#2825343 - 11/01/2009 06:45
Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF
[Re: Alternator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
a czemu czasem kurde robia te jardy robia maja piłersona kursy spadaja oni zamiast robic przylozenie to robia kop na bramke choiaz wiadomo powszechnie ze za kop na brmke mniej placą, nie kumam tymbardziej ze druzyna przeciwna przed chwila zrobila przylozenie...ghost help Jak chcesz grać na live, to radzę jednak przeczytać najpierw przepisy. Masz je po polsku choćby na wikipedii. Drużyna ma 4 próby na przejście 10 jardów. Jak im się nie uda to tracą piłkę. Dlatego najczęściej jak są już blisko bramki, a po 3 próbach został im więcej niż jard do przejścia, to w 4 próbie wolą kopać field goala, niż ryzykować całkowity brak punktów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2825349 - 11/01/2009 06:46
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
a czemu czasem kurde robia te jardy robia maja piłersona kursy spadaja oni zamiast robic przylozenie to robia kop na bramke choiaz wiadomo powszechnie ze za kop na brmke mniej placą, nie kumam tymbardziej ze druzyna przeciwna przed chwila zrobila przylozenie...ghost help Poczytaj po prostu zasady. Druzyna bedaca w ataku ma 4 proby na przejscie 10 yardow, jak im sie to uda maja kolejne. Field Gole kopie sie przy 4tej probie, gdy nie dadza rady juz przejsc wymaganych yardow, by zdobyc je za pomoca TD.
|
Do góry
|
|
|
|
#2825432 - 11/01/2009 07:23
[Re: lupus]
|
member
Meldunek: 03/01/2009
|
panowie a jest cos takiego ze w pewnym momencie sie zaczyna palic wynik na czerwono..to sie nazywa jakos redtube...czy cos w tym stylu nie pamietam, i w zwiazku z tym nasuwa sie zasadnicze pytanie, czy jak sie zaplai to redtube to wiadomo ze za chwile ktos zdobedzi punkty czy tez moze sie zdarzyc ze ni zdobedna zadnego punktu ?? duchu pomóz
|
Do góry
|
|
|
|
#2825491 - 11/01/2009 07:47
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
panowie a jest cos takiego ze w pewnym momencie sie zaczyna palic wynik na czerwono..to sie nazywa jakos redtube...czy cos w tym stylu nie pamietam, i w zwiazku z tym nasuwa sie zasadnicze pytanie, czy jak sie zaplai to redtube to wiadomo ze za chwile ktos zdobedzi punkty czy tez moze sie zdarzyc ze ni zdobedna zadnego punktu ?? duchu pomóz Soft ?? czy hardcore ?? OMG RedZone - od 20 jarda sie pali - wtedy jest szansa na punkty, ale moze sie zdarzyc - ze niezdobeda punktow bo fumble lub bedzie Interception po narzucie QB
|
Do góry
|
|
|
|
#2826447 - 11/01/2009 23:31
[Re: kurson]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Ja oosobiscie meczu nie ogladalem. Ale za to obejrzalem cale spotkanie Titans. Mimo braku pkt, spotkanie ciekawe, kontuzje w tym m in Chrisa Johsona (szkoda mi go, bo ladnie na poczatku szalał), ale twarda obrona Ravens zrobila swoje. Titans chyba jednak przegrali na wlasne zyczenie, za duzo popelnionych bledow. A co do obrony, piekne hits, tylko kaski spadały, oto jeden z nich  
|
Do góry
|
|
|
|
#2827067 - 12/01/2009 02:59
|
Carpal Tunnel
|
A co do obrony, piekne hits, tylko kaski spadały, oto jeden z nich
Też mi się ten hit podobał. Ray Lewis to jednak bestia  Jak dzisiaj Phila wygra swój mecz, to finał konferencji będzie w Arizonie, a to oznacza, że Cardinals będą mieli dużą szansę na awans do Super Bowl. Również San Diego jak wygra dzisiaj z Pitts, to następny mecz z Ravens zagrają u siebie. Pisałem wcześniej, że zachód taki słaby, a tu jeszcze się okaże, że Arizona i San Diego zagrają w Super Bowl... Cytaty z jednego z blogów: "2008 Playoffs are more proof this season is absolutely freakin' insane" "This is why the NFL smokes every other pro league, folks. Anyone can win anywhere, anytime."
