Witam,
osobiście nie interesuje się Oscarami, jednak poprosiłem kumpla który zna się na tym, by podpowiedział mi co można postawić.
Film: Niespodzianki być nie powinno i Aviator powinien zwyciężyć bez większych problemów. Poradził, aby postawić też parę groszy na "Ray'a", jednak chyba sobie odpuszczę ten typ.
Reżyser: Teoretycznie jeśli poszłaby para film+reżyser to powinien wygrać Scorsese. Jednakże odradza granie tej kategorii jako że Eastwood (mimo że ma już Oscara a Scorsese nie) tak naprawdę jest nieco przychylniejszym okiem oceniany przez Akademię (problem ten poruszany był też w dziale Świat bukmacherstwa. Tak więc typ NO BET.
Aktor: Kurs oferowany na di Caprio przez EXPEKT jest swego rodzaju niespodzianką i wart zagrania. Proporcje w kursie pomiędzy Foxx'em i właśnie di Caprio są na tyle duże, że wygranie zakładu z Leonardo jest dość prawdopodobne. Nie wszyscy muszą go lubić, ale w Aviatorze pokazał naprawdę duży kunszt aktorski. Parę groszy można też postawić na Deep'a.
Aktorka: zaskoczenia nie powinno być i Swank otrzyma oskara.
Aktorka drugoplanowa: Blanchett (60%) albo Portman (30%)- pozostałe (w tym Madsen) raczej zostaną pominięte w ty roku.
Aktor drugoplanowy: Freeman.
Ponadto jeśli znajdziecie gdzieś kategorię najlepsza muzyka, to kupel radzi stawiać mimo wszystko na Pasję. Swoją drogą trochę dziwne, że Ray nie został nominowany do tej kategorii.
To by było na tyle. Podkreślam, że nie są to moje typy, tylko mojego kumpla, więc nie ponoszę za nie odpowiedzialności

Pozdrawiam
Nobody1111