fakt, faktem - pytanie może niezbyt górnolotne z jego strony; ale można by mu odpowiedzieć jakoś sensownie, a nie każdego nowego zbywać odgórnie
Dziwnym nie jest, że w wyszukiwarce mecz.pl stoi wysoko i tak łatwo to forum odnaleźć.
Każdy kiedyś zaczynał

i to, że jest zarejestrowany od ponad 3 lat, nie oznacza, że spędził cały ten czas na dokształcaniu się w temacie - nie każdy spędza pół życia na livescore, a drugie pół na szukaniu newsów
Może wypowiedzi tego typu wzbudzają lekki uśmiech na naszych ustach, Twoja odpowiedź jest zabawna dla stałych użytkowników forum i może nadaje się do "śmieszne", ale chłopu coś odpowiedzieć pasuje, skoro pyta

Jako, że rankingu nie ma; napisać jak jest - a jako, że w tenisie nie siedze, to musi to zrobić ktoś ze znawców
PS. no offence, na co dzień mam styczność z początkującymi ze swojej działki i też mam czasem niezły ubaw - ale z drugiej strony patrząc... skąd taki zbłąkany koleżka może czegokolwiek przydatnego się dowiedzieć, wczytując się w FB(top w google jakby nie patrzeć

) czy inne forum, gdzie ma do czynienia głównie z pseudofachowcami? Litości

Gdybym zaczynał wtedy co on, pewnie sam bym wpadł na jeden z tych pseudoportali i wpoił sobie złą wiedze. Może zamiast tego żeby w przyszłości dołączył do wspomnianych przez Ciebie ekspertów, lepiej naprowadzić go na dobrą droge
PS2. jak to co jest napisane powyżej jest jakimś stekiem umoralniających bzdur - usunąć, bo trzeźwy do końca nie jestem
Pozdr.