MrWujek i (J) cosik mi sie wydaje że to jest nieoficjalne stanowisko całej korporacji stanJames. Jakiś czas temu by zmienic walutę konta, poprosiłem i zamknięcie konta w betdirect (buk wykupiony przez SJ), by założyć nowe z pasującą mi walutą. Jakoś wypadało mi to z głowy i nie założyłem tego konta. W zeszłym tygodniu sobie przypomniałem więc napisałem do supportu by potwierdzić wcześniejsze informacje.
Oto co mi odpisano
Thank you for your recent e-mail.
We no longer accept accounts from Poland.
After searching our database you have had an account in Euros 12745187, which was closed by us.
Please do not hesitate to contact me if I can be of any further assistance.
Kind regards,
Jessica
W następnym mailu zapytałem sie o powód takiego postawienia sprawy wobec Polaków. Odpowiedź betdirect
Thank you for your reply.
This was a decision taken due to the amount of bonus abusive that we received from new Polish accounts.
Kind regards
Jessica
W związku z tym napisałem że byłem ich klientem od dłuższego czasu, nie jestem zainteresowany żadnym bonusem, lecz powtórnym otwarciem konta. Odpowiedz Betdirect
I'm sorry but we are not opening or reopening any Polish accounts.
Regards
Jessica
W moim odczuciu tu nie chodzi wcale o bonusy. To raczej tylko pretekst by pozbyć sie kłopotu w postaci graczy z Polski którzy za bardzo ich być może ogrywali. Limity być może nie skutkowały, bo wygrywający obchodzili je np poprzez zakładanie następnych kont na znajomych.
Stare konta Polaków nie śa w tej sytuacji żadnym problemem, bo te kłopotliwe i tak zostały pewnie juz zlimitowane, a pozostałe jeśli będzie im za dobrze szło szybko spotka podobny los.