Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#290428 - 08/02/2005 09:54 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
ketjow Offline
veteran

Meldunek: 10/02/2004
Sorry twist, ale kompletnie nie zrozumiałem Twojego postu. Jesteś za jakimiś zmianami czy też śmiejesz się z moich pomysłów. Ja absolutnie się nie upieram że musi być tak jak ja chcę poprostu polemizuję ale jakoś nikt do tej pory nie chce mnie przekonac że nie mam racji tylko wciąz słysze że "to się nie uda" "to mi się nie podoba" itd nie dając nic w zamian.

Pozdrawiam Wojtek

Do góry
#290429 - 08/02/2005 10:09 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/12/2002
Quote:

...oto moja rada: wez saperke, wyjdz na zewnatrz, zakop sie po brzegi z dupa nad ziemia, bedzie gdzie parkowac rower...

ostro ale i zabawnie

Do góry
#290430 - 08/02/2005 10:14 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
Szarakan Offline
member

Meldunek: 12/06/2004
ketjow, fajnie że masz pomysły ale momentami jesteś żenujący, grasz ledwie od 5 kolejek i chciałbyś tak zrewolucjonizowć lige jak nikt do tej pory nie próbował !!! chłopie daj se na wstrzymanie, chcesz sie wykazać, załóż swój własny konkurs - tam będziesz rządził i wymiatał

Do góry
#290431 - 08/02/2005 10:26 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Ketjow po prostu chciałbyś wprowadzić zbyt drastyczne zmiany a tak naprawde grasz na tyle krótko,że większości z nas wydaje się że "nie możesz" jeszcze wiedzieć co było dobre a co złe by wprowadzać tak daleko idace zmiany.
Po prostu tyle.

Do góry
#290432 - 08/02/2005 10:43 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
ketjow Offline
veteran

Szarakan ależ oczywiście to najmniejszy problem. Jednak jeśli jest temat pt. "Zmiany w regulaminie" i nie ma w nim ograniczeń co do tego kto może w nim polemizować na temat zmian to wybacz Szerakan ale mnie śmieszysz. Ja w dobrej wierze podsunołem kilka uwag czy spostrzeżeń, które mi się nasunęły właśnie po takim krótkim stażu. Do Was grających duzo dłużej należy zdanie jak obalić moje argumenty. Nie twierdze że mam 100% racji, ale co to ma do rzeczy czy gram przez 7 kolejek czy 37 kolejek. Czy ilość postów w tym temacie ma być jakąś przepustką do dyskusji? Jeszcze nikt do tej pory nie przekonał mnie że to co piszę jest kompletną bzdurą. Najwyżej słyszę że to się nie uda. Jedyne sensowne propozycje padły od SOUDALA i to jest jakiś odnośnik do dyskusji. Reszta tylko potrafi krytykowac i wyśmiewać czyjeś uwagi. Wiem że i tak wszystko pozostanie po staremu, ale w takim razie po co powstał ten temat skoro nie wszyscy (patrz to co napisał Szerakan) mogą zabierać w nim swój głos.
Soudal z Twoim ostatnim postem zgadzam się w 100%

Do góry
#290433 - 08/02/2005 11:01 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
żyła Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/05/2003
Ketjow włącz se luz,
Moim zdaniem jedynie trzeba zmienić ilość punktów dodawanych i odejmowanych przy awansach i spadkach może 6?,ktoś dał propozycje żeby brać średnią pkt 10 i 11 w tabeli,to może dodać do tej sredniej pkt gracza który awansuje bo przeciez nie kazdy awansuje z tą samą ilością pkt i teraz wyciągnąć srednią,choc to chyba bezsensu szczególnie w przypadku spadków;a odnośnie wykluczeń i szybkich awansów to w tym sezonie pierwsze awanse po 10 kolejce
Ps.ketjow
odnośnie ligi holenderskiej to serio tak jest,bo u mnie słabiej z newsami odkąd zabrali polsat sport (za cos trzeba grać)

Do góry
#290434 - 08/02/2005 11:11 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
kolejarz83 Offline
enthusiast

Meldunek: 28/09/2004
tez moze byc taka sytacja ze mecz sie nie odbedzie i co wtedy a u przeciwnika wszystkie sie odbeda trochce niesprawiedliwe

Do góry
#290435 - 08/02/2005 11:11 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
ketjow Offline
veteran

Quote:

Ps.ketjow
odnośnie ligi holenderskiej to serio tak jest,bo u mnie słabiej z newsami odkąd zabrali polsat sport (za cos trzeba grać)

Tak poinformował na Polsacie Sport Bożydar Iwanow czyli specjalista od ligi holendersiej. Co ciekawe zmiany nastąpiły już po rozpoczeci sezonu (chyba w 5 kolejce) kiedy wiadomo było że Ajax jest w trochę słabszej formie. Jest to napewno ukłon dla Ajaxu.
Czego się nie robi dla ukochanej druzyny a możed dla kasy?

