Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >
Opcje tematu
#281633 - 23/01/2005 00:54 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Na przyklad: podawać 3 typy z samego rana,potem wyłaczać kompa i telefon,by nie otrzymywać żadnych informacji.
Człowiek czeka na mecze w błogiej nieświadomości i nie marudzi,żeby pozwolono na wiecej jak 1 post dziennie

Dokładnie, po co sie stresowac, dalem na Pistons rano, dwie godziny przed meczem dowiedzialem sie ze rezerwa zagraja i zawału człowiek moze dostac, a tak regulamin z jednym postem i już nie zaglądam nawet na zadne fora, olewam informatorow
Konkurs w tym momencie nie odzwierciedla czasu ktory trace na analizy, bo jesli chce zagrac mecz o 19h to musze wysłać post o 18h i w tym poscie podac typ z meczem na godzinie 4:30 nad ranem, a pomiedzy 19 a 4:30 sporo czasu i jak w takim przypadku ten regulamin odzwierciedla moj prawdziwy stan kasy?? Nijak, wiec ten punkt trzeba 'znowelizować', lub mozemy wziac schedule z calego miesiaca i podac typy na caly miesiac, najlepiej w jednym poscie

Do góry
Bonus: Unibet
#281634 - 23/01/2005 03:35 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Aha i odnośnie bałaganu z typami w specjalnie zakładanym na każdy dzień temacie- przypuszczam, że jeszcze troche i ludzie nie będą podawać typów, a to dlatego, żeby się bardziej nie ośmieszać, powiekszając coraz to większy minus, więc jesli ktoś będzie miał -100jednostek to raczej zrezygnuje z tego konkursu, przynajmniej ja bym tak zrobił(jak będę już tonął w szambie), bo lepiej się nie pogrązać całkowicie(osmieszać).

Do góry
#281635 - 23/01/2005 03:44 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Experto , Amkwish :

Jak jesteście tacy mądrzy to proponuję Wam abyście podawali typy na stronie "pewniaka" 5 minut przed rozpoczeciem spotkań. Pasuje ??

Aha i jeszcze odp. na ostatni post.

Experto , czyli wychodzisz z założenia , że wszyscy będą na minusie , tylko nie ty ??

Do góry
#281636 - 23/01/2005 04:03 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Experto , Amkwish :

Jak jesteście tacy mądrzy to proponuję Wam abyście podawali typy na stronie "pewniaka" 5 minut przed rozpoczeciem spotkań. Pasuje ??

Tu Cię boli ?

Myślałem,że potrafisz dostrzec różnice pomiędzy serwisem bukmacherskim,ktorego zadaniem jest dostarczanie typów dla tych,którzy z założenia je akceptuja i graja za konkretne pieniądze ,a zabawą jaką jest ten konkurs.

Jeżeli chodzi o mnie to moge wrzucać typy na
www.pewniak.net
nawet na parę minut przed rozpoczęciem meczu,ale zobowiązałem sie do przestrzegania pewnych zasad.
Podaję je i tak dość późno,ale musze miescić się w limicie czasu.
Zresztą wiekszość moich typów to NCAAB,a w tej lidze trudniej o istotna informację z ostatniej chwili,tak więc 2-3 godziny nie robia różnicy.

Przepraszam,za off ,ale nie chciałem,by Gregov poczuł sie urażony brakiem wyjasnienia z mojej strony

Jeżeli nie usatysfakcjonowałem,zapraszam na priva,bo ten temat nie jest miejscem na obszerna dyskusję o serwisach z darmowymi typami

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
#281637 - 23/01/2005 04:16 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

Experto , Amkwish :

Tamta strona to coś innego, podaje na 2h lub najpozniej 1h przed, ponieważ sa to typy dla ludzi, ktorzy chca z tego skorzystac, a konkurs? Coz chyba chodzi o zabawe i odzwierciedlenie wynikow? Czyli tutaj widac, jak mnie sie wiedzie u bukmacherow z dyscypliny NBA. Czy w tym konkursie ma chodzic o cos innego, mianowicie o to, ze moje typy beda grane przez innych u bukmacherów(eventualnie na przeciw jesli ktos uwaza mnie za pseudofachowca).

Quote:

Experto , czyli wychodzisz z założenia , że wszyscy będą na minusie , tylko nie ty ??

Słuchaj, jestem bardzo skromnym czlowiekiem i nawet przez sekunde tak nie pomyslalem , właśnie napisałem, że gdy będę na minusie to nie będę się dalej ośmieszał i zrezygnuje , czyli zakładam taka możliwość

Do góry
#281638 - 23/01/2005 04:24 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Nigdzie mnie nie boli

Konkurs napewno jest swego rodzaju zabawą, ale chodzi też o to, aby można było skorzystać z typów osób które mają dobrą skuteczność, wypracowany zysk i ogólnie znają się na rzeczy.A takich osób według mnie kilka by sie znalazało.

to tyle z mojej strony
Pozdrawiam

edit

Experto , faktycznie może źle zinterpretowałem twoją wypowiedź

Do góry
#281639 - 23/01/2005 06:38 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Gregov,w porządku,znalazłoby się.
Dodam do tego osoby,ktore na dany dzień maja zwyżkowy progres.
Przyznasz,ze passa też jest ważna,bo cały czas sie nie trafia(lub ciągle nie pudłuje).

Także zgadzam się z tym,ale ani Experto ani ja nie prowadzimy klasyfikacji i nie ukladamy tabeli.
Załóżmy jednak,ze klasyfikacja sie pojawi:-)
Czy stanowi problem grać typy Kogoś,kto świetnie trafia,pojedynczo(bedzie pisał 2-3 posty dziennie)?

W MLB jeden z Kolegów podawał 90% swoich typów dosłownie 5 minut przed rozpoczęciem meczu.
Wiele osób korzystało z nich i zdążało obstawić.

Pozdrawiam

amkwish

PS.Jezeli Cie nie boli to się cieszę :-)

Do góry
#281640 - 23/01/2005 07:12 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
barabasz Offline
old hand

Meldunek: 17/04/2001
sorki Experto ale mój typ uznany 2:1.Nie rozumiem całego zamieszania kursy w gb na handi wynoszą 1,91 a wyrażńie podany jest typ i wogóle. Może Cię boli że trafiony i tyle.
A tak wogóle to sora za nieuwagę
Pozdro
Adam

Do góry
#281641 - 23/01/2005 08:45 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
carlos Offline
enthusiast

Meldunek: 18/11/2004
Quote:

Aha i odnośnie bałaganu z typami w specjalnie zakładanym na każdy dzień temacie- przypuszczam, że jeszcze troche i ludzie nie będą podawać typów, a to dlatego, żeby się bardziej nie ośmieszać, powiekszając coraz to większy minus, więc jesli ktoś będzie miał -100jednostek to raczej zrezygnuje z tego konkursu, przynajmniej ja bym tak zrobił(jak będę już tonął w szambie), bo lepiej się nie pogrązać całkowicie(osmieszać).

Zaimponowało mi Twoje podejście do tej zabawy

Do góry
#281642 - 23/01/2005 11:43 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Ehhh nie bylo mnie troche a Wy juz jakies glupoty wypisujecie, jakies klotnie wszczynacie.. nie tak mialo byc...

Sa zasady ktorych trzeba przestrzegac, jest regulamin na ktory wszyscy sie zgodzili w momencie przystapienia, bylo od groma poprawek, a teraz nagle cos nie pasuje z jednym postem, ze minimum godzina przed pierwszym obstawianym meczem itp..

Primo, Experto napisales ze nagle dostales jakies super info, a dales juz typy i nic z tym nie mozesz zrobic. Podziel sie do cholery tym info w temacie dziennym i nie chron tylko swoich partykularnych interesow a zadzialaj w interesie ogolu... Czy konkurs mial polegac na tym: "O mam info, zapodam typ na konkurs, nikomu nie powiem o co chodzi i bede na plusie, a inni nie" NIE!!! Nie na tym mial polegac.. Jesli podaliscie typy w konkursie a sytuacja diametralnie sie zmieni np. podstawowy zawodnik okaze sie kontuzjowany, piszcie w temacie dziennym, ze juz nie jestescie tego tak pewni...

Tak w ogole to jest burza w szklance wody, bo takich sytuacji bedzie minimalna ilosc.. A juz porowanie do sytuacji obstawiam rano, wylaczam kompa i niech sie dzieje co chce jest zdecydowanie bezsensowne, bo nikt tak nie robi...

Ja sam zaczalem konkurs fatalnie, mam juz ze 20 jednostek do tylu, ale oglaszam ze sie nie poddam Ostatnio zarabiam w dzien a trace w nocy na NBA niestety, ale swoje analizy i newsy i tak bede pisal Nie ma to jak dobre samopoczucie, a to mam (choc dzis glowa mnie boli)

Jak dla mnie 1 post na godzine przed pierwszym meczem jest dobrym pomyslem, a dla oponentow: wykreslcie sobie z grafiku mecze o 1 pm ET tak jakby ich nie bylo Albo robcie ogromne analizy tych meczow w temacie dziennym, moze uspokoi to Wasze nerwy zwiazane z tym "ogromnym" jakby sie zdawalo problemem

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#281643 - 23/01/2005 14:26 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

sorki Experto ale mój typ uznany 2:1.Nie rozumiem całego zamieszania kursy w gb na handi wynoszą 1,91 a wyrażńie podany jest typ i wogóle. Może Cię boli że trafiony i tyle.
A tak wogóle to sora za nieuwagę
Pozdro
Adam

Nawet nie wiedzialem, ze trafiles, gratulacje, jestem pod wrazeniem

Quote:

Primo, Experto napisales ze nagle dostales jakies super info, a dales juz typy i nic z tym nie mozesz zrobic. Podziel sie do cholery tym info w temacie dziennym i nie chron tylko swoich partykularnych interesow a zadzialaj w interesie ogolu... Czy konkurs mial polegac na tym: "O mam info, zapodam typ na konkurs, nikomu nie powiem o co chodzi i bede na plusie, a inni nie" NIE!!! Nie na tym mial polegac.. Jesli podaliscie typy w konkursie a sytuacja diametralnie sie zmieni np. podstawowy zawodnik okaze sie kontuzjowany, piszcie w temacie dziennym, ze juz nie jestescie tego tak pewni...

To byl tylko przyklad z tym info

Do góry
#281644 - 23/01/2005 18:53 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
#14 Toronto Raptors - Charlotte Bobcats, 19.00, u/o, typ: over 195, 1.90, expekt, 7/10
#15 Dallas Mavericks-Denver Nuggets, 19.00, hpc, typ 1 (-9), 1.91, betandwin, 5/10

To typy uzytkownika MarJa które oddał o 19:07 czyli oba mecze się już toczyły... teraz powinien dostać odpowiednio -7 i -5 za swoje typy...

prosze o werdykt kogoś z sędziów w tej sprawie

Edited by lukboj (23/01/2005 18:55)

Do góry
#281645 - 23/01/2005 18:57 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

To byl tylko przyklad z tym info

No raczej sie domyslilem To byl tez przyklad co TRZEBA robic jak sie przykladowo ma jakies info

Pozdrawiam
Dominik

Edited by g00niek (23/01/2005 18:58)

Do góry
#281646 - 23/01/2005 20:49 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Experto - sprawdź swój zysk w konkursie. Gdybyś nie zrobił przy nim " " to bym pewnie nie zwrócił na to uwagi.

Do góry
#281647 - 23/01/2005 22:33 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

Experto - sprawdź swój zysk w konkursie. Gdybyś nie zrobił przy nim " " to bym pewnie nie zwrócił na to uwagi.

Zysk jest dobry, niestety zwrot bledny.Dzieki za info.

Do góry
#281648 - 23/01/2005 22:46 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Sa zasady ktorych trzeba przestrzegac, jest regulamin na ktory wszyscy sie zgodzili w momencie przystapienia, bylo od groma poprawek, a teraz nagle cos nie pasuje z jednym postem, ze minimum godzina przed pierwszym obstawianym meczem itp..

Mam do Ciebie pytanie.
Czy w kontekscie sztywnego trzymania sie regulaminu typ bez podanego kursu powinien byc zaliczony?

Zaznaczam,że jestem zdania,by nie demonizować REGULAMINU i takie ewidentne drobiazgi j/w zaliczać na korzyść typujacych.
Takze pytanie zadaję tylko dla celów "porzadkowych".

We wszystkich dziedzinach życia stosujemy sie do pewnych zasad,nie znaczy to jednak,ze w trakcie nie można ich dostosować czy też nieco zmienić(dobardzo ważnych umów tworzy się aneksy w trakcie obowiazywania umów,dlaczego tunie mozna dodać takowego do regulaminu?)

Nikomu,kto podaje typy w jednym poście zapewne nie przeszkodzi,że inny podaje w 2 czy 3.
Tak wiec nikt nie poniósłby szwanku,jednocześnie czyimś oczekiwaniom stało by sie zadość.
Czy tak trudno to zrozumieć?
Nie chciałbym ani przez chwile pomysleć,że "beton" jest ciagle żywy

I jeszcze jedno - kiedy Sedziowie dadzą nam mozliwość ujrzenia jakiejś tabelki? nawet nie wiem,kto jest liderem w naszym konkursie

Do góry
#281649 - 23/01/2005 23:20 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Promocja! Mam do odstapienia posade sedziego, niedrogo, praktycznie nieuzywana, seria limitowana, tylko trzy egzemplarze rocznik 2005... Ktos reflektuje??

Do góry
#281650 - 25/01/2005 13:42 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Gooniek - uzasadnij edycję posta amkwisha z ostatniego dnia konkursu, ponieważ nie napisałeś co tam zmieniłeś, a szkoda by było, żeby padały jakieś niejasne podejrzenia.
Pozdrawiam
PS. To nie jest złośliwość, tylko szczypta formalizmu - mam nadzieję, że rozumiesz.

Do góry
#281651 - 25/01/2005 15:17 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Pewnie, że rozumiem i bardzo się cieszę, że śledzicie tematy dokładnie. Zrobione

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#281652 - 25/01/2005 20:25 Re: NBA - konkurs - regulamin - zastrzezenia i wnioski
Abarth Offline
enthusiast

Meldunek: 08/01/2005
slawysz - w dwóch pierwszych typach na dziś nie masz podanych kursów ?

Do góry
Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >

Moderator:  rafal08