Strona 8 z 12 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 >
Opcje tematu
#281693 - 31/01/2005 17:03 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Dobra zmiekla "mi rura" zmieniam zdanie co do ilości postów w danym dniu konkursu. Ale postawię jeden warunek - obligatoryjny dla wszystkich konkursowiczów. Wprowadzony zostanie jeszcze jeden temat - zaraz bedzie kontra że nie potrzebny! - ale do tego chyba wszyscy przywykliśmy. Otórz proponuje temat który będzie ukazywal się raz w tygodniu. Będzie zakladany w środę rano i poprzedzony postem z klasyfikacją, a zamykany we wtorek zalóżmy tez do poludnia (czyli będzie trwal 7dni) W tym temacie wszyscy uczestnicy konkursu - OBLIGATORYJNIE - przedstawią swoje podsumowania wyników - tylko zbiorcze (baz dniowych). Jeden krótki pościk który rozwiąże sprawę podliczania pkt.
Dlaczego tydzień? - powód prosty jeżeli ktoś nie będzie chcial w danym tygodniu typować (lub nie będzie mial takiej możliwości) po prostu podaje typ w jakikolwiek dzień i taki wynik zalicza mu sie do podsumowania danego tygodnia. Jeżeli nie pojawi się podsumowanie to przepisujemy jego wynik z ubiegego tygodnia itd. - ale to tylko pod warunkiem nie podawania postów w tygodniu rozliczeniowym.
Myślę że to troszkę skomplikuje konkurs, ale zdecydowanie ulatwi podsumowanie. Przecież skoro stać nas na pisanie trzech postów jednego dnia to napewno jeden więcej tygodniowo nikomu przeciążenia nie sprawi. Nie wiem jak ustosunkuje się do tego reszta (proszę o wypowiedzi), ale sądzę że po zaakceptowaniu powyższego bedziemy mogli upiec "dwie pieczenie" na jednym ognisku)
Nie uwzględnienie mojego warunku powoduje zrzeczenie się funkcji sędziego i automatyczną rezygnację z konkursu (i to nie bynajmiej z powodu osiąganych wyników).
Pozdrawiam
KRAJAN
PS Guniek - to by dobry typ!

Do góry
Bonus: Unibet
#281694 - 31/01/2005 17:15 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
gOOniek, w tym tygodniu moge Ci pomoc przy sporzadzaniu tabeli.
Z tym ze mam jedno zastrzezenie co do kolejnosci. Wydaje mi sie, ze zalozeniem konkursu/zabawy byla rentownosc, a nie sam zysk. Bo w konkursie widze zupelnie rozne podejscie. I osoba ktora ma np. dwa razy wieksza rentownosc bedzie duzo nizej w klasyfikacji tylko dlatego ze stara sie dobierac stawki w miare proporcjonalnie(w/g niej) do ryzyka a inna leci caly czas na jednej linii. Dlatego na pierwszym miejscu dal bym rentownosc, a w drugiej inwestycja/zwrot.
Ale to tylko taka mala dygresja.
No i dobrze by bylo jednak jeszcze moze kogos upomniec co do podawania rozliczenia, poniewaz wiekszosc podaje oprocz zysku rentownosc w procentach, ale jednak nie wszyscy. A juz zupelnie nie wiem o co chodzi w rozliczeniu typu :
"bilans
14/12
+25,7"
a takie tez sa.

pozdrawiam
lajkonik

Ps. Podoba mi sie "sprawa lajkonika".

Widze ze w tym konkursie co chwile jest jakis szantaz.
W koncu to jest zabawa czy walka ?

Do góry
#281695 - 31/01/2005 17:34 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Dobra zmiekla "mi rura" zmieniam zdanie co do ilości postów w danym dniu konkursu. Ale postawię jeden warunek - obligatoryjny dla wszystkich konkursowiczów. Wprowadzony zostanie jeszcze jeden temat - zaraz bedzie kontra że nie potrzebny! - ale do tego chyba wszyscy przywykliśmy. Otórz proponuje temat który będzie ukazywal się raz w tygodniu. Będzie zakladany w środę rano i poprzedzony postem z klasyfikacją, a zamykany we wtorek zalóżmy tez do poludnia (czyli będzie trwal 7dni) W tym temacie wszyscy uczestnicy konkursu - OBLIGATORYJNIE - przedstawią swoje podsumowania wyników - tylko zbiorcze (baz dniowych). Jeden krótki pościk który rozwiąże sprawę podliczania pkt.

Bardzo dobry pomysł Krajan,porządkuje wiele spraw i ułatwia prowadzenie klasyfikacji.
Ponieważ g00niek ma uprawnienia moda,to temat może na tydzien zamykać,aby pozostał w "czystej" formie do nastepnej srody.

Nie uwzględnienie mojego warunku powoduje zrzeczenie się funkcji sędziego i automatyczną rezygnację z konkursu (i to nie bynajmiej z powodu osiąganych wyników).

Przeczytałem kilka razy,bo z początku myslałem,że źle widzę

PS Guniek - to by dobry typ!

Raczej chwyt - zareagowaliście błyskawicznie

Do góry
#281696 - 31/01/2005 17:36 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Lajokonik pierwszy na tapetę Heheheh mamy lajkonikgate i kto za to poleci, ja nie chcę być Nixonem Tą sprawę zauważyłem juz wcześniej, dotałem nawet privy dotyczące tych linii, wiadomo że się zmieniają. A decyduje nie rentownośc tylko ZYSK wyrazony w jednostkach. tak sporządziłem tabelę z tamtego tygodnia.

Pomysł Krajana dotyczący dodatkowego tematu tylko ze swoim podsumowaniem jest bardzo dobry sam o tym myślałem. Jak się umówimy że tabela powstaje załóżmy w środę, to we wtorek każdy podaje w tym nowym temacie swój najnowszy bilans i wtedy rzeczywiście życie sporządzającego tabelę jest łatwiejsze. W tamtym tygodniu po prostu przeglądałem wszystkie tematy i ręcznie szukałem wszystkich bilansów. Jestem jak najbardziej za. Zaczęliśmy nasz konkurs we wtorek 2 tygodnie temu, czyli w każdy wtorek zakładamy temat "Bilans" i każdy wpisuje swój najnowszy bilans z tygodnia. Jak mniemam o to chyba Ci Krajan chodzi... Zdecydowanie się z Toba zgadzam i to nie z powodu tego że straszysz nas Swoją rezygnacją... )))))))

Pozdrawiam
Dominik

PS mam nadzieję że amkwish działa lepiej niz buki internetowe i kasa się znajdzie juz dzis na moim koncie )))))

Do góry
#281697 - 31/01/2005 17:44 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Tą sprawę zauważyłem juz wcześniej, dotałem nawet privy dotyczące tych linii,

No prosze, a wydawalo mi sie ze ubecje zlikwidowali.

Do góry
#281698 - 31/01/2005 17:51 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Z tym ze mam jedno zastrzezenie co do kolejnosci. Wydaje mi sie, ze zalozeniem konkursu/zabawy byla rentownosc, a nie sam zysk.

Lajkonik,nie moge się zgodzić z Toba.
Zysk jest najważniejszy.
Co prawda przy tej samej skuteczności i rentowności zawsze wyższy zysk osiągnie ten,co uzywa wiekszych stawek.
Ja jeszcze nie postawiłem 10/10 ,ale kto mi broni?
W realu nie interesuje mnie moja rentowność,tylko stan konta,a więc własnie zysk i tu bym nie ustapił,że to jest najważniejszy czynnik.
Od razu zaznaczam,ze jeżeli się ze mna nie zgodzisz to i tak NIE zrezygnuje z uczestnictwa

Ps. Podoba mi sie "sprawa lajkonika".

"Casus Lajkonik" przeważył i mozna nareszcie podawać poszczególne typy w oddzielnych postach.

Do góry
#281699 - 31/01/2005 18:09 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Tą sprawę zauważyłem juz wcześniej, dotałem nawet privy dotyczące tych linii,

No prosze, a wydawalo mi sie ze ubecje zlikwidowali.

To prawda,ale instytucjonalnie,a nie w głowach
BTW zaraz będziesz drugim po mnie userem co ma "cos nie tak z percepcją"

Wyobraźmy sobie,że ogladamy jakis mecz.
Sedziuje trójka arbitrów,na trybunach zasiedli kibice.
Piłka wychodzi poza boisko,sedziowie nie zauważyli,mecz toczy się dalej i wtem...
Jeden z kibiców podbiega do sedziego i szepta mu do ucha "Panie,przecież był aut".
Sedzia przerywa mecz,anuluje w miedzyczasie zdobytego gola,cofa akcję do feralnego momentu i gra zostaje wznowiona rzutem z autu.
I wszystko w porządku poza jedną wątpliwością:
"Czy Ktos sędziuje ten mecz?"

Do góry
#281700 - 31/01/2005 18:31 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

To ja się rozgrzeje przed dzisiejszym meczykiem mentalnie i popolemizuje troszke

A czy nie zapominacie o jednej rzeczy? Że konkurs jest stworozny dla nas przez nas? Że sędzia na boisku to jest jego praca natomiast to dla nas ma byc przyjemnośc? Że sędziowie jak już wielokrotnie pisałem nie wychwyca wszystkich błędów i liczą na pomoc uczestników? Czy nie boicie się sprowadzając wszystkie posty z zauważonymi błedami do ubecji czy donosicielstwa?

Teraz troche spójrzmy w większej perspektywie. Czy jak widzicie jakies przestępstwo, kogoś zachowującego się w naganny sposób sprzeczny z zasadami słuszności to odwrócicie się i nie "doniesiecie" o tym np. władzom... Wiem donoszenie we własnym interesie nie wygląda ładnie, a tutaj przeciez każdy ma swój interes, bo każdy pewnie chciałby byc najlepszy... Ale wynika z tego także to iż ja poprawiając posty z błędami jestem także "kablem" donoszę sam do siebie...

Wiecie generalnie naszym rodakom brakuje w dobrym ujęciu tego słowa - "donosicielstwa", byłoby bezpieczniej, leiej gdyby ludzie się nie bali ze: primo może im się coś stać, secundo moga zostac wystawieni na publiczne plotki i zmieszani z błotem.

Chyba za bardzo uważałem na wykładach profesor Marii Szyszkowskiej na Filozofii prawa...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#281701 - 31/01/2005 18:38 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

A co do naszej sytucaji/kłótni/polemiki Zaufanie - to jest słowo klucz.. Amkwish zobaczył linię dość wcześnie bardzo smakowitą, jeśli nie była to EWIDENTNA pomyłka buka to nie widzę przeciwwskazań do tego aby podał ją o godzinie 23.00 mimo że jest już zmieniona.

Wybacz Dominik,ale to dziecinada.
Rano zobaczyłem,rano zagrałem,a w poście konkursowym będe podawał 12 godzin później?
I co mam napisać?
"Ludzie !,to linia z rana,jak wstawałem bladym switem napić się wody,bo mnie suszyło,to zajrzałem na strone buka i była taka fajna linia,no to postawiłe,słowo honoru,była !!!"

Drugie wyjście jest takie że rzeczywiście zmieniamy punkt regulaminu dotyczący ilości postó dziennie. W razie czego wszystko będzie na amkwisha i Experta bo Oni forsują ten pomysł

Chyba juz wystarczy bicia piany.
Jeden z Arbitrów jako pierwszy to zaproponował/Barabasz/
Drugi dał ewidentny argument za 2-3 postami/gOOniek/
Trzeciemu ,jak sam napisał"zmiekła rura"?KRAJAN/

Ja od dzis podaję typy w oddzielnych postach,a Wy je zaliczajcie albo nie,nie będe protestował.

Sprawa ustalaina naszych decyzji na privie... Niech reszta uczestników ma wgląd do tego jakie prezentujemy punkty widzenia może ktoś się bedzie chciał ustosunkować?

Oznajmijcie NAJPIERW swoja decyzje,to sie ustosunkujemy,jezeli to w ogóle konieczne.
W przeciwnym razie mozna bedzie odnieść wrażenie,że mamy więcej Sędziów niz uczestników

Przeniesienie konkursu do działu konkursy uważam za złyu pomysł i to mówię ja moderator rookie Może "starszaki" mają inne zdanie to się podporządkuję...:)

Konkurs zostaje w dziale "American Sports".

No to chyba wszystkich zadowoliłem hahahahah

Jasne,jak by inaczej
Ode mnie masz laurkę z Wieszczem:

>Idzie sąsiad: "Niechaj przyjdzie.
Niech się wpatrzy i przekona".
Jedzie Żyd "Podjedź no, Zydzie.
Czy golona, czy strzyzona?"
Od Żyda aż do plebana,
Od plebana aż do pana,
Sprawa zapieczętowana:
Co rzekł sąsiad, i Żyd potwierdził,
Pleban przyznał, to pan stwierdził:
Że wygrała męska strona,
Że suka jest ogolona.>

Acha,te drobniaki juz wysłałem

Do góry
#281702 - 31/01/2005 18:55 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
carlos Offline
enthusiast

Meldunek: 18/11/2004
Quote:

A co do naszej sytucaji/kłótni/polemiki Zaufanie - to jest słowo klucz.. Amkwish zobaczył linię dość wcześnie bardzo smakowitą, jeśli nie była to EWIDENTNA pomyłka buka to nie widzę przeciwwskazań do tego aby podał ją o godzinie 23.00 mimo że jest już zmieniona.

Sorry że mam odwage i bezczelnosć zabrac głos w tak budujacej polemice ale jak mnie wzrok nie myli to jest aneks dodany do regulaminu( zreszta przez Ciebie g00niek ) o treści

Gdy linia/handicap u jednego lub kilku bukmacherow rozni sie ewidentnie od wiekszosci kursow na rynku i uczestnik wychwyci to i poda jako typ konkursowy, typ ten zostanie uznany za niewazny i nieliczony do ostatecznego bilansu.

więc może organizując nastepny konkurs czy jak to tam nazywamy okresl kto jest w tym konkursie równy a kto równiejszy .

Edited by carlos (31/01/2005 18:57)

Do góry
#281703 - 31/01/2005 18:57 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

gOOniek,troche sie nie rozumiemy.

1)Sedziowie sa od tego,by ocenic poprawnośc typu i ewentualnie go nie uznać
2)Obowiązkiem Sedziów jest m.in. wyłapywać błedy i pomyłki i zgodnie z regulaminem je traktować
3)W przypadku,gdy Sedziowie coś przeoczyli(obojetne czy na korzyśc czy na niekorzyść któregoś z uczestników),a mimo to nieprawidłowy typ figuruje w klasyfikacji to dopiero wtedy inni uczestnicy moga to reklamować (trzeba Sędziom dac trochę czasu)
4)według mnie "reklamowanie" typów innych userów winno odbywać sie PRZY OTWARTEJ KURTYNIE ,a nie "zza węgła" w formie privowania do Sedziów czy rżnięcia głupa poprzez niby-pytanie ,na przyklad "Experto,nie podałeś spreadu ?"

Co rozumiem pod pojęciem "przy otwartej kurtynie"?
Przeczytajcie wczorajszy post Gregova,dotyczący linii na mecz TOR-PHO(casus Lajkonik oczywiście:-)))
Uczciwie,bez owijania w bawełnę przedstawił publicznie swoję watpliwości i taka postawa mi się podoba,w odróżnieniu od innych,wyżej opisanych.

I to jest dla mnie sedno sprawy,jezeli chodzi o punkt wyjścia do uzywania tych czy innych sformułowań z zakresu "zawiadamiania" :-)

Do góry
#281704 - 31/01/2005 19:04 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Carlos, oczywiscie aneks aneksem, ale przeciez wyraznie napisalem EWIDENTNIE... Chodzi np. o sytuacje: Miami - Charlotte u wszystkich buków handi na Miami -13,5 natomiast expekt robi "promocje i daje +13,5... Aneks mial wykluczyc takie sytuacje. Natomiast na kolejnym przykladzie: widzisz rano mecz Toronto - Phoenix linia o/u jest 221,5 i grasz ten typ, wieczorem masz juz linie 226,5 to IMO mozemy podac linie z rana ktora nomen omen zagralismy...

Nie wydaje Ci się to logiczne? Dlatego jest wyraz ewidentnie...

Zreszta mamy to juz i tak za soba, bo sedziowie zdecydowali o zmianie regulaiminu w ilosci postow wysylanych dziennie.

I do wszystkich: wiadomo bylo ze powstana problemy w trakcie trwania konkursu, sztuką jest je rozwiązywać i iść dalej, a nie zniechęcac się... Łatwo jest piętrzyć problemy trudniej je rozwiązać, ale jaka się ma później satysfakcję.. nie sądzicie...?

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#281705 - 31/01/2005 19:12 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

więc może organizując nastepny konkurs czy jak to tam nazywamy okresl kto jest w tym konkursie równy a kto równiejszy .

Carlos ,2-3 posty wyżej odpowiedziałem juz ,co sadzę o tym "wypatrzeniu kursu i podaniu go później".
Mam nadzieję,że rozwiałem watpliwości.

Pozostaje tylko problem odróżnienia atrakcyjnej linii od ewidentnej pomyłki,aczkolwiek od poczatku byłem za tym,żeby brac pod uwagę to wszystko,co zachodzi w realu.
Jezeli w meczu SA-NO jakiś buk dalby plus 17,0 na Spurs to przecież bym to postawił - pomyłka buka=potencjalny zysk typera i regulamin konkursu nie powinien tego zabraniać.
Jeżeli Ktoś miał szczęście i takie cos wychwycił to Jego zysk.
Zakładam,że nikt tu nikogo nie oszukuje i kazdy kto jest przy zdrowych zmyslach nie będzie konfabulował i wymyslał jakichs kosmicznych linii czy kursów:-)

Do góry
#281706 - 31/01/2005 19:20 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
carlos Offline
enthusiast

Meldunek: 18/11/2004
G00niek dzieki za sprecyzowanie pojecia EWIDENTNE,bo do tej pory uważałem ze "widełki" takiej pomyłki są znacznie mniejsze .

Amkwish i Twoje podejscie do sprawy jest chyba najbardziej trzeźwe .

Do góry
#281707 - 31/01/2005 19:41 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Carlos nie trzeba byc zbyt inteligentnym aby wyczuc nutke szyderstwa, przykro mi ze nie jestes usatysfakcjonowany moja odpowiedzia, moze zrobimy zrzutke na prawnika z 20 letnim stazem niech nam napisze regulamin, moze uzyje lepszego slowa od ewidentnie.

Jak ktos jeszcze uwaza ze sa rowni i rowniejsi to walcie, raz a dobrze

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#281708 - 31/01/2005 20:18 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Wyobraźmy sobie,że ogladamy jakis mecz.
Sedziuje trójka arbitrów,na trybunach zasiedli kibice.
Piłka wychodzi poza boisko,sedziowie nie zauważyli,mecz toczy się dalej i wtem...
Jeden z kibiców podbiega do sedziego i szepta mu do ucha "Panie,przecież był aut".
Sedzia przerywa mecz,anuluje w miedzyczasie zdobytego gola,cofa akcję do feralnego momentu i gra zostaje wznowiona rzutem z autu.
I wszystko w porządku poza jedną wątpliwością:
"Czy Ktos sędziuje ten mecz?"

Ale dobry obserwator, na pewno zauwazyl ze na stadionie znajduje sie pewna grupka hool's ktora dokladnie wie co zrobic zeby byly tylko szepty a nie jakies glosniejsze odzywki. Chyba byli lepszymi sluchaczami p.Szyszkowskiej.
I oni sa w centrum, bo doskonale wiedza ze zza wegla to duzo sie nie osiagnie, co najwyzej mozna sie pobrudzic.A sedziowie i tak dokladnie zagwizdaja wtedy kiedy i co powinni. W koncu maja gwizdki.

Mnie sie niedawno podobalo, jak czesc osob grala na to samo spotkanie under druga czesc over i wszyscy wygrali.
To tak w zwiazku z ewidentymi pmylkami bukow.

I w zwiazku z konkursem, to bardzo spodobalo mi sie :
Quote:

Podsumowując - moje zdanie jest takie - albo konkurs jest dla nas zabawą pomocną przy wyławianiu jak najlepszych zestawów do typowania w danym dniu (połączona z nutką rywalizacji), albo priorytetem tego konkursu jest tylko i wyłącznie współzawodnictwo i niezdrowa konkurencja - a wtedy cały ten temat zatraca swój sens i działa nie tylko pożytecznie, ale i nawet troszkę szkodzi.

KRAJAN

i wlasnie mialem nadzieje ze tak bedzie.
W kazdym badz razie uwazam ze jest fajnie, moze troche niektorzy zbyt ambicjonalnie do tego podchodza, a moze niektorzy zbyt luzacko.
Mnie sie podoba !
No i juz pare ciekawostek dalo sie wychwycic, ale o tym moze dopiero po zakonczeniu konkursu.
Mam nadzieje ze wszyscy dotrwaja do konca i nikt sie nie obrazi.

pozdrawiam
lajkonik

Do góry
#281709 - 01/02/2005 00:16 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

A pewno ze nie Ja sie bawie swietnie tylko pomozcie mi z tabela!!!! ))))))

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#281710 - 01/02/2005 13:57 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Podziękowania dla lajkonika za tabelę...

Zgodnie z decyją jury w głosowaniu tajnym stosunkiem głosów 2-1 nastapiła zmiana regulaminu w punkcie 10.. proszę o zapoznanie się z nowym brzmieniem. Na decyzję wpłynęła głodówka niektórych userów nie wspominają juz o mnóstwie gróźb wystosowanych pod adresem sędziów

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#281711 - 01/02/2005 14:40 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Dlaczego tajnym?
Decyzje obiecywaliście podawac przy otwartej kurtynie.
Sa jakieś przeciwskazania,żeby podać do publicznej wiadomości wynik głosowania?
Jeżeli tak,to bardzo przepraszam i nie bedę straszył Guńka Giertychem seniorem:-)))))

Do góry
#281712 - 01/02/2005 14:47 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Giertycha seniora to sie bede bal jak zostanie prezydentem bo za bardzo lubię wraże Polsce kraje (czytaj: wszystkie poza Polska ))

A wynik glosowania chyba jasny - barabasz, Krajan za, ja przeciw. Zmienilem ten punkt na szybko takze jak ktos ma jakies zastrzezenia to piszcie... Jest chyba w miare spojny..

Krajan około 19 ma mi przełać dokladny plan jak wedlug Niego mialoby wygladac cotygodniowe podawanie bilansu w odrebnym temacie... Ulatwi nam to zdecydowanie

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
Strona 8 z 12 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 >

Moderator:  rafal08