Ja sobie poczytałem ta waszą cała dyskusje i dochodze do takiego wniosku znaczy widze to tak:
Po pierwsze
Jeśli chodzi o spadki i awanse to zostawił bym je co 10 kolejek. Jak już wcześniej pisałem trzeba wprowadzić zmiane z odejmowaniem i dodowaniem pkt(nie chodzi mi o własne żale jak napisał Terror

bo jak wejdzie w życie ta ustawa to dla mnie gorzej bo mam zamiar wrócić do ekstraklasy)dlatego że jak słusznie zauważyli koledzy poziom w 1 lidze a reszcie jest zupełnie inny i łatwiej jest o pkt w niższych ligach a potem to bardzo przybliża do mistrzostwa pozatym osoby spadające z 1 ligi mają potem problemy z utzrymaniem sie w 2(przykład pill - chociaż odrabiał pkt jak tylko mógł ale miał juz za dużą strate spadając z 1 ligi).Nie wprowadzałbym zerowania po 10 kolejkach - dlaczego tłumaczyłem we wcześniejszym poście.Twist cały czas dopytuje sie więc jak to robić: zarówno spadającym jak i awansującym przyznawałbym średnią duzych pkt z miejsc 10-11 a małe pkt zostawiałbym bez zmian tylko żeby jeszcze bardziej wzmocnić rywalizacje o miejsca spadkowe jak i premiujące awansemzrobił bym tak:
1 miejsce w 2lidze po 10 kolejkach = średnia pkt z miejsc 10-11 w pierwszej lidze
2 miejsce w 2 lidze to samo -1pkt od średniej
3 miejsce w 2 lidze to samo -2pkt od średniej
4 miejsce w 2 lidze to samo -3pkt od średniej
To samo dotyczy spadkowiczów z 1 ligi czyli:
17 miejsce w lidze = średnia 10-11 miejsca w 2 lidze
18 miejsce w lidze = średnia 10-11 miejsca w 2 lidze - 1 pkt itd.
Po drugie
Na wprowadzanie baraży w tym sezonie raczej nas nie stać bo straciliśmy za dużo czasu (przez awarie forum) mozna pomyślec ale dopiero w nastepnej edycji(jesień).
Po trzecie
Popieram wniosek Blancorna jak i innych protestujących przeciwko wybieraniu meczy do typowania wg mnie zmniesza to atrakcyjność w rozgrywkach i wprowaza dodatkowe problemy(np. co jak odwołają mecz jednej z osób a drugiej nie lub liczenie wyników wiem że twist masz program, ale np. ja jak wygrywam to lubie sam zrobic tabelke a tak to zabierasz mi przyjemność bo raczej ręczne liczenie w takim systemie jest nierealne

.
Wracając jescze do pomysłów Wojtka(ketjow) nie wiem czemu się czepiacie jego stażu w PLK. Weszedł nie dawno do naszego konkursu tu przyznaje wam racje, ale widac że chłopak chce sie udzielać, a nie tylko typować i wnosi cos nowego(powiew świerzego powietrza). Pomysły ma dobre ale wszystkich napewno nie darady zrealizować mnie sie podobają(z wyjątkiem zerowania pkt po 10 kolejkach tłumaczyłem dlaczego).
To chyba tyle odemnie czekam na opinie i zatwierdzenie zmiany o spadkach i awansach bo wg mnie to jest najważniejsza sprawa

. Mysle że wszystko w miare jasno wytłumaczyłem.