Do góry
#290436 - 08/02/2005 11:22 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
ketjow Offline
veteran

Zeby wszystko wyprostować. Co do postulatu o dowolność obstawianych meczy to już wcześniej w temacie 4 liga seria próbna wypowiedziałem się że jest z tym straszny bałagan i lepiej nie robić żadnych zmian. Jedyne co postuluję to o dokładniejszy wybór a nie jak jest teraz 5 liga walijska a w tym samym czasie idzie mecz Polska - Białoruś.
I jestem pierwszy, który podpisuje się i to obiema rękami w tym pkt. za nie robieniem żadnych zmian.

Do góry
#290437 - 08/02/2005 11:51 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/01/2004
Nie pierwszy bo ja do tego sie tez podpisuje i pisałem juz wczesniej

Do góry
#290438 - 08/02/2005 12:01 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
ketjow Offline
veteran

Juz dostałem @ z pytaniami o co mi chodzi? Więc wyjaśniam wszystkim co następuje:
Uważałem i nadal uważam, że system dopisywania i odejmowania pkt. po spadkach i awansach jest chory!!! Nie ma na to złotego środka więc proponowałem zerowanie duzych pkt. bo wyciąganie średniej dzielenie przez ileś mnożenie przez potęgi i odjmowanie pkt to jest sztuczna zabawa. Ilość awansujących to sprawa wtórna to samo baraże. Moim zdaniem sprawiedliwe wyjście z obecnej sytuacji to albo zerowanie wyników albo zmiana terminów awansów (czyta sezonu).
Więcej nie będę się wypowiadał w tym temacie bo widzę że zrobiłem za dużo zamieszania.

Lepiej nie robić żadnych zmian nie będzie kłopotu.

Pozdrawiam

Do góry
#290439 - 08/02/2005 12:32 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Quote:

Quote:

...sajgon organizacyjny...

Czyli gramy po staremu

Na to wygląda że jednak przepowiednia się sprawdzi,a znajomi chcieli mi wmówić że już jestem całkiem normalny

Do góry
#290440 - 08/02/2005 12:37 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Quote:

...więc proponowałem zerowanie duzych pkt...
...Więcej nie będę się wypowiadał w tym temacie bo widzę że zrobiłem za dużo zamieszania.

Zerowanie punktów nie wchodzi w rachube bo jak Pill slusznie zauważył(i nie tylko On) sezon trwa 30 a nie 3xpo10 kolejek.
Zamieszanie ?!! toż to tylko malutka dyskusja.Zamieszanie to jest dopiero w dziale zapisy do play-off

Edited by SOUDAL (08/02/2005 12:37)

Do góry
#290441 - 08/02/2005 12:52 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
no piil myslalem ze przynajmniej Ty ehhh... zobaczmy czy cos da sie zrobic hmmm moglbys po prostu poczekac do czasu az choc jedna osoba wysle swoje typy i juz masz 8 wybranych spotkan - nie jest to samo? twist-sadysta syty owce cale
I to jest tez uklon w storne innych duzyrnych malkontentow.
Chyba, ze koniecznie wybierajaca osoba musi byc Terror, ja grzesiek2 lub Da Bartek? to tez chyba da sie zalatwic.
Jaki balagan? jaki pojedynek korespondencyjny?
W ogole mam takiego wrazenie, jakbym w calej tej gorszącej dyskusji musial uspokajac, iz wlasnoreczne wybieranie typowanych spotkan nie zrobi z nas krotkowidzów ....
Dla mnie EOT, zostaje po staremu
A jeszze jedno, jak ktos mi potem choc pisnie, ze znowu angielska itp, nie bede pytal Terror'a, Totomix'a czy Conrada, wywale z PLK i mam gdzies, mozecie mi potem przez dom autostrade poprowadzic ..

Do góry
#290442 - 08/02/2005 12:59 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Quote:

... mozecie mi potem przez dom autostrade poprowadzic ..

To się da zrobić pracuję w branzy budowlanej

Do góry
#290443 - 08/02/2005 13:11 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
twist Offline
Carpal Tunnel

zanim w tym kraju z nia dojdziecie do mojej chaty, ta trzy razy pojdzie do rozbiorki

Do góry
#290444 - 08/02/2005 13:24 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Stary teraz są takie dotacje z uni na infrastukture że Musisz uważać

Do góry
#290445 - 08/02/2005 13:34 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
piil Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/01/2002
"Chyba, ze koniecznie wybierajaca osoba musi byc Terror, ja grzesiek2 lub Da Bartek? to tez chyba da sie zalatwic."

alez niekoniecznie. moge to byc czasem ja :P

"A jeszze jedno, jak ktos mi potem choc pisnie, ze znowu angielska itp, nie bede pytal Terror'a, Totomix'a czy Conrada, wywale z PLK i mam gdzies, mozecie mi potem przez dom autostrade poprowadzic .. "

nie piskam swietne mecze dajecie, a i odrobina egzotyki mi nie szkodzi. raz tylko mi sie nie podobalo jak mecze z samej polskiej III, IV (a moze i V) ligi byly. ale moze to rok temu bylo

Do góry
#290446 - 08/02/2005 14:08 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2003
Ja sobie poczytałem ta waszą cała dyskusje i dochodze do takiego wniosku znaczy widze to tak:

Po pierwsze
Jeśli chodzi o spadki i awanse to zostawił bym je co 10 kolejek. Jak już wcześniej pisałem trzeba wprowadzić zmiane z odejmowaniem i dodowaniem pkt(nie chodzi mi o własne żale jak napisał Terror bo jak wejdzie w życie ta ustawa to dla mnie gorzej bo mam zamiar wrócić do ekstraklasy)dlatego że jak słusznie zauważyli koledzy poziom w 1 lidze a reszcie jest zupełnie inny i łatwiej jest o pkt w niższych ligach a potem to bardzo przybliża do mistrzostwa pozatym osoby spadające z 1 ligi mają potem problemy z utzrymaniem sie w 2(przykład pill - chociaż odrabiał pkt jak tylko mógł ale miał juz za dużą strate spadając z 1 ligi).Nie wprowadzałbym zerowania po 10 kolejkach - dlaczego tłumaczyłem we wcześniejszym poście.Twist cały czas dopytuje sie więc jak to robić: zarówno spadającym jak i awansującym przyznawałbym średnią duzych pkt z miejsc 10-11 a małe pkt zostawiałbym bez zmian tylko żeby jeszcze bardziej wzmocnić rywalizacje o miejsca spadkowe jak i premiujące awansemzrobił bym tak:
1 miejsce w 2lidze po 10 kolejkach = średnia pkt z miejsc 10-11 w pierwszej lidze
2 miejsce w 2 lidze to samo -1pkt od średniej
3 miejsce w 2 lidze to samo -2pkt od średniej
4 miejsce w 2 lidze to samo -3pkt od średniej
To samo dotyczy spadkowiczów z 1 ligi czyli:
17 miejsce w lidze = średnia 10-11 miejsca w 2 lidze
18 miejsce w lidze = średnia 10-11 miejsca w 2 lidze - 1 pkt itd.

Po drugie
Na wprowadzanie baraży w tym sezonie raczej nas nie stać bo straciliśmy za dużo czasu (przez awarie forum) mozna pomyślec ale dopiero w nastepnej edycji(jesień).

Po trzecie
Popieram wniosek Blancorna jak i innych protestujących przeciwko wybieraniu meczy do typowania wg mnie zmniesza to atrakcyjność w rozgrywkach i wprowaza dodatkowe problemy(np. co jak odwołają mecz jednej z osób a drugiej nie lub liczenie wyników wiem że twist masz program, ale np. ja jak wygrywam to lubie sam zrobic tabelke a tak to zabierasz mi przyjemność bo raczej ręczne liczenie w takim systemie jest nierealne .

Wracając jescze do pomysłów Wojtka(ketjow) nie wiem czemu się czepiacie jego stażu w PLK. Weszedł nie dawno do naszego konkursu tu przyznaje wam racje, ale widac że chłopak chce sie udzielać, a nie tylko typować i wnosi cos nowego(powiew świerzego powietrza). Pomysły ma dobre ale wszystkich napewno nie darady zrealizować mnie sie podobają(z wyjątkiem zerowania pkt po 10 kolejkach tłumaczyłem dlaczego).
To chyba tyle odemnie czekam na opinie i zatwierdzenie zmiany o spadkach i awansach bo wg mnie to jest najważniejsza sprawa . Mysle że wszystko w miare jasno wytłumaczyłem.

Do góry
#290447 - 08/02/2005 14:11 Re: Propozycje zmian w Regulaminie PLK ...
twist Offline
Carpal Tunnel

Quote:

..Jesteś za jakimiś zmianami czy też śmiejesz się z moich pomysłów...

ketjow bez urazy, po prostu czasami PLK wyzwala we mnie zwierzece instykty, musialem sie wyladowac - padlo na Ciebie; najlepiej wtedy zachowac bezpieczna odleglosc - po jakims czasie mi przechodzi..

Do góry
Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >