To ja opisze tutaj swoją sprawę
Otóż jakieś 2 tygodnie temu wpłaciłem 2 razy za pomocą przelewy24.pl po 200 zł. Niestety na moim koncie w Betway'u pojawiła się tylko jedna wpłata. Wczoraj napisałem maila zarówno do przelewów24.pl jak i do supportu Betway'a. Przelewy24.pl odpisały mi w ciągu godziny że oni kase przesłali. Betway milczał.
Dopiero gdy dokonałem wypłaty środków które tam posiadałem (ponad 400zł) to zadzwoniła do mnie pani Kasia (ok. godziny 21) i zaczeła wyjaśniać całą sytuację. Rzeczywiście wiedzieli o tym przelewie ale zablokowali go ponieważ zauważyli że posiadałem drugie konto.
To drugie konto używałem mieszkając w Anglii i było ustawione z angielskimi danymi mojej karty bankowej, adresem, a co najważniejsze walutą angielską, której nie da się przestawić w ustawieniach na polską. Z tego właśnie powodu założyłem drugie konto w złotówkach. Pani Kasia powiedziała że zamkną mi konto angielskie a pozostałe pieniądze z tego konta przeleją na moje nowe. Tak też się stało. Parę minut po ich telefonie miałem już na swoim "polskim" koncie brakujące 200zł oraz przeliczone 3,70 funta. "Angielskie" konto mi skasowali.
To była pierwsza sytuacja kiedy musiałem się kontaktować z supportem betway'a. Troszkę zastanawia mnie fakt czy zareagowali by na mój mail gdybym nie wypłacił pieniędzy z mojego konta.
Na razie będę dalej u nich grał zwłaszcza że w Anglii nie miałem żadnych problemów zarówno jeśli chodzi o wpłaty jak i wypłaty. Jeśli pojawią się jakieś problemy w przyszłości to zacznę grę na
bet365.com, gdzie konto założyłem w oczekiwaniu na telefon od pani Kasi.