#287571 - 06/02/2005 22:54
Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Zima 2005
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Quote:
Quote:
Quote:
256?? To i tak o polowe wiecej niz zazwyczaj, wiec nie wiem na co niektorzy narzekaja.
z moich obliczen wyszlo, ze to 2 razy wiecej nish poprzednio, ale moze zle zlicze
z 256 polowa to jakies 128 o ile zle nie licze
dobrze liczysz, ale zle dobierasz slowa
o polowe wiecej nish zazwyczaj - zazwyczaj bylo 128 osob, czyli polowa ze 128 to 64
teraz jest 2 x wiecej nish zazwyczaj 
|
Do góry
|
|
|
|
#287572 - 06/02/2005 23:00
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
dobrze liczysz, ale zle dobierasz slowa 
Widze, ze nie łapiesz meritum, o polowe wiecej z 256, czyli 128, a tyle bylo zazwyczaj A jak chcesz jakos zabłysnąć to wygraj konkurs.
|
Do góry
|
|
|
|
#287576 - 07/02/2005 11:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
Quote:
Jedno pytanko ?? Kiedy sie koncza te zapisy ??
Cytat z pierwszej strony zapisow : Quote:
----------
Zgłoszenia będą przyjmowane w tym temacie do 7 lutego w południe. Conrad
Czyli juz sie chyba skonczyly.
|
Do góry
|
|
|
|
#287579 - 07/02/2005 13:43
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Chciałbym wnieść propozycję o małą modyfikację systemu play-off .Na czym ona by polegała : W pierwszym rundach zdarza się,że jest sporo pojedynków gdzie obaj rywale mają bilans na grubym minusie a w innych dwóch jest na dużym plusie i mimo to jeden z nich musi odpaść. Moim zdaniem można by było rozwiązać to tak,że w I rundzie 5 zawodników z najwyższym bilansem,którym nie udało się pokonać rywala zajmowali by miejsce tych,którzy wygrali swe pojedynki ale mieli najsłabszy bilans.W II rundzie takim sposobem awansowałoby 3 osoby,w III dwie,w IV jedna,a gdy konkurs weszedłby w decydującą fazę konkurs rozgrywać wg starych zasad.Już nie raz się zdarzyło,że ktoś wypracował spory zysk, a jego rywal trafił w 5 typie correct score'a i szczęśliwie awansował a ten drugi musiał odpaść mimo,że miał większy zysk niż połowa tych którzy awansowali z innych par.Taki system dodatkowo uatrakcyjniłby konkurs gdyż każdy musiałby się starać nie patrząc jedynie na bilans rywala.To jest tylko propozycja,ale myślę,że powinna być wprowadzona.
|
Do góry
|
|
|
|
#287580 - 07/02/2005 13:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/07/2003
|
Goget, wg. mnie jest to naprawde dobry pomysl, mysle, ze 'szefostwo' powinno wprowadzic taki pkt. do regulaminu  Pozdrawiam, Exp
|
Do góry
|
|
|
|
#287582 - 07/02/2005 14:14
|
2fast 2furious
|
goget,
moim zdaniem twoj pomysl jest ciekawy, ale ja bym go troszke zmienil: aby awansowac do dalszej rundy, zawodnik musi miec dodatni bilans. jezeli nie ma to odpada a na jego miejsce wchodzi lucky loser z najwiekszym dodatnim bilansem. tych co maja chocby minimaly dodatni bilans zostawilbym w spokoju, bo nie widze powodu, dla ktorego mieliby odpadac. to, ze komus wszedl correct score i przez to ty (przykladowo) z duzym dodatnim bilansem odpadles to dlatego ktos inny ma odpasc ? bezsens.
|
Do góry
|
|
|
|
#287584 - 07/02/2005 14:26
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Wedlug mnie regulamin jest w miare sprawiedliwy, a to ze ktos awansuje z 1 ryndy z ujemnym bilansem nic nie znaczy. W najwazniejszych sportowych imprezach czasem beznadziejne druzyny awansuja do dalszych rozgrywek i to tylko i wylacznie sprawa slepego losu. A jesli ktos chce wygrac to musi pokonac kazdego. Przy 128 pojedynkach w 1 rundzie szukac tych najlepszych, ktorzy odpadli z dodatnim bilansem chyba byloby w miare trudne. A co w przypadku jesli nie bedzie takiego ??? Znow szukanie najlepszego z ujemnym bilansem. NIE !!! Dla mnie niech zostanie jak jest. A kolejne rundy zweryfikuja najlepszego w zimowym, trudnym dla typowania okresie.
Pozdrawiam i zycze wszytskim wygranej glownej nagrody !!
Kiedy startujemy ???
|
Do góry
|
|
|
|
#287585 - 07/02/2005 14:26
|
2fast 2furious
|
Quote:
Rozumiem ze moze znalezc sie kilka czarnych owiec ktore beda mialy po kilka kont ale czy nie ma mozliwosci sprawdzic tego w inny sposob np. IP???
a czy sprawdzanie numeru IP jest takie pewne ? mam brata, ktory korzysta z tego samego komputera co ja, wiec ma ten sam numer IP. rejestrowal sie w styczniu i rzadko sie udziela, wiec jest nadal "stranger", czyli co - on nie moze wziasc udzialu ? akurat tak sie zlozylo, ze sasiad kupil sobie komputer w lutym i jedziemy obaj na mojej neostradzie,czyli tesh ma ten sam numer IP. odrazu sie zarejestrowal na forum i byc moze bedzie sie udzielal (gdy nie mial kompa to przegladal forum pod moim nickiem). on tesh nie moze zagrac ? podejrzewam, ze podobnych przypadkow jak u mnie moze byc kilka i takie sprawdzanie po IP czy wogole nie dopuszczenie userow do konkursu jest smieszne. przeciez nawet jesli taki podszywany czlowieczek wygra, to i tak bedzie mial problem z pozniejsza wygrana, prawda ? przeciez nie wyplaci kasy na lewe nazwisko.
jak sie jush tak boicie "nowych" to zrobcie runde eliminacyjna. niech zagraja w mniej np. wszyscy zarejestrowani w 2005 roku lub tylko ci, ktorzy rejestrowali sie po rozpoczeciu naboru do play-off.
|
Do góry
|
|
|
|
#287586 - 07/02/2005 14:28
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Quote:
Quote:
Rozumiem ze moze znalezc sie kilka czarnych owiec ktore beda mialy po kilka kont ale czy nie ma mozliwosci sprawdzic tego w inny sposob np. IP???
a czy sprawdzanie numeru IP jest takie pewne ? mam brata, ktory korzysta z tego samego komputera co ja, wiec ma ten sam numer IP. rejestrowal sie w styczniu i rzadko sie udziela, wiec jest nadal "stranger", czyli co - on nie moze wziasc udzialu ? akurat tak sie zlozylo, ze sasiad kupil sobie komputer w lutym i jedziemy obaj na mojej neostradzie,czyli tesh ma ten sam numer IP. odrazu sie zarejestrowal na forum i byc moze bedzie sie udzielal (gdy nie mial kompa to przegladal forum pod moim nickiem). on tesh nie moze zagrac ?
Coz za dziwny zbieg okolicznosci 
|
Do góry
|
|
|
|
#287587 - 07/02/2005 14:33
|
2fast 2furious
|
Quote:
Coz za dziwny zbieg okolicznosci
no popatrz. jezeli conrad ma taka mozliwosc, to niech sprawdzi dane osobowe tych osob, ktore zostaly podane przy rejestracji w sportingbet. albo niech wszystkie osoby, ktore rejestrowaly sie po rozpoczeciu naboru wyslaly scan dowodu osobistego do conrada i wtedy mozna porownac ich dane z danymi ze sportingbetu (o ile oczywiscie conrad ma taka mozliwosc).
|
Do góry
|
|
|
|
#287588 - 07/02/2005 14:52
|
member
Meldunek: 05/02/2005
|
Quote:
no popatrz. jezeli conrad ma taka mozliwosc, to niech sprawdzi dane osobowe tych osob, ktore zostaly podane przy rejestracji w sportingbet. albo niech wszystkie osoby, ktore rejestrowaly sie po rozpoczeciu naboru wyslaly scan dowodu osobistego do conrada i wtedy mozna porownac ich dane z danymi ze sportingbetu (o ile oczywiscie conrad ma taka mozliwosc).
1/Z tego co wiem, to u mnie w sieci osiedlowej grają na pewno 3 osoby, a cała sieć ma ten sam numer IP. Co da taka weryfikacja? Uważam, że jeżeli istnieje podejrzenie oszustwa należałoby zwrócić się do sportingbet, oni są w stanie sprawdzić do kogo należą konta. A jeżeli bĘdzie fałszywka, to jak wyżej pisano, i tak nie da się zrealizować wygranej. Wtedy nic prostszego: drugi jest 1, 3-drugi, itd.
2/Runda kwalifikacyjna-pewnie że tak. I nikt normalny by się przed nią nie bronił. Starsi stażem użytkownicy mają prawo do gry bez niczego-tak jest wszędzie. A nowi muszą powalczyć. Ale należy im dać szansę.
Pozdrawiam
Edited by Szamil (07/02/2005 14:54)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|