozliwy jest remisik, albo nawet 2. Ja stawiam na 1 ze wzgledu ze Norrkoeping jeszcze nie wygral u siebie.......
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$Nie chodzi mi oto że padł remis, ale po co pisać takie bzdury że każdy wynik jest możliwy przecież to jest jasne.

Jeszcze jedna uwaga do Typów w TT, bardzo mi się podobają oznaczenia żółta lub niebieska bużka. Jak by każdy przy swoim typie uwzględnił w ten sposób wynik można by widzieć kto i co trafił tydzień wcześniej co mogło by pomóc przy uwzględnianiu typów tej osoby dla siebie.

Następna sprawa to wypowiedzi tego typu(na dodatek w Typach do TT)
masta killa
Junior Member posted 22-05-2001 14:54
NIENAWIDZĘ BROENDBY CIENIASÓW SPRZEDAWCZYKÓW!!!
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$Sorry mi też zjebali, ale jakby każdy tak sobię zaczął pisać to byśmy zwariowali.
Proponuję znowu Temat na stałe np. Pokój Zwierzeń gdzie każdy mógł by napisać co myśli o Broendby, Wiśle, Legii, Rafterze, bankrutach na tym forum itd.

Kolejny temat który mógłby być zapisany na stałe to np. Informacja. gdzie można by przeczytać o ciekawostkach.
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
denis
Member posted 22-05-2001 10:37
Dal osób mających konto w olympicu polecam
Polonia-Górnik 2-7.5

Może być układ za puchar, a kurs jest warty ryzyka.

Cześć
sikor
Member posted 24-05-2001 11:56
Proszę o informację, ile jeszcze jest kolejek do zakończenia sezonu I ligi w piłce nożnej w Austrii.
Z góry dziękuję.
Chodzi mi otego typu informacje, sikor sam przyznał potem, że poszedł na łatwiznę, ale potrzebował to dostał. Ale gdyby był post informacje to każdy by mógł pomóc i coś znależć dla siebie. Z drugiej strony też starać się nie zaśmiecać takich tematów nie potrzebnymi postami. Np. A:Pytanie.B:Odpowiedz.A zięki.B.Nie ma za co itd., można napisać z z góry dziękuję i 2 posty mniej mamy do czytania.
Chodzi mi o to aby forum było jak najbardziej efektywne. Choć przyznam że w tej kwestii sam będę się musiał poprawić.
OGIY
Junior Member posted 21-05-2001 12:35
WCHODZĘ
Będzie git zabawa.
Proponuję za nagrodę noc z Britney Spears!
Co wy na to?(tylko się nie slińcie)
OGIY
IP: Logged

denis
Member posted 21-05-2001 13:01
OGIY- nagroda?, chyba kara...

Cześć

Kolejna sprawa to żeby zrobić tabelkę, lub każdy sobie uaktualnił profil i podał swój mail co ułatwiło by kontaktowanie się ze sobą lub napisania co się myśli o niej. Jako przykład zrobie to pierwszy.

Kiedy to forum i strona powoli się rozkręcała tzn. ja,Sebas,Salival,Set Fisher,UQS,Bogge i kilku innych nie było takich problemów, teraz jest nas coraz więcej i porządek na forum będzie ciężko utrzymać. Dlatego może warto się postarać.

Kolejna prośba do panów moderatorów, tematy które zaczynają siać prowokacje jak ten "sposoby gry" powinny być usuwane przy pierwszym waszym kontakcie z nimi. To psuje atmosferę, ktoś może powiedzieć że to cenzura, ale w tym przypadku takich przypadkach chyba dobra cenzura.

Kończac, mam nadzieję że ruszy jakaś burza mózgów na temat tych zmian, a ludzie zaczną zakładać mniej nowych tematów (zupełnie niepotrzebnych) a będą się dopytywać o jakieś wiadomości już w istniejących.
Popieram incjatywy tematowe typu: Baseball,Tenis,Super Typy, Elsistemo konkretnie tematyczne.

Cześć

Do góry
Bonus: Unibet
#2916 - 25/05/2001 04:47 Re: TU JEST CORAZ GORZEJ
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
ja w kwesti formalnej...

Rzeczywiście coraz trudniej jest sie połapać. Nie wiem czy względy techniczne pozwalają aby strona główna forum była coś na kształt tablicy gdzie w stałych miejscach były by skróty do odpowiednich dzałów/tematów/itd..

Wyobrażam to sobie tak ze po wejsci na stronę mecz.pl/forum odpala sie jedna strona gdzie w formie tablicy np. takiej:

|----------------------------------------|
|TYPY NA DZIEŃ... |WYNIKI |TABELA TYPERÓW|
|OPINIE| SPOSOBY| NOWINKI| TENIS| PIŁKA |

itd....

a w dziale TYPY mamy:

|pon - czw ------------------------------|
|#1 14-17 maj| #2 21-24 maj| itd.........|

|weekendy--------------------------------|
|18-20 maj| 25-27 maj| itd...............|
-----------------------------------------|

Wazne by rozmiary, układ i wygląd byl w miarę taki sam wtedy docieralibysmy do sedna niemal jak po nitce do kłebka.
Gdyby całość tak poukładać nie trzeba by było już szukać ani danej dzidziny ani typów ani wyników ... klikasz w link TYPY i widzsz na stronie kolejne tygodnie.. klikasz na dany tydzien(weekend) a wtedy odpala sie forum w takiej postaci jak obecnie.

Po za tym przydałby sie jakis SEARCH, do wyszukiwania pewnych tekstów.

Do góry
#2917 - 25/05/2001 14:37 Re: TU JEST CORAZ GORZEJ
Piotrek Offline

Meldunek: 17/01/2001
Zgadzam się z denisem. Za dużo nowych tematów zakładanych jest aby podesłać jedną czy dwie wiadomości. Można by to lepiej segregować. Poza tym forma pozostawia też dużo do życzenia.
Jest tego już tak dużo, że właśnie zginął temat z Tabelą Typerów.

Do góry
#2918 - 25/05/2001 15:07 Re: TU JEST CORAZ GORZEJ
Anonymous
Unregistered

a ja się nie zgadzam
istotą forum jest wolność wypowiedzi i swoboda form ich wyrażania
[w mojej skromnej opinii oczywiście]

dlatego tak mi się tu podoba bo jest/był tu rafter
bo mogę, jak mi się będzie chciało założyć temat o ortografii w języku hiszpańskim
bo mogę (jak mi się będzie chciało) pochwalić się wysokim biorytmem intelektualnym i opowiedzieć dlaczego nie lubię piwa - wszystko oczywiście w kontekście zakładów i bukmacherów...

gdyby tu było wszystko uporządkowane (tak jak chciał rafter ) to ja bym chyba podziękował - a na pewno byłoby mi tu mniej przyjemnie

wszelkie próby odgórnego wprowadzania formy wypowiedzi (dobrze że nie treści) kojarzą mi się niedobrze

więc cenzura precz! - abstra***ąc od poziomu niektórych postów...

howgh

Do góry