#2891400 - 05/02/2009 20:35
Re: Konkurs Tenisowy - XXII edycja - zapisy, dyskusja
[Re: THOM]
|
member
Meldunek: 08/01/2009
|
Witam Mimo iż nie biorę udziału w konkursie postanowiłem napisać trzy słowa... Często zaglądam do Waszego konkursowego tematu i bezsprzecznie mogę powiedzieć, że kiepsko to wygląda w tym roku... Bardzo podobnie do konkursu biathlonowego, gdzie jest grupka osób, która gdy tylko poda typ, to kolejne osoby zaczynają kserować. I tak w konkursie tenisowym nie da się tego kserowania nie zauważyć. Razi w oczy. To nie powinno być ściganie się kto zmieści się przed postawieniem Gratulacje dla tych, co podają pierwsi typy później kopiowane! Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2892386 - 06/02/2009 03:09
|
member
Meldunek: 08/01/2009
|
THOM, nie napisałem tego, że uwidocznić jakieś braki... Napisałem natomiast, że w tym roku wygląda to słabiej, z czego wywnioskować można, że śledziłem i poprzednie zmagania. Kibicuję temu konkursowi, popieram, nierzadko wskazania niektórych użytkowników pomagają i mnie w selekcji. Napisałem tylko, że to ksero za często występuje, a Ty na mnie naskakujesz...  Rzuciło mi się w oczy, toteż napisałem. Koniec kropka- a nie od razu od śmiesznych ludzików czy takich czy innych genach. Powodzenia w dalszych fazach konkursiwa.
|
Do góry
|
|
|
|
#2892851 - 06/02/2009 05:40
[Re: zamer]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Sorry zamer, ale jak spojrzysz na poprzednią stronę to ... sam o tym wcześniej pisałem, że jest sporo xero. Faktycznie poniosło mnie - PRZEPRASZAM !!! , ale zrozum tez mnie - człowiek się stara, a tu co chwila ktoś narzeka 
|
Do góry
|
|
|
|
#2892989 - 06/02/2009 06:25
[Re: podstawek]
|
PLAYOFF WINNER 2011
Meldunek: 17/08/2006
|
Gram w tym turnieju poraz pierwszy i szczerze mówiac mam mieszane odczucia. Zauwazyłem ze większosci przeszkadza zbyt duza liczba bukow i ten znak stop. W obecnej formule konkurs wymaga dosyc aktywnego śledzenia typów graczy i oferty u bukow, no i ten wyścig kto pierwszy zdązy skopiowac typ przed postawieniem stopa. Sądzę ze autorom nie o to chodziło. Jest teraz duzo czasu aby dopracowac nowa formułe tego turnieju, w obecnej formie jest on dobry dla 10-15 uczestnikow, gdy liczba graczy sie zwiększa to konkurs staje sie męczący. Na pewno trzeba rozwazyc likwidacje znaku stop. Moja propozycja to kazdy podaje jak teraz 10 typów, po 2 typy z kursami 1,4-1,6 1,61-1,8, 1,81-2,0, 2,01-2,2 pow.2,2, dodatkowo kazdy podaje przynajmniej 1 typ jako pierwszy. Poddaje temat pod dyskusję
|
Do góry
|
|
|
|
#2893046 - 06/02/2009 06:51
[Re: mkr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
Rzeczywiscie w tej edycji duzo osob robi xero i prawie na kazdej stronie widac  Fakt jest taki ze wyglada to gorzej no ale nikt nie mowil ze bedzie pieknie i bez problemow  Mysle ze od 5 tyg juz wszystko bedzie przejrzyste i milo bedzie przegladac typy w konkursie Ps.do wygrania konkursu potrzeba typow "orginalnych"  , trza szukac ciekawe mecze i ryzykowac pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2893084 - 06/02/2009 07:24
[Re: viva]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2893393 - 06/02/2009 16:07
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2893523 - 06/02/2009 19:11
[Re: mkr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/12/2002
|
Gram w tym turnieju poraz pierwszy i szczerze mówiac mam mieszane odczucia. Zauwazyłem ze większosci przeszkadza zbyt duza liczba bukow i ten znak stop. W obecnej formule konkurs wymaga dosyc aktywnego śledzenia typów graczy i oferty u bukow, no i ten wyścig kto pierwszy zdązy skopiowac typ przed postawieniem stopa. Sądzę ze autorom nie o to chodziło. Jest teraz duzo czasu aby dopracowac nowa formułe tego turnieju, w obecnej formie jest on dobry dla 10-15 uczestnikow, gdy liczba graczy sie zwiększa to konkurs staje sie męczący. Na pewno trzeba rozwazyc likwidacje znaku stop. Moja propozycja to kazdy podaje jak teraz 10 typów, po 2 typy z kursami 1,4-1,6 1,61-1,8, 1,81-2,0, 2,01-2,2 pow.2,2, dodatkowo kazdy podaje przynajmniej 1 typ jako pierwszy. Poddaje temat pod dyskusję -co do ilości buków to od następnej edycji ma być już tylko 5,tak więc ten problem można powiedzieć,że jest już rozwiązany; -co do STOPu to zawsze był i raczej będzie,przy takiej liczbie uczestników faktycznie ciężko jest upilnować 3-ego typu i zdarzają się przypadki,że ktoś podaje jako czwarty(mimo,że był STOP)lub,że trzecia osoba takiego STOPu nie wkleiła - no i z tym chyba już się nie da nic zrobić,tak jak jest w regulaminie 4 typ(taki sam)jeśli nie będzie poprawiony,będzie traktowany jako typ nietrafiony i jeżeli to będzie wdrożone to po kilku wpadkach wszyscy się nauczą,żeby przeglądać poprzednie typy uczestników{nie twierdzę oczywiście,że jestem święty,bo mimo przeglądania zdarzyło mi się podać typ jako czwarty  } Poza tym nawet przy ilości około 30 uczestników i przy 5 bukach w całym tygodniu znajdzie się odpowiednia ilość zdarzeń,żeby każdy znalazł 7 typów i 1 doga,jak to viva podkreślił trzeba tylko chcieć Co do ksero to osobiście mi to nie przeszkadza,bo często powielanie nie wychodzi na dobre  "Moja propozycja to kazdy podaje jak teraz 10 typów, po 2 typy z kursami 1,4-1,6 1,61-1,8, 1,81-2,0, 2,01-2,2 pow.2,2, dodatkowo kazdy podaje przynajmniej 1 typ jako pierwszy." -jak teraz to każdy podaje po 7 ew.8 typów; -co do tych widełek z kursami to według mnie nie ma racji bytu(no,ale to jest moje zdanie); PS Paweł mam nadzieję,że na WTA się podciągniesz pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2894575 - 07/02/2009 04:27
[Re: zibi04]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
Tak kserowalem... jak wiele osob tutaj z powodu lenistwa Daruj sobie takie teksty, nie uogólniaj siebie do wielu osób. Prawda jest taka, że w kilku poprzednich edycjach, w których miałem przyjemność uczestniczyć, wszystko wyglądało dobrze. Zdarzały się oczywiście pojedyncze błędy, ale było ich naprawdę niewiele. W tej edycji wraz z wysypem nowych uczestników nagle błędów jest mnóstwo. Ktoś napisał (Fro bodajże), żeby nie poprawiać ich. I myślę, że to jest jedyna droga, żeby nowi w końcu przywykli do regulaminu (czyt. przeczytali go choć raz). Co do znaku STOP to myślę, że oferta jest na tyle bogata, że można byłoby nawet ograniczyć do dwóch podanych typów i "prawdziwi" typerzy (nie "kserowicze") dalej nie narzekaliby. Podsumowując, uważam, że regulamin w obecnej formie jest trafny. Panowie, nie ma co przewracać konkursu do góry nogami, wystarczy trochę więcej spostrzegawczości przy podawaniu typów i wszystko wróci do normy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2895301 - 07/02/2009 18:57
[Re: lukiwa]
|
Carpal Tunnel
|
Jak wiadomo podczas trwania konkursu - NIE MA MOŻLIWOŚCI jakichkolwiek zmian w regulaminie. Po to jest czas na wpisowe i zapoznanie się z przepisami, aby nie było podczas trwania konkursu jakichkolwiek problemów. Wpłata wpisowego jest równoznaczna z akceptacją regulaminu i formą realizacji konkursu. ZAWSZE po bieżącej edycji lub prze następną pytam się czy coś zmienić. Jak wiecie jestem otwarty na wszelkie propozycje. Również uważam, że obecny regulamin jest "dopieszczony" pod każdym względem - poza listą buków [faktycznie jest ich za dużo]. Rozumiem, że niektórych mogą pewne sprawy irytować, ale sądzę, że damy radę w spokoju i bez problemów zakończyć udanie kolejną edycję konkursu 
Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2895784 - 07/02/2009 23:40
|
enthusiast
Meldunek: 22/04/2005
|
to co ja wedlug Was jestem kserowiczem  nie bede ciagnal tego tematu bo Ci ktorzy wiedza kim jestem nie napisali by tak napewno nie rozumiesz o co mi chodzi z tym lenistwem a ja nie bede Ci tlumaczyl jak dziecku Luki Ja tez juz gralem w tym konkursie i ten blad, ktory mi sie przytrafil to taki rodzynek  a mylic sie jest rzeczą ludzką wiec darujcie sobie te texty  nie wywyzszajcie sie poprostu i badzice ciupke bardziej wyrozumiali ps. regulamin jest bardzo dobry 
|
Do góry
|
|
|
|
#2897625 - 08/02/2009 20:03
[Re: lukiwa]
|
Carpal Tunnel
|
Dajcie już Mu spokój. Sprawę zamykam Zobaczymy jak to będzie w nadchodzącym tygodniu czy coś się polepszy. Myślę, że uczestnicy konkursu będą bardziej uważni przy podawaniu typów - najlepiej sprawdzić przed wysłaniem posta czy wszystko jest OK. aby za chwilę tego nie korygować.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|