Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#287611 - 07/02/2005 22:05 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
agenda Offline
stranger

Meldunek: 07/02/2005
Forum przegladam od jakiegos.ale wlasnie ten konkurs mnie sklonil do zarejestrowania się bo wiadomo ze taka forma rozgrywk(playoff) jest bardzo ciekawa. _to do zalet tego konkursu
No niestety nie moge wykazac swoich umiejetnosci (byc moze wątpliwych)
Ale mam plan: na nastepna edycje zawczasu zarejestruje Moich ludzi(ziomków?) z roznych zakątkow kraju(Swiata?),oczywiscie dla nie poznaki beda pisali duzo postów("good luck") .Mysle ze przy ich pomocy zgarne calą pulę konkursu
Ogolnie ciekaw jestem czy ktos ten konkurs traktuje inaczej niz zabawe ,okazje do zmierzenia sie z inną osobą.
pozdrawiam i zycze bardziej przejrzystego regulaminu nastepnym razem

Do góry
#287612 - 07/02/2005 22:06 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
desper@t Offline
journeyman

Meldunek: 21/11/2004
Quote:

Quote:

1.Nie lubię się udzielać, jeśli już odwiedzam jakieś forum to jestem przeważnie tylko biernym czytelnikiem i nie wiem dlaczego mam być przez to...gorszy!? (Mam założyć kolejny nieprzemyślany temat, albo komentować co popadnie????)

Skoro nie bierzesz czynnego udzialu w zyciu forum to czemu uwazasz, ze zostaniesz potraktowany tak samo jak ci, ktorzy na tym forum zostawili mnostwo wiedzy i typow?
Mojej odpowiedzi rowniez nie potraktuj jako ataku.

ps. Ja tez kiedys nie znalazlem sie na liscie z powodu zbyt malej ilosci postow/malego stazu

Niezupełnie tak samo- niektórzy od razu trafili do 1 etapu, a reszta walczy w eliminacjach (i to jest wg mnie sprawiedliwe - doceniam wysiłek innych w udział w życiu tego forum...ale uważam, że również powinienem mieć szansę udziału....nawet od preeliminacji.)
pozdrawiam

Do góry
#287613 - 07/02/2005 22:37 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Nigdzie w regulaminie nie było mowy o tym, że nowi i z mała liczbą postów nie są brani pod uwagę...tylko trwały zapisy więc proponuje aby ci co są STRANGER dostali się na listę w elminacjach i mieli szanse wzięcia w konkursie.I mam pytanie ile trzeba wysłać postów aby nie byc STRANGER?Bo jak pisałem wcześniej zapisałem się na forum jakoś na przełomie roku i nie była to jak wielu uważa chęc zgarbięcia "FORTUNY" tylko zabawy najnormalniejszej w świecie.Jeśli uznawałem za stosowne wysłanie jakiegoś postu z uwagami na temat jakiegoś meczyku to to robiłem a nie tak jak niektórzy dziennie po "10" postów wysyłają często bezsensownych odpowiadając innym forumowiczomi w ten sposób musieli w końcu stać się graczami bez przysłowiowej etykietki STRANGER.

Do góry
#287614 - 07/02/2005 22:47 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
przemol Offline
enthusiast

Meldunek: 21/08/2001
Hmmm. Troszke zaciekawila mnie dyskusja dotyczaca godziny, do ktorej mozna bylo sie zapisac. Pewnie to i tak wiele nie zmieni, bo kazdy bedzie mial swoje zdanie, ale wg Slownika Jezyka Polskiego: "południe rz. n III 1. &#8216;pora dnia, kiedy Słońce znajduje się wysoko nad widnokręgiem, godzina dwunasta w dzień"

Pozdrawiam

Do góry
#287615 - 07/02/2005 23:01 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
A co by było gdyby w tym konkursie nagród nie było?

Do góry
#287616 - 07/02/2005 23:05 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Aron Offline
addict

Meldunek: 16/06/2004
Jak to co? Nikt by nie grał

Do góry
#287617 - 07/02/2005 23:06 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Kenny Offline
Carpal Tunnel

I wyobrażcie sobie ludzie taką historie.Kadra Janasa walczy w eliminacjach na mundial w Niemczech 2006.Ma jak narazie sytuację na awans do baraży jak na wyciągnięcie ręki.Kończą się eliminacje nagle jakaś afera jak w Niemczech teraz z sprzedawanymi meczami(narazie przypuszczenia tylko-nikt nikogo za ręke nie złapał-chociaż jeden się przyznał) ktoś z Fifa wpada na pomysł aby nierozgrywać ostatnich meczy z powodu ewidentnych przekrętów i na turniej zamiast słabeuszy typu Polska,Islandia,Białoruś itp. na turniej jadą ci którzy na przełomie ostatnich 20 lat brali w nim najczęsciej udział.