|
Do góry
|
|
|
|
#2829980 - 13/01/2009 23:13
|
Carpal Tunnel
|
No szkoda, że Giants nie wygrali, ale co tu dużo mówić, ofensywa zawiodła. Eli jakoś tak bez przekonania grał, słabiutki procent celnych podań. Obrona Eagles bardzo ładnie ich rozklepała.
Ale wiadomością dnia jest zakończenie kariery trenerskiej przez Tony'ego Dungy. Nie jest to zaskoczenie bo Dungy już wcześniej zapowiadał odejście, zresztą już od roku znany jest jego następca. Dungy to jeden z najwybitniejszych trenerów, ale z dość słabym bilansem w playoffach, więc na swoim koncie ma tylko 1 triumf w Super Bowl. Bilans w sezonie zasadniczym jest jednak imponujący: 139 zwycięstw i 69 porażek. W 13 sezonach jako head coach, tylko 2 razy nie doprowadził swojej drużyny do playoffów. Jego następcą został Jim Caldwell, który był asystentem w Indianie, a wcześniej jako HC prowadził jedynie drużynę uniwersytecką, bez żadnych sukcesów zresztą. Ciekaw jestem czy Indiana będzie w stanie nadal osiągać takie sukcesy. Chociaż jak się ma Paytona (MVP!) na rozegraniu to trudno się martwić.
|
Do góry
|
|
|
|
#2834002 - 15/01/2009 06:50
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2843124 - 18/01/2009 23:11
[Re: Fortunado]
|
Carpal Tunnel
|
Widzę, że nikt na Arizonę nie postawił, a podejrzewam, że mają większą szansę na awans niż Baltimore. Tak sobie myślę, że jest bardzo mało prawdopodobne, że awansują dwa dogi. To już nie ten szczebel rozgrywki. Zresztą jak patrzę na historię Super Bowl, to praktycznie zawsze w finale był jeden team z tak zwanych murowanych faworytów. Z drugim bywało różnie, były też wielkie niespodzianki. Z dogów daje większe szanse Arizonie, nie dlatego, że są lepsi od Baltimore, ale dlatego, że bardziej cenię Pittsburgh od Philadelphii. Poza tym wg mojej definicji "murowanego faworyta", Steelers są jedynym zespołem który pozostał w grze, a więc "musi" awansować. Tak naprawdę jednak, w sondzie postawiłem na Baltimore, bo NFL chwilowo mnie nie interesuje pod względem bukmacherskim. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2843672 - 19/01/2009 00:55
[Re: Ghost]
|
veteran
Meldunek: 05/03/2005
|
.. bo NFL chwilowo mnie nie interesuje pod względem bukmacherskim. Wg mnie idealny komentarz i w tym roku osobiście podpisuję się pod tym stwierdzeniem rękami i nogami O ile w zeszłym sezonie odbstawiałem dość wysoko do samego końca, o tyle w tegorocznych rozgrywkach postanowiłem zakończyć grę w zeszłym tygodniu. Odkąd zacząłem się interesować NFL moim ulubionym zespołem byli Steelers, ponieważ był to piewszy zespół jaki oglądałem. (tak mi się ten sport wtedy spodobał  ) tak więc w najbliższym czasie będę mocno zainteresowany wynikami ale pod kątem kibicowania. Osobiście uważam, że dzisiaj Arizona odpadnie przegrywając wysoko, no ale jak to w sporcie - wszystko zweryfikuje boisko. Pozdrawiam wszystkich fanów NFL 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|