I popatrzcie ludzie gdzie tu duch sportu.Nie mówie że jestem za handlem meczami bo jak napisałem wcześniej mamy sytuacje ze nikt nikogo za ręke nie złapał tylko dla mnie sprawa wygłada tak:nie jadą najlepsi na turniej tylko słabeusze czytaj niedostają się do konkursu najlepsi tylko jacyś nowicjusze to trzeba im pokazać kto tu rządzi i przy zielonym stoliczku pyku pyku pan sie dostaje a pan nie i juz mamy pozamiatane.

Dlatego zwracam sie z uprzejma prosba aby w konkursie wziely udzial wszystkie osoby ktore sie zglosily.Mozna zwiekszyc grupy eliminacyjne przeciez z 8 czy 9 osob nawet do 12 i tak przeciez ci najslabsi odpadna w elimnacjach badz przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Ps.Nawet Sir Amkwish ktory honorowo zrezygnowal z konkursu oddajac miejsce innemu uczestnikowi powinien wyjatkowo za taki czyn na ktory nikt sie nie zdecydował z pustym losem przejsc do 2 rundy.Pozdrawiam

Do góry
#287618 - 07/02/2005 23:12 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Warka,nie przesadzaj:-),ale...dlaczego nawet amkwish?hehehe

Ja zrezygnowałem,ponieważ nie mam zamiaru zabierać miejsca komus,kto może odnieść sukces (zdaje się ,ze poprzednio tooom19 przeszedl dość wysoko,a może się myle?)

Nastawiałem się,że bez wzgledu na to od jakiego etapu zacznę te zabawę,to bede gral tylko typami z NCAAB,bo w tej lidze czuje sie najlepiej.

Ponieważ Sponsor nie prowadzi tego typu zakładów( i tu moja wina,bo nie doczytałem regulaminu),to nierozsadne wydawało mi sie,abym uczestniczył i podawał totolotkowe typy z innych dyscyplin na zasadzie "a nuz wejdzie"

Niech gra osoba,która zna temat i to wszystko:-)

Do góry
#287619 - 07/02/2005 23:13 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
tooom19 Offline
old hand

Meldunek: 06/05/2001
Quote:

Quote:

Witam

Sorki za zaśmiecanie ale jakoś "przeoczyłem" zapisy do Playoofów jak by była możliwośc - czy tam ktoś by się wycofał czy coś to byłbym chętny - wiem że zapisuy były do 12 dziś - jak by co to wpiszczei mnie na liste rezerwowych

Jezeli to mozliwe to niech tooom19 wskoczy na moje miejsce.
Nie przeczytałem dokładnie regulaminu i nie wiedzialem,że mozna podawać tylko typy z oferty Sportingbet.
Nie ma w niej NCAAB,a tylko typy z tej ligi chciałem podawać.
Myslę,że z mojej propozycji bedzie podwójna korzyść,bo tooom19 bedzie mógł uczestniczyć w zabawie,a przy okazji Pan Giertych bedzie usatysfakcjonowany.

Powodzenia tooom19

Dziekuję Amkwish za propozycje - ale wiesz nic na siłę myślę że z tych 2oo iluś tam ktoś napewno sie wycofa i obaj będziemy happy a już napewno nie lubię sprawiać satysfakcji poplecznikom LPR .

Pozdro i powodzenia w walce na NCAAB świat się nie konczy

Do góry
#287620 - 07/02/2005 23:24 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Tooom,ja nie gram,jezeli nie mozna podawać NCAAB,naprawdę.

Wszedłem na strone SBet,sprawdziłem i podjąłem decyzje,a zanim napisalem swój post,to zobaczyłem Twój i przyszło mi do glowy,że dobrze sie składa - tak więc graj równiez niejako w moim imieniu(bede Ci kibicował),a jak w którejś z rundek trafisz na Giertycha,to masz oczywiscie przejść tę przeszkodę spiewajaco:-)))

Dla mnie taka zabawa,to też w pewnym sensie i korzyść,bo w poprzedniej edycji zagrałem kilka typów Rakiego z bardzo dobrym skutkiem

Myslę,że i w tej edycji bedzie mozna wyłowic sporo fajnych typów,ale na pewno nie byłyby to moje na przyklad z hokeja
Tak więc pozostanę uwaznym obserwatorem i wiernym kibicem kilku z 2 setek uczestników konkursu,a jednym z nich bedziesz Ty:-)

Edited by amkwish (07/02/2005 23:31)

Do góry
#287621 - 07/02/2005 23:27 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Jaka miła atmosfera zapanowała na forum ))))Oby tak dalej panowie.

Do góry
#287622 - 07/02/2005 23:40 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Amkwish, ja nie napisałem tego posta żeby Ciebie wykluczyć, tylko po prostu zwróciłem uwagę na fakt że czas zapisów już się skończył.

Natomiast śmieszyła mnie późniejsza argumentacja niektórych userów próbujących przekonać mnie że południe jednak nie wypada w południe...

Skoro rezygnujesz to rozumiem że tylko z tego powodu że nie ma NCAAB w ofercie Sportingbetu, zawsze mógłbyś spróbować również np. z Euroligi. No ale skoro podjąłeś taką decyzję to życzę powodzenia w typowaniu studenciaków

I czekam na spotkanie z toom19..w finale...

Pozdrawiam
Giertych

Do góry
#287623 - 07/02/2005 23:52 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Roman,jesteś jednym z tych kilku,którym bedę kibicował,słowo honoru - moja natura jest zakrecona jak ruski słoik i z reguły lubie tych,z którymi sie przekomarzxam:-)
Napisałem do Toooma "w którejś z rundek",bo nie chcę zapeszać,ale spotjkajcie się w finale,nie mam nic przeciwko temu:-)

Euroliga mówisz...nie,nie,to jest wtopoliga,już w grudniu zaprzestałem się tym zajmować na serio.
Myslałem nad NBA,ale ta mnie w tym sezonie tez nie rozpieszcza i gram ja za lajtowe stawki.
Jedyna,ktorą tak naprawde typuje na powaznie jest NCAAB i moja intencja byłoby podawanie w tej zabawie własnie takich typów,jakie gram na powaznie w realu.

Na upartego móglbym sprobować grać NBA i LNB,ale tak bez przekonania to chyba jednak nie warto.
I nie chodzi o to,ze można dać ciala i odpaść na początku,bo niejeden się dalej nie zakwalifikuje,tylko po prostu jak sie coś ma robic z musu,to lepiej pokibicować tym,co robia to po przemysleniach i z zaangazowaniem,chociaz jest to tylko zabawa:-)

Do góry
#287624 - 08/02/2005 01:25 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
tooom19 Offline
old hand

Meldunek: 06/05/2001
Amkwish skoro tak stawiasz sprawe .. to z chęcią wskocze na twoje miejsce, choć decyzja nie należy do mnie .

Dziękuję

Roman szykuj się

Pozdrawiam

Do góry
#287625 - 08/02/2005 06:53 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
Co do dyskusji na temat uczestnictwa, to jest napisane ze to playoff mecz.pl a nie playoff world.com.
Organizator i gospodarz konkursu napisal:
Quote:

Konkurs 'playoff mecz.pl' jest przeznaczony przede wszystkim dla stałych bywalców forum, i pod tym kątem będzie przydzielone uczestnictwo w konkursie.

Wiec ja to odbieram tak, iz jest to pewna forma wyroznienia dla osob ktore wspoltworza to forum. Gdyby nie ich aktywnosc to tego forum by po prostu nie bylo ! A co za tym idzie, nie bylo by sie gdzie zapisywac do konkursu.
I nie piszcie ze przylaczacie sie tylko i wylacznie z checi rywalizacji, bo bylo, jest i bedzie wiele konkursow na tym forum ale bez zadnej nagrody i tam akurat wiekszosc nie zdecydowala sie zapisac tylko tu.
Jezeli ktos od roku przeglada forum, ale nie jest aktywny(zeby nie zasmiecac forum), to dlaczego teraz chce je zasmiecac ? Przez tyle czasu nie mial nic do powiedzenia, zadnych typow do przedstawienia, zadnych propozycji, i nagle ma pretensje ze nie jest traktowany na tym samym poziomie co udzielajacy sie. Skoro ktos przez wiele miesiecy nie przedstawil np. zadnej swojej propozycji bo uwazal ze jest to bez sensu, to czemu nagle teraz mialo by to nabrac sensu ?
Ludzie z pretensjami !!! Gdyby nie Ci userzy ktorzy jak wielu twierdzi "nabijaja tylko posty", nie bylo by tego forum, konkursu i zadnego sponsora nagrody. Dlatego ze jest tu ruch, znajduja sie rowniez chetni do reklamowania sie.
Wiec wielu niezadowolonych najpierw niech przylozy sie zeby to forum zylo, a nie ze im sie rowniez nalezy bo forum przegladaja juz od jakiegos czasu.
I jestem za tym, zeby zasady zostaly takie jakie sa. Bo wlasnie dzieki tym ludziom udzielajacym sie(z sensem czy bez) moga by tu organizowane takie konkursy.

lajkonik

Do góry
#287626 - 08/02/2005 07:13 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Amkwish, ja nie napisałem tego posta żeby Ciebie wykluczyć, tylko po prostu zwróciłem uwagę na fakt że czas zapisów już się skończył.

A to oczywiscie mialo na celu zachecenie do dalszego zapisywania sie.

Quote:

Natomiast śmieszyła mnie późniejsza argumentacja niektórych userów próbujących przekonać mnie że południe jednak nie wypada w południe...

Pozdrawiam
Giertych

Za to koronny dowod na to kiedy jest poludnie(w/g giertycha), to ze wtedy kiedy graja hejnal w Krakowie.

Do góry
#287627 - 08/02/2005 09:11 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Giertyszek Offline
Inwestor

Kolego Lajkonik z krakowskiej inteligencji wyjasnie Ci ze byl to skrot myslowy - w Krakowie moze i graja co godzine ale ja w stolecznej Warszawie mam okazje uslyszec krakowski hejnał tylko raz o 12:00 - na antenie programu 1 polskiego radia, kiedy uprzejma pani spikerka mówi: "za chwile w samo poludnie na antenie Kraków i hejnał z wieży mariackiej"...

Czy ta krakowska inteligencja taka niekumata czy tylko udaje?

Do góry
#287628 - 08/02/2005 09:17 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Witam,
Ponieważ nikt jasno nie napisał chciałbym zadać w sumie ważne pytanko. Od kiedy można dawać pierwsze typy? Rozumiem, że runda wstępna właśnie się zaczęła i będzie trwać do końca tygodnia a typy można już dawać w temacie PLAY OFF: Runda Wstępna. Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
arvid

Do góry
#287629 - 08/02/2005 09:23 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ludzie południe, to jest południe czyli 12:00, hejnał w Krakowie grają o w południe czyli o 14, tak?

Tak, graja o 14,00 czy uwazasz to za poludnie czy nie, panie giertych.

Quote:

ale ja w stolecznej Warszawie mam okazje uslyszec krakowski hejnał tylko raz o 12:00 - na antenie programu 1 polskiego radia,

A jezeli zobaczysz w telewizji Wawel a pozniej juz nie bedziesz mial okazji go widziec, to bedziesz wszystkim opowiadal ze go zburzyli ?
No i jezeli ktos nie odbiera programu 1 polskiego radia to powinien stwierdzic ze hejnalu wogole nie ma ?!
Jezeli czegos nie wiesz to nie powinienes o tym opowiadac, a juz na pewno nie uzywac swojej niewiedzy jako argumentu do szydzenia z kogos. Czy na tym polega entelygencja w wawce ?

lajkonik

Do góry
#287630 - 08/02/2005 09:37 Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
Giertyszek Offline
Inwestor

Widzę że krakowska inteligencja dalej idzie w zaparte, ja już wyjaśniłem jasno co miałem na myśli, to że użyłem skrótu myślowego okazało sie dla niektorych zbyt trudne do zrozumienia, myślę jednak ze więszkość wie o co chodzi, a tym pozostałym polecam radiową jedynkę tak o 11:58 żeby mogli sie dowiedzieć od pani spikerki kiedy jest poludnie a ja kończę już to jałową dyskusję w myśl pewnej staropolskiej zasady...

Pozdrawiam.

